Бихте ли се ваксинирали срещу CoVid?
Модератор: Общи модератори
- Ganchev__
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: BMW
Re: Бихте ли се ваксинирали срещу CoVid?
Вълнувам се, щото има пряко значение за работата ми.Има значение и за живота ми.И за вашия също.
Кога последно чу някой да е заразил съседа с диабет, инсулт,инфаркт ? Говорим за инфекциозни заболявания.
Ваксина за диабет, инсулт инфаркт няма, затова не съм развълнуван.Виж, за някои онкологични заболявания има ваксина.Ама нали всичко знаете...
Кога последно чу някой да е заразил съседа с диабет, инсулт,инфаркт ? Говорим за инфекциозни заболявания.
Ваксина за диабет, инсулт инфаркт няма, затова не съм развълнуван.Виж, за някои онкологични заболявания има ваксина.Ама нали всичко знаете...
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Има една ваксина за папиломата и това е всичко . Рака е стотици видове .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Още по-страшно е. Сами се заразяване с изкъртените ДПФ-и, европейския боклук, който горим, прахоляка от хилядите строежи, който дишаме, лайната с които се храним, стресът, който ни или си причиняваме.
Но един не излезе да каже- пичове, живеем в кочина като скотове и това ни убива с темп много по-висок от този в света и Европа.
Сега изведнъж и медици и политици и Европа ни сочат с пръст, че не сме се ваксинирали срещу страшната болест със смъртност в десетки пъти по-малка от това, което ежедневно ни убива.
Ваксина срещу всички тия неща има и тя работи поне на този процент на който работят и тия за ковида. Казва се нормална жизнена среда.
Но един не излезе да каже- пичове, живеем в кочина като скотове и това ни убива с темп много по-висок от този в света и Европа.
Сега изведнъж и медици и политици и Европа ни сочат с пръст, че не сме се ваксинирали срещу страшната болест със смъртност в десетки пъти по-малка от това, което ежедневно ни убива.
Ваксина срещу всички тия неща има и тя работи поне на този процент на който работят и тия за ковида. Казва се нормална жизнена среда.
- Ganchev__
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: BMW
Ясно това, ама няма как да я постигнем с няколко убождания.Нормална среда тука няма, няма и да има според мен.За навън не знам.Ако някой успее да я намери и изгради поне за себе си и семейството си, евала, ще се радвам за него. 
Сочат с пръст, щото освен здравната система (дето я няма) рухва и икономиката(дето пак я няма).

Сочат с пръст, щото освен здравната система (дето я няма) рухва и икономиката(дето пак я няма).
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Коя здравна система? Тази, дето върна дядо ми с инсулт в решаващите часове за реакция, щото това било Паркинсон.
Човек с инсулт го гониш като куче от спешното и това не е проблем. А места има. Но недай си боже да е болен от прословутия грип ще вием до небесата- препълниха се болниците, ужас, шок, трагедия.
Или тази, която лекува баща ми половин година от туберколоза преди да “открие” рак тогава, когато вече е прекалено късно за каквото и да е било.
Или тази при която кръв за операция нямаше и след като доктора видя три стотачки кръвта мистериозно се появи на момента?
Плюя аз на тази здравна система. Няма как да разрушиш нещо вече сринато из основи.
За икономиката не искам и да почвам. Че там е съвсем зле.
Но пак мога да попитам. Защо нещо със смъртност под 4/100к може да срине икономика и здравеопазване за две години, а нещо с 60-80 пъти по-висока смъртност е в реда на нещата?
Я погледни и статистиката по възраст. От ковид заминават главно такива в извън трудоспособна възраст. А от тумори си отиват и доста по-млади хора, дори и деца.
Човек с инсулт го гониш като куче от спешното и това не е проблем. А места има. Но недай си боже да е болен от прословутия грип ще вием до небесата- препълниха се болниците, ужас, шок, трагедия.
Или тази, която лекува баща ми половин година от туберколоза преди да “открие” рак тогава, когато вече е прекалено късно за каквото и да е било.
Или тази при която кръв за операция нямаше и след като доктора видя три стотачки кръвта мистериозно се появи на момента?
Плюя аз на тази здравна система. Няма как да разрушиш нещо вече сринато из основи.
За икономиката не искам и да почвам. Че там е съвсем зле.
Но пак мога да попитам. Защо нещо със смъртност под 4/100к може да срине икономика и здравеопазване за две години, а нещо с 60-80 пъти по-висока смъртност е в реда на нещата?
Я погледни и статистиката по възраст. От ковид заминават главно такива в извън трудоспособна възраст. А от тумори си отиват и доста по-млади хора, дори и деца.
Ganchev__ написа:Вълнувам се, щото има пряко значение за работата ми.Има значение и за живота ми.И за вашия също.
Одавна не съм се включвал в темата, но наскоро се притесних да не разболея близките си при евентуално заразяване с ковид. Звъннах на личния лекар да се чипирам и й казах, искам да се имунизирам, за да предпазя близките си, при което тя ми каза, че дори ваксиниран мога да разпространявам ако съм бил контактен. Питах дали аз самият мога да се заразя и отговорът отново беше да. Питах директно съветва ли ме да се ваксинирам, тя каза да, след като попитах защо, получих недиректен отговор, че чисто административно това е правилното решение. Та всички искат да бъдат полезни и да помогнат за решението на този проблем, но ваксинирането е само колкото да ти е чиста съвеста и евентуално да го изкараш по-леко. Та засега не виждам сериозни причини за ваксинация. Отделно още преди да започне масовата агитация излязоха някои учени да кажат, че не е редно ваксиниране по време на пандемията, защото вирусът мутира, става резистентен и изобщо му помагаш частично. Но бяха изтикани. Съответно последните 2 щама прескачат ваксината доста лесно. Изобщо, ситуацията съвсем не е черно и бяло. Аз наистина нямам категорично мнение, не съм антиваксър, но засега не намирам достатъчно доводи за ваксиниране...
bum_bum написа:Добре де. Защо всички толкова се вълнуват на кое място сме по ваксинации?
Защо не се вълнувате толкова, че сме на последно по доходи в ЕС? Не от 1 година, а колко станаха вече, 15-тина?
Че сме на първо по инсулти, инфаркти, онкологични, обща смъртност?
Или то не е важно?
Колко е великата, мега супер огромна смъртност от ковид в момента у нас? 3,7 на 100к, ако не се лъжа? И врещят като приклещени и ни заливат с информация за невижданото в човешката история зло, което отново идва със страшна ярост или каквото и там да дрънкаше плешивия олигофрен.
Колко е смъртността на 100к от сърдечни болести? 220!!! Да, 220. Колко пъти 220 е повече от 3,7? Що никой не приказва по цял ден за това при 60 ПЪТИ по-висока смъртност.
Онкологични? Близо 300 на 100к. Как е, а? 80 ПЪТИ повече.
Диабет- 25 на 100к. Почти 7 ПЪТИ повече.
И още и още и още всяка година, всяко едно с много по-голяма смъртност от тази на супервирусът.
Спрете малко да мислите с уйовите си глави и погледнете истинските проблеми.
Бум Бум, сравняваш ябълки и круши. Ваксини срещу сърдечни болести, онкологични болести и диабет няма. Сиреч, и далавера няма

От цитираните 3.7/100К, 3.5 са на възраст над 65г. Ама това е друга история. При епидемии се изолират болните. Сега "Спасителите" под надзора на един ветеринар "спасиха" максимум 3-400 човека. Спасиха ги от притеснение за бъдещето и им навряха милиарди в джобовете.
https://www.facebook.com/Aqua.Pontica/p ... 0698040437
bum_bum написа:
Колко е великата, мега супер огромна смъртност от ковид в момента у нас? 3,7 на 100к, ако не се лъжа?
За да не се лъжеш, проверяваш. Пак лъсва изключителна некомпетентност и главния проблем на антиваксърите.
Към днешна дата, смъртността в България, е 276 на 100к. На 7мо място в света. Виж си сега пак поста и ако искаш, коментирай. Интересно ще е как ще се извъртиш

- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Spunky написа:bum_bum написа:
Колко е великата, мега супер огромна смъртност от ковид в момента у нас? 3,7 на 100к, ако не се лъжа?
За да не се лъжеш, проверяваш. Пак лъсва изключителна некомпетентност и главния проблем на антиваксърите.
Към днешна дата, смъртността в България, е 276 на 100к. На 7мо място в света. Виж си сега пак поста и ако искаш, коментирай. Интересно ще е как ще се извъртиш
Аз ще си позволя да коментирам, макар че съм много далече от компетенцията на форумните корифеи

От тия 276 ако извадиш тези със съпътстващи заболявания дето и без това са пътници вероятно цифрата ще се приближи до 3.7 или даже по-малко.
За съжаление никой не води статистика колко иначе здрави хора са починали от Ковид... Вероятно цифрата клони към 0.
Но с едно пояснение - наистина здрави, а не балканския вариант "Здрав, прав, яде по един хляб на ядене и пие по половин литър ракия със салата и два литра вино с пържолата..."
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Общата смъртност не можете да я размахвате така като знаме на победата , тя е повишена навсякъде в европа . Не знам защо обаче се представя за ковид смъртност , при положение че ковид смъртноста примерно при втората вълна в Германия е под 1%..Тя зависи от качеството на здравната грижа , както и при другите хронични заболявания като рак диабет хипертония смъртноста зависи от достъпа и качеството на лечение . След като ресурса е пренасочен към фалшивата ковид заплаха логично е хората да умират от другите си заболявания . Защо и това се приписва на ковида ?
Със ковид данните се спекулира яко по една проста причина , не знаете колко хора са болни в момента от ковид за да смятате смъртност . Те са много повече от това което официално се регистрира . Ковида се кара седмица месец два при най тежките , диабета хипертонията и още един куп заболявания са до живот хронични инвалидизиращи и т.н Още малко ще ги изкарате едно и също
Това че ковида е обострил вече съществуващи заболявания ами не го приписвайте на ковида това като причина за смърта . Бъдете коректни , ако имаш хипертония и направиш диабет после инсулта от диабета ли се пише ? От гриповете всяка зима се увеличава смъртноста , някой да не е писал досега причина за смърта грип ? Възрастните хора никой не им обръща внимание сериозно сега изведнъж всичките почнаха да разбират как ковида ги уморил
Айде не правете хората на толкова тъпи овце да мелят всичко което им се пуска в яслата .
Със ковид данните се спекулира яко по една проста причина , не знаете колко хора са болни в момента от ковид за да смятате смъртност . Те са много повече от това което официално се регистрира . Ковида се кара седмица месец два при най тежките , диабета хипертонията и още един куп заболявания са до живот хронични инвалидизиращи и т.н Още малко ще ги изкарате едно и също

Последна промяна Jordana на 03 Сеп 2021, 8:25, променена общо 2 пъти
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
drago_pavlov написа:За съжаление никой не води статистика колко иначе здрави хора са починали от Ковид... Вероятно цифрата клони към 0.
Но с едно пояснение - наистина здрави, а не балканския вариант "Здрав, прав, яде по един хляб на ядене и пие по половин литър ракия със салата и два литра вино с пържолата..."
Я дефинирай тогава "здрав човек"?
Защото нещо няма да излязат сметките и дефиницията. Толкова млади спортисти, които по дефиниция са здрави и се хранят здравословно и общо взето се грижат за себе си са колабирали на терена. Не говоря за ковид.
Иначе ковида е болест, която има усложнения. Именно усложненията са страшни, защото е атипичен.
И така е всеки, който се разболее от ковид и в рамките на седмица-две почине...От какво е починал?!
Никого не убеждавам в нищо. И като цяло малко ме интересува кой как иска да живее и какво да прави, просто много ще се радвам, когато някой започне да мисли малко по-глобално, а не с личното си мрънкане и недоволство.
cod-cdbp написа:
1. Навремето грипа се разпространяваше по същият начин, дори от видимо здрави хора.
2. Навремето никой никого не обвиняваше, че пренася грип.
3. Навремето ваксинирането за грип беше въпрос тотално на личен избор.
4. Пак тогава - мерките бяха лична отговорност, въпреки смъртността.
Пита се в задачата, с цялото ми уважение към теб - защо такива хора като теб, започнаха да насаждат вина, да обвиняват и да говорят с подобен тон?
И също така - това нормално човешко поведение ли е, или е първосигнално поведение, на хора в психоза?
И защо аджеба навремето, при абсолютно същите условия относно грипа, че дори имаше и прилична смъртност от него - не се наблюдаваше подобно поведение?
ПС Леко риторични въпроси, но нейсе.
ПС2: Съжалявам, но подобна риторика, не я считам за нормална.
Това въобще не е вярно разбира се, но трябва да се знае, че незнанието не е оправдание.
1. Така беше, грипа се разнасяше по същият начин но!
2. Закона за умишлено заразяване, каквото се явява това, да знаеш че си болен от грип и да отидеш на работа има доста сериозни глоби, че и затвор.
Не един път съм гонил колеги, дошъл с грип в офиса и ми обяснява, че бил болен.
3. Грипа рядко протича атипично, поради тази причина не е толкова опасен.
4. Мерките НИКОГА не са били лична отговорност по тези въпроси, виж точка 2. Само че не се спазваха така, както и сега де, но тогава хич не се спазваха.
Аз също съм против масовост на нещо, да не говорим да се поставят ваксини под път и над път на всички, без никаква анамнеза.
Ама като се вижда, колко е глупава човешката популация, трябва само тояга.
Какво пречи на разните там знаещи че са болни (като колега, дето така беше писал във този форум) да си стоят в къщи!
Ето за това има подобни мерки.
Да не говорим и другите, дето викат "леко грипче", че и аз така мислех, докато не видях мои познати как го карат и докато двама други не си отидоха от това. Доказано!
- NiksGS
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е83 05, К25 06
Аз имам няколко неизвестни:
1 - живота по трудния начин ме е научил, че сиренцето е безплатно само и единствено в капана...
2 - ваксинираните продължават да разнасят заразата, но вече могат да ходят без маски, а не ваксинираните - макар и здрави задължително с маски;
3 - след повече от година по себе си сме изляли такова количество дезинфектанти и др подобни, каквото за цял живот не съм ползвал, по десет пъти на ден, дезинфекцираме работното си място в началото и края на работния ден, носим маски навсякъде в затворено, не се срещам дори с близки и роднини и въпреки всичко броя на болните расте, N-та вълна приижда, предсказвайки я, че ще дойде
4 - двама независими лекари с много опит казаха: много набързо я скалъпиха тая "ваксина"
че съм с инженерно образование, ама чак пък толкова от статистика и зарази поне малко разбирам или така си мисля...
1 - живота по трудния начин ме е научил, че сиренцето е безплатно само и единствено в капана...
2 - ваксинираните продължават да разнасят заразата, но вече могат да ходят без маски, а не ваксинираните - макар и здрави задължително с маски;
3 - след повече от година по себе си сме изляли такова количество дезинфектанти и др подобни, каквото за цял живот не съм ползвал, по десет пъти на ден, дезинфекцираме работното си място в началото и края на работния ден, носим маски навсякъде в затворено, не се срещам дори с близки и роднини и въпреки всичко броя на болните расте, N-та вълна приижда, предсказвайки я, че ще дойде
4 - двама независими лекари с много опит казаха: много набързо я скалъпиха тая "ваксина"
че съм с инженерно образование, ама чак пък толкова от статистика и зарази поне малко разбирам или така си мисля...
Ultimate Riding Machine
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
И какво излиза сега? Не трябва да вярваме на единия, който твърди, че смъртността е 3,7 на 100К, а трябва да вярваме на другия, който твърди, че смъртността е 276 на 100К ! Така ли? При положение, че никой не представя убедителни доказателства! Т.е. и двете твърдения са просто твърдения и нищо повече! Няма как да знаем истината, защото не знаем истинските цифри! Всеки познава някой починал в следствие на Ковид-а! Въпроса е, че това не показва каква е статистиката! А именно брой спрямо друг брой! Някой от 'специалистите' в темата може ли да каже истинския/реален брой на болните и заразените в България в момента? Не тези от телевизията или нагласената статистика...
Бум-бум-а е прав за всичко, което пише! Ако някой го беше грижа за хората, то има огромно поле за изява и без тези преекспонирани 'грижи'! Но парата Санчо, парата е всичко, което интересува съвремнния човек!
По повод заразяването... -- Както съм ви казвал и преди, в нашия завод изплащат 'премии' за присъствие през месеца! Това го направиха, за да не се взимат фалшиви болнични дни... Резултата беше, че сега всеки идваше на работа, независимо колко е зле и какъв 'парцал' е в следствие на 'нормалния' грип! Съответно разспространението сигурно е било на 99%
Ако трябваше всички тези да лежат и в затвора...
Бум-бум-а е прав за всичко, което пише! Ако някой го беше грижа за хората, то има огромно поле за изява и без тези преекспонирани 'грижи'! Но парата Санчо, парата е всичко, което интересува съвремнния човек!
По повод заразяването... -- Както съм ви казвал и преди, в нашия завод изплащат 'премии' за присъствие през месеца! Това го направиха, за да не се взимат фалшиви болнични дни... Резултата беше, че сега всеки идваше на работа, независимо колко е зле и какъв 'парцал' е в следствие на 'нормалния' грип! Съответно разспространението сигурно е било на 99%

Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Spunky написа:bum_bum написа:
Ми медиите казват, че имаме 37 умрели на милион , което било страшно и огромно 90% увеличение спрямо оредходния период.
И дори да е 276/100к (вероятно от началото на “пандемията”) пак е двойно и нагоре по-малко от сърдечните и обкологичните заболявания всяко едно по отделно.
Сложи ги едни 20-30 години назад в които никой не се интересува от тях и виж колко хора се получават сумарно. Но на никой не му пука, щото “то ваксина за тях няма”.
- Georgi_G
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Х3 § Lupo
Като погледна темата, ща не ща може и да греша, но стигам до извода, че това антиваксърството е леко като гейщината със съответните му паради, показност и лозунги.
И тук, кой се набол набол. Минал, заминал, кротясъл и забравил в момента на ваксинирането.
НО, кой не ще или се колебае – леле мале. То събиране и носене на информация, четене на всякакви знайни и незанайни, "сигурни, секретни и тайни" източници, вой до небесата, лозунги и обясненения, от сто кладенеца вода......................
Спрете се бе хора, като не ви се боде, ОК‘. ЗАЩО си съсипвате психиката? Защо си мислите че всеки го е еня за вас и вашето мнение
?
И тук, кой се набол набол. Минал, заминал, кротясъл и забравил в момента на ваксинирането.
НО, кой не ще или се колебае – леле мале. То събиране и носене на информация, четене на всякакви знайни и незанайни, "сигурни, секретни и тайни" източници, вой до небесата, лозунги и обясненения, от сто кладенеца вода......................
Спрете се бе хора, като не ви се боде, ОК‘. ЗАЩО си съсипвате психиката? Защо си мислите че всеки го е еня за вас и вашето мнение