Къде държите колата си ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Re: Къде държите колата си ?

Мнение от sub_eleven » 10 Авг 2021, 16:40

Моджо написа:Е че тя няма ли си печка бре ? Аз си я паля мойта и си се прибирам в къщата..доде дое време да тръгвам всичко е размразено и стоплено. Стъкла не съм стъргал от поне 15 години. Даже и преди да живея в къща просто си чаках в колата. Ама ако имам такава печка ще я цъкам с дистанционното :))

off....
Аз си сложих едно webasto на една бричка преди години. Беше май по-скъпо от колата, на която го сложих. 3600 се връзваше. С това скъпото дистанционно, дето можеш да настройваш и автоматично в определен час да е загрята, можеш да си проверяваш и температурата в купето. Вече не я ползвам тази кола, печката е още на нея, но не съм имал подходяща кола(двойка дизел), на която да я прехвърля. А идеята беше някой ден да си я прехвърля. Някой ако му трябва, бих я продал. Може и с фактура с ДДС.

Колкото до темата, в гаражи. Не плащам каскота по принцип и са задължителни за мен.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 10 Авг 2021, 16:44

Много години само пред блок в столично гето. Цени на колите от 3к до 17к. Гаражът ми се струва екстра само заради мръзненето зимата, но от друга страна обичам да чистя снега от колата по някаква причина, така че остават само замръзналите ръце от студен волан. Но заради това неудобство не намирам смисъл да дам 50к лв. Отделно в панелните гета няма гаражи обикновено. Ако си купя апартамент за 150к€ пак не бих си взел гараж, освен ако паркирането не е сууупер трудно и трябва да обикалям квартала 5 пъти, за да намеря място, или ако цените не станат по-приемливи. Отделно подозирам, че гаражът ще стане склад, както при колегата горе, и колата пак ще гние отвън. За коли под 45-50к не намирам за нужно да се спират в гараж. Както и за класове коли от типа на Шкода и подобни.
Щети съм имал много и най-различни, но това не променя виждането ми за гааража засега.
Последна промяна pampo на 10 Авг 2021, 16:54, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nxn » 10 Авг 2021, 16:47

Спирам я където и да е, няма никакво значение. 7 години в студентски не я барнаха, после за 3 седмции в младост ми свалиха радиото, но на новта не съм имал драми, още.

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Къде държите колата си ?

Мнение от Dextuar » 10 Авг 2021, 18:55

Спирам в гаража дори когато се качвам само за малко до апартамента. Само на когото не са му крали неуспешно кола за над 10к и след това да са се изгаврили в салона и да са откраднали каквото може, на него не му пука къде спира. И то не само заради финансови загуби въпреки наличното каско, но и заради нервите и труда да възстановяваш след това. Отделно ако си само с един автомобил, ставаш автоматично и пешеходец. Преди да ми се случи това с 90-ката, и аз спирах навън и уж бях над нещата…

Sent from my iPhone using Tapatalk

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 10 Авг 2021, 19:00

Бха, моето бенве е с обидно малко екстри, но има вебасто с дистанционно като на телевизор.. Още е в кутийката си, май никой не го е ползвал.. :dunno:
Не знам колко са плащали при поръчката..
По темата-предимно на улицата, мисля ги, но нямам пари за гараж, а за да взема под наем, колата трябва да е 50+ и според мен..
И те така..
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 320d
Мечтае да кара: 850 CSI E31
Детайли за колата: E90 M47D20TU2 2005
475 Black Sapphire Metallic
M3- package, 18” wheels Style 260

Мнение от Moni_BMW » 10 Авг 2021, 20:23

Преди я държех в гараж, но вече е пред блока.
///M power

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 10 Авг 2021, 21:37

39ка да речем между 6-8к в момента, стои пред блока. Може да звучи смешно, но като я купих, търсих доста активно гараж, но в блока няма свободни гаражи, пък и 39ката в половината няма да се събере дори. Нямаше и в съседните кооперации, то като цяло в квартала няма свободни. Пък си е доволно наредена кола и се притеснявах, все пак келеш на 24 години, без мама и татко да дават пари, без заем, каквото и да стане, удря по бюджета.. Вече съм свикнал, 4та година стои все навън, я пред блока, я пред работа, само на село си имам навес да спирам, та вече не го мисля толкова, като изключим София, там ще ме е страх да я оставя през нощта някъде. За 4 години почти няма щети, поне няма такива, които да ме дразнят, не е надрана, май само 1 леко натиснато място има, но се вижда само под определен ъгъл. Единствено гледам да паркирам на по-добри места - по-крайни или около по-сносни коли, поне се надявам, че хората, които имат добре изглеждащи коли, е по-вероятно да пазят чужда кола като отварят врати.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 10 Авг 2021, 22:42

за щети не ми дреме, ама спокойния сън си го плащам (не много скъпо)
You said: "Time will change!" What if it changes you?

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 10 Авг 2021, 23:21

39ката и Z-ката са гаражни, ако слизам до офиса с някоя от тях - пак има осигурено място на подземен паркинг в идеален център. 8цата е уличница :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 16 Авг 2021, 9:10

Преди в бетонен гараж, след това на улицата. Плюсовете на гаража са много повече, от изброените в темата. Но човек оценява какво има, само след като го изгуби :mhihi:

Освен тези в темата, ще добавя:
- винаги знаеш къде ще паркираш и не обикаляш! - пестиш време
- колата стои драстично по-дълго време чиста - не я акат пилета, не я вали дъжд/сняг и т.н. Времето между мивките се удължава драстично, съответно пестиш време и пари
- ако снега е малко, може и да не чистиш, а направо да излизаш - пак пестиш време
- според зависи може да има място за складиране
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 18 Авг 2021, 15:49

Оставих космоса 1 вечер да спи пред блок в младост 4 и сутринта изненада :confused:
Не знам защо, но вместо да се ядосам се зарадвах че фаровете и огледалата са ми там :dunno: :mhihi:
239513864_802704470427178_1493294332014377668_n.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

ентусиаст
Аватар
Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба

Мнение от bai_ILIA » 26 Авг 2021, 13:29

vicho написа:за щети не ми дреме, ама спокойния сън си го плащам (не много скъпо)
Спокойствието е лукс и струва лев коланга :D
"Чемодан, вокзал, Москва"

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 27 Авг 2021, 10:25

Една от причините да продам едно ешейсе беше, че не намерих гараж в близост за него :mhihi:
Иначе и аз навън ги държа, колкото и да не ми се ще :dunno:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 27 Авг 2021, 19:01

В гараж.Много мразя да си отварят вратите в моите :censored: Отеделно има още много плюсове(дъжд,сняг,град..)
И нещото което най-много харесвам на гаража е,че мога да си човъркам по колата на спокойствие и дори да не успея в въщия ден просто да заключа и на другия ден да си довърша започнатото.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко що е BMW , баничарки
Мечтае да кара: M1

Мнение от laviatan » 28 Авг 2021, 9:23

Гараж .
Всичките ми коли не са нови , да не кажа - направо са си стари :mhihi:
Не робувам на тях - просто си улеснявам моя живот.
Зимата - колкото и да няма сняг си има скреж . Вместо да си губя времето, за да се загрее - предпочитам да си изпия кафето в нас .
Лятото в жегите влизаш като в сауна - все едно се пържиш в "собствен сос "... не е приятно .
Паркинг щетите - губене на време , нерви и разправии . Липсата на елементи по колата не се поема от каско .
Тръгваш на път - товаренето и разтоварването на багажа си е нериятна работа ако не е близо колата . Имаш ли "топла" връзка е много по-лесно .
Липсата на места - трябва да обикаляш поне 10-тина мин., за да намериш място .
Трябва ти нещо спешно или неотложно . Каквото и да е времето / дъжд , жега , сняг / да кажем по чехли даже от вас в гаража направо - от там в които и да е мол в гаража и си готов.
Измиваш колата - след няколко часа не прилича на нищо .
Искаш нещо да си "човъркаш" по колата - на улицата не е приятно .
Ползваш си / ако е нормален гараж като големина/ част от него за гумите с джантите , както и доста неща свързани с колата / и не само с нея/ .Там са ми и велосипедите примерно , както и Тюлето и т.н.
Сещам се за още доста предимства. :bchug:
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !

Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата