Криптовалути
Модератор: Общи модератори
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: Криптовалути
И тук да ги обмениш пак няма да разберат. Входящите преводи по сметката ти едва ли се следят, освен ако не са някакви извънредно големи суми.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Нещо разпределяш баницата преди да си я направил. Даже преди да си отишъл до магазина за кори и яйца 

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Да, да, затова допълних поста.
Както казах, просто разсъждавам, обичам да научавам в детайли нещата, които ме вълнуват, особено ако мисля да влизам в каквото и да е било, понеже обратното винаги е било свързано с много боксуване. 
Не ме разбирайте погрешно, не очаквам утре Ламбото отпред.
А и идеята ми не е такава, дългосрочно ме вълнуват нещата, а не от днес за утре. Да бе казвам голяма дума, ама се целя в следващите 10 години ако сме живи и здрави като през това време си живеем нормално и работим. Тука малко хващам повечето, които виждат биткойна като мен, а не като нещо основно спекулативно.

Не ме разбирайте погрешно, не очаквам утре Ламбото отпред.

In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
Top Gun Maverick написа:Абе то да се стигне дотам, мисля няма да има много недоволни, че ще дадат 10%
Нямаш си на идея колко много недоволни има, защото доходите от крипто нямат нищо общо с това да развиваш бизнес или да си служител на територията на държавата, използвайки държавни ресурси. Положението е следното

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Дам, това също го допълних, правя грешката понякога да напиша нещо и да допълвам, децата влизат, спирам да пиша и като го поправя мнението хоп, две нови.
Наистина тъпо е с данъка, но мисля след време ще е разменна монета това на много места и доста по-близо от Салвадор за да живееш там известно време.
Ако тука имахме управници да имат топки и да приемат нещо такова преди другите алъци наоколо да се сетили, че трудно ще го спрат, щеше да е хубаво, но нали трябва да слушаме ЕС и другите комунисти зад океана...нищо чудно и да го приемем последни.
Не знам за вас, но на мен отдавна и ЕС и САЩ си ми приличат на комунисти, но много добре прикрити.

Ако тука имахме управници да имат топки и да приемат нещо такова преди другите алъци наоколо да се сетили, че трудно ще го спрат, щеше да е хубаво, но нали трябва да слушаме ЕС и другите комунисти зад океана...нищо чудно и да го приемем последни.
Не знам за вас, но на мен отдавна и ЕС и САЩ си ми приличат на комунисти, но много добре прикрити.

Да попитам за теглене през Binance карта , теглил съм няколко пъти през банкомат (един и същ на ДСК точно пред банката, такъв в които можеш и да внасяш) и курса е супер 1.96 , вчера понеже не ми се разхождаше до центъра реших да дръпна пак от банкомат(обикновен) на ДСК до нас и ми даде курс 1.88 .. ? Има ли значение от какъв банкомат се тегли, в случая е само на ДСК или просто съм случил кофти период
Днеска ще мина пак през централния им пред банката да видим там какво ще даде, но все пак да попитам.

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Повечето подобни карти имат някакъв лимит (примерно 400 EUR, 1000 EUR и т.н.) за "перфектни интербанкови курсове" т.е. превалутиране... Може да си прескочил лимита, след което вече.... режат глави... виждал съм на Wirex как в рамките на лимита ти ги обръща на 1.956, ама като подмине лимита и пада на 1.91...
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW Х1 2.3d,MB SL350,MB E350d
На мен лимита на виза картата от Binance е "ATM Daily Limit 290.00EUR и Spending Daily Limit e 8,700.00EUR", но на практика никога не съм теглил от банкомат, плащам по бензиностанции и магазини, за което няма такси, но съм я добавил и в epay.bg за плащане на сметки и там таксите са сравнително високи.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Пробвай да теглиш 20-30к лева от банкомати дори в продължение на седмица, да видим на колко ще ти сметне еврото..
- Mollov
- Мародератор
-
top написа:На мен лимита на виза картата от Binance е "ATM Daily Limit 290.00EUR и Spending Daily Limit e 8,700.00EUR", но на практика никога не съм теглил от банкомат, плащам по бензиностанции и магазини, за което няма такси
Да, при плащане на POS повечето такива карти нямат такси... само че обръщал ли си внимание на какъв курс ти превалутира еврото към левове?
Някои подобни картови оператора (Wirex, Binance, etc) уж нямат такси, само че те "бият през ръцете" чрез курса на превалутиране...
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
След 1,5 години няма да има проблема с превалутирането от Евро
Като цяло затова споменах няколко пъти, че не е свръх набутвацията да си платиш 10% на НАП и да ги пратиш в банката. С картите пак ще се загуби някой друг процент, макар и не 10%.

Като цяло затова споменах няколко пъти, че не е свръх набутвацията да си платиш 10% на НАП и да ги пратиш в банката. С картите пак ще се загуби някой друг процент, макар и не 10%.

- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW Х1 2.3d,MB SL350,MB E350d
Криптовалути
Наистина не бях гледал, не си пазя и касови бележки за да сравня, но примерно погледнах някаква сметка в еpay съм плащал и сумата е 66.68лв (64.80 за самата сметка и 1.88 такса за epay - те със сигурност отдържат доста...) за която са изтеглени 34.09eur от visa картата на binance. Но пък binance за всяко плащане имат и Lifetime cashback, който се трупа в BNB, но не ми е ясно как се усвоява.Mollov написа:top написа:На мен лимита на виза картата от Binance е "ATM Daily Limit 290.00EUR и Spending Daily Limit e 8,700.00EUR", но на практика никога не съм теглил от банкомат, плащам по бензиностанции и магазини, за което няма такси
Да, при плащане на POS повечето такива карти нямат такси... само че обръщал ли си внимание на какъв курс ти превалутира еврото към левове?
Някои подобни картови оператора (Wirex, Binance, etc) уж нямат такси, само че те "бият през ръцете" чрез курса на превалутиране...
Между другото, не знам как е при другите, но при binance е много добре направена системата на visa картата им (funding wallet), защото не е нужно да си обменям криптовалутата в евро (или каквата и да е фиатна валута) за да я харча ами има цял списък с криптовалути, които могат да се подреждат по приоритет от коя да взима на първо място или автоматично в която има.. въпреки че пак при баланса я изписва в евро, но това е за удобство.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
TNT написа:След 1,5 години няма да има проблема с превалутирането от Евро![]()
И аз така си виках, ама то се оказа, че били 15%-та. Това понеже ако(тоест то почти няма как да не го направиш)си направил повече от 3 сделки в акаунта си, това вече било под друга категория и бам 15%-та. И под сделка се разбира дори да смениш биткойн за етериум примерно.

- Mollov
- Мародератор
-
Top Gun Maverick написа:Това понеже ако(тоест то почти няма как да не го направиш)си направил повече от 3 сделки в акаунта си, това вече било под друга категория и бам 15%-та.
Tова не е вярно.... можеш да въртиш крипто в крипто колкото искаш и не дължиш нищо на НАП... единствено ако пуснеш пари към българска сметка, не трябва да са повече от три трансфера... иначе го водят "търговия по занятие" и отиваш на 15% + осигуровки и прочие...
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Ами може аз да не съм разбрал нещо, вярно го слушам на скорост по2 винаги, макар точно той да е малко труден за слушане така, ама....
https://youtu.be/B7ZfwL5KG1k
А така и така казваш плюс осигуровки, ако вкараш там 50 в някакъв момент, минават ли те като фирма с осигуровки и да минеш по ДДС или не? И ако да, да речем разхвърляш тогава на 3 борси тия над 50 и ще мине ли номера?

https://youtu.be/B7ZfwL5KG1k
А така и така казваш плюс осигуровки, ако вкараш там 50 в някакъв момент, минават ли те като фирма с осигуровки и да минеш по ДДС или не? И ако да, да речем разхвърляш тогава на 3 борси тия над 50 и ще мине ли номера?