Бихте ли се ваксинирали срещу CoVid?
Модератор: Общи модератори
Re: Бихте ли се ваксинирали срещу CoVid?
Superexstatic написа:Unlim написа:Superexstatic написа:Някой може ли да обобщи на две на три каква ви е драмата с тия ваксини? Чипове, Бил Гейтц и т.н ли?
Ми помисли малко, кой е най-големия проблем на човечеството?
Замърсяването?
Климатичните промени?
Изчерпването на природните ресурси?
Пренаселението?
А има ли начин да решиш всички тези наведнъж?
В смисъл в един момент илюминатите ще им спрат тока рЕзко на всички ваксинирани? Ясно
виждам, че си рядко... хитър и ги разбираш нещата
- ivokomandos
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 530D 2004г.
- Мечтае да кара: M5
Superexstatic написа:Unlim написа:Superexstatic написа:Някой може ли да обобщи на две на три каква ви е драмата с тия ваксини? Чипове, Бил Гейтц и т.н ли?
Ми помисли малко, кой е най-големия проблем на човечеството?
Замърсяването?
Климатичните промени?
Изчерпването на природните ресурси?
Пренаселението?
А има ли начин да решиш всички тези наведнъж?
В смисъл в един момент илюминатите ще им спрат тока рЕзко на всички ваксинирани? Ясно
Както ми каза, един колега по-нагоре, като попиташ неудобен въпрос, или няма да ти отговорят или, ще ти напишат някоя тъпотия, като на мен. При положение, че четири милиарда и половина хора по света имат 1 доза от ваксината, те ти обясняват за чипиране, че целят да ни убият и такива глупости. Другия отговор, който получих е мисли, а вие като мислите, защо само глупости пишете, питам аз и отговор не искам.
BMW E36 318 93;BMW E36 328i 97; BMW E60 530D 2004; HONDA HORNET CB600F 2008
- ivokomandos
- кандидат ентусиаст
-
alekangg написа:Забелязвате ли какво се случва в най-ваксинираната страна Израел?
Жокер, 5-6-8 хиляди заразени на ден за няма 10 милиона население, обмисля се локдаун!
Започват трета доза вече или средно на 2 месеца боцкане и без особен ефект. Докато не стане всеки месец, няма да мирясат.
Колега къде ги четеш тези осем хиляди на ден или си измисляш удобно. Дай някакъв достоверен източник. Тук пише 200 човека.
https://nova.bg/news/view/2021/08/01/33 ... %86%D0%B8/
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Ако след 2 год още не знаеш къде да гледаш....нямам причини да измислям каквото и да удобно или неудобноivokomandos написа:alekangg написа:Забелязвате ли какво се случва в най-ваксинираната страна Израел?
Жокер, 5-6-8 хиляди заразени на ден за няма 10 милиона население, обмисля се локдаун!
Започват трета доза вече или средно на 2 месеца боцкане и без особен ефект. Докато не стане всеки месец, няма да мирясат.
Колега къде ги четеш тези осем хиляди на ден или си измисляш удобно. Дай някакъв достоверен източник. Тук пише 200 човека.
https://www.worldometers.info/coronavirus/#countries
Преди два дни чукни 8к, вчера почти 7к

alekangg написа:Забелязвате ли какво се случва в най-ваксинираната страна Израел?
Израел е далеч от “най-ваксинираната страна”, с 61% към днешна дата.
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
Защото излъгаха, че ваксината предпазва от заразяване. Ако се окаже, че лъжат и за лекото протичане, направо не знам.
И как така не отразяват нито един смъртен случай след ваксина, само онзи ден разбрах за два. Единият на 40 годишен, на втория ден след. Здрав и прав.
За малкото, които отразиха си имаха и удобно обяснение. Били се заразили от ковид веднага след слагането на дозата. Брей....
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Те верно че имат над 60 000 активни случая в момента но само 1000 са в болница . Което все пак е нещо , след толкова напъване с ваксините толкова закани как ще утрепят ковида и накрая пак същото...
Някои хора пролетта ги даваха за пример израелците , как щели да станат първата страна свободна от ковид , как това как онова .....нещо се загубиха апологетите на тая мантра . Един дето се фърляше като матросов на амбразурата да брани ваксините чак отпуска излезе че явно няма какво да каже пред фактите

Някои хора пролетта ги даваха за пример израелците , как щели да станат първата страна свободна от ковид , как това как онова .....нещо се загубиха апологетите на тая мантра . Един дето се фърляше като матросов на амбразурата да брани ваксините чак отпуска излезе че явно няма какво да каже пред фактите

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Помня го това за Израел и великите приказки. Може би имат ефект ваксините там, но далеч, даже много далеч от очаквания. А относно леко протичане...ми нали в момента виждам тежко протичане на тия с Янсена. За поддръжниците на ваксините ще добавя обаче, че все пак са с една доза поставена май месец. Сигурно са изолиран случай на тежко протичане...сигурно и делта варианта е по-гаден наистина както казват, понеже без ваксини изкараха лесно първия. Много сигурни неща има в цялата тая несигурна сигурна пандемия. Едно от тях Ез че даскалите са доволни, че пак ще вземат пари докато си пият кафето у дома пред компа(рай братче)а децата доволни, че ще цъкат я на тел, я на компа направо докато са онлайн и родителите са ангажирани с нещо. Затъпяване неизбежно.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
Superexstatic написа:Някой може ли да обобщи на две на три каква ви е драмата с тия ваксини? Чипове, Бил Гейтц и т.н ли?
Както ми каза, един колега по-нагоре, като попиташ неудобен въпрос, или няма да ти отговорят или, ще ти напишат някоя тъпотия......
Аз ще ви отговоря сериозно, моля коментирайте сериозно и вие.
Поради обясними, причини почти всички Ковид ваксини бяха извънредно одобрени макар, че все още се намират във фаза на изпитания(3). Едни от най-разпространените- Астра Зенека и Файзер дори не са завършили част от стъпките на втора фаза.
Това предполага, че ползването на тези ваксини носи определени рискове над стандартния риск за "старите ваксини". Напълно наясно съм, че всяка ваксина носи риск и въпреки това нямам проблем да ваксинирам децата си със задължителните ваксини + препоръчителните. Тук обаче говоря за допълнително ниво на риск.
От една страна този риск е генериран от неизвестното заради експерименталния характер на ваксините, от друга идва от доказани проблеми. Няма да цитирам това което циркулира в медиите, но ето нещо което според мен е важно. Създателят на рНК технологията(да не се бърка със създателите на рНК Ковид ваксината) извади данни показващи проблем със "spike protein", а именно отлепяне на въпросния протеин от носителя и разпространението му в цялото тяло. При ограничените тестове поради липса на време това не се е случвало, но сега при масово прилагане откриват този проблем. Замисълът е бил антителата да се генерират около мястото на обождане в мускула, отделянето на шипчетата и разпространението им по цялото тяло може да има дълготрайни последици.
С оглед на казаното аз лично си правя проста сметка риск срещу печалба/полза и не виждам причина да използвам ваксина на възрастта на която съм. Тази сметка е напълно различна за хора над 65+ или с тежки хронични заболявания. При тях потенциалните дългосрочни последици от ваксината не могат да се сравняват с огромните краткосрочни ползи.
Аз и близките ми обаче сме преболедували и с доказани антитела, т.е. вече доказано имаме това което ваксината се опитва да ни даде. Към момента няма изследване, което да показва, че ваксината може да донесе някаква допълнителна полза на хора като нас. В тази ситуация са една не малка част от колегите и хората като цяло и е нормално те да си правят същата сметка.
Ето и няколко допълнителни причини, които подкрепят тази позиция и като цяло дразнят хората:
- използвайки Ковид ваксина ставаш тестов субект от фаза 3, но в публичното пространство този факт се крие(разбираемо). По-големият проблем е, че тази жертва отива на халос, защото няма адекватно проследяване на ефектите от ваксината и събиране на информация.
- ваксинираните започват да получават привилегии, които би следвало да са налични за всички хора с антитела.
- ваксинираните се третират като без рискови по отношение на разпространението на вируса.
- за да не се подкопава допълнително доверието във ваксините, други потенциални решения са заглушавани или не са подкрепени с финансиране. Напълно разбираем ход между другото - ако аз решавах и бях заложил на "черно", когато "червеното" го нямаше, сега щях да защитавам залога си.
Последна промяна TheDriver на 18 Авг 2021, 10:16, променена общо 1 път
- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
- Кара: V8 HEMI
TheDriver написа:Superexstatic написа:Някой може ли да обобщи на две на три каква ви е драмата с тия ваксини? Чипове, Бил Гейтц и т.н ли?Както ми каза, един колега по-нагоре, като попиташ неудобен въпрос, или няма да ти отговорят или, ще ти напишат някоя тъпотия......
Аз ще ви отговоря сериозно, моля коментирайте сериозно и вие.
Поради обясними, причини почти всички Ковид ваксини бяха извънредно одобрени макар, че все още се намират във фаза на изпитания(3). Едни от най-разпространените- Астра Зенека и Файзер дори не са завършили част от стъпките на втора фаза.
Това предполага, че ползването на тези ваксини носи определени рискове над стандартния риск за "старите ваксини". Напълно наясно съм, че всяка ваксина носи риск и въпреки това нямам проблем да ваксинирам децата си със задължителните ваксини + препоръчителните. Тук обаче говоря за допълнително ниво на риск.
От една страна този риск е генериран от неизвестното заради експерименталния характер на ваксините, от друга идва от доказани проблеми. Няма да цитирам това което циркулира в медиите, но ето нещо което според мен е важно. Създателят на рНК технологията(да не се бърка със създателите на рНК Ковид ваксината) извади данни показващи проблем със "spike protein", а именно отлепяне на въпросния протеин от носителя и разпространението му в цялото тяло. При ограничените тестове поради липса на време това не се е случвало, но сега при масово прилагане откриват този проблем. Замисълът е бил антителата да се генерират около мястото на обождане в мускула, отделянето на шипчетата и разпространението им по цялото тяло може да има дълготрайни последици.
С оглед на казаното аз лично си правя проста сметка риск срещу печалба/полза и не виждам причина да използвам ваксина на възрастта на която съм. Тази сметка е напълно различна за хора над 65+ или с тежки хронични заболявания. При тях потенциалните дългосрочни последици от ваксината не могат да се сравняват с огромните краткосрочни ползи.
Аз и близките ми обаче сме преболедували и с доказани антитела, т.е. вече доказано имаме това което ваксината се опитва да ни даде. Към момента няма изследване, което да показва, че ваксината може да донесе някаква допълнителна полза на хора като нас. В тази ситуация са една не малка част от колегите и хората като цяло и е нормално те да си правят същата сметка.
Ето и няколко допълнителни причини, които подкрепят тази позиция и като цяло дразнят хората:
- използвайки Ковид ваксина ставаш тестов субект от фаза 3, но в публичното пространство този факт се крие(разбираемо). По-големият проблем е, че тази жертва отива на халос, защото няма адекватно проследяване на ефектите от ваксината и събиране на информация.
- ваксинираните започват да получават привилегии, които би следвало да са налични за всички хора с антитела.
- ваксинираните се третират като без рискови по отношение на разпространението на вируса.
От доста време в темата не бях виждам толквоа добре аргументиран отговор адмирации, споделям мнението ти на 100%!
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Какво отлепяне на спайк потеина ще има като РНК ваксината е поредица от секвенции които клетката изпълнява като команда за да синтезира фрагмент от спайк протеина на вируса ? Откъде ще се отлепя тоя протеин като той не залепен никъде а се ситезира от клетката ? Това за което е писал "създателя на рнк " е нещо невъобазимо като възможност защото дори векторните ваксини не могат да отлепят спайк протеин по простата причина че това е генно модифициран вирус с присаден спайк протеин от ковид . Спайк протеина на вирусите работи само при преминаване клетъчната мембрана и нищо повече . РНК ваксината изчезва в организма след 2-4 часа дори това е много , РНК на ваксината е толкова нестабилна че се разгражда дори при стайна температура да не говорим какво става попаднала в кръвния поток и подложена на имунния отговор на организма . Дори векторните ваксини при които този процес е доста по бавен , при ваксиниране на преболедувал ковид индивид са силно ускорени защото първата ваксина вече е на практика бустерна доза и имунитета се активира в рамките на минути след ваксината . С други думи васината при човек с антитела преболедувал ковид е изключително ниско ефективна и има само допълващ ефект за имунитета . Пак ще го постна това въпреки че съм го правил вече .
https://www.mediapool.bg/udivitelnata-i ... 16490.html
https://www.mediapool.bg/udivitelnata-i ... 16490.html
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- ivokomandos
- кандидат ентусиаст
-
Не знам къде гледаш, ама на линка дето си дал, на нови случаи, квадратчето е празно, демек са 0.
alekangg написа:Ако след 2 год още не знаеш къде да гледаш....нямам причини да измислям каквото и да удобно или неудобноivokomandos написа:alekangg написа:Забелязвате ли какво се случва в най-ваксинираната страна Израел?
https://www.worldometers.info/coronavirus/#countries
Преди два дни чукни 8к, вчера почти 7к
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна ivokomandos на 18 Авг 2021, 10:38, променена общо 3 пъти
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Погледни довечера, това е now.
Или избери вчера или преди два дни
Или избери вчера или преди два дни
Не съм вирусолог, биолог и т.н. Нищо не разбирам от дребните детайли.
За това чета и слушам хора с авторитет в съответната област.
Нямам представа дали това което Dr. Robert Malone казва е вярно, нито дали твоето виждане е вярно.
Само че, съгласи се, логично е да вярвам повече на д-р Малоун.
За това чета и слушам хора с авторитет в съответната област.
Нямам представа дали това което Dr. Robert Malone казва е вярно, нито дали твоето виждане е вярно.
Само че, съгласи се, логично е да вярвам повече на д-р Малоун.