Бихте ли се ваксинирали срещу CoVid?
Модератор: Общи модератори
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Re: Бихте ли се ваксинирали срещу CoVid?
Каквото и да работят гурутата медицината е нещо което засяга само пациента и лекаря . Тия кампании тип северна корея да се боцнем дружно са точно това - кампанийно ваксиниране на говедата . Те хората не случайно нямат доверие и не се ваксинират , не са само антиваксърите виновни а здравната система е истинската причина хората да нямат доверие на лекарите .
Последна промяна Jordana на 28 Авг 2021, 21:02, променена общо 2 пъти
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- Ganchev__
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: BMW
Има и разни други хора и области, дето са засегнати.
Здравната система е ясна, точно затова не бива да стигаме до нея.Точно затова искам хората да знаят,че няма с нищо да им навреди ваксината,освен леко неразположение.Ползите са повече.Гарантира,че ще преборите вируса.Не се мре от нея, не се става стерилен, няма инфаркти и инсулти и тн.Не ми харесва фалшивата информация и това е.Хубаво е максимален брой хора да са ваксинирани, както и хора с определни професии и позиции.Иначе не му се вижда края и ще трябва да спазваме мерките още дълго време.
Здравната система е ясна, точно затова не бива да стигаме до нея.Точно затова искам хората да знаят,че няма с нищо да им навреди ваксината,освен леко неразположение.Ползите са повече.Гарантира,че ще преборите вируса.Не се мре от нея, не се става стерилен, няма инфаркти и инсулти и тн.Не ми харесва фалшивата информация и това е.Хубаво е максимален брой хора да са ваксинирани, както и хора с определни професии и позиции.Иначе не му се вижда края и ще трябва да спазваме мерките още дълго време.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Ами не знам, но някак го казваш всичко да се приема както ни се иска да бъде, а реално самите производители и други медицински лица не го дават така. Не може без доказателства да се казва, че преболедувалите го с ваксина го карат леко, а другите не СЛЕД КАТО има примери и то много както от едната страна, така и от другата. Има си и тежко прекарали го с ваксина, лично съм виждал такива, има си и смъртни случаи не следствие ваксина, но все пак са били ваксинирани, разболели са се и са умрели. Някак не кореспондира това с твоето твърдение, че ваксинираш ли се, ще го пребориш. Както не можеш и да кажеш, че някой неваксиниран, който е умрял, с ваксината е щял да живее. Никой не излезе и каза реално някакви точно статистически данни кои ваксини в какви проценти помагат, а само твърдения от сорта "вероятно еди какво си , еди що си". Първо беше с една доза, много щеше да помага, ама излезе, че трябвало втора, после трета, после пък....абе не ми се пише честно казано.
И да, не мисля, че някой ще умре следствие на ваксина, ама и не мисля, че убедеността ви в тия ваксини лежи на нещо повече от желание да бъдат ефикасни. Колкото и начетени да сте като доктори някои.
И да, не мисля, че някой ще умре следствие на ваксина, ама и не мисля, че убедеността ви в тия ваксини лежи на нещо повече от желание да бъдат ефикасни. Колкото и начетени да сте като доктори някои.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
Ganchev__ написа:Ваксинираните е много по-малко вероятно да се заразят к съответно да бъдат заразоносители.
Имунитетът от ваксина > имунитет след прекаран ковид.
Разбирам, че си в тази сфера, не искам да оспорвам професионализма ти, но това няма как да го знаеш.
Прекалено малко време е минало и прекалено голям е хаосът в цялата ситуация.
Ganchev__ написа:Не се мре от нея, не се става стерилен, няма инфаркти и инсулти и тн.
Напротив, има такива случаи дори в краткосрочен план. И тях ли ще отречеш?
Ganchev__ написа:Точно затова искам хората да знаят,че няма с нищо да им навреди ваксината,освен леко неразположение.
Колега, готов ли си да се подпишеш? Искаш ли да те свържа с една позната, дето има проблеми със сърцето след ваксинация. И според думите на лекаря и, това било масово? Щом е толкова полезно, защо трябва да подписвам документ, че никой не носи отговорност за евентуални бъдещи здравни проблеми?
- Ganchev__
- кандидат ентусиаст
-
Пак казвам, производителите са посветили огромен ресурс от време, енергия и финански, за да създадат безопасен и ефикасен продукт.Нямат за цел и изгода да причинят каквато и да била вреда, волно или неволно.
Човешкият организъм не е съвършен и изграждането на имунитет след преболедуване не е гарантирано.Точно затова много хора боледуват повторно.Най-просто казано, пак повтарям - имунитетът след ваксинация е по-добър от този след преболедуване.На този принцип са направени всички ваксини, не само срещу ковид.Това е научно доказано, затова има как да го знам.Разбира се отново има единици, които са т.нар нон-риспондъри и не образуват, задълбаваме дълбоко.
Ясно е, че нищо не е 100% сигурно.Файзер например имат доказано покритие от 91%.Ваксиниран прекарва заболяването по-леко или изобщо не се разболява в 91% от случаите.Няма как да прекараш по-тежко вируса и съответно да получиш последващи увреждания и усложния, защото си ваксиниран.Точно обратното е.От боледуващите единици са тези, които са хоспитализирани и са с ваксина.
Има статистически данни за всичко, което пиша.Ако искате ще пускам линкове към съответние статии и клинични проучвания.Целта е да се практикува т.нар evidence based medicine, всичко което се прави е подкрепено с факти.Ако нямаше доказателства за ефикасността и безопасността, тези ваксини изобщо нямаше да се прилагат.
Във ваксините няма съставки, които могат да причинят такива увреждания в дългосрочен или краткосрочен план.Има постоянен мониторинг и абсолютно всяка докладва нежелана реакция се докладка и обследва.Колкото и тъпо да ви звучи са съвпадения, т.е тези състояния са се случили независимо от ваксината, и са щели да се случат така или иначе.По тази логика можем да припишем всичко на ваксините.НЯМА доказана връзка.
Обаче пост-ковид усложненията са доказани.
Документа съм го качил по-горе, може да го разгледаш подробно и няма да го коментирам пак.Няма какво да подпиша, информирано съгласие съм подписал при моята ваксинация.Какво мога да подпиша за твоята позната ? Тези твърдения са хвърлени ей така, нали се сещате че мед.специалистите сме длъжни да докладваме всяка нежелана реакция, на съответната служба (ИАЛ за България), която ги разглежда, обследва, подава инфо към европейската агенция (ЕМА) и тн и тн.Тези твърдения трябва да се докажат.Твоята близка и нейният лекар трябва да направят точно това, щом имат такива съмнения.
За съжаление сред мед.специалисти има много антиваксъри, много колеги които не четат, доверяват се на псевдонаука и тн и тн, в чужбина на такива им отнемат правата.Факт, при нас системата е такава, пак друга тема и нямам сили да пиша.Също е от огромно значение за тия заветни 16% ваксинирани у нас.
Лично аз и цялото ми семейство от абсолютно всяка есен се ваксинираме с противогрипна ваксина, подобна на астрата и янсен.Това откакто се помня.
Ясно е, че не са перфектни, но това е единственият начин да се справим със ситуацията.Например проблем имаше при векторните астра зенека и янсен, с единични случаи на тромбози, които най-вероятно са в резултат на определен имунен отговор и наистина са единици на милиони.Погледнете после честотата на тромбози при ковид колко процента е - двуцифрено число
В медицината и фармацията се гледа съотношението ПОЛЗА РИСК и винаги се водим от него.
Спирам да пиша, понеже не съм спал и съм изморен.Опитах се да отговоря до колкото е възможно и на трима ви, не знам до колко успях.Пак казвам, съвсем добронамерено е всичко, никой не ни мисли злото с тия ваксини.Не е нищо страшно и няма да ни навреди.Ясно е, че покрай вируса се правят пари, но не от ваксините.Колкото повече народ се набоде, толкова по-бързо ще приключи филма.Самото лечение и опитите за такова струва много повече откъдето и да го погледнем и нямаме ресурса да се справим.Не търсете под вола теле, пазете се и гледайте да сте здрави.
Човешкият организъм не е съвършен и изграждането на имунитет след преболедуване не е гарантирано.Точно затова много хора боледуват повторно.Най-просто казано, пак повтарям - имунитетът след ваксинация е по-добър от този след преболедуване.На този принцип са направени всички ваксини, не само срещу ковид.Това е научно доказано, затова има как да го знам.Разбира се отново има единици, които са т.нар нон-риспондъри и не образуват, задълбаваме дълбоко.
Ясно е, че нищо не е 100% сигурно.Файзер например имат доказано покритие от 91%.Ваксиниран прекарва заболяването по-леко или изобщо не се разболява в 91% от случаите.Няма как да прекараш по-тежко вируса и съответно да получиш последващи увреждания и усложния, защото си ваксиниран.Точно обратното е.От боледуващите единици са тези, които са хоспитализирани и са с ваксина.
Има статистически данни за всичко, което пиша.Ако искате ще пускам линкове към съответние статии и клинични проучвания.Целта е да се практикува т.нар evidence based medicine, всичко което се прави е подкрепено с факти.Ако нямаше доказателства за ефикасността и безопасността, тези ваксини изобщо нямаше да се прилагат.
Във ваксините няма съставки, които могат да причинят такива увреждания в дългосрочен или краткосрочен план.Има постоянен мониторинг и абсолютно всяка докладва нежелана реакция се докладка и обследва.Колкото и тъпо да ви звучи са съвпадения, т.е тези състояния са се случили независимо от ваксината, и са щели да се случат така или иначе.По тази логика можем да припишем всичко на ваксините.НЯМА доказана връзка.
Обаче пост-ковид усложненията са доказани.
Документа съм го качил по-горе, може да го разгледаш подробно и няма да го коментирам пак.Няма какво да подпиша, информирано съгласие съм подписал при моята ваксинация.Какво мога да подпиша за твоята позната ? Тези твърдения са хвърлени ей така, нали се сещате че мед.специалистите сме длъжни да докладваме всяка нежелана реакция, на съответната служба (ИАЛ за България), която ги разглежда, обследва, подава инфо към европейската агенция (ЕМА) и тн и тн.Тези твърдения трябва да се докажат.Твоята близка и нейният лекар трябва да направят точно това, щом имат такива съмнения.
За съжаление сред мед.специалисти има много антиваксъри, много колеги които не четат, доверяват се на псевдонаука и тн и тн, в чужбина на такива им отнемат правата.Факт, при нас системата е такава, пак друга тема и нямам сили да пиша.Също е от огромно значение за тия заветни 16% ваксинирани у нас.
Лично аз и цялото ми семейство от абсолютно всяка есен се ваксинираме с противогрипна ваксина, подобна на астрата и янсен.Това откакто се помня.
Ясно е, че не са перфектни, но това е единственият начин да се справим със ситуацията.Например проблем имаше при векторните астра зенека и янсен, с единични случаи на тромбози, които най-вероятно са в резултат на определен имунен отговор и наистина са единици на милиони.Погледнете после честотата на тромбози при ковид колко процента е - двуцифрено число

Спирам да пиша, понеже не съм спал и съм изморен.Опитах се да отговоря до колкото е възможно и на трима ви, не знам до колко успях.Пак казвам, съвсем добронамерено е всичко, никой не ни мисли злото с тия ваксини.Не е нищо страшно и няма да ни навреди.Ясно е, че покрай вируса се правят пари, но не от ваксините.Колкото повече народ се набоде, толкова по-бързо ще приключи филма.Самото лечение и опитите за такова струва много повече откъдето и да го погледнем и нямаме ресурса да се справим.Не търсете под вола теле, пазете се и гледайте да сте здрави.

Re:
Ganchev__ написа:Пак казвам, производителите са посветили огромен ресурс от време, енергия и финански, за да създадат безопасен и ефикасен продукт.Нямат за цел и изгода да причинят каквато и да била вреда, волно или неволно.
Колега, няма продукт, който да е 100% ефикасен, това е факт. Но да създадеш за броени дни ваксина, която не работи и е факт че не работи, как да го наречем? Задължаваш, по-точно принуждаваш насила хората да бъдат бодени с продукт, за чиято вреда никой не поема гаранция или отговорност? Всеки лекар задава въпроси от сорта, алергии, кръвно, диабет, прекарани заболявания, генетична обремененост, поносимост към медикаменти и какво ли още не и чак след това назначава лечение и предписва лекарства. И носи отговорност за това, което е предписал. А сега милиони са принудени да се бодат с нещо, чиито състав никой не знае. Няма да ме приемат в болница, ако имам усложнения и съм болен с Ковид. Защото съм щял да взема мястото на тези с ваксина

"Производителите" или т.н. "Фармацефтична мафия" правят повече пари, отколкото наркотрафикантите като цяло. Виж движението на акциите и печалбите на фирмите, дето "правят ваксини". Която и телевизия да пуснеш, има два сезона. Лекарства за кашлица или за разстройство. Тия с газовете в стомаха са си 24/7.
Не на последно място. Къде отидоха понятия "Граждански права", "Свобода на словото", "Право на избор"??? Защо се премахват на секундата всички статии, мнения, линкове и каквато и да е информация, за проблеми, свързани с ваксините? За сметка на това е пълно с хипохондрици, които са намерили трибуна да пръскат "познания". "Не искам до мен да сяда неваксиниран, защото ще ме зарази и ще умра!" И това го рекламират навсякъде и непрекъснато

Последна промяна BMW_POWER на 29 Авг 2021, 1:57, променена общо 1 път
drevnia написа:Spunky написа:Антиваксърите са и по асоциация, анти-наука. Доказателства, ако не им валидират обърканата гледна точка и не са от шейди сайтове и фейсбуци, са невалидни и пропаганда на рептилите.
Ти освен "антиваксър нещо друго можеш ли да изплюеш ? Не разбра ли, че има разлика между антиваксър и тези, които не искаме да се ваксинираме с ковидските ваксини.
Присъщо е на антиваксърите да казват, че не са антиваксъри
- Ganchev__
- кандидат ентусиаст
-
За последен път повтарям - ваксините не са разработени "на бързо". Науката в наши дни позволява за по-кратък период да се случат нещата - имаме знанията, данните, техниката.Генома на вируса беше "разшифрован" за дни.В миналото това е отнемало години, ама пак казвам вече сме 21век.Факт е че ваксината работи.Има данни за. Над 90 процента ефективност.
Омръзна ми да пиша едно и също .
Противопоказание е ако има доказана алергия към някоя от съставките на ваксината, тогава не се прилага.
Никой не бяга от отговорност, описал съм горе нещата.
Само дето същите лекари, които отказват пациентите си от ваксините после изписват ЛП по телефона или изобщо не благоволят да влязат в какъвто и да било контакт с пациентите си.
Никой не те кара насила да се бодеш с каквото и да било.
Стига с тия тъпотии като медицински фашизъм и тн.
Да, най-вероятно ще се наложи ежегодно да се ваксинираме, тъй като вируса мутира.Толкова голям проблем ли е? Сериозно?
За печалбите също писах по назад в темата, не ми се слушат глупости.Цените на лекарствени продукти са под строга регулация относно надценки през всеки един участник в процеса.Колко струва една ваксина и колко струва един флакон ремдесивир, една опаковка нискомолекулен хепарин, и тн и тн.
Фалшивите новини, които водят до дезинформация трябва да бъдат премахвани, не виждам нищо нередно в това.Ето аз ти казвам има доказана ефективност, ти казваш няма
Никой не ти ограничава правото на избор, стига филми и конспирации, сериозно излез от филма.
Ваксините спасяват животи и това е.Изморих се вече, наистина...всеки сам си решава, но поне спазвайте мерките и не разпространявайте недостоверна информация. Демонизираха ги тези ваксини.
Омръзна ми да пиша едно и също .
Противопоказание е ако има доказана алергия към някоя от съставките на ваксината, тогава не се прилага.
Само дето същите лекари, които отказват пациентите си от ваксините после изписват ЛП по телефона или изобщо не благоволят да влязат в какъвто и да било контакт с пациентите си.
Да, най-вероятно ще се наложи ежегодно да се ваксинираме, тъй като вируса мутира.Толкова голям проблем ли е? Сериозно?
За печалбите също писах по назад в темата, не ми се слушат глупости.Цените на лекарствени продукти са под строга регулация относно надценки през всеки един участник в процеса.Колко струва една ваксина и колко струва един флакон ремдесивир, една опаковка нискомолекулен хепарин, и тн и тн.
Фалшивите новини, които водят до дезинформация трябва да бъдат премахвани, не виждам нищо нередно в това.Ето аз ти казвам има доказана ефективност, ти казваш няма

Никой не ти ограничава правото на избор, стига филми и конспирации, сериозно излез от филма.
Ваксините спасяват животи и това е.Изморих се вече, наистина...всеки сам си решава, но поне спазвайте мерките и не разпространявайте недостоверна информация. Демонизираха ги тези ваксини.
Последна промяна Ganchev__ на 29 Авг 2021, 0:21, променена общо 1 път
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
Колега, осланяш се на изследвания, проучвания и статистики, но не забравяй, че човек, който получи инфаркт, но е имал коронавирус излиза умрял от вируса. Човек, който в близките дни след ваксината е умрял от инфаркт, си остава умрял от инфаркт.
Ето затова са напълно безопасни, за сметка на вируса.
Ето затова са напълно безопасни, за сметка на вируса.
- Ganchev__
- кандидат ентусиаст
-
Нищо напълно безопасно няма на този свят.Ползите надхвърлят риска, просто е.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Ganchev__ написа:Противопоказание е ако има доказана алергия към някоя от съставките на ваксината, тогава не се прилага.
Може ли да вдигнат ръце всички ваксинирани на които преди поставянето им изброиха всички съставки и ги попитаха дали са алергични. И ако има такива колко от тях са били третирани преди това със същите съставки за да знаят за алергията си?
Един на около 100 000 души е проявил остра алергична реакция, след като е получил доза от ваксината срещу коронавируса на "Пфайзер" и "Бионтех", съобщават американските здравни власти, подчертавайки, че ползите от ваксинацията далече надхвърлят потенциалните рискове, предаде Франс прес.
Източник: БТВ
Я сметни колко случая се падат на 5.2 милиарда ваксинирани и пак кажи, че не се прилага при случай на доказана, недоказана или каквато искаш алергия.
Ganchev__ написа:Умрял от ваксина няма.Ваксината е точно като миенето на ръцете - превенция.
Норвежкият институт за обществено здравеопазване преработи и разшири своите указания по отношение на ваксините срещу Ковид-19. Промените се отнасят до възрастните хора със заболявания. Стъпката бе предприета, след като 23-ма възрастни норвежци починаха само броени дни след ваксинация срещу Ковид-19.
Източник: Дойче Веле
Или викаш норвежците си измислят? Те тия 23-мата и без това са щели да си умрат до някой ден. Просто съвпадение. Ма те били болни. Е, и? Нали ваксината е тествана амнайсе години, добре проучена е, ефикасна и безопасна?
Ganchev__ написа:Пак казвам, производителите са посветили огромен ресурс от време, енергия и финански, за да създадат безопасен и ефикасен продукт.Нямат за цел и изгода да причинят каквато и да била вреда, волно или неволно.
И го правят от алтруизъм. Да помогнат на човечеството виждаш ли? И при милиарди продадени дози няма да си затворят очите за някой и друг страничен ефект, още повече, че е да кажем рядък. Че що не ги продават на себестойност, щом са такива радетели за благото на цивилизацията? Ма те цените били под строга регулация

Ganchev__ написа:Човешкият организъм не е съвършен и изграждането на имунитет след преболедуване не е гарантирано.Точно затова много хора боледуват повторно.Най-просто казано, пак повтарям - имунитетът след ваксинация е по-добър от този след преболедуване.
Милиарди години еволюция, стотици хиляди вируси, пандемии, епидемии през това време в което човек е оцелял, въпреки, че не е съвършен. И изведнъж за една година учЕните създадоха нещо по-добро и ефикасно. Машала!
Ganchev__ написа:Противопоказание е ако има доказана алергия към някоя от съставките на ваксината, тогава не се прилага.
Фалшивите новини, които водят до дезинформация трябва да бъдат премахвани, не виждам нищо нередно в това.Ето аз ти казвам има доказана ефективност, ти казваш няма![]()
Колега, бодът наред и за нищо не питат. Нито за алергии, нито за здравни проблеми. Натискат и не питат. Не се ли ваксинираш - довиждане!
https://mcmillan.ca/insights/the-federa ... cinations/
Търси си нова работа. Въведоха ковид паспорти.
https://www.quebec.ca/en/health/health- ... n-passport
По радиото на всяка реклама за някакво събитие се съобщава "Само за ваксинирани". Това не е ли фашизъм? Или по-простата дума "ГЕНОЦИД"? Защо не татуират баркодовете по челото? Ще е по-лесно за сканиране.
Почти две години е тоя грип. В цялото ми обкръжение от българи и колеги, плюс приятелите на хлапето на улицата и в училище е имало само един болен. Бащата на една българка, дошъл тук на визита миналата зима.
Десет кейса в едномилионен град и вдигат паника, че броят на новооткритите болни е двуцифрен. Не спират да говорят за "Хиляди и хиляди и хиляди нови болни". Ай сиктир вече! То не бяха трупове по улиците, то не бяха хладилни камиони с умрели, то не бяха гробища в парковете. В момента 30% (трийсет процента) от обажданията към личните лекари са за ментал проблеми. Народа изкука. Психиките на лабилните не издържат. Пред мен е. На 47г мъж. 187 на близо 100 кг. С паник атаки и жена му се е видяла в чудо. Миналата година напусна работа, за да не се разболее. Преди няколко дни се е доближил до хазяина си на метър без маска и вечерта е изпаднал в криза, защото може да се е заразил. Викали са линейка. И точно на такива се дава трибуна и ги правят представителна извадка. Пеняват се, как всички трябва да се боцкат.
Били се "разработвали ваксините" от не знам си кога. Какви изследвания са направени, как това се отразява на деца в пубертета? Как така, всички статии за проблеми с ваксините са до една "дезинформация"?
Ganchev__ написа:Ползите надхвърлят риска, просто е.
Тва вече като го чуя и ми се повръща честно. Вчера някъв професор обясняваше пак за 1млрд път как ползите надхвърляли вредата и от ваксината можело да се получи най много гадене, световъртеж, болки в корема, докато от ковид незнам си колко починали така че било несравнимо. Тая водещата и тя приглася така е така е

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Ами тая сутрин научих за две мед сестри ваксинирани и го карат. Техни колежки се разправяха и едната вик,че ваксинирани или не, все тая, другата вика да, ама се карали по-леко и третата вика за едната от тия двете болни как го карала супер зле с много силна кашлица и т.н.
Та не е точна наука, на всички им е ясно вече.
Та не е точна наука, на всички им е ясно вече.
In God we trust, all others we track.