Къде държите колата си ?
Модератор: Общи модератори
35 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
Re: Къде държите колата си ?
Моджо написа:Е че тя няма ли си печка бре ? Аз си я паля мойта и си се прибирам в къщата..доде дое време да тръгвам всичко е размразено и стоплено. Стъкла не съм стъргал от поне 15 години. Даже и преди да живея в къща просто си чаках в колата. Ама ако имам такава печка ще я цъкам с дистанционното)
off....
Аз си сложих едно webasto на една бричка преди години. Беше май по-скъпо от колата, на която го сложих. 3600 се връзваше. С това скъпото дистанционно, дето можеш да настройваш и автоматично в определен час да е загрята, можеш да си проверяваш и температурата в купето. Вече не я ползвам тази кола, печката е още на нея, но не съм имал подходяща кола(двойка дизел), на която да я прехвърля. А идеята беше някой ден да си я прехвърля. Някой ако му трябва, бих я продал. Може и с фактура с ДДС.
Колкото до темата, в гаражи. Не плащам каскота по принцип и са задължителни за мен.
Много години само пред блок в столично гето. Цени на колите от 3к до 17к. Гаражът ми се струва екстра само заради мръзненето зимата, но от друга страна обичам да чистя снега от колата по някаква причина, така че остават само замръзналите ръце от студен волан. Но заради това неудобство не намирам смисъл да дам 50к лв. Отделно в панелните гета няма гаражи обикновено. Ако си купя апартамент за 150к€ пак не бих си взел гараж, освен ако паркирането не е сууупер трудно и трябва да обикалям квартала 5 пъти, за да намеря място, или ако цените не станат по-приемливи. Отделно подозирам, че гаражът ще стане склад, както при колегата горе, и колата пак ще гние отвън. За коли под 45-50к не намирам за нужно да се спират в гараж. Както и за класове коли от типа на Шкода и подобни.
Щети съм имал много и най-различни, но това не променя виждането ми за гааража засега.
Щети съм имал много и най-различни, но това не променя виждането ми за гааража засега.
Последна промяна pampo на 10 Авг 2021, 16:54, променена общо 1 път
Спирам я където и да е, няма никакво значение. 7 години в студентски не я барнаха, после за 3 седмции в младост ми свалиха радиото, но на новта не съм имал драми, още.
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Къде държите колата си ?
Спирам в гаража дори когато се качвам само за малко до апартамента. Само на когото не са му крали неуспешно кола за над 10к и след това да са се изгаврили в салона и да са откраднали каквото може, на него не му пука къде спира. И то не само заради финансови загуби въпреки наличното каско, но и заради нервите и труда да възстановяваш след това. Отделно ако си само с един автомобил, ставаш автоматично и пешеходец. Преди да ми се случи това с 90-ката, и аз спирах навън и уж бях над нещата…
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Бха, моето бенве е с обидно малко екстри, но има вебасто с дистанционно като на телевизор.. Още е в кутийката си, май никой не го е ползвал..
Не знам колко са плащали при поръчката..
По темата-предимно на улицата, мисля ги, но нямам пари за гараж, а за да взема под наем, колата трябва да е 50+ и според мен..
И те така..

Не знам колко са плащали при поръчката..
По темата-предимно на улицата, мисля ги, но нямам пари за гараж, а за да взема под наем, колата трябва да е 50+ и според мен..
И те така..
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Moni_BMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 320d
- Мечтае да кара: 850 CSI E31
- Детайли за колата: E90 M47D20TU2 2005
475 Black Sapphire Metallic
M3- package, 18” wheels Style 260
- drifty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
39ка да речем между 6-8к в момента, стои пред блока. Може да звучи смешно, но като я купих, търсих доста активно гараж, но в блока няма свободни гаражи, пък и 39ката в половината няма да се събере дори. Нямаше и в съседните кооперации, то като цяло в квартала няма свободни. Пък си е доволно наредена кола и се притеснявах, все пак келеш на 24 години, без мама и татко да дават пари, без заем, каквото и да стане, удря по бюджета.. Вече съм свикнал, 4та година стои все навън, я пред блока, я пред работа, само на село си имам навес да спирам, та вече не го мисля толкова, като изключим София, там ще ме е страх да я оставя през нощта някъде. За 4 години почти няма щети, поне няма такива, които да ме дразнят, не е надрана, май само 1 леко натиснато място има, но се вижда само под определен ъгъл. Единствено гледам да паркирам на по-добри места - по-крайни или около по-сносни коли, поне се надявам, че хората, които имат добре изглеждащи коли, е по-вероятно да пазят чужда кола като отварят врати.

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
за щети не ми дреме, ама спокойния сън си го плащам (не много скъпо)
You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
39ката и Z-ката са гаражни, ако слизам до офиса с някоя от тях - пак има осигурено място на подземен паркинг в идеален център. 8цата е уличница 

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Преди в бетонен гараж, след това на улицата. Плюсовете на гаража са много повече, от изброените в темата. Но човек оценява какво има, само след като го изгуби 
Освен тези в темата, ще добавя:
- винаги знаеш къде ще паркираш и не обикаляш! - пестиш време
- колата стои драстично по-дълго време чиста - не я акат пилета, не я вали дъжд/сняг и т.н. Времето между мивките се удължава драстично, съответно пестиш време и пари
- ако снега е малко, може и да не чистиш, а направо да излизаш - пак пестиш време
- според зависи може да има място за складиране

Освен тези в темата, ще добавя:
- винаги знаеш къде ще паркираш и не обикаляш! - пестиш време
- колата стои драстично по-дълго време чиста - не я акат пилета, не я вали дъжд/сняг и т.н. Времето между мивките се удължава драстично, съответно пестиш време и пари
- ако снега е малко, може и да не чистиш, а направо да излизаш - пак пестиш време
- според зависи може да има място за складиране

- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
- Кара: V8 HEMI
Оставих космоса 1 вечер да спи пред блок в младост 4 и сутринта изненада
Не знам защо, но вместо да се ядосам се зарадвах че фаровете и огледалата са ми там

Не знам защо, но вместо да се ядосам се зарадвах че фаровете и огледалата са ми там

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 

- bai_ILIA
- ентусиаст
-
- Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
- Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба
Спокойствието е лукс и струва лев колангаvicho написа:за щети не ми дреме, ама спокойния сън си го плащам (не много скъпо)

"Чемодан, вокзал, Москва"
Една от причините да продам едно ешейсе беше, че не намерих гараж в близост за него
Иначе и аз навън ги държа, колкото и да не ми се ще

Иначе и аз навън ги държа, колкото и да не ми се ще

- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
В гараж.Много мразя да си отварят вратите в моите
Отеделно има още много плюсове(дъжд,сняг,град..)
И нещото което най-много харесвам на гаража е,че мога да си човъркам по колата на спокойствие и дори да не успея в въщия ден просто да заключа и на другия ден да си довърша започнатото.

И нещото което най-много харесвам на гаража е,че мога да си човъркам по колата на спокойствие и дори да не успея в въщия ден просто да заключа и на другия ден да си довърша започнатото.
- laviatan
- старши ентусиаст
-
- Кара: Всичко що е BMW , баничарки
- Мечтае да кара: M1
Гараж .
Всичките ми коли не са нови , да не кажа - направо са си стари
Не робувам на тях - просто си улеснявам моя живот.
Зимата - колкото и да няма сняг си има скреж . Вместо да си губя времето, за да се загрее - предпочитам да си изпия кафето в нас .
Лятото в жегите влизаш като в сауна - все едно се пържиш в "собствен сос "... не е приятно .
Паркинг щетите - губене на време , нерви и разправии . Липсата на елементи по колата не се поема от каско .
Тръгваш на път - товаренето и разтоварването на багажа си е нериятна работа ако не е близо колата . Имаш ли "топла" връзка е много по-лесно .
Липсата на места - трябва да обикаляш поне 10-тина мин., за да намериш място .
Трябва ти нещо спешно или неотложно . Каквото и да е времето / дъжд , жега , сняг / да кажем по чехли даже от вас в гаража направо - от там в които и да е мол в гаража и си готов.
Измиваш колата - след няколко часа не прилича на нищо .
Искаш нещо да си "човъркаш" по колата - на улицата не е приятно .
Ползваш си / ако е нормален гараж като големина/ част от него за гумите с джантите , както и доста неща свързани с колата / и не само с нея/ .Там са ми и велосипедите примерно , както и Тюлето и т.н.
Сещам се за още доста предимства.
Всичките ми коли не са нови , да не кажа - направо са си стари

Не робувам на тях - просто си улеснявам моя живот.
Зимата - колкото и да няма сняг си има скреж . Вместо да си губя времето, за да се загрее - предпочитам да си изпия кафето в нас .
Лятото в жегите влизаш като в сауна - все едно се пържиш в "собствен сос "... не е приятно .
Паркинг щетите - губене на време , нерви и разправии . Липсата на елементи по колата не се поема от каско .
Тръгваш на път - товаренето и разтоварването на багажа си е нериятна работа ако не е близо колата . Имаш ли "топла" връзка е много по-лесно .
Липсата на места - трябва да обикаляш поне 10-тина мин., за да намериш място .
Трябва ти нещо спешно или неотложно . Каквото и да е времето / дъжд , жега , сняг / да кажем по чехли даже от вас в гаража направо - от там в които и да е мол в гаража и си готов.
Измиваш колата - след няколко часа не прилича на нищо .
Искаш нещо да си "човъркаш" по колата - на улицата не е приятно .
Ползваш си / ако е нормален гараж като големина/ част от него за гумите с джантите , както и доста неща свързани с колата / и не само с нея/ .Там са ми и велосипедите примерно , както и Тюлето и т.н.
Сещам се за още доста предимства.

AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
35 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3