Криптовалути
Модератор: Общи модератори
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Re: Криптовалути
Всичко опира до това колко пари ще пуснеш по BG сметка, за усвояване... за момента не искат да минаваш по ДДС, но удариш ли поне 50к преводи за 1 година, отиваш под графа "ЕТ"... ако не си фирма, нали...
НАП не гледат какво имаш по борсите... те там права нямат.... гледат какво си пратил към борси от BG сметка, какво си изтеглил по BG сметка... това е.
НАП не гледат какво имаш по борсите... те там права нямат.... гледат какво си пратил към борси от BG сметка, какво си изтеглил по BG сметка... това е.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Мда, благодаря, нещо такова мислех и аз, ама викам да питам дали все пак нещо няма. В такъв случай виждам две пращащи от БГ сметка лица към някои борси, в два различни акаунта предполагам - аз и жена ми.
Това в случай, че като наближи времето не ми е секнал ентусиазма, но това май няма как да стане освен ако Биткойн не стигне 0, кръгла и то. 

In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
И като пращате разни неща по разни борси , някой неща могат да минат като намаляване на данъците.
Така че хубаво е да подадете някоя декларация за намаляване на данъка.
Така че хубаво е да подадете някоя декларация за намаляване на данъка.
top написа:Между другото, не знам как е при другите, но при binance е много добре направена системата на visa картата им (funding wallet), защото не е нужно да си обменям криптовалутата в евро (или каквата и да е фиатна валута) за да я харча ами има цял списък с криптовалути, които могат да се подреждат по приоритет от коя да взима на първо място или автоматично в която има.. въпреки че пак при баланса я изписва в евро, но това е за удобство.
Колега как така можеш от криптовалута да харчиш през картата, като под харчене говоря примерно да теглиш от банкомат ? Аз си мисля че с крипто от бинанс може да се плаща само в такива платформи които са разрешили плащането чрез крипто ..

Примерно в момента трупам гарвани (RVN)

И днес ходих до централния банкомат на ДСК и курса верно е 1.86 , а не както при 1вите тегления 1.96 .. незнам дали няма да пада още ако продължавам да тегля

- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW Х1 2.3d,MB SL350,MB E350d
don_gori написа:Колега как така можеш от криптовалута да харчиш през картата, като под харчене говоря примерно да теглиш от банкомат ? Аз си мисля че с крипто от бинанс може да се плаща само в такива платформи които са разрешили плащането чрез крипто ..![]()
Примерно в момента трупам гарвани (RVN)и искам да си ги изтегля в някакъв момент през банкомата, та правя следното - RVN към USDT , USDT към EUR , местя EUR в картата и тегля .. ако има нещо по-лесно и ефикасно ще се радвам да споделиш.
И днес ходих до централния банкомат на ДСК и курса верно е 1.86 , а не както при 1вите тегления 1.96 .. незнам дали няма да пада още ако продължавам да тегля
Може с ADA, ETH, BTC, BNB, BUSD, SXP, DOT, FIL, XVS, VAI. Конкретно при Binance, RVN трябва първо към BNB и после от основния портфейл да се прехвърли към този на картата, което е без такси и не виждам проблем да се плаща или тегли навсякъде където може с visa карти, не съм пробвал конкретно с RVN, че нещо не обичам да ги копая

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Един от последните ми да го нарека така тотално лаишки въпроси, всяка една от трите големи борси (Кракен, Байнанс и Койнбейс)ли ще може да получи превод от всяка една БГ банка? Понеже с изплащането разбрах, че работата не е точно така(едва ли в близките години ще тегля нещо
не ми е това идеята все пак)но с превода как е?
И доколкото знам, Кракен има банков лиценз, това помага ли в някаква степен?

И доколкото знам, Кракен има банков лиценз, това помага ли в някаква степен?
Последна промяна Top Gun Maverick на 26 Авг 2021, 7:45, променена общо 1 път

Повечето БГ банки отказват превод към крипто борси.
Аз съм си направил iCard и превода е бг банка -> iCard -> Kraken. Револют знам, че по едно време и те не правиха към борси, сега не знам как е, с ай кард няма проблеми.
Аз съм си направил iCard и превода е бг банка -> iCard -> Kraken. Револют знам, че по едно време и те не правиха към борси, сега не знам как е, с ай кард няма проблеми.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
don_gori написа:Колега как така можеш от криптовалута да харчиш през картата, като под харчене говоря примерно да теглиш от банкомат ?
Автоматично ти продава валутата на моментната цена. Аз съм плащал с Етър, ноу-проблемос. Курса беше ок също, веднага тръгнах да го смятам.
Докато чуждите банки започват да предлагат крипто, нашите затягат мерки още повече. Да затягат колкото искат, в един момент ще си оставя само 1 за заплата и ще мина изцяло на чужди банки.

https://cryptoisfuture.com/
Тук има относително актуален тракер на това коя банка с кои работи.
Накратко Уникредит и ДСК за сега нямат проблем.
Тук има относително актуален тракер на това коя банка с кои работи.
Накратко Уникредит и ДСК за сега нямат проблем.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Благодаря, за УниКредит бях чул, а моя колега през ДСК цъка. Даже от ДСК били толкова любезни, че го убедили да остави някой лев в някакви техни фондове.
ТНТ, а и в Япония вече легално всеки Японец ще може през банката да си цъка в Койнбейс. Смятай какви тарикати са банките там. Осъзнават, че не могат да спрат това крипто и просто правят така, че хем парите да са при тях, хем който иска да си купува през борса - парите все при тях са си докато са в борсата, която си взема комисионните. И вълка сит и агнето цяло.

ТНТ, а и в Япония вече легално всеки Японец ще може през банката да си цъка в Койнбейс. Смятай какви тарикати са банките там. Осъзнават, че не могат да спрат това крипто и просто правят така, че хем парите да са при тях, хем който иска да си купува през борса - парите все при тях са си докато са в борсата, която си взема комисионните. И вълка сит и агнето цяло.

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Пак съм аз с въпрос.
https://shop.ledger.com/pages/ledger-na ... er=youtube
Интересува ме конкретни за тоя Леджър, гледах там две-три встъпителни видеа на Пламен за него(по-нататък другите платените ако не съм се оправил сам с разгадаването му ако го купя) но ме мъчи един въпрос. Казват, че уж си е хардуер нали, програмиран е про три грешни пин кода да се форматира и да не може да се хакне по тоя начин. Казват, че дори са го загубиш, няма проблем, стига да си знаеш паролата с 24-те думи.
Ами добре де, къде реално стой самия биткойн ако си го качил на тоя Леджър щом го губиш и няма проблем? Имат някакъв облак компанията ли какво? Къде стой скапания биткойн в тоя случай?
Ще ме извините, ама избочвам тия дни.

Интересува ме конкретни за тоя Леджър, гледах там две-три встъпителни видеа на Пламен за него(по-нататък другите платените ако не съм се оправил сам с разгадаването му ако го купя) но ме мъчи един въпрос. Казват, че уж си е хардуер нали, програмиран е про три грешни пин кода да се форматира и да не може да се хакне по тоя начин. Казват, че дори са го загубиш, няма проблем, стига да си знаеш паролата с 24-те думи.
Ами добре де, къде реално стой самия биткойн ако си го качил на тоя Леджър щом го губиш и няма проблем? Имат някакъв облак компанията ли какво? Къде стой скапания биткойн в тоя случай?

- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Tesla M3LR, e90 330xd, gsxr 600 k8
Още имаш да четеш за биткойна май какво е и как работи.
Така най-опростено казано, бития кон никога не е на флашка, нито на компютъра ти, нито на листче, нито в облака на леджър. Биткойна е си седи в блокчейна на определен адрес. Всеки адрес има публичен и частен ключ. Публичния е това което е известно на света и което ти трябва да за пратиш биткойн на този адрес. За да млжеш да пращаш обаче ОТ този адрес трябва да имаш частния ключ. Тези флашки не са нищо повече от съхранители на такива частни ключове. Та това което прави леджъра е да ти пази частните ключщове да не може някой да ти ги гепи респективно и криптото.
Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
Top Gun Maverick написа:Пак съм аз с въпрос.![]()
Ами добре де, къде реално стой самия биткойн ако си го качил на тоя Леджър щом го губиш и няма проблем? Имат някакъв облак компанията ли какво? Къде стой скапания биткойн в тоя случай?![]()
![]()
Ще ме извините, ама избочвам тия дни.
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... 2FhrVI0kxY
Оттук мина ли? Май не си

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Абе минах да го еВа, ама с тия флашки малко ми объркаха понятията. И аз си мислех, че реално стои там на блокчейна, ама един познат взе да ми разправя как се ъплоудвал на флашка като...файл.
И вика файла си стои на флашката, умре ли флашката и край. Викам добре де, как се сваля тогава на тая флашка, ами вика със софтуерна програма, съответно после като я качваш на някоя борса пак със софтуер. Няма да изреждам другите неща, че ще се....
викам кво да правя, напълни ми главата с гръмотевици, ще се излагам да питам.
Значи то реално дали писмо в сейфа с което да си зная частния ключ, записан в няколко сейфа
дали флашка, все тая. Те затова ония трезор предлагат да се изпише ключа върху стоманено листче, та да стане дори пожар да ти стои надписа.

Значи то реално дали писмо в сейфа с което да си зная частния ключ, записан в няколко сейфа

- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Tesla M3LR, e90 330xd, gsxr 600 k8
Top Gun Maverick написа:Значи то реално дали писмо в сейфа с което да си зная частния ключ, записан в няколко сейфадали флашка, все тая.
Общо взето да. Флашката има две предимства. Първо няма нужда всеки път като искаш да правиш някаква транзакция да преписваш ключове от листчета. И второто по-голямо, преписвайки ключа на компютър с вирус той ще го разпознае като такъв и веднага ти заминаха койните. Докато флашката само подписва транзакциите без да дава ключа на никой. Софтуера на компютъра прави транзакцията с всичките ѝ необходими атрибути, дава я на флашката и тя я подписва така че компютъра да трябва само да я прати. И дори и компютъра да е компрометиран няма как да си поиска ключа от флашката и да го прати на някой.
Затова оборотните крипто активи на флашката, а на така наречени "колд сторидж" такива които не обмисляш да пипаш години и само да добавяш към тях. Когато тръгнеш да ги вадиш от там на абсолютно чист компютър(форматиран и по възможност прясно инсталиран с някой линукс) си въвеждаш ключа и ги пращаш на борсата за продан.