Бихте ли се ваксинирали срещу CoVid?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Когато излезне CoVid ваксината и бъде достъпна бихте ли се ваксинирали?

Не!
206
61%
Да, веднага
58
17%
Да, 1 месец по-късно
14
4%
Да, 3 месеца по-късно
16
5%
Да, 6 месеца по-късно
21
6%
Да, 9 месеца по-късно
21
6%

Общо гласове : 336
Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Re: Бихте ли се ваксинирали срещу CoVid?

Мнение от Top Gun Maverick » 28 Авг 2021, 6:57

Викаш как смее някой да се съмнява в нещо. Хората трябва просто да слушат и изпълняват. :dunno:
В Невада някакъв спечелил 1 млн. от лотарията за ваксинацията. Дори не знаех, че има такава, нобтяббила финансирана там с 5 млн. средства.
Наблюдавало се 10% ръст на ваксинираните от старта и.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 28 Авг 2021, 9:15

Не бях влизал във форума няколко дена и изчетох всичко накуп сега. Определено има хора, които мислят много заблудено и наивно. Не са много, но ги има. Не знам, ваксината ли ги е ударила в мозъка или пък ваксината ги е селектирала просто?

Все пак в България ще се окаже не толкова зле за живеене в крайна сметка?!

Приканвам всички ваксинирани да идете да живеете при братята си европейци, които са с постигнат много висок таргет на ваксинация в обществото - не като нас, само 15%. Ще си паснете и чувствате много добре. Сигурен съм, че имате и други медицински блянове, които ще осъществите лесно при повече съмишленици около вас.

TNT, не е ли много наивно да вярваш, къде са ти изобщо доказателствата, че ваксината пази от тежко боледуване? Ехооооо, в третата или четвъртата вълна сме бе(не че ги броя), почти всички са го минали вече, нормално е да са по-леки случаите вече, а трябва и да са по-малко, дори при ваксини, които не вършат нищо. Какво говорим пък ако вършеха?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 28 Авг 2021, 10:30

sub_eleven написа:Не бях влизал във форума няколко дена и изчетох всичко накуп сега. Определено има хора, които мислят много заблудено и наивно. Не са много, но ги има. Не знам, ваксината ли ги е ударила в мозъка или пък ваксината ги е селектирала просто?

Все пак в България ще се окаже не толкова зле за живеене в крайна сметка?!

Приканвам всички ваксинирани да идете да живеете при братята си европейци, които са с постигнат много висок таргет на ваксинация в обществото - не като нас, само 15%. Ще си паснете и чувствате много добре. Сигурен съм, че имате и други медицински блянове, които ще осъществите лесно при повече съмишленици около вас.

TNT, не е ли много наивно да вярваш, къде са ти изобщо доказателствата, че ваксината пази от тежко боледуване? Ехооооо, в третата или четвъртата вълна сме бе(не че ги броя), почти всички са го минали вече, нормално е да са по-леки случаите вече, а трябва и да са по-малко, дори при ваксини, които не вършат нищо. Какво говорим пък ако вършеха?

А защо смяташ, че твоето мнение е меродавно?
Навярно си уЧен, вирусолог, може би лекар или най-малко психиатър, след като определяш как се е отразила дадена ваксина на психическото и менталното състояние на човек?
Освен това, нали ако всички ваксинирани отидем другаде, тук ще остане 80% от онея, ромеите.
Недей така да категоризираш и генерализираш нещата.
Аз лично се ваксинирах, защото съм типичен българин, да не се мина и да не настина :mhihi:
Никога не се бях ваксинирал през живота си преди това, освен задължителните ваксини като малък и миналата година за първи път с противогрипна ваксина.
Но ако има и най-малкият шанс, да не хвана тази болест или поне да протече леко , пак бих го направил!
Далеч съм от мисълта, че някой мисли за моето добро и здравето ми, повече разчитам на комерсиалното у фарма индустрията и на принципа "умрел пари не връща и не плаща" и че няма да ми навреди.
Но все пак, може да си учЕн или от горните и да кажеш, с някакви доказателства разбира се, защо е такова твоето мнение?

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 28 Авг 2021, 11:04

Това с доказателствата е за Джордана по-скоро, той като наследника на Уикипедия ще ти каже някои неща. Колегата по-скоро би ти изтъквано очевидни за него неща и че не е нужно да бъркаш в контакта за да знаеш, че бие ток.
Между другото не е зле да се замислят всички, че мина година, близо две от началото на тая пропаганда, та нормално е наистина болестта да отслабва дори без ваксините(ако за миг приемем, че помагат)колкото и да ни обясняват как Делта варианта е мега зле, а реално няма да се стигне като предишните.
Тука за Казанлък казваха, че сега имало рекорден брой заболели като направили отделения още, но на мен лично въобще не ми прилича на предишните вълни като брой заболели. Гледам хората вече масово не им пука и си щъкат по улиците като някой с маска много трудно може да видиш освен в аптеки и разни държавни институции.
Предишните пъти сестрите от болниците се оплакваха, че много работа, не ги пускат в отпуски, работят много извънредно, а сега нищо такова. Даже по морета някои тепърва тръгват. Заболели има малко, които аз виждам, оплакващи се още по-малко. Разбира се аз хващам всичко де що тръгне още рано рано с това такси. :mhihi:
Вече съм напълно ок, но храната нещо не ми е вкусна. :mhihi: Предишният път бая време нямах вкус и мириз.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:

Потребител
Аватар
Кара: F90
Мечтае да кара: 507

Мнение от Spunky » 28 Авг 2021, 11:28

Антиваксърите са и по асоциация, анти-наука. Доказателства, ако не им валидират обърканата гледна точка и не са от шейди сайтове и фейсбуци, са невалидни и пропаганда на рептилите.

Потребител
Аватар

Мнение от DaGa » 28 Авг 2021, 12:28

Jordana написа:Вервай ми няма да умрете :mhihi:
Кажи го това на двама близки познати на по 30 години дето си отидоха от тая гад !!!

Sent from my M2007J17G using Tapatalk

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 28 Авг 2021, 14:11

Джорданът и аз сме за науката, за други не гарантирам. :mhihi:
Но малко бъркате понятията. Много от колегите, които наричате анти-ваксъри не са против ваксините въобще, ами точно покрай тия скалъпените набързо за страшния ковид, който умре ли някой заразен с Ковди, то задължително умира ОТ Ковид и ЗАРАДИ него. Друг вариант не е възможен.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 28 Авг 2021, 14:31

Какво значи този надпис според вас при опит да се достъпи средния резултат от търсенето в гугъл за протестите в Австрлия поради новите локдауни?

Capture.JPG

изображение_2021-08-28_143055.png
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 28 Авг 2021, 14:41

alekangg написа:Какво значи този надпис според вас при опит да се достъпи средния резултат от търсенето в гугъл за протестите в Австрлия поради новите локдауни?

Capture.JPG

Няма проблем с отварянето
:dunno:

https://edition.cnn.com/2021/08/21/asia ... index.html

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 28 Авг 2021, 15:05

Е.Димитров написа:
alekangg написа:Какво значи този надпис според вас при опит да се достъпи средния резултат от търсенето в гугъл за протестите в Австрлия поради новите локдауни?

Capture.JPG

gwinn.... е сайта, не cnn.
Аз го отворих с друго ИП, но се чудя каква е целта на цензурата

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 28 Авг 2021, 15:10

alekangg написа:
Е.Димитров написа:

Capture.JPG

gwinn.... е сайта, не cnn.
Аз го отворих с друго ИП, но се чудя каква е целта на цензурата

Пишеше GDPR условия. В Европа са валидни тези неща и може сайта да не е валидиран за GDPR изискванията на ЕС

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от drevnia » 28 Авг 2021, 15:34

Spunky написа:Антиваксърите са и по асоциация, анти-наука. Доказателства, ако не им валидират обърканата гледна точка и не са от шейди сайтове и фейсбуци, са невалидни и пропаганда на рептилите.

Ти освен "антиваксър нещо друго можеш ли да изплюеш ? Не разбра ли, че има разлика между антиваксър и тези, които не искаме да се ваксинираме с ковидските ваксини.

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: BMW

Мнение от Ganchev__ » 28 Авг 2021, 16:26

Това са най-проучваните ваксини в историята.Повечето от тях имат 90 процента покритие.Гарантират, че няма да умрете от ковид.Оставете медицинските специалисти да си вършат работата и им се доверете.За това са учили и това им е работата. Никой не казва да вярвате сляпо в каквото и да е, но започнете да четете информация от достоверни източници.Преболедуването не гарантира имунитет.Антителата, които тествате след преболедуване също.Затова е нужна ваксината.Пиша го най-приятелски и като професионалист, ваксинирайте се.Като Ви дойде до главата вече е късно.Не е нужно да застрашавате себе си и другите около вас заради световната конспирация. Доказателства и проучвания относно ваксините, техните странични ефекти ефективност и тн има колкото поискате, но няма кой да ги чете.
П.С Прочетете какво е писал alx в горната тема за войната по пътищата и се замислете ;)

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 28 Авг 2021, 17:20

Само трябва да ни обясниш как неваксинираните заплашваме тези около нас, а ваксинираните не го правят?
Оставяме това, че ти си на мнение как след преболедуване нямаме защита, а след ваксина имаме. Явно трябва на теб да повярвам и на част от специалистите, а на очите си след като ВСИЧКИ около мен изкараха първия вариант и не се разболяха. Аз лично след като го изкарах сравнително рано (понеже както писах съм с прекалено много контакти всеки ден на тясно пространство)имах непрестанни контакти с всякакви кашлящи, кихащи, сумтящи и т.н. усещал съм дори слюнка в някои случаи като се изкиха някое дете от задната седалка, смятай за колко повече контакти съм имал с вируса от повечето пишещи тука и ...ами не ме повтори, нито някой около мен! Сега ще видим и след този път като го изкарах и пак си карам пет за шест, без маски, без пиене на някакви стимуланти или витамини дори дали ще ме пипне.
Но не, на теб трябва да повярваме и на някакви специалисти. Преболедувал няма защита, ваксиниран има.

П.п: За да са най-проучваните ваксини в историята както казваш, значи трябва да са почнали да ги проучват преди бая години, тоест всичко да е било дирижирано. Понеже проучвани ваксини има в далеч по-голям диапазон от време преди да ги пуснат. Но ще ти кажа защо тука си може би прав. Понеже ги проучват върху цялото население на Земята. Пуснаха ги и продължиха да ги проучват. А относно, че си близо до тая сфера както казваш, ще започнем да мислим, че получаваш процент от ваксинираните. :mhihi: Или по някакъв начин работиш в сферата. :ok:

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: BMW

Мнение от Ganchev__ » 28 Авг 2021, 17:34

Ваксинираните е много по-малко вероятно да се заразят к съответно да бъдат заразоносители.
Имунитетът от ваксина > имунитет след прекаран ковид.
Това, че ти си имал късмета да го прекараш леко и двата пъти не значи, че и при останалите ще е така.Всеки организъм реагира и боледува различно.
Това ми е работата, старая се да бъда добър медицински специалист и да помагам.Страшно много хора лично около мен загубиха битката с вируса и още много се отърваха и сега се борят с последиците.Трябва да ми вярваш, както твоите клиенти ти вярват когато се качат в таксито. :bchug:

Едит: Технологията по която се правят въпросните ваксини е на повече от 20г. По-нови са РНК ваксините.Мониторинга върху тези ваксини в момента е изключителен.
Икономически по-изгодно за мен и моите колеги е всеки ден да изпълняваме десетки рецепти изписани отпред и отзад на стойност 150-600лв, за шепи с лекарствени продукти и хранителни добавки.Ако по-голяма част от населението се ваксинира, това няма да е така.Това започна да се случва пак в последните дни.Нужно ли е да казвам,че 99% изписваните продукти нямат ефект, ама лекарите ги пишат просто защото са безсилни, буквално.
С една дума - Фарма индустрията прави повече пари от неваксинираните, от болните.Ваксинираните рядко боледуват или боледуват леко и харчат по-малко пари от джоба си за лечение.
Ако получавах процент, той щеше да е от неваксинираните.И щях да карам М :mhihi:
Последна промяна Ganchev__ на 28 Авг 2021, 17:49, променена общо 2 пъти

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата