Бихте ли се ваксинирали срещу CoVid?
Модератор: Общи модератори
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Re: Бихте ли се ваксинирали срещу CoVid?
bum_bum написа:Ако се ваксинирам продължавам да разнасям болестта и не пазя никой. Само себе си от евентуално по-тежко протичане. Но ще откажат да ме лекуват. Заразените от мен ще ги лекуват, ако са ваксинирани. Другите не.
Ама намаляваш в пъти шанса изобщо да се заразиш. Ако се заразиш, го караш в 98% случаи леко и не се стига до разходи за болниците. Т.е. излизаш по-евтино.
Това с отказа за лечение е много тънък лед, който в нашата действителност няма как да стане. Имаме само НЗОК. Ако бяхме с 20 частни компании, всеки щеше да попълва като за гражданска. Пушиш, пиеш, не спортуваш и ядеш 7 вафли на ден - здравната застраховка отива в небесата или покрива някакви минимуми. После плащаш, умираш или живееш като длъжник. После ставаме като държави с доста труден достъп до медицина. Ама след това идва другия момент. Ще ти искат повече здравна осигуровка, щото пушиш... ама държавата като гори боклуци и хващаш рак без да пушиш, ко праИм ?
Не желая да става задължително ваксиниране, щото не знаем с тоя свят това докъде ще стигне. Ако за ковид ваксините, хубуу, ама... Да не стане след 10 години някой да каже, че всички трябва да сме джендър неутрални и за всички едни хапове

Пък и кви мерки имаме ние ? Цялата страна жълто, всеки ден нови области в червено, тука около мен сватби бол

П.П. Вече слушам и за случаи на починали с фалшиви сертификати за ваксинация. Бай Ганьо си е тарикатче, няма спор

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Вервай ми няма да умрете 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
bum_bum написа:Е.Димитров написа:Разликата е очевидна!
Трябва ли да обяснявам?!
Ми обясни я ако искаш, защото за мен не е очевидна.
Ако се ваксинирам продължавам да разнасям болестта и не пазя никой. Само себе си от евентуално по-тежко протичане. Но ще откажат да ме лекуват. Заразените от мен ще ги лекуват, ако са ваксинирани. Другите не.
Обаче ако ям като прасе де що ми падне от магазина и когато (не ако) се разболея от тип 2 или 1 здравната каса ще ми поеме медикаментите без никакви въпроси. Които медикаменти както казах съставляват над 25% от бюджета и.
Значи аз за 27 години плащане на здравни осигуровки не съм направил буквално нито един лев разход за здравната каса все още, вероятно щото се грижа за себе си. Но ако утре се тръшна от ковида няма да ме лекуват.
Обаче, тоя дето не го интересува как живее и с какво се храни и всеки месец точи там едни пари за лекарства ако се ваксинира ще се погрижат отново за него.
Пак казвам, не само не агитирам някой да се ваксинира дори напротив, много внимателно трябва да помисли в какво състояние е организъма му, дали има заболявания, дали е предразположен и всякакви аспекти и ако желае, да се ваксинира.
Дори не ми е за ваксините, а за мерките да се спазват. Има проблем и той е очевиден. Аз лично вече познавам хора, които са го изкарали и леко и тежко и един починал от това, така че трябва да се спазват мерките защото лесно се заразява човек без да го иска и коварното е, че не се знае в каква посока може да поеме заразата и какво да увреди.
От друга страна познавам хора, които обожават сладкото и да похапват мръвки и са на над 80 години!
Дай да видим другото, колко спортисти си отиват млади от сърдечни заболявания. А колко са колабирали на терена/пистата.
Последно един футболист, за който съм сигурен, че не пие, не пуши, не яде някакви боклуци и съм убеден, че не ползва някаква химия, защото постоянно ги тестват за такива неща, а ето какво се случва.
Дори мога да дам повече примери със спортисти и всичките им травми и заболявания в последствие спорта.
Като казах "отказ от лечение" имам в предвид знае се, че нещо е опасно, знае се , че трябва да се пази човек, но примерно заявява "мен не ме е страх и няма да се пазя с маска или ваксина" .
TNT написа:
П.П. Вече слушам и за случаи на починали с фалшиви сертификати за ваксинация. Бай Ганьо си е тарикатче, няма спор
Пък някакви заминали за Гърция с менте ПСР сертификат.
Абе аз като ходя в Гърция си махам фабричният теглич и не пуша никъде, щото тея не са нормални с тея глоби, тея решили да спестят някакви пари и сега гърците ги нашили с 10 000 евро глоба и допълнително ще ги съдят.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
TNT написа:bum_bum написа: Ако се заразиш, го караш в 98% случаи леко и не се стига до разходи за болниците. Т.е. излизаш по-евтино.
Колко по-евтино? Колко струва една ваксина на здравната каса и колко струва леглоден на болен?
- TNT
- младши ентусиаст
-
Ваксините са 20-50лв. С 50лв колко дни в болница ще покриеш ? С лекарствата, лекарите, сестрите, тока, чистачките, дрехи, чаршафи и т.н.
Няма какво да спорим, за всяко нещо превенцията излиза по-евтино. Дали както ти казваш - да се храниш здравословно. Противогрипна ваксина е 10-20лв, антибиотик за толкова няма. Дали да си сменяш маслото на двигателя или да караш с това от завода, докато блокира. Превенцията излиза по-евтино.
Няма какво да спорим, за всяко нещо превенцията излиза по-евтино. Дали както ти казваш - да се храниш здравословно. Противогрипна ваксина е 10-20лв, антибиотик за толкова няма. Дали да си сменяш маслото на двигателя или да караш с това от завода, докато блокира. Превенцията излиза по-евтино.

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
TNT написа:Ваксините са 20-50лв..
Колко по 20-50лв се харчат за да се предотврати едно влизане в болница е въпросът.
Гледам сега статистически данни за Израел в гуглето. Предходната вълна е имало 2200 хоспитализирани средно на седмица в пиковия момент. Сега са 1200. Ма не е ясно дали е дошъл пика. Но да приемем, че е.
За да се постигне това имаме 5,5млн човека с по две ваксини. По десет лева сложи ваксината, 20лв общо. Дали разликата в хилядата хоспитализирани на седмица струва 110 милиона? Ами ако е 50лв на доза? Струва ли половин милиард?
bum_bum написа:TNT написа:Ваксините са 20-50лв..
Колко по 20-50лв се харчат за да се предотврати едно влизане в болница е въпросът.
Гледам сега статистически данни за Израел в гуглето. Предходната вълна е имало 2200 хоспитализирани средно на седмица в пиковия момент. Сега са 1200. Ма не е ясно дали е дошъл пика. Но да приемем, че е.
За да се постигне това имаме 5,5млн човека с по две ваксини. По десет лева сложи ваксината, 20лв общо. Дали разликата в хилядата хоспитализирани на седмица струва 110 милиона? Ами ако е 50лв на доза? Струва ли половин милиард?
Едно нещо което изпускаш във сметката е, че болничните легла са лимитирани. Въпроса е като блокират болниците какво ще правиш тогава.
- TNT
- младши ентусиаст
-
То и сега е свършил лимита. На предната "вълна" познавам хора, които ги изписаха по-рано (не от ковид), щото се налагаше отделението да става ковид.

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
С две изкарани вълни без да се е сринала никоя здравна система вече третата ще се мре най-много ли? Нали това се опитват да ни внушат?
Или, че няма да можем да живеем нормално, докато всички не се ваксинираме, каквато е новата опорка.
Не съм особен привърженик на конспирациите, но към ден днешен имаме на 5 милиарда дози вече поставени. Тестовете? Десетки милиарди. Ръкавици, маски, дезинфектанти, трилиони сигурно някакви.. Помощи и компенсации за справяне с последиците. Говорим за разходи за суми до които изобщо не мога да броя.
И накрая 4.5 милиона умрели в цял свят за една година. От диабет умират 1,6 доказани и кой знае колко още косвено. 9 милиона годишно са от сърдечни болести, 7 милиона от инсулт, 10 милиона от рак.
Е това е пандемията. Ма не виждам нищо особено да се прави. Ковида е по-смъртоносен от сезонните грипове, факт. Но основната смъртност е сред тия горните. А ние търсим превенция в последната фаза.
Или, че няма да можем да живеем нормално, докато всички не се ваксинираме, каквато е новата опорка.
Не съм особен привърженик на конспирациите, но към ден днешен имаме на 5 милиарда дози вече поставени. Тестовете? Десетки милиарди. Ръкавици, маски, дезинфектанти, трилиони сигурно някакви.. Помощи и компенсации за справяне с последиците. Говорим за разходи за суми до които изобщо не мога да броя.
И накрая 4.5 милиона умрели в цял свят за една година. От диабет умират 1,6 доказани и кой знае колко още косвено. 9 милиона годишно са от сърдечни болести, 7 милиона от инсулт, 10 милиона от рак.
Е това е пандемията. Ма не виждам нищо особено да се прави. Ковида е по-смъртоносен от сезонните грипове, факт. Но основната смъртност е сред тия горните. А ние търсим превенция в последната фаза.
bum_bum написа:С две изкарани вълни без да се е сринала никоя здравна система вече третата ще се мре най-много ли? Нали това се опитват да ни внушат?
Срина се здравната система в България - не издържа.
За другите неща съм съгласен с теб.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Дядо ми далеч преди короната го върнаха с инсулт, щото било Паркинсон. Баща ми го лекуваха половин година от туберколоза за да източат пътечката, преди да “открият” рак.
С други думи не може да сринеш нещо, което го няма. Всеки месец закриват болници. Най-голямата белодробна май на Балканите я затвориха. Щото нямало пари. Но за ваксини, маски и ковид помощи има.
С други думи не може да сринеш нещо, което го няма. Всеки месец закриват болници. Най-голямата белодробна май на Балканите я затвориха. Щото нямало пари. Но за ваксини, маски и ковид помощи има.
- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
TNT написа:Пък и кви мерки имаме ние ? Цялата страна жълто, всеки ден нови области в червено, тука около мен сватби бол, а в Австралия гледах клип как полицията пръска ученички със спрей, че не носят маски
Днеска четох, че 94% от болните миналата седмица не били ваксинирани. Всеки си прави избора. Само да не се затваря всичко и да може да се пътува що-годе нормално.
Кво е това мерки, днес влизам в една болница (частна), че имам работа там, еми в цялата регистратура само аз бях с маска сложена като хората, другите бяха 50% без маски и 50% маски колкото да кажа, че са без...
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
- BMWdrivers
- младши ентусиаст
-
- Кара: M52B20, M57D30
- Мечтае да кара: MKA
- Детайли за колата: ниска и бърза
///M Power написа:TNT написа:Пък и кви мерки имаме ние ? Цялата страна жълто, всеки ден нови области в червено, тука около мен сватби бол, а в Австралия гледах клип как полицията пръска ученички със спрей, че не носят маски
Днеска четох, че 94% от болните миналата седмица не били ваксинирани. Всеки си прави избора. Само да не се затваря всичко и да може да се пътува що-годе нормално.
Кво е това мерки, днес влизам в една болница (частна), че имам работа там, еми в цялата регистратура само аз бях с маска сложена като хората, другите бяха 50% без маски и 50% маски колкото да кажа, че са без...
Щот сигурно са ваксинирани
- Двигателист
- Потребител
-
- Кара: TOYOTA
bum_bum написа:Тази декларация не може ли да се ползва и ако ядеш кило захар на ден да не то дават безплатен инсулин? Ако пушиш да не те лекуват от белодробен рак и за други подобни случаи.Е.Димитров написа:От друга страна, каква пък е тая загриженост за населението?!
Просто да направят така, казват какво що и който иска да се ваксинира, който иска да носи маски и който оцелее.
Само, за да не се товари болничната система, всеки подписва декларация дали ще носи маска или ще се ваксинира и тея, дето са ваксинирани и са подписали декларация за носене на маска, ако не дай си Боже стане нещо по линия на ковид заболяване се лекуват в болница, на другите им се връчва такса за лечение, ако не дай си Боже се разболеят по-тежко и с това се приключва целият цирк.
Просто всеки си носи собствената отговорност.
Всеки си носи собствената отговорност, нали.
Здравни осигуровки плащаме всички. Едни живеят по здравословно от други, които и без ковид претоварват здравните разходи. Безплатния инсулин съставлява над 25% от разходите на здравната каса. Защо всички плащаме лакомията им?
Недей така! Не винаги човек се разболява от лакомия. Лелята на жена ми отключи диабет и сега е на инсулин, без да е яла по кило захар... Просто силен стрес, преумора и напрежение. Приятел, след някаква вирусна инфекция, уж безобидна, закъса сериозно със щитовидна жлеза... Монетата има две страни.
Лудия.
- ivoaudi
- старши ентусиаст
-
- Кара: e46 318i N42B20AB
- Мечтае да кара: хората да мислят
- Детайли за колата: свежа и поддържана!
Леля ти е изключение, бе човек! На теб ся тя ли ти е принципа и пътеводната звезда?
Дай ся отначало
Дай ся отначало

9K714 OKA SS-23
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63