Проблем в КАТ със смяна на талони.
Модератор: Общи модератори
66 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Проблем в КАТ със смяна на талони.
Пу, верно, че са я задържали, сега препрочетох пак. Така е, който пише преди първото кафе за деня
Посипвам си главата с пепел за тоя пропуск.

Посипвам си главата с пепел за тоя пропуск.
При прехвърляне няма начин да се пише на по-ниска сума вече. Ходи се на оценка преди нотариус. Даже често завишават оценката и става по-висока от реалната цена.
В Кюстендил гледат доста, не е шега работа.
В Кюстендил гледат доста, не е шега работа.
- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
Пилев написа:При прехвърляне няма начин да се пише на по-ниска сума вече. Ходи се на оценка преди нотариус. Даже често завишават оценката и става по-висока от реалната цена.
Да да, скоро продадох една кола за 28к, по документи за 16к (тях през банка) имах възможност да я мина по документи и на 11к

- DigitalExile
- ентусиаст
-
С регистрация разбира се.
- ozBMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше Е36 Cupe
- Мечтае да кара: М5 Комби
Колата е "задържана" да,аз ако знаех че има няква манипулация по номера на двигателя нямаше да ходя в кат изобщо,звънях вече на не знам колко познати по полиция и т.н,никой нищо не могъл да направи,требвало да им се обадя преди да отида в КАТ
(аз ако знаех нямаше да ходя )

- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
Да колега, и връзки вече не работят в КАТ. И на много други места.
- ozBMW
- младши ентусиаст
-
Не знам по другите градове как е ама тука всеки ден прибират коли за уж манипулирани номера на двигател или шаси
Ама рано или късно ще си намерят майстора.

- DigitalExile
- ентусиаст
-
Аз от години не ходя в КАТ без да съм намерил човек с връзки там защото това винаги си е нож с две остриета. За съжаление дори всичко да е изрядно решат ли ще те оставят без кола и задържат ли колата дори да си я върнеш ще е след време и няма да е в състоянието в което си я закарал там, това е сигурно.
Иначе всичко се регистрира в България, дори крадени коли, единственото което затегнаха последно време е избора на номер защото вече минава през комисия и доста хора и стана много сложно, всички друго е пълен та@ак и каквото решат това.
Преди години веднъж отидох без връзки заяждаха се 2 часа на канала естествено намерих хора, звънях, но след като бях вече в канала, те се обаждаха на други и тн, след 30 минути дойде едно момче при мен от някъде и ми каза за тази кола звъннаха 5 човека вече твърде много хора знаят какво се случва, няма как да станат нещата които искаш и си тръгна, та така, минах де, но с много мъка и както те искаха, а не както аз исках.
Та от тогава съм си казал без предварително да съм намерил човек не. Последните години съм регистрирал няколко коли в канала не са ме бавили повече от 10 минути, дори не слизам от колата в повечето случай.
Иначе ако в твоя КАТ е така, ако бях аз директно да съм си сменил адресната регистрация само заради това.
Иначе всичко се регистрира в България, дори крадени коли, единственото което затегнаха последно време е избора на номер защото вече минава през комисия и доста хора и стана много сложно, всички друго е пълен та@ак и каквото решат това.
Преди години веднъж отидох без връзки заяждаха се 2 часа на канала естествено намерих хора, звънях, но след като бях вече в канала, те се обаждаха на други и тн, след 30 минути дойде едно момче при мен от някъде и ми каза за тази кола звъннаха 5 човека вече твърде много хора знаят какво се случва, няма как да станат нещата които искаш и си тръгна, та така, минах де, но с много мъка и както те искаха, а не както аз исках.
Та от тогава съм си казал без предварително да съм намерил човек не. Последните години съм регистрирал няколко коли в канала не са ме бавили повече от 10 минути, дори не слизам от колата в повечето случай.
Иначе ако в твоя КАТ е така, ако бях аз директно да съм си сменил адресната регистрация само заради това.
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Както много пъти сме си говорили и сме се убеждавали - КАТ са държава в държавата! Това няма никога да се промени по нашите ширини....
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- mirko0
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E91 320A
Без да съм запознат с нужните детали по казуса според мен е най - удачно да се развалини договорът и да се иска обратно цената, поради продажба на вещ с недостатъци. В случая е налице продажба на вещ с недостатъци, които не е било възможно да се установят при обикновен преглед/скрити недостатъци - чл. 193 във вр. с чл. 195 от ЗЗД/. Имай предвид, че тези искове се погасяват с 6-месечна давност/чл. 197 от ЗЗД/и трябва да се действа навреме.
- speeder88
- младши ентусиаст
-
- Кара: кошара!
- Мечтае да кара: BMW M3 E46
Обаче те са подписали договор, в който фигурира, че ДВГ е без номер, ходи доказвай, че купувача след това не е насадил мотора, който в случая е проблемен. Няма как да се докаже, освен евентуално по някакъв начин да се удоствери, че от момемнта на подписване на договора до минаването на канал технологично в тази кола не може да бъде наместен друг двигател и да се подкара! Не знам дали съм прав - размишлявам си!

SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията
- ozBMW
- младши ентусиаст
-
Двигателния отсег е целия в прах не е мит,личи си дали нещо е разглобявано или не.
- DigitalExile
- ентусиаст
-
Аз бих направил всичко възможно по правен път да си върна парите 

- mirko0
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E91 320A
Всичко се доказва със свидетели. Така или иначе ще е необходима експертиза, може и там да се измислят някакви въпроси. Проблемът на продавача е, че не е нужното той да е правил нещо. Това, че си сключил договор за продажба не те лишава от правата ти при закупена вещ със скрити недостатъци. Не се очаква, че при покупката ще разглобиш цялата кола да я прегледаш. Затова законът те защитава, в случай че вещта не е годна за обичайното или договореното предназначение. Щом не можеш да я регистрираш поради манипулациите в номера/не просто е без номер/, то очевидно колата е с недостатъци от посоченото естество.
66 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5