Криптовалути

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Re: Криптовалути

Мнение от TNT » 23 Авг 2021, 10:51

Аз очаквам да се случи каквото на предния бул рън с психологическата граница от 10 000$. Ще чукнем 100 000$, биткойн ще е по всички медии в цял свят, мощно FOMO, за 1 седмица ще стане 200 000$ и ще се срине :mrgreen:
Изображение

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 23 Авг 2021, 11:12

Мда, много е възможно и това, но аз съм някак по-умерен. Миналият път(аз не съм го следил)нещата се получават и така благодарение И на това, че хората масово не знаят какво е биткойн. Не че сега знаят(имам предвид да го разбират)но все пак броя им е по-голям и някак няма да е чак супер изненада. Но е и малко възможно просто да си се задържи до 60-70 и да си слезе до 30-20 максимум. Под 20 не го виждам дори в най-смелите си мечти, а ми се иска. :mhihi: Разбира се след като всеки тука е продал колкото количество реши на високи нива, макар като се замисля то едва ли на някой вярващ в биткойн би му пукало дали ще падне до 20 или 10 след була. Даже би се радвал и той почти колкото мен. Казвам почти, понеже не съм на влака. :mhihi:

Абе някой знае ли как има безплатен начин да блокирам рекламите на тъпия негър с топката не иторото, който само ми обяснява как му е зироу комишъна? :banghead: Писна ми от тая скапана платформа да се рекламира толкова на всяко видео почти.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla M3LR, e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 23 Авг 2021, 11:23

b_u_b_o написа: Но очакванията ми са да задържим около 40-43 още известно време, до края на Август да прехвърлим 50 и новия ATH да е септември/октомври, после бързо да изпомпим до 100К където да има голяма съпротива и минем ли го fomo-то да е голямо и да гледаме дневни кендъли по 20к. :bchug:

Да не забравяме, че есента ни чакат събития като taproot и десетина ETF-и чиито срокове за одобрение изтичат.

Това са ми размислите от преди месец, за сега се сбъдват. Преди 150К не мисля да продавам нищо, а като гледам графики и показатели...започвам да си мисля, че цени в диапазона 200-300К няма да ме изненадат. Казвал ли съм скоро в колко интересни времена живеем, само след 10-20 години тази цикличност ще е почти незабележима и цената ще се движи с по 3-4% на месец като S&P500 и DJI :bchug:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от b_u_b_o » 23 Авг 2021, 11:37

Top Gun Maverick написа:Миналият път(аз не съм го следил)нещата се получават и така благодарение И на това, че хората масово не знаят какво е биткойн.

Ама те продължават да не знаят масово хората. Чули са го в новините и до там. В момента крипто валути притежават около 150 милиона човека по света. Това са около 2%. Нищо не са, след 100К fomo-то ще е огромно. Да не говорим колко лесно е вече да си купиш след като Револют, Пейпал и който се сетиш на един клик ти го продава. Защото 2017та само борсите продаваха, трябваше да минаваш KYC, да доказваш адреси и тн. Сега всеки може за секунди да скочи вътре.

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 23 Авг 2021, 12:13

Ами да ти кажа аз миналата година една от причините да се дръпна беше, че ми обясняваха колко ще ми търсят произход на средствата и т.н.
Сега не съм се запознал да си призная честно по какъв вариант реално мога да се окажат с биткойн в студен портфейл без някой да ме пита откъде са ми тия пари, но то е защото в момента някак гледайки исторически не мисля, че е момента начинаещ да влиза. Като дойде беъра и го разпознаят играчите като такъв тогава мисля ще скокна или поне на някакви промени мисли.
Та в тоя ред на разсъждения, дай някаква алтернатива на големите борси чрез които да си взема биткойн като реша, че ми е дошъл момента.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 23 Авг 2021, 12:25

Алтернативи има, но са неизгодни. Най-доброто е голяма борса. Binance, Coinbase, Kraken.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от b_u_b_o » 23 Авг 2021, 13:06

Големите борси няма да те питат от къде са ти парите, тях не ги интересува особено. Е сега освен ако не извадиш някакви милиони :mhihi: Вече ако изкараш големи суми от крипто след това има вероятност да цъфнат НАП и да питат на какви цени си купувал, ама парите с които си купил от къде са и тн.

Сега, ако сумите са значителни и не искаш да си имаш работа с НАП наистина, може би си заслужава да жертваш 2-3% комисионна и да купуваш P2P, тоест има хора с които се срещаш даваш му кеш той ти праща биткойна на твоя адрес и по живо по здраво. Каква им е играта на тях нямам идея. И вече после пред НАП казваш тия биткойни съм ги копал 2011та на лаптопа и ги бях забравил :mhihi: Не че не може да се проследи по блокчейна дали е наистина така, просто вероятността НАП да могат и да им се занимава е минимална. Винаги го има и варианта после и да си продадеш биткойна P2P за пари кеш, ама тогава вече ако са 6 цифрени(а дай боже и 7) суми кво ще ги праиш тия пари кеш нямам идея, то в днешно време нищо не може да си купи кеш човек освен к**ва и бело :mhihi:

Потребител
Аватар
Кара: Yamaha R1
Мечтае да кара: E38 740IL

Мнение от Oblivion » 23 Авг 2021, 13:11

Най-добрия начин ако имаш възможност е да купиш биткойн на живо и да ти го прехвърли в cold storage.

И двете страни ще спестят някой лев и ще им бъде спокойно. Другия начин е както колегата каза големите борси всичко останало не бих го препоръчал за начинаещ.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Мнение от TheDriver » 23 Авг 2021, 13:34

Да се има предвид, че част от БГ(а и не само) банките не работят с крипто борси.

ОББ например няма да преведе или приеме сума към/от която и да е от големите борси, дори да опитате да захраните портфейла си през кредитната карта, което е еквивалент на покупка на електронен ПОС - пак няма да стане.

Други работят само с част от борсите( просто не са хванали сметките им още)

Към момента единствено ДСК и Уникредит не изглежда да имат ограничения или да им пука.

П.С. Това между другото е сериозен вектор за атака, който не виждам да се обсъжда от "китовете". :dunno:

Ако банките затворят "портала" между фиат и крипто световете, ни очаква сериозен срив. Няма да свали криптото, но цените ще пострадат сериозно.
А определено все още ни е нужно да "влизаме" и "излизаме".

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от b_u_b_o » 23 Авг 2021, 13:45

Не се обсъжда защото ѝ мина времето на тая хипотеза, беше на дневен ред да кажем през 2017та. Днес едни от най-големите банки като JPMorgan, Bank of America, Goldman Sachs ПРОДАВАТ(не просто дават да пращаш пари към борса) биткойн на клиентите си. Как я виждаш тая работа със забраната?

Българските банки разбира се се движат със закъснение и когато по света почнаха да стават все по отворени към крипто, наще идиоти затягат нещата. :dunno: Но аз съм се заредил с акаунти в поне 5 ралични финтех компании, всеки със собствен IBAN и наще банки могат да ме хванат за у*. :bchug:

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 23 Авг 2021, 13:47

b_u_b_o написа:... кво ще ги праиш тия пари кеш нямам идея, то в днешно време нищо не може да си купи кеш човек освен к**ва и бело :mhihi:

Ми то кво друго ти трябва... :dunno: :dunno:
Е, и нещо за пиене - нали става кеш?
Excellent! Steven is my name!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Мнение от TheDriver » 23 Авг 2021, 13:59

b_u_b_o написа:Не се обсъжда защото ѝ мина времето на тая хипотеза, беше на дневен ред да кажем през 2017та. Днес едни от най-големите банки като JPMorgan, Bank of America, Goldman Sachs ПРОДАВАТ(не просто дават да пращаш пари към борса) биткойн на клиентите си. Как я виждаш тая работа със забраната?

Българските банки разбира се се движат със закъснение и когато по света почнаха да стават все по отворени към крипто, наще идиоти затягат нещата. :dunno: Но аз съм се заредил с акаунти в поне 5 ралични финтех компании, всеки със собствен IBAN и наще банки могат да ме хванат за у*. :bchug:

Могат да станат много лесно с решение на ФЕД, ЕЦБ и т.н. Не се наемам да кажа колко е вероятно да стане, но е факт че имат много прост начин да ударят криптото. В същото време се обсъждат някакви сложни стратегии или данъчна политика, които за мен са или малко вероятни или не особено опасни. :dunno:
Имай предвид, че БГ банките всъщност изобщо не са български и доколкото знам нареждането за тези ходове идва от европейските централи, а за някои от тях проблемите са в банките кореспонденти.

Аз също съм се подсигурил от страна на този риск, но дори мен, теб ТНТ и т.н. да не ни удари пряко, ще усетим косвените ефекти под формата на спад в цените.

Докато основният начин за депозиране на борсите е чрез SEPA превод няма как да сме защитени. Пряко сме зависими от този срещу който водим война. :dunno:

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 23 Авг 2021, 14:16

Сега за теглене и обръщане после във фиат нали има онази врътка с Португалия там 6 месеца ли беше колко да си с уседналост май и те освобождават от данъци тука. Та това да е проблема пред хората, как да отърват данък печалба. :mhihi: Някак не си го представям някой да ми го предаде на ръка, особено пък Българин, който не познавам. :conf: Аз все ще си мисля, че нещо няма да е в ред, а искам да си спя спокойно ако приемем, че вече съм приел криптото за такова и съм част от сектата. :mhihi: Ясно е, че трябва да е нещо през тия големите Кракен, Бинанс или Койнбейс. За Бинанс четох, че назначавали KYC за всеки свой нов клиент, а старите ако не били минали през такова щели да могат само да теглят, но не и да внасят. Понеже ги били обвинявали там в някаква недостатъчна прозрачност или нещо такова.
Та НАП хубаво няма да ми търсят като внасям, ама нали да речем, че нещо не удря по главата и съм решил, че сме в беър, Биткойна мечтано за мен е паднал до 10 и решавам да вкарам едни 50 в лева. Нали трябва да ги вкарам в наша банка тия пари, а те като ги видят и почват, аууу, ама откъде са, ама искаме някакви документи, не става просто да кажеш спестявал съм ги 10 години и от там те са свързани със скапаните нападажии и общо взето това ми е мисълта. Нещо в тая посока ако може да ме посъветвате. Не съм тръгнал утре да вкарвам, ама и не знам кога точно ще е момента, пък като дойде искам да съм с готов план и за 2-3 деня да реагирам.
Отделно ме съветват някакъв курс, че трябвало да изкарам за да си прехвърля някакво крипто от борса към някакъв сигурен хардуер...което прехвърляне пак не ми е ясно точно как става, на портфейл ли трябва първо и изобщо може ли директно на флашката от Кракен да речем.
И нещо друго да питам относно борсите, тия трите, другите не ги броя за живи засега поне по една или друга причина. Да речем борсите за акции като IB дават 20 000 евро ли беше гаранция за Европа, в САЩ разбрах, че давали половин милион в долара(бахти разликата :shock: )а Адмирала давали май беше 100 000 евро гаранция в Европа. Та от тия големите крипто, има ли такива, които дават гаранции до някакви суми. Понеже моя план е една част в Биткойн и Етериум, които купувам, тегля на хардуер и ги забравям, че ги има докато не минат 10 години или не реша, че струват прекалено много за мен и през това време не ме вълнува кой болен мозък ми казва, че утре ще умре всичко това или кой, как манипулира пазара, дори цената не ме интересува и не ме вълнува толкова през това време. Друга по-малка част мисля да е пак в Биткойн и Етериум и някаква мизерна там да остане да си чела крастата с шитовете, понеже не мисля, че ще ги усещам пак толкова да въртя от биткойн в Етериум, после в шитове и обратно пак в биткойн. Та относно наденицата питах, ъъъъъъъ, гаранциите в криптоборсите. :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 23 Авг 2021, 14:31

Няма гаранции.

В Бинанс винаги е имало KYC в даден момент. Преди бяха ограничени до малки суми, после те питат. Вече веднага те питат. Винаги съм бил наясно с тези неща без значение дали става въпрос за покер сайт, бет365 или Бинанс. И съответно не е проблем. Навсякъде трябва личната карта. То на касата в магазина в край на сметка могат да ти поискат, когато си купуваш бира. Нали затова се започна и с GDPR навсякъде.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от b_u_b_o » 23 Авг 2021, 15:01

TheDriver написа:..

Ами за мен наистина вероятността за забрана не стои на дневен ред. Прекалено много хора с пари и власт са вътре вече, за да позволят. 46 милиона американци имат крипто, как си го представяш ФЕД да ги удари, нали ще стане война...вече не сме 1934 за да можеш да забраниш притежанието на злато и да задължиш хората да го продадат на държавата. Но дори да приемем, че ФЕД и ЕЦБ изперкат и го забранят, по света ще останат стотици страни които няма да го направят. До дни влиза в сила закона в Ел Салвадор и биткойн става легално разплащателно средство там. Това значи, че местните банки ще са задължени да ти го продават и купуват. Нали веднага във всяка таква страна с либерални възгледи ще се нароят финтех компании предлагащи банкови сметки. Тогава ФЕД какво ще направи, ще забрани транзакциите към и от тези банки ли, това ще е безпрецедентна цензура и ще им докара много повече главоболия от съществуването на биткойн. И едни такива действия няма да успеят да го убият, ще го забавят, ще бутнат цената временно докато крипто света се прегрупира и пак възхода да започне на ново.

@Top Gun Maverick С пари в кеш си баш за P2P търговия. Знам че звучи малко страшно, да не те извъртят, ама реално ако знаеш какво правиш няма как. Ще си поиграеш първо с малки суми през борсите, ще си купиш един Ledger nano, ще пробваш да си пратиш пари до него, обратно на борсата да видиш как става и тн. И после вече при срещата с човека ще видиш на телефона си как биткойна ти пристига в твоя портфейл и веднъж в него само ти си човека който може да го извади от там. За всеки случай ще го правиш на по-малки транзакции, няма да изсипеш 50К на веднъж и тн. Иначе за през борса трябва да се мине през банка, което в твоя случай няма как да стане без да светнеш в НАП.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата