Бихте ли се ваксинирали срещу CoVid?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Когато излезне CoVid ваксината и бъде достъпна бихте ли се ваксинирали?

Не!
206
61%
Да, веднага
58
17%
Да, 1 месец по-късно
14
4%
Да, 3 месеца по-късно
16
5%
Да, 6 месеца по-късно
21
6%
Да, 9 месеца по-късно
21
6%

Общо гласове : 336
Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Re: Бихте ли се ваксинирали срещу CoVid?

Мнение от Top Gun Maverick » 20 Авг 2021, 22:24

quote="Jorixa"]
sub_eleven написа: идеята на паспортите е, че няма да натовариш здравната система, където и да отидеш- било то в чужбина или просто на кино в мола.

Е не е вярно тва. Идеята на паспортите е точно да не се разпространява вируса. Нещо което ваксинираните правят точно толкова колкото и простолюдието.[/quote]
Ъъъъ, как по-точно тая идея е да не се разпространява вируса? Звучи ми даже точно обратното, понеже ако приемем за истина, че ваксинирания го изкарва леко, то значи ще има и редица от тях, които изобщо няма да разберат, че са боледували, съответно ще си ходят навсякъде и заразяват без нито те да знаят, нито някой друг.
Ама то така или иначе ще се мине това със стадния имунитет, та колкото по-бързо пуснат свободни зомбита навсякъде и вдигнат увереност на всички хора, че така ще го изкарат по-лесно, а на другите, че няма да бъдат заразени...толкова по-бързо ще му дойде края. Ама кога ще е този край? Сега сме до делтата, бая букви има нататък. И малко какво стана със стария ужасен и вече старомоден ковид 19 пре-делта? Как така изчезна мистериозно след като по негово време никой не се ваксинираше? Къде отиде, всички ли го изкараха? А с делтата като стане така вероятно ваксините ще са го убили... :dunno:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 20 Авг 2021, 22:54

Новия по агресивен вариант измества кекавия стар обикновен ковид . Може и да съм го писал но пак ще го повторя , миналата година заради норките бяха пощурели защото в популацията от норки е инкубатор за нови варианти на вируса . Мутациите се случват изключително бързо там в Холандия е възникнал такъв нов щам но слабо заразен към хора . Въпреки това повече от половината случаи при хората там са били от норка ковид . Обаче когато британския вариант който е силно заразен и агресивен се появи , той измества само за месец този норка ковид . Така че това вече е станало един път става постоянно със всеки следващ по агресивен ковид мутант , стария по слабо заразен ковид изчезва и се замества от новия . Това малко е неприятно като развитие на събитията защото на практика няма как ковид да мине в по смотан неагресивен вариан и да се зачисти сам както предричаха в началото че има такава вероятност тъй като посоката на мутациите е случайна .
Веднага възниква въпроса какъв ще е следващия и колко агресивен ще бъде ? Защото няма съмнение че ще има следващ мутант . Като заразност няма накъде повече , тоя делта е 200 пъти по заразен от първия ковид . Но може да получи нови фичъри , например заразения да получава необратими увреждания или вируса да си промени S протеина на шиповете и ваксината да стане безполезна . Всички ваксинирани до момента ще бъдат все едно не са ваксинирани никога . Даже и преболедуване на стария делта вариант няма да помогне с нищо . Найс а ..? :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 318i N42B20AB
Мечтае да кара: хората да мислят
Детайли за колата: свежа и поддържана!

Мнение от ivoaudi » 20 Авг 2021, 23:17

mr_petroff написа:Ами ,че то в този ред на мисли ваксинацията удължава пандемията и разпостранява вируса

И всъщност се случва ТОЧНО ТОВА. Хипохондриците удължават изкуствено агонията, но пък воплите им най_силни, ей ги на и тука няколко индивида
9K714 OKA SS-23

ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 21 Авг 2021, 8:01

Jorixa написа:
sub_eleven написа: идеята на паспортите е, че няма да натовариш здравната система, където и да отидеш- било то в чужбина или просто на кино в мола.

Е не е вярно тва. Идеята на паспортите е точно да не се разпространява вируса. Нещо което ваксинираните правят точно толкова колкото и простолюдието.

Реално ако всички се боднат и биха го карали леко, би трябвало да не се обръща внимание на този вирус повече.

Само че кой им вярва въобще на данните, които изнасят, при положение, че от самото начало манипулират статистиките? И защо преболедувал човек да си поставя ваксина? За смъртните случаи след ваксиниране, особено при млади хора си траят.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 21 Авг 2021, 8:10

Абсолютно , но обикновените хора нямат особена вина а биг фармата и здравните власти плюс медийните парцали . Биг фармата излъга здравните властите за две неща . 1во че могат да произвеждат ваксини колкото трябва да се произведат и ще има за всички . 2ро че ваксините са ефективни ще прекратят разпростаранението на вируса . Дори сега като се замисли човек биг фармата неистово напъваше да се приложат ваксините без пълен цикъл на проверка и то е видно защо . И на базата на тези грешни обещания поне в Европа е видно че нещата са извън контрол . Какво имаме две години без малко след появата на вируса ? Реално нищо смислено , няколко неефективни ваксини срещу делтата и малоумни рестриктивни мерки плюс медийна атака срещу неваксинираните .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 21 Авг 2021, 8:23

Маски. :mhihi: Тия мерки с маските са ги прилагали още преди 100+ години срещу Испанката и пак са спорели много дали са ефективни или не. Аз се чудя след като помагат тия маски, защо отивайки на адрес за ковид болен медиците ходеха със скафандри едва ли не от типа на ония, които ги гледаме по филмите Biohazard. :mhihi: Не си сложи една масчица там на муцуната и да си свирка, ами се облякъл. :mhihi: Че даже в мода се превърнаха тия парцали и кифлите ги слагат едни такива с хубави материи, то цветове, то форми, малееееее...кандидат-гейовете и метросексуалните и те. Фешън му е майката. :mhihi:
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 21 Авг 2021, 11:03

Top Gun Maverick написа:Маски. :mhihi:

Доста играничено мислене. Хубаво е човек да не се ограничава до собствените си възгледи и убеждения защото тогава спира прогреса. :driving:

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 21 Авг 2021, 11:16

Аз за маските го казах с ирония, че това са им мерките, понеже колегата Джордан обясняваше почти подигравателно, че никакви мерки не са дали ефект. Ясно е, че взеха бая мерки, но относно маските на мен винаги са ми били просто смешни.
Относно ограниченото мислене, ти нали си с неограничено такова, не си губи времето да отговаряш на по-ограничени от тебе, а и не съм го адресирал до теб написаното. Забавление му се викаше моя пост. Нали сега като сме ограничени не бива все пак и да не се забавляваме в тая пандемия. :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ognian2002 » 21 Авг 2021, 13:44

Е.Димитров написа:
Jorixa написа:https://www.bloomberg.com/news/articles/2021-08-18/covid-vaccines-are-less-effective-against-delta-in-u-k-study?srnd=premium-europe

Pfizer официално си признаха, че ваксината им не струва. На избралите да тестват тая марка - честито. Макар че предполагам и модерна не е много по-добре, предвид че е на същия прицнип.

Прочетох статията и не видях подобни признания :dunno:

Доста въпроси имаше, кое толкоз ви притеснява ваксинация?!
Когато сте се раждали са ви ваксинирали, ама един вид вече сами си решавате и "тая няма да стане"
Хубаво, никой не ви кара на сила да се ваксинирате, ама защо почвате да "отваряте" очите и на другите хора колко е "лошо" това?!
Примера с ваните в САЩ въобще не е ривалентен.
Вана си купуваш по собствено желание и влизаш по собствено желание. Влизаш и внимаваш. Като ходенето по улицата, пресичаш внимателно и на собствена отговорност.
При вирусните заболявания и епидемии не е на собствена отговорност. Там може да се заразиш и да има тежки усложнения.
Гледам вече никъде не се спазва дистанция, маските в големите магазини се носят като някакъв аксесоар под брадата. В малките магазини пък изобщо никой не носи маски.
Това е толкова голяма безотговорност , че граничи с обикновена малоумщина.
Малко като сиганите, тока не се вижда, значи няма проблем.
Разберете едно, никой не го интересува вашето мнение за ваксините и дали вие няма да се ваксинирате, но не застрашавайте здравето на другите хора.
Имам поне 10 познати, които изкараха вируса. Поне 5 от хората го изкараха много тежко и като пример мога да дам двама колеги.
И двамата са фенове на здравословният живот, ядат умерено, ходят на фитнес , млади са, на около 32-35 години и никога не са боледували.
Единият, жена активна и здрава беше 15 дена в болница в лошо състояние. Едвам се оправи, момчето колега 2 месеца не може да се оправи. 18 дена в тежко състояние в болница и ония ден го гледам два месеца след началото на заболяването едвам говори и диша.
Никога не е пушил, нормално тегло и тонус преди това.
Така че, запазете си анти настроенията за вас, но в обществото сте длъжни да ходите с маски и да спазвате дистанция от другите хора.

Малко тая вашата (анти ваксъри и анти мерки) полемика ми звучи, че няма проблем да удариш 200-300 грама концентрат и да се качиш да караш автомобил.

п/п
Аз ваксина против грип си сложих за първи път миналата година.
Но понеже съм в тази сфера и ще кажа, всяка година има недостиг на ваксини срещу грип!

Леле, колега, здравата си се облъчил. Познаваш двама,казваш, които са изкарали тежко вируса и смяташ , че принудителната ваксинация е най-малкото,което трябва да се предприеме срещу малоумните антиваксъри ( изключително грозна дума!) Е, аз също познавам 3-ма дето го изкараха тежко, като и 3-мата бяха напълно ваксинирани- съответно мъж и жена , около 45 годишни и една друга млада жена на 28. Ако те или такива като тях ме заразят мен неваксинирания , без значение как ще го изкарам, мога ли да си позволя да ги нарека - безотговорни малоумници? Не, не мога! Моят съвет е - в никакъв случай да не се допуска злоба, неприязън , ненавист, страх,подигравки или високомерие да ни разделят заради някакви ваксини !
А иначе, понеже много често се сравнява ковид ваксината със старите ваксини, ми идва наум един пример:
Имам достатъчно пари , а също съм притиснат и от обстоятелствата да си купя спешно кола. Предлагат ми съответно последен модел БМВ, направен и пуснат за продажба за 3-4 месеца, без проведени изпитания от 0 до 100 000 км. пробег и отказ от производителя да поеме каквато и да било отговорност и гаранция за здравината и безопасността на този модел и една стара , но изключително запазена , с нулев километраж , все едно сега е произведена е36-ца. И аз да трябва да избера между двете. Познай коя ще купя?
:D

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 21 Авг 2021, 13:47

Ако трябва да следваме твоя пример, ти май си избрал да си пеша :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 21 Авг 2021, 17:22

ognian2002 написа:[
Леле, колега, здравата си се облъчил. Познаваш двама,казваш, които са изкарали тежко вируса и смяташ , че принудителната ваксинация е най-малкото,което трябва да се предприеме срещу малоумните антиваксъри ( изключително грозна дума!) Е, аз също познавам 3-ма дето го изкараха тежко, като и 3-мата бяха напълно ваксинирани- съответно мъж и жена , около 45 годишни и една друга млада жена на 28. Ако те или такива като тях ме заразят мен неваксинирания , без значение как ще го изкарам, мога ли да си позволя да ги нарека - безотговорни малоумници? Не, не мога! Моят съвет е - в никакъв случай да не се допуска злоба, неприязън , ненавист, страх,подигравки или високомерие да ни разделят заради някакви ваксини !
А иначе, понеже много често се сравнява ковид ваксината със старите ваксини, ми идва наум един пример:
Имам достатъчно пари , а също съм притиснат и от обстоятелствата да си купя спешно кола. Предлагат ми съответно последен модел БМВ, направен и пуснат за продажба за 3-4 месеца, без проведени изпитания от 0 до 100 000 км. пробег и отказ от производителя да поеме каквато и да било отговорност и гаранция за здравината и безопасността на този модел и една стара , но изключително запазена , с нулев километраж , все едно сега е произведена е36-ца. И аз да трябва да избера между двете. Познай коя ще купя?
:D

Казвам, че не е нужно да убеждавате хората да не се ваксинират.
Мен хич не ми дреме кой е ваксиниран и кой не.
Дори съм на мнение, че човек, ако реши да се ваксинира, трябва да направи всякакви проучвания за себе си, дали е в добра кондиция, дали е добре здравословно и ако има дори и хронично заболяване, да обмисли сериозно тази стъпка.
Просто постоянно гледам мнения на хора, които смятат , че това е "леко грипче", че е конспирация и че не съществува. Налагат това мнение агресивно. Ходят без маски , бутат се и тн.
Попадал съм на сума ти подобни индивиди по разни опашки. Обяснява ми това, че е без маска, бута се с "аз не вярвам в подобни неща"
Пука ми в какво вярваш и каква религия изповядваш!
Когато си сред обществото ще държиш дистанция, и след като специалисти (не форумни) са казали "С МАСКА", ще се движиш с маска и човката (носа) също прибран вътре.

И понеже имаше още едно мнение за маските и как едва ли не не предпазвали. Маската предпазва другите от твоите плюнки (80%) а самият ти се предпазваш от чуждите (45%). Поне така сочат изследванията и когато има разстояние, процента нараства.
Освен това има така нареченият "вирусен товар". Това е образно казано броят на вирусите, които си/можеш да погълнеш.
Колкото е по-малък процента, толкова по-голям е шанса да не се заразиш или да се заразиш, но да го изкараш леко.
Та маските, не напразно лекарите в операционната носят маски, за да предпазят пациента!

Убеден съм, че има и хора дето не смятат, че миенето на ръце и въобще честото къпане без значение пандемия или не е излишно и може да доведе до заболяване.
Почти съм убеден, че такива хора са и радетели на без маски и без ваксини.

Пак да кажа, че може някой да не е разбрал. Не ме интересува някой дали е ваксиниран или не, просто не налагайте мнението и не разколебавайте хора, дето искат да се ваксинират.

п/п
Ако имате деца, ваксинирате ли ги?

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 21 Авг 2021, 17:55

Кво говориш за проценти, тука се пускат статии, които не се четат. 78% работи, значи не работи :mhihi: Ганьо иска 105% !!! То 78% му е ракията :smoke:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 21 Авг 2021, 18:06

Липсва ти соца явно , да те онодят набързо както и другите 8 милиона мишоци . Иначе се подиграваме на Кирчо , това е най малоуната позиция - не ме интерсува , ваксинирай се или духай супата :clap:

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 21 Авг 2021, 20:08

Да те онодят. :mhihi:
Иначе и аз съм чувал, че предпазвали маските, мда. А пък защо на цялото общество трябва да му пука какво е приел някой? Ми има наказание като не нося маска, плащам си ако ме глобят и толкова. Кой и по какъв начин ще ме задължи да я сложа? И противно на очакванията понеже не обичам да всявам смут, винаги си слагам маска като отивам на някакво затворено пространство, просто за да не шашкам хората, които се притесняват от такива без маска. Ама понякога ми се е случвало да я забравя в бързането, а и тука в по-малките населени места по-малко се спазва това нещо, но ОМГ, точно в големите ситита на България, където дори глобяват за маски или поне искат процента заразени ако му вярваме все е най-висок, защо ли след като носят масово маски, а тука не е така обратно? :conf: Явно маските ще са някакви особени там, такива заразни маски. :mhihi: Веднъж я бях забравил в една аптека и влизам здрав, прав и аптекарката мой човек и почва да се базика като ме пита хилейки се що съм без маска. Аз и задавам същия въпрос, а тя ми вика, че те били зад стъкло, викам ми и аз съм зад него. :mhihi: А иначе в аптеката се спазва де, понеже хората културни и стоят отвън, като се осбоди каса и тогава влизат. Чудя се само защо трябва пандемия за да го открият това. Винаги през годините като е имало много хора в аптека съм заставал пред вратата и чакам да намалее и като ме питат вие наред ли сте отговарям, че просто чакам да понамалее блъсканицата, че така и така не ми идва реда защо да не изчакам вън и да не се заразяване един друг и да видиш, действа лавинообразно, всички се нареждат зад мен и после така си стоят. Е, трябва ли да се обръща каруцата, че да мислят в такава насока? Ама иначе сложили по един парцал на гушата, който е 48-мя употреба и стои метнат някъде, но пазим. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 21 Авг 2021, 20:16

Не знам за маските , но за около седмица ми беше изчезнало обонянието . Днес вече усещам ароматизатора в коридора като пръцне , оня ден тука има тука нема даже смених патрона викам нещо не е както трябва . Чак днес се усетих че може може да си е уред , пък моя сензор да е загубил чувствителност поради някаква неизвестна причина :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата