Бихте ли се ваксинирали срещу CoVid?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Когато излезне CoVid ваксината и бъде достъпна бихте ли се ваксинирали?

Не!
206
61%
Да, веднага
58
17%
Да, 1 месец по-късно
14
4%
Да, 3 месеца по-късно
16
5%
Да, 6 месеца по-късно
21
6%
Да, 9 месеца по-късно
21
6%

Общо гласове : 336
старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Re: Бихте ли се ваксинирали срещу CoVid?

Мнение от Jordana » 25 Авг 2021, 20:25

Нищо съществено не става , всичко си в норма . Те тия неща са норма за тъй наречения цивилизован свят само че ние не сме свикнали да виждаме подобни неща по новините . Щото не са политически коректни . Навсякъде полицията не се церемони изобщо , някои ги душат при ареста или направо ги стрелят . Тия в Норвегия дето им вземат децата дали не е същото като ги разделят същите писъци и вопли ? В държава която е нормално да спиш с дъщеря си щото наоколо има само кенгурута и бракове между първи братовчеди са легални ареста на някаква пикла е последното нещо което ги впечатлява .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
Мечтае да кара: BMW 2002 tii

Мнение от mr_petroff » 25 Авг 2021, 23:28

Аз като казвам ,че България е най-демократичната държава в света ,никой не вярва... :D Тука само циврят за глупости разни нереализирани аутсайдери .Ама ако ги бият в Германия примерно , то ще е щото са си виновни и гласа им няма се чуй...Принципно съм против насилието , ама ако съм полицай и някой ме замеря с яйца и торбички с пи.оч , жална му майка ...Англичанин живеещ в България ми е казвал , че сме най спокойната и сигурна държава .
Ама си ревем иначе .., и мантрата - е то в белите държави ....

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 26 Авг 2021, 6:47

Ами относно тия в Австралия е ясно, първоначално и аз заради тях го пуснах. После обаче ми стана много по-интересно с жената от Америка и после с мъжа собственик на фитнес. Който казва много простички неща, но много точни всяка дума. Неща, които много хора в тази тема са казвали или поне някои от нещата. Как да вярваш на някой, който ти казва две седмици, а после отива работата на две години? И понеже дори тия не знаят вече как да им вярват хората, започнаха да противопоставят населението на ваксинирани и неваксинирани. Искат на принципа разделяй и владей да е, но докато не се опомнят всички, че не сме ваксъри и антиваксъри, а сме хора и ни варят в един и същи казан, но с различни подправки, работата няма да стане. Това с казана сега ми дойде на акъла, но си е точно така. Когато сложиш да вариш дадени продукти едни стават по-бързоз други по-бавно, но в крайна сметка всички ще станат по един или друг начин. Затова пускам пак клипа, че остана в последните мнения на другата страница, превъртете ревящите от Австралия и изслушайте Американката, която казва, че имената на градовете им не са имена на болници и всичко трябва да е доброволно, както и обясненията на Американеца (дори за тривиални неща като маски и мерки), няма да ви коства много време. А времето ни го отнеха почти в последните две години.
https://youtu.be/aNEjCt7Z10M
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 26 Авг 2021, 8:18

От друга страна, каква пък е тая загриженост за населението?!
Просто да направят така, казват какво що и който иска да се ваксинира, който иска да носи маски и който оцелее.
Само, за да не се товари болничната система, всеки подписва декларация дали ще носи маска или ще се ваксинира и тея, дето са ваксинирани и са подписали декларация за носене на маска, ако не дай си Боже стане нещо по линия на ковид заболяване се лекуват в болница, на другите им се връчва такса за лечение, ако не дай си Боже се разболеят по-тежко и с това се приключва целият цирк.
Просто всеки си носи собствената отговорност.

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 26 Авг 2021, 9:12

Честно казано не знам как интелигентни хора като тебе вярват толкова много в тая загриженост към населението, която е компрометирана толкова много през годините по всевъзможни начини. Забравяш дори главната цел на всички власт имащи по света - да го владеят с цената на всичко. ;)
В държава където съществува заведение за бързо хранене, което дава огромна награда ако някой умре от инфаркт докато е в заведението, ти говориш за някаква страхотна загриженост за здравословното състояние на хората? Че то ако ги вълнуваше, щяха да забранят редица неща като колата да речем, а не всяка втора реклама на храна да е кола с картофки и подсладена питка със замразено месо. Забраняват фитнесите, че се събират на едно място, а оставят заведенията за бързо хранене където се събират в пъти повече. Ясно, загриженост му се вика.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 26 Авг 2021, 9:40

Ще ви напомня само за Германия и доктрината с която им промиват мозъците там вече 150 години . Това е обществен договор между елитите и обикновения гражданин и не ми казвайте че няма такъв щото има . Казва се - дойче зондер вег/специалния път на Германия , в тази доктрина е заложена една всеобхватна грижа на държавата към редовия нацист ...пардон германец исках да кажа . Здравна образователна материална и каквото се сетите за да бъде той добре , до такава степен че няма измъкване и в замяна трябва да даде всичко от себе си на обществото и държавата . Това не се прави за да се чувстват добре хората а за да бъдат полезни на националсоциализма ...пардон на демокрацията . Винтчето в машината за печелене на пари и власт трябва да бъде излъскано и смазано за да се върти бързо а не ръждиво и да спира хода на цялата машина .
Та цялата тая работа с маските и загриженоста е точно това - биомасата трябва да бъде ограничена само в тясната социална рамка която и се полага . Според мен нещо кардинално се промени при кукловодите в сянка , преди две години светът навлезе в нещо което тепърва ще бъде анализирано . Светът е на прага на радикални промени в социално икономическите отношения защото нищо вече не е наред и не се движи от нормалната логика както е било последните 70 години .
https://www.mediapool.bg/maskite-sa-za- ... 06387.html
Как ви се струва това сега година и половина след като е написано ?
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 26 Авг 2021, 10:25

Е.Димитров написа:От друга страна, каква пък е тая загриженост за населението?!
Просто да направят така, казват какво що и който иска да се ваксинира, който иска да носи маски и който оцелее.
Само, за да не се товари болничната система, всеки подписва декларация дали ще носи маска или ще се ваксинира и тея, дето са ваксинирани и са подписали декларация за носене на маска, ако не дай си Боже стане нещо по линия на ковид заболяване се лекуват в болница, на другите им се връчва такса за лечение, ако не дай си Боже се разболеят по-тежко и с това се приключва целият цирк.
Тази декларация не може ли да се ползва и ако ядеш кило захар на ден да не то дават безплатен инсулин? Ако пушиш да не те лекуват от белодробен рак и за други подобни случаи.

Всеки си носи собствената отговорност, нали.

Здравни осигуровки плащаме всички. Едни живеят по здравословно от други, които и без ковид претоварват здравните разходи. Безплатния инсулин съставлява над 25% от разходите на здравната каса. Защо всички плащаме лакомията им?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 26 Авг 2021, 10:34

В този ред на мисли, може да се предложи и намаляне ДДС-то на пържолите :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 26 Авг 2021, 10:41

Аз разбира се не вярвам в загрижеността на държавата, че дори и загрижеността в болниците.
Но от друга страна, не вярвам да сте толкова наивни, че да мислите, че трябва да ви се даде правото над собствен живот и решение, както и сам да определяш живота си.
На хората като цяло не трябва да им се дава думата, решенията и въобще правото, защото става пълна анархия и тотален погром.
То историята го е доказала, където има диктатура, има и ред, където има слаби мерки и супер либерална демокрация , става...разпад на общество и морални ценности.
В момента в "демократичният" свят, мерките за ограничаване на индивидите са много повече от когато и да е било в цялата история. Само че са прикрити с "грижа" за човека и тн. Но до някъде това е правилно.
Факт е, че когато един българин отиде в Германия или Швейцария, спазва тамошните закони и правила и когато дойде тук, пак си връща балканският манталитет.
По мое наблюдение, едва 10-15% от хората могат да не са роботи, да имат акъл и да знаят, какво да правят.
bum_bum написа:
Е.Димитров написа:От друга страна, каква пък е тая загриженост за населението?!
Тази декларация не може ли да се ползва и ако ядеш кило захар на ден да не то дават безплатен инсулин? Ако пушиш да не те лекуват от белодробен рак и за други подобни случаи.

Всеки си носи собствената отговорност, нали.

Здравни осигуровки плащаме всички. Едни живеят по здравословно от други, които и без ковид претоварват здравните разходи. Безплатния инсулин съставлява над 25% от разходите на здравната каса. Защо всички плащаме лакомията им?

Разликата е очевидна!
Трябва ли да обяснявам?!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на късмет и надежди...
Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
Детайли за колата: seats and a steering wheel....

Мнение от nickstorm » 26 Авг 2021, 11:04

Е.Димитров написа:Но от друга страна, не вярвам да сте толкова наивни, че да мислите, че трябва да ви се даде правото над собствен живот и решение, както и сам да определяш живота си.

Ти ли ще решаваш бе, бай Хуй? Ти към тия 10-15 % ли се отнясяш?
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 26 Авг 2021, 11:06

nickstorm написа:
Е.Димитров написа:Но от друга страна, не вярвам да сте толкова наивни, че да мислите, че трябва да ви се даде правото над собствен живот и решение, както и сам да определяш живота си.

Ти ли ще решаваш бе, бай Хуй? Ти към тия 10-15 % ли се отнясяш?

Айде "бе", ей го това , за което пиша!

И не, аз не съм от 15 те %!

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 26 Авг 2021, 13:27

:mhihi: Нещо набързо го преспаха. :mhihi:
Прав си за бг в чужбина и тука, но знаеш ли, че и с голяма част от чужденците е така? Като дойдат и поживеят тука известно време и влизат в нашия коловоз. :mhihi:
Съгласен съм напълно с това щ, че не трябва да се дава цялата власт на хората защото настава анархия, което просто потвърждава и тази теза, че доволно ни манипулират и да, май сме на едно мнение за бая неща, в демократичния свят повече от всякога има налагане на правила и отнемане на свободи. Отдавна съм казал, че за мен САЩ си копира комунистически модел, но се старае да вземе от него хубавите неща и го прикрива под множество цели, които държавата ти поставя още с раждането и заблудата, че си свободен.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 26 Авг 2021, 14:13

Пето познато семейство се изнася оттук, заради медицинския фашизъм. От 1 септември Кебек въвежда Ковид паспорти. Продават всичко и искат да се изнесат дотогава. Последните са тук от 2007г ...

Не искам да коментирам колегите, дето агитират за отказ на лекуване на неимунизирани. Дано им "светне" между ушите, каква глупост е това.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 26 Авг 2021, 14:43

Е.Димитров написа:Разликата е очевидна!
Трябва ли да обяснявам?!

Ми обясни я ако искаш, защото за мен не е очевидна.

Ако се ваксинирам продължавам да разнасям болестта и не пазя никой. Само себе си от евентуално по-тежко протичане. Но ще откажат да ме лекуват. Заразените от мен ще ги лекуват, ако са ваксинирани. Другите не.

Обаче ако ям като прасе де що ми падне от магазина и когато (не ако) се разболея от тип 2 или 1 здравната каса ще ми поеме медикаментите без никакви въпроси. Които медикаменти както казах съставляват над 25% от бюджета и.

Значи аз за 27 години плащане на здравни осигуровки не съм направил буквално нито един лев разход за здравната каса все още, вероятно щото се грижа за себе си. Но ако утре се тръшна от ковида няма да ме лекуват.

Обаче, тоя дето не го интересува как живее и с какво се храни и всеки месец точи там едни пари за лекарства ако се ваксинира ще се погрижат отново за него.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 26 Авг 2021, 15:37

Значи тоя диабет дето е инсулино зависим е още от детска възраст , повечето са такива от малки . Не можеш да вменяваш такава вина на тинейджъри заради автоимунно заболяване . Не че няма виновни но не са самите диабетици защото има деца на под 5 години с тип 1 .
Това за което може да се спори диабет тип2 , който обикновено засяга хора над 50 години и е свързан в голяма степен с начина на живот . Затлъстяването е една от основните причини за появата на резистентност към инсулина и съответно повишаване нивата на кръвната захар . Но този диабет в редки случаи е инсулино зависим , така че тази теория за здравите като кремък плащачи и болнавите безотговорници не важи напълно за диабетиците . :mrgreen:
Последна промяна Jordana на 27 Авг 2021, 8:57, променена общо 1 път

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата