Бихте ли се ваксинирали срещу CoVid?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Когато излезне CoVid ваксината и бъде достъпна бихте ли се ваксинирали?

Не!
206
61%
Да, веднага
58
17%
Да, 1 месец по-късно
14
4%
Да, 3 месеца по-късно
16
5%
Да, 6 месеца по-късно
21
6%
Да, 9 месеца по-късно
21
6%

Общо гласове : 336
старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Re: Бихте ли се ваксинирали срещу CoVid?

Мнение от Е.Димитров » 31 Авг 2021, 8:56

Въвеждам ново понятие:
"Ефекта на Танус"
Който е гледал филмчето, ще се сети :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 31 Авг 2021, 9:41

Не знам, ама Гробаря ще го гледаме цяла седмица по всички новинарски емисии :mhihi:
Изображение

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 31 Авг 2021, 12:12

Ganchev__ написа:Никой не лъже за имунитета след преболедуване, просто този след ваксинация е по-сигурен.

Това на база на колко години клинични тестове, проучвания и каквото друго се сетиш, подкрепящо тази теза, го заявяваш толкова сигурен???

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 31 Авг 2021, 13:56

А пък това най-вероятно треа да се окаже нагласено... иначе... лошо...

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 31 Авг 2021, 14:04

Mollov написа:А пък това най-вероятно треа да се окаже нагласено... иначе... лошо...

Нагласено или не, цялата логика води натам.

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 31 Авг 2021, 14:17

Да де, ама виж кви лоши неща говорят за ваксините, спрямо преболедуването... Анатема, Анатема...

Аватар
Кара: CLS350 и Е39

Мнение от ivoo » 31 Авг 2021, 15:24

Screenshot_2021-08-31-13-19-09-449_com.android.chrome.jpg
Screenshot_2021-08-31-13-19-24-361_com.android.chrome.jpg
Нов Мега вирус атакува света
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: BMW

Мнение от Ganchev__ » 31 Авг 2021, 15:30

От същия източник :mhihi:

"The study does not discourage vaccination because unvaccinated people are still more likely to be infected with Covid or hospitalized than vaccinated people".

Хора, които са ваксинирани след като са преболедували, имат повишена протекция срещу ковид спрямо тези, които само са преболедували.

От същото изследване, което пуснахте.
FB_IMG_1630412708617.jpg

Нямам време да пиша, иначе има още какво да се каже.
Преболедуването е излишен риск при наличие на ваксина.Твърде скъпо се плаща за този имунитет :bchug:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 31 Авг 2021, 15:45

Ganchev__ написа: ...

Харесвам ентусиазма ти, но не си хаби времето - тук има 7-8 човека, които нищо не може да стане, за да ги убедиш в нещо - костеливи орехи. От 100 кладенеца носят вода и повтарят едно и също през няколко месеца. Дано не станат като онзи 30 годишния "защитник на свобода".

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 G05/X1 F48
Мечтае да кара: 911

Мнение от Jorixa » 31 Авг 2021, 16:02

Ganchev__ написа:Твърде скъпо се плаща за този имунитет :bchug:

Ми аз не разбирам кое му е скъпото при положение, че масово хората в мойта възрастова група (около 30) го карат с 1 ден температура и 3 дена хрема... Ако си в рискова група съм съгласен разбира се, но очевидно всички се задължават да се ваксинират включително вече и деца.

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 31 Авг 2021, 16:17

Ganchev__ написа:Преболедуването е излишен риск при наличие на ваксина.Твърде скъпо се плаща за този имунитет :bchug:

Никога не съм твърдял, че е по-добре да изчакаш и да се заразиш, та да го изкараш и от там да имаш по-добър имунитет... нито съм бил против ваксинирането на непреболедували хора, ако се случваше както трябва, контролирано и т.н.... основно проблема ми е с подхода (нито се проверяват хората за повишен риск, нито се следи за изграден имунитет в последствие), с организацията, с криенето на странични ефекти и прочие, и прочие... мантрата е "ваксинирайте се, ваксинирайте се.... пък квото стане!"

Ама ми писна да споря... имам приятели, които са на мнението на vlad0 и си знаят тяхното... ваксината е панацея и тава'а.... да не говорим отделно как ваксинираните са със 100% привилегии (без изобщо да им е проверен имунитета, има ли го, няма ли го...), а преболедувалите са "вероотстъпници" и не стават за чеп за зеле...

Тва имунитета ееееее..... нали.... ваксинационно-ориентирана работа.... друго няма.

Jorixa написа: Ако си в рискова група съм съгласен разбира се, но очевидно всички се задължават да се ваксинират включително вече и деца.

Много хора не знаят, че са в рисковата група.... ма тва си е част от нещата покрай ваксинирането.... питат те - имаш ли проблеми някви? -> Нееееееееееееееееееееее -> Добреее, подпиши тук, че не лъжеш, и отивай да те боцкат.... напълно медицински издържана работа.... топ!

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 31 Авг 2021, 17:45

vlad0 написа:

Харесвам ентусиазма ти, но не си хаби времето - тук има 7-8 човека, които нищо не може да стане, за да ги убедиш в нещо - костеливи орехи. От 100 кладенеца носят вода и повтарят едно и също през няколко месеца. Дано не станат като онзи 30 годишния "защитник на свобода".

Тук повечето сме го карали коронавируса и от тази гледна точка обсъждаме. Който не го е карал, сам да си преценява кое е по-малко рисково - вирусът или ваксината. Има достатъчно примери за хора, които са го закъсали, което и от двете да са избрали.

Този натиск да се ваксинираш независимо от обстоятелствата няма как да мине без съпротива. А коронавирусът не го слагам лично дори в топ 5 на най-гадните ми настинки през живота. Веднъж от един летен грип влизах на системи заради обезводняване, имал съм като по млад и пневмония след настинка. А първо място държи свинският грип 2007-ма, направо ми се е*а м*****а тогава.

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: BMW

Мнение от Ganchev__ » 31 Авг 2021, 18:16

@vlad0, не малко хора от форума са ми помагали по някакъв начин, дори и тези с които водим дискусия в момента.Вярвам, че те са добри специалисти в своите области и по същия начин се опитвам да помогна в моята, като дам малко информация.Да се види, че не са толкова черни нещата.Информацията е ценна и може да послужи на някой при вземането на решение.От там идва и ентусиазма ми.

Jorixa, sub_eleven, в долу горе същата възрастова група съм, без заболявания, здрав, прав.Да не кажа че щях да пукна, но доста тежко го изкарах.После още 4-5 месеца пих лекарства, за да си нормализирам кръвното и пулса.
Индивидуално е.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 31 Авг 2021, 18:31

Можеше да се каже просто истината на хората - не можем да лекуваме ковид , ваксината ни е сурова но все пак пази криво ляво . Това са ни способностите и капацитета да се борим с ковид , за съжаление всички ще се заразят защото ваксината ни не е стерилна .
Нямаше да има нужда да се обяснявате после като съгрешили ученички пред класната .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 31 Авг 2021, 20:03

sub_eleven написа:
vlad0 написа:

Тук повечето сме го карали коронавируса и от тази гледна точка обсъждаме. Който не го е карал, сам да си преценява кое е по-малко рисково - вирусът или ваксината. Има достатъчно примери за хора, които са го закъсали, което и от двете да са избрали.

Този натиск да се ваксинираш независимо от обстоятелствата няма как да мине без съпротива. А коронавирусът не го слагам лично дори в топ 5 на най-гадните ми настинки през живота. Веднъж от един летен грип влизах на системи заради обезводняване, имал съм като по млад и пневмония след настинка. А първо място държи свинският грип 2007-ма, направо ми се е*а м*****а тогава.

Преди няколко години кашлях в продължение на 40 дена. Не ми се беше случвало такова нещо. Упорито си стоях без антибиотик, викам тя кашлицата е лека. После вече спрях да отричам, че може пък и аз да изкарам тежко някаква настинка. Изписаха ми антибиотик след снимка, бях до докарал до нещо като пред бронхитче или леко бронхитче, дори го бях писал във форума и някой ми каза да се съсредоточат върху това леко бронхитче, че не е майтап. За пръв в живота ми снимка ми правиха, мина и замина след това, но кашлицата беше станала вече по-сериозна, болеше яко гърлото, по-трудно дишах и т.н.
Короните както знаете ги минах сравнително леко, първата беше с мускулни болки, втората с такива в слепоочието. Наистина и преди съм писал, тежки вируси, които те хващат и те докарват после до пневмонии е имало винаги и ще има. Нека доктора тука каже коя поред причина за смъртност в света се явяват тия пневмонии и близки до тях състояния. И това преди короната да се появи.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата