Бихте ли се ваксинирали срещу CoVid?
Модератор: Общи модератори
Re: Бихте ли се ваксинирали срещу CoVid?
Е.Димитров написа:Top Gun Maverick написа:Нали се сещаш колко ще стоя вкъщи.
Какво казваш, че си знаел, че вероятно си болен от ковид , но все пак си излязъл да работиш или въобще, срещайки се с други хора?!
Представяш ли си, че може да си отговорен за някой тежък случай?
Ето за това са принудителните мерки, защото се знае, че хората не сме много...разумни и нищо и никой не може да ни каже какво да правим.
Щото, ако бяхме разумни и разбрани, въобще нямаше да има нито маски нито ваксини. Щеше да има такъв вирус, както си и дойде и всеки щеше да разбере, че трябва да ограничи за малко контактите.
Познати аптекари ми разправят, как идват клиенти/пациенти в аптеката и тихичко им обясняват, че са с ковид, да не чуят другите, че ще ги изолират.
@Top Gun-е понеже видях, че пишеш отново в темата се чудех дали си видял въпроса на Е.Димитров

164-та страница - viewtopic.php?f=4&t=441073&start=2445

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
След хиляди страници тема още не могат да разберат някои хора че щом те е тръшнал вируса значи имаш конкретен здравословен проблем . Ако ще да си световен шампион по културизъм и гимнастичка в едно , все тая . 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Koментарите оставям на fuckсинираните
https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 7188142457
Тук актьори от медиите плашила
https://m.facebook.com/aidfdgd?groupid=1723777057889651
Тук актьори от медиите плашила
https://m.facebook.com/aidfdgd?groupid=1723777057889651
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
arnold написа:Koментарите оставям на fuckсинираните
Добре де, хайде да спрем да мислим индивидуално и да почнем да мислим малко по-далеч от оградата.
Защо и как се появява една епидемия, пандемия и въобще, как се предава една зараза?!
Няма да ти дойде да ти звънне на вратата. Отваряш вратата, няма никой, но след ден два си зле!
Зараза се предава от човек на човек.
И ето ти въпроса , който трябва да зададеш, преди да посочиш кой греши.
Защо има такива вълни?
Махни смъртността, дори да говорим за най-обикновен грип.
Значи човека знае , че не е добре, знае, че това е заразно, ама ходи и циркулира нагоре и на долу и заразява.
И ето ти предаване. А знаеш ли, че има затвор за подобни неща, за умишлено заразяване!
Хората сме виновни за пренасянето и пътуването на заразите.
Колко обясняваха, че ако нещо не си добре, стой си в къщи. Че дори и да се усещаш, че си добре, може да носиш нещо без симптоми и слагай маската. Ама не, те на мене ще ми кажат, аз парцали не нося , аз сам си преценявам и тея , дето ми казват какво да правя са малоумни. Щом мангърката казва нещо, значи е така, всички трябва да минем... Ама ако , както тоя призовава за отговорност за медицински екперименти, трябваше да тикнат 2-3 ма в пандиза за нарушаване на епидемичните мерки.
Ето за това са ваксините, щото сме тъпи парчета и никой не мое да ни ограничава правата, какво от това , че може да съм болен!
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Е.Димитров написа:Махни смъртността, дори да говорим за най-обикновен грип.
Значи човека знае , че не е добре, знае, че това е заразно, ама ходи и циркулира нагоре и на долу и заразява.
И ето ти предаване. А знаеш ли, че има затвор за подобни неща, за умишлено заразяване!
Хората сме виновни за пренасянето и пътуването на заразите.
Колко обясняваха, че ако нещо не си добре, стой си в къщи. Че дори и да се усещаш, че си добре, може да носиш нещо без симптоми и слагай маската. Ама не, те на мене ще ми кажат, аз парцали не нося , аз сам си преценявам и тея , дето ми казват какво да правя са малоумни. Щом мангърката казва нещо, значи е така, всички трябва да минем... Ама ако , както тоя призовава за отговорност за медицински екперименти, трябваше да тикнат 2-3 ма в пандиза за нарушаване на епидемичните мерки.
Ето за това са ваксините, щото сме тъпи парчета и никой не мое да ни ограничава правата, какво от това , че може да съм болен!
1. Навремето грипа се разпространяваше по същият начин, дори от видимо здрави хора.
2. Навремето никой никого не обвиняваше, че пренася грип.
3. Навремето ваксинирането за грип беше въпрос тотално на личен избор.
4. Пак тогава - мерките бяха лична отговорност, въпреки смъртността.
Пита се в задачата, с цялото ми уважение към теб - защо такива хора като теб, започнаха да насаждат вина, да обвиняват и да говорят с подобен тон?
И също така - това нормално човешко поведение ли е, или е първосигнално поведение, на хора в психоза?
И защо аджеба навремето, при абсолютно същите условия относно грипа, че дори имаше и прилична смъртност от него - не се наблюдаваше подобно поведение?
ПС Леко риторични въпроси, но нейсе.
ПС2: Съжалявам, но подобна риторика, не я считам за нормална.

- Jordana
- старши ентусиаст
-
До вчера не ви пукаше че се заразявате ежедневно със един куп патогени днес щото по телевизора така казаха и оп , ще се заключваме в къщи да не заразим някой с грип 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- Ganchev__
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: BMW
Jordana написа:След хиляди страници тема още не могат да разберат някои хора че щом те е тръшнал вируса значи имаш конкретен здравословен проблем . Ако ще да си световен шампион по културизъм и гимнастичка в едно , все тая .
Напълно невярно и подвеждащо.

@cod-cdp, ваксинацията все още е доброволна.Смъртността при ковид е в пъти по-висока.Дава се зор точно заради това.
И аз не считам за нормално да се вярва в конспирации, ама доста колеги вярват.
цитат от д-р Аспарух Илиев:
Ако всички в България се бяха ваксинирали без да се разправят и правят на интересни, нямаше да има нужда от затваряне на заведения и особени допълнителни мерки. В този смисъл явно сме богата нация, щом можем да си го позволим. Щяхме да имаме и много по-малко починали. Нека всеки бизнес с проблеми, семейство на починал или човек, който има проблеми поради ограниченията с работата си, благодари на първо място на Мангъров, Чорбанов, Първанова, Слави и Тошко, на ИТН и на всички други псевдоексперти. Както и на лекарите, които разубеждават да се ваксинирате. Без тях вече щяхме да сме почти в нормалността.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Владо, ето Джордана ти е отговорил бе. При мен влизат едни и същи хора всеки ден. Тоест някой от тях е заразил не само мен, но и други покрай мен. Няма да ти обяснявам как, но ако не съм навън те пак са заедно и пак се заразяват. Но за да спиш отчасти спокоен, когато се почувствах зле си отидох вкъщи и стоях няколко дни там. Не обаче за да не заразя някой, понеже за мен колкото по-бързо го изкараме всички, толкова по-добре и толкова по-бързо ще трябва да ни зомбирват с нови щамове, нови ваксини, докато един ден не му светне на всеки в главата, че гледат на нас като на овце за контрол.
Случки в таксито ми, карам си и някой киха, медиите бълват истерично покачващи се случаи. Повечето хора не им пука вече и не реагират. Рядко се случва един на 6 примерно или на 10 да измрънка нещо. Като една лелка днес дето живее и тя във Франция като другата, но обратно на нея вярва много и все влиза с маска. Подава и друг клиент зад нея парите да ми ги даде и тя ми вика, че трябвало да им раздавам дезинфектант, питам защо, ми защото пипала ръце. Не, че я кара някой на сила. Стои все с маска и т.н. но забележи, стои все с маска откакто я има тая пандемия и по нейни думи тя и баща и много зле го изкарали. Забелязвам някаква странна тенденция, че много вярващи в маските, които по мои наблюдения ги слагат дори още преди да влезнат в таксито, все са ми казвали тихо колко зле са го изкарали. Казвам няма проблем, въпрос на избор е да носиш маската, но да знаеш аз не нося и не карам никой друг да носи, ако не желаеш, не се качвай.
На какви ли не караници съм присъствал за тия маски, а някоя като каже, че не и се умирало, толкова народ измрели, питат я кой твой познат умря...ами чух там май за един познат на моя приятелка, ама нали виждате какво говорят по телевизията.
Тая телевизия и интернет насади такива страхове, че хората забравиха как страха влияе на организма когато се превърне Свилен и мине в стрес. Не казвам, че тука ваксинираните и носещи маски сте страхливи.
Нито се подигравам на някой за избора, нито го виня. Но моля ви, спрете да се опитвате да тероризирате всички, които нямат желание да се боцнат с 16-тата след време бустерна доза желатин само защото вие сте направили своя ИЗБОР! Аз вас не ви виня, надявам се наистина ваксините да ви помогнат и съм казвал куп пъти, че щом ви дават увереност и ви карат да сте по-спокойно, дори да няма ефект от тях като медицински продукт(ако приемем за миг, че е така, аз не знам дали е или не)това не е малко!
Ще ви помоля да спрете да ме питате аз какво съм направил или не, което съм сметнал за нужно съм го казал, понякога и повече отколкото трябва и поне съм откровен. В тая пандемия хората трябваше да са обединени и дори да не споделят мнението на другия да не се държат по този начин както много от хората един срещу друг не само във форума, а навсякъде. И да, в началото карах две седмици с маска, с ръкавици и след всеки клиент пръсках със спирт от пулверизатор. Клиентите бяха мега наплашени, сега не им пука на 90%-та. Но според мен 99%-та от хората имат или ще имат контакт с вируса ако ще всеки да ходи с маски и да си стои у тях.
Един случай от тия дни. Собственикът на сервиза в който си правя колата почина. Целият сервиз беше хванал корона вирус защото дружно отидоха на морето и там бам. Сега двамата му сина ще се оправят. Той мъж на около 60, около 150 кила, пуши доволно. Имаше някакви заболявания по сърцето. Няколко пъти е влизал в болница преди това в не добро състояние. Изкара короната сега, но след това влезе в болницата, няколко дена след като я изкарва. Влиза в интензивното, уж го стабилизират,махат го от там, но вечерта вдигнал 220 и не можели да го спасят. Сега, поддръжниците на едната теза ще кажат, че ако не е била короната е щял да си живее. Другите ще кажат, че така или иначе е щял да умре. Питах едното момче, което там работи, понеже ЦЕЛИЯ ГРАД говори, че е умрял от короната (разбира се)и обясни, че не е така, дори не са се опитали да го пишат корона, а нещо със сърцето. Да, ама другите хора масово не знаят и разпространяват това навсякъде с абсолютна убеденост, понеже се знаеше, че целия сервиз короняса. Познайте това не всява ли паника? Мен също ме тормозят такива приказки и почвам да се питам, ами ако греша, ами това, ами онова...то е като рекламите и да не искаш ти влияят!!!
Днес имам температура, одеве вдигнах 39 и ме боли корема, имам леко разстройство. С короната не бях така преди две седмици или миналата година. Но всеки се държи така сякаш това е единствената болест на света. А познайте като се усетих нещо и се прибрах, преди това не съм ли бил заразен?
Станах като парцал за буквално час и половина и сега съм изолиран в една стая на варени картофи и препечен хляб.
Случки в таксито ми, карам си и някой киха, медиите бълват истерично покачващи се случаи. Повечето хора не им пука вече и не реагират. Рядко се случва един на 6 примерно или на 10 да измрънка нещо. Като една лелка днес дето живее и тя във Франция като другата, но обратно на нея вярва много и все влиза с маска. Подава и друг клиент зад нея парите да ми ги даде и тя ми вика, че трябвало да им раздавам дезинфектант, питам защо, ми защото пипала ръце. Не, че я кара някой на сила. Стои все с маска и т.н. но забележи, стои все с маска откакто я има тая пандемия и по нейни думи тя и баща и много зле го изкарали. Забелязвам някаква странна тенденция, че много вярващи в маските, които по мои наблюдения ги слагат дори още преди да влезнат в таксито, все са ми казвали тихо колко зле са го изкарали. Казвам няма проблем, въпрос на избор е да носиш маската, но да знаеш аз не нося и не карам никой друг да носи, ако не желаеш, не се качвай.

Ще ви помоля да спрете да ме питате аз какво съм направил или не, което съм сметнал за нужно съм го казал, понякога и повече отколкото трябва и поне съм откровен. В тая пандемия хората трябваше да са обединени и дори да не споделят мнението на другия да не се държат по този начин както много от хората един срещу друг не само във форума, а навсякъде. И да, в началото карах две седмици с маска, с ръкавици и след всеки клиент пръсках със спирт от пулверизатор. Клиентите бяха мега наплашени, сега не им пука на 90%-та. Но според мен 99%-та от хората имат или ще имат контакт с вируса ако ще всеки да ходи с маски и да си стои у тях.
Един случай от тия дни. Собственикът на сервиза в който си правя колата почина. Целият сервиз беше хванал корона вирус защото дружно отидоха на морето и там бам. Сега двамата му сина ще се оправят. Той мъж на около 60, около 150 кила, пуши доволно. Имаше някакви заболявания по сърцето. Няколко пъти е влизал в болница преди това в не добро състояние. Изкара короната сега, но след това влезе в болницата, няколко дена след като я изкарва. Влиза в интензивното, уж го стабилизират,махат го от там, но вечерта вдигнал 220 и не можели да го спасят. Сега, поддръжниците на едната теза ще кажат, че ако не е била короната е щял да си живее. Другите ще кажат, че така или иначе е щял да умре. Питах едното момче, което там работи, понеже ЦЕЛИЯ ГРАД говори, че е умрял от короната (разбира се)и обясни, че не е така, дори не са се опитали да го пишат корона, а нещо със сърцето. Да, ама другите хора масово не знаят и разпространяват това навсякъде с абсолютна убеденост, понеже се знаеше, че целия сервиз короняса. Познайте това не всява ли паника? Мен също ме тормозят такива приказки и почвам да се питам, ами ако греша, ами това, ами онова...то е като рекламите и да не искаш ти влияят!!!
Днес имам температура, одеве вдигнах 39 и ме боли корема, имам леко разстройство. С короната не бях така преди две седмици или миналата година. Но всеки се държи така сякаш това е единствената болест на света. А познайте като се усетих нещо и се прибрах, преди това не съм ли бил заразен?

Последна промяна Top Gun Maverick на 02 Сеп 2021, 20:17, променена общо 2 пъти
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

- Ganchev__
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: BMW
http://www.bta.bg/bg/c/SK/id/2472196
"Смъртността при SARS-CoV-2 е около 10 до 50 пъти по-висока, отколкото при вируса на грипа.
Със сигурност на пръв поглед бързото разработване изглежда странно. Истината, обаче, е, че и РНК, и векторните ваксини са добре установени технологии на повече от 20 години, тествани и проучвани. РНК технологията в леко променени варианти е тествана при разработката на противоракови ваксини, както и на други ваксини срещу инфекции. Изучаването на коронавирусите на ТОРС и МЕРС пък позволи в миналото да познаваме слабите места на вируса, спрямо които трябваше да се разработи ваксината. Имахме редкия шанс да
разполагаме с налични данни и технологии, които да позволят скъсяването на началната фаза на разработката от години на дни. Това е и причината за отличната скорост на разработване, като не беше пропуснат или претупан нито един етап на тестване и проследяване на сигурността."
"Providence Portland Medical Center - репортаж от интензивно отделение в Щатите от преди седмица, Делта вълна. Реплики от репортажа:
- "В кариерата ми от 20 години аз не съм имал по-труден период" - лекар.
- "14 от 15 ни пациенти са неваксинирани" - сестра.
- "По-млади и по-болни хора от предишните вълни"
- "Безкрайно уморени сме"
- "Голяма част от тази смърт е предотвратима с ваксина. При сериозните случаи не можем да направим почти нищо."
- "Искам хората да разберат, че ние не очакваме следващият голям пробив в лечението на Ковид, с ваксините ние вече го направихме"
- "Като лекари и екип сме преуморени и на ръба на силите си"
- "В началото бяхме герои, сега сме виждани като злодеи. Просто искаме да спасим животи и да се грижим един за друг."
За всеки скептик - вижте кадрите."
https://youtube.com/watch?v=Rb_JyvM6idQ&feature=share
"Смъртността при SARS-CoV-2 е около 10 до 50 пъти по-висока, отколкото при вируса на грипа.
Със сигурност на пръв поглед бързото разработване изглежда странно. Истината, обаче, е, че и РНК, и векторните ваксини са добре установени технологии на повече от 20 години, тествани и проучвани. РНК технологията в леко променени варианти е тествана при разработката на противоракови ваксини, както и на други ваксини срещу инфекции. Изучаването на коронавирусите на ТОРС и МЕРС пък позволи в миналото да познаваме слабите места на вируса, спрямо които трябваше да се разработи ваксината. Имахме редкия шанс да
разполагаме с налични данни и технологии, които да позволят скъсяването на началната фаза на разработката от години на дни. Това е и причината за отличната скорост на разработване, като не беше пропуснат или претупан нито един етап на тестване и проследяване на сигурността."
"Providence Portland Medical Center - репортаж от интензивно отделение в Щатите от преди седмица, Делта вълна. Реплики от репортажа:
- "В кариерата ми от 20 години аз не съм имал по-труден период" - лекар.
- "14 от 15 ни пациенти са неваксинирани" - сестра.
- "По-млади и по-болни хора от предишните вълни"
- "Безкрайно уморени сме"
- "Голяма част от тази смърт е предотвратима с ваксина. При сериозните случаи не можем да направим почти нищо."
- "Искам хората да разберат, че ние не очакваме следващият голям пробив в лечението на Ковид, с ваксините ние вече го направихме"
- "Като лекари и екип сме преуморени и на ръба на силите си"
- "В началото бяхме герои, сега сме виждани като злодеи. Просто искаме да спасим животи и да се грижим един за друг."
За всеки скептик - вижте кадрите."
https://youtube.com/watch?v=Rb_JyvM6idQ&feature=share
- Jordana
- старши ентусиаст
-
Ковида се разпространява по аерозолен път , маските са абсолютно безполезни или да не бъдем толкова крайни почти безполезни . Затова както виждате и всичките медици в ковид отделенията го изкарха вируса въпреки че влизат там със скафандри като астронавти .
Разберете че няма спасение от тоя вирус , рано или късно ще се заразите ако досега не сте .
Разберете че няма спасение от тоя вирус , рано или късно ще се заразите ако досега не сте .
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
Ganchev__ написа:@cod-cdp, ваксинацията все още е доброволна.Смъртността при ковид е в пъти по-висока.Дава се зор точно заради това.
Аз задавам конкретни въпроси за поведението на хората, а не дали е доброволна или не ваксинацията?
Откъде накъде изведнъж определени слоеве се сетиха, колко важни били ваксините, че взеха и да мрънкат, да се държат надменно?
Ей това не ми е известно - патологията на въпросното поведение.
По същата логика, можем да мрънкаме за още куп неща, но не го правим. Примерно що цените на саламите в Еуропата са по-ниски.

Или що на определени социални слоеве, едни работи са им позволени, пък на други - не.

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Понеже Джокович е против ваксините, сега един журналист от оная наглата островна държава пълна с туземци, които в миналото тероризираха целя свят решил, че той може да бъде отстранен от турнира. Абе да не описвам всички, ето новината:
https://tennis.bg/article/interesna-gle ... pen/29500/
https://tennis.bg/article/interesna-gle ... pen/29500/
In God we trust, all others we track.

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Добре де. Защо всички толкова се вълнуват на кое място сме по ваксинации?
Защо не се вълнувате толкова, че сме на последно по доходи в ЕС? Не от 1 година, а колко станаха вече, 15-тина?
Че сме на първо по инсулти, инфаркти, онкологични, обща смъртност?
Или то не е важно?
Колко е великата, мега супер огромна смъртност от ковид в момента у нас? 3,7 на 100к, ако не се лъжа? И врещят като приклещени и ни заливат с информация за невижданото в човешката история зло, което отново идва със страшна ярост или каквото и там да дрънкаше плешивия олигофрен.
Колко е смъртността на 100к от сърдечни болести? 220!!! Да, 220. Колко пъти 220 е повече от 3,7? Що никой не приказва по цял ден за това при 60 ПЪТИ по-висока смъртност.
Онкологични? Близо 300 на 100к. Как е, а? 80 ПЪТИ повече.
Диабет- 25 на 100к. Почти 7 ПЪТИ повече.
И още и още и още всяка година, всяко едно с много по-голяма смъртност от тази на супервирусът.
Спрете малко да мислите с уйовите си глави и погледнете истинските проблеми.
Защо не се вълнувате толкова, че сме на последно по доходи в ЕС? Не от 1 година, а колко станаха вече, 15-тина?
Или то не е важно?
Колко е великата, мега супер огромна смъртност от ковид в момента у нас? 3,7 на 100к, ако не се лъжа? И врещят като приклещени и ни заливат с информация за невижданото в човешката история зло, което отново идва със страшна ярост или каквото и там да дрънкаше плешивия олигофрен.
Колко е смъртността на 100к от сърдечни болести? 220!!! Да, 220. Колко пъти 220 е повече от 3,7? Що никой не приказва по цял ден за това при 60 ПЪТИ по-висока смъртност.
И още и още и още всяка година, всяко едно с много по-голяма смъртност от тази на супервирусът.
Ganchev__ написа:Jordana написа:След хиляди страници тема още не могат да разберат някои хора че щом те е тръшнал вируса значи имаш конкретен здравословен проблем . Ако ще да си световен шампион по културизъм и гимнастичка в едно , все тая .
Напълно невярно и подвеждащо.![]()
@cod-cdp, ваксинацията все още е доброволна.Смъртността при ковид е в пъти по-висока.Дава се зор точно заради това.
цитат от д-р Аспарух Илиев:Ако всички в България се бяха ваксинирали без да се разправят и правят на интересни, нямаше да има нужда от затваряне на заведения и особени допълнителни мерки. В този смисъл явно сме богата нация, щом можем да си го позволим. Щяхме да имаме и много по-малко починали. Нека всеки бизнес с проблеми, семейство на починал или човек, който има проблеми поради ограниченията с работата си, благодари на първо място на Мангъров, Чорбанов, Първанова, Слави и Тошко, на ИТН и на всички други псевдоексперти. Както и на лекарите, които разубеждават да се ваксинирате. Без тях вече щяхме да сме почти в нормалността.
В Гърция са 4 пъти по-напред с ваксинацията. Там са почти в нормалноста хващай си куфарите и отивай

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
bum_bum написа:Добре де. Защо всички толкова се вълнуват на кое място сме по ваксинации?
Или то не е важно?
И аз това намекнах, но ти направо влезе с бутонките