Тойота Аурис или Хюндай и30

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Тойота Аурис или Хюндай и30

Мнение от Zagy » 22 Авг 2021, 7:41

Здравейте, дайте акъл и мнения за тия две коли (Тойота Аурис и Хюндай и30), защото е време да сменя кочината (Форд Фокус) и искам да си взема по-нова, евтина и непретенциозна кола, която да ме вози и да не я мисля. След справка в нета съм се спрял на тези двете, но приемам и други мнения. Гледам моделите от 2008ма до 2010та, 1.6 бензин, ръчка. Бюджета е плаващ, но да речем около 8-9К. Някой имал ли е вземане-даване с въпросните МПСта - коя е по-корава, иска по-малко грижи, с по-евтини части е, не предизвиква интерес от джамбазите и т.н.
Si non confectus, non reficiat.

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Re: Тойота Аурис или Хюндай и30

Мнение от Bogat-Beden » 22 Авг 2021, 7:55

Аз мисля, че и с двете няма да сбъркаш.
Братовчед ми има Корола '05 с ръчни скорости, 1,6 бензин. Кара я от 2010та..
Единственото, което ремонтира, беше рейка...което може и да е от нашите пътища.
Другото само поддръжка..
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 22 Авг 2021, 9:17

Ако са на една цена, ще предпочета тойотата, при условие, че моторите са идентични като сила, най-малко от към бъдещи ръжди са по-добре.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 22 Авг 2021, 16:07

Тойотата е изключително здрава като мотор и ходова част.
Тея са вложили всичко в мотора и ходовата част.
Но от вътре си е дърво. Малко по-евтина пластмаса, която се драска само като я погледнеш. Твърда возия и като цяло не се чупи.
Хюндай и30 е по-добър в интериора , не са му скъпи частите, мотора е добър и има повече екстри, дори е малко по-икономичен.

Който и да вземеш от двата модела, гледай за ръжди, че малко са кекави от към ламарини.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 22 Авг 2021, 16:15

Бездушни азиатски тостери. Която и да вземеш няма да сбъркаш а другата няма да ти се разсърди защото … соулесс из соулесс… :ok:

Но.. за да не съм съвсем безполезен- тойотата е по-здравата а хюндая- по готиния да живееш с него всеки ден.
алекс
трабант 601с
разни други возила

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 22 Авг 2021, 20:12

alx написа:Но.. за да не съм съвсем безполезен- тойотата е по-здравата а хюндая- по готиния да живееш с него всеки ден.

Карам Хюндай служебни вече пет години. Четири съм на Аксент (2014), една с Елантра (2020). Докарах една Тойотка Ярис от Кебек сити и поработих с нея два дни. Относно здравина няма да коментирам. На Хюндаите сме сменяли само масла, филтри, накладки - все нормални консумативи. Първият Аксент замина на 160 000км, сегашният е на 89 000. Говоря само градско. Тойотката е по-икономична, но седалка и всичко друго Хюндая е много напред. Да, малко различни модели давам, но са в една категория. Сравнете някои елементарни екстри:
Хюндая бие по:
- можеш да избираш режима на бавните скорости на чистачките
- седалката е отопляема и много по-удобна (имам дископатия и ми е божествено зимата)
- много по-удобно разположени места за шише с вода, чаша кафе и т.н. Отделно имат по-голям обем
- блутута за телефона има по-добър звук
Тойотата
- по-икономична
- климатика е видимо по-добър
- фаровете осветяват много по-добре
- вкючиш ли нещо в запалката и местата за бутилки (или кафе) стават малко проблематични за употреба
Прекарвам в колата осем - десет часа дневно и за мен удобството е много важно. Аз лично бих заложил на корееца. Но и в двете коли трябва да се седне и да се опита. Само по снимки и на теория не става. Най-добре е да се рентнат (ако няма кой да ви даде да тествате) за по ден и преценете. Убеден съм, че при еднакви цени кореецът ще има повече екстри.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F15

Мнение от theraven_nz » 22 Авг 2021, 20:56

Нищо не мога да кажа за Хюндая, нямам впечатления. Но баща ми кара първия Аурис вече 13 години, изкара я от Тойота чисто нова 2008ма. Абсолютно никакви проблеми, само масло и спирачки, даже окачване не е пипал. Но я кара само извънградско, градско няма, понеже живее в малък град и всичката работа си я върши пеша и я вади за късо само инцидентно. С 1.4 дизел 90 коня мотор е (което излиза от заданието), с неговото каране гори 4 на 100. 1.6 бензин доколкото знам хапват масло и нямат оправия, заводски не са домислени малките VVT-i, оправят ги чак след 2014та (на жената Ярис-а 2016та не пипа грам). Вози много приятно, не предразполага към ръчкане. Загрява много бързо зимата, климатикът също е много добър (охлажда купето по-бързо от F15-ката, като са стоели една до друга на слънце). Откъм купе и окачване никакви забележки. Даже мишки се бяха навъдили по едно време в гаража и оръфаха дунапрените и ватите, но жици не са пипали :D
---

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 23 Авг 2021, 8:15

Благодаря за мненията. Ауриса като че ли първоначално ме привличаше повече, но двама приятели упорито ме посъветваха да взема Хюндай - били по-качествени, по-здрави и с по-евтина поддръжка. Отделно поне според мен изглежда малко по-модерно, а и чета, че имат повече екстри. Единственото в Ауриса, което не ми харесва, е странната средна конзола и позицията на ск. лост, но предполагам, че евентуално ще свикна.

Като ми се отдаде възможност ще мина през някоя автокъща и ще седна и в и30-ка - да видя вътре как е, но по снимки е с малко по-конвенционална подредба на уредите и ск. лост.

А примерно еквивалентен Голф как е като кола, или Астра? Питам от любопитство.
Si non confectus, non reficiat.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 23 Авг 2021, 15:22

Брат ми караше няколко години служебна Астра 2011г, дизел, комби на реални километри и като цяло беше доста доволен! Само един ЕГР са сменили за около 70к км. Салона бива, голяма е, твърдичко вози, но не неприятно... Добре е, като за този клас коли!
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 23 Авг 2021, 21:53

Заги, ето снимки. Факт е, че двете коли са една идея по-малки, но виж каква разлика има. Затова ти написах да седнеш и да видиш. Тойотката е много по-скъпа, но вътре е като в консерва. Аз съм с изтеглена до край назад седалка. Поиграй си, огледай модели и екстри. Аз лично отдавна не вярвам на имена и истории за славно минало на марки и модели.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 24 Авг 2021, 7:46

BMW_POWER написа:Заги, ето снимки. Факт е, че двете коли са една идея по-малки, но виж каква разлика има. Затова ти написах да седнеш и да видиш. Тойотката е много по-скъпа, но вътре е като в консерва. Аз съм с изтеглена до край назад седалка. Поиграй си, огледай модели и екстри. Аз лично отдавна не вярвам на имена и истории за славно минало на марки и модели.

Това на втората снимка прилича на ярис

Назад към Извън Темата