Йонизирана вода

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

големия брат на Монтоя
Аватар

Йонизирана вода

Мнение от BMW_POWER » 06 Май 2019, 5:19

Имам питане по въпроса. Хвалят йонизираната вода над под път и над път. Информация бол, няма да споделям. В офиса имаме машина и започнах да си пълня по един литър на ден (2х500мл). У дома пия друга вода плюс някоя бира от време на време. След около месец започнах да чувствам някаква странна тежест в бъбреците, все едно съм се стискал цял ден и току що съм "пуснал една вода". Спрях да пия от "йонизираната" и нещата се оправиха. Има ли някакъв срок за пиене на тази вода при условие, че е полезна или има нещо нефелно в нашата машина?

master of the force
Аватар

Re: Йонизирана вода

Мнение от alx » 06 Май 2019, 14:51

отговори си на въпроса - има ли основна вода естествено в природата? (жокер- тая йонизирана вода е с пх около 9-10... естествената йонизирана вода е около 8 а "нормалната" е неутрална - около 7)...

водата е най- важния елемент за нас. аз лично не бих експериментирал с нещо дето го няма естествено в природата.
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 06 Май 2019, 15:04

Аз затова си кютам на филтрираната . Естествено минерализирана , само пречистена колкото е възможно от тинята и химикалите . Ph неутрално , верих го като сложих системата . В тия машини за йонизиране има патрон с минерали , възможно е това да не му понася на колегата или бирата да дава някаква бинарна смес с йонизираната вода . :mhihi: В темата за писах за тия машини , специално за кангена имам малко проби но не ми допадна . Самата вода е безвкусна и леко блудкава .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 06 Сеп 2021, 21:33

Нещо за тези Канген машините. Много нашумяха напоследък, алкална вода, не знам си каква друга, раковите клетки спира, по-бързо възстановява, може да си прави пх от 2.5 до 12.5 мисля, куп неща.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 06 Сеп 2021, 22:23

Пих такава оня ден. Не, че ми трябва, ма друга нямаха :mhihi:

Да чакаш на вода или храна сама по себе си да ти промени хомеостазата е меко казано смешно.
Изображение

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 06 Сеп 2021, 23:30

Ами малко като приказка звучи да.
Джордане, ти в каква тема си писал?
Това видео е интересно, пуснете си го на скорост х2, чува се идеално( то свикнах всички така да ги слушам, че да пестят време :mhihi: )и вътре за доста неща се споменават способностите на тия машини, особено при дългосрочно ползване. Въпросът ми е също и дали нещо не биха могли да вредят, а момчето лично го познавам, изглежда свестен и на живо, навсякъде ходи с тия води наистина, а далеч не му е това бизнеса. Като цяло води доста целесъобразен начин на живот.
https://youtu.be/7UXE7MOHyR8
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 07 Сеп 2021, 8:38

Имаше тема за пречистватели на вода , там съм писал .
хомеостазата ....променя се и още как , особено с тези води които са осмотирани както при кангена и нямат минерализация на практика са дейонизирани . За да се нормализират трябва да се минерализират допълнително . Всяка чаша такава дейонизирана вода нарушава електролитния баланс тъй като разтваря прекомерно соли на Nа повече от нормалната чешмянка . Получава се оток на мозъка и прекомерна хидратация на клетките наречена водна интоксикация . Има не рядко случаи на смърт при приемане на големи количества вода от порядъка на 5 литра и нагоре за кратко време .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 07 Сеп 2021, 8:50

Тук говорим за прием на субстанции, които са вече токсични в тази си доза.

Ако някой яде лимони за да се алкализира или пие вода с малко по-високо РН от нормалното разчитайки да повлияе това няма да стане. Да не говорим за хапчета алкален и др. подобни.

Аз наскоро смених каната за вода с Бърки. Може би златния стандарт в тия уреди.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 07 Сеп 2021, 9:26

Когато човек има прекомерна загуба на течности той изхвърля и голямо количество соли , баланса трябва да се възстанови с таблетки или голямо количество минерална вода най бързо . При спортисти или в прекомерно горещо време например . Няма смисъл обаче да се натоварват бъбреците и организма изобщо с големи количества вода при положение че загубата на минерали може да се компенсира по елегантно. Това според мен е единственото приложение на подобни методи , в ежедневието на нормален средностатистически човек не е необходимо да прави нищо допълнително освен да пие нормалното количество вода на ден 2.5-3.5 литра и да хвърля едно око на цвета на урината . Тъмната и ненормално малко количество урина е един от първите показатели за дехидратацията . :dunno:

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 07 Сеп 2021, 11:07

Абе то и аз си дъня от аквафора каните и откривам осезаема разлика във вкуса на чешмяната вода, а нашата се води хубава дори. От там като минат някакви седмици и филтъра не е сменен, почвам да усещам разлика и във вече филтрираната вода. Бум, я дай линк към тия Бърки да им хвърля едно око.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 07 Сеп 2021, 15:36

Изображение

Назад към Извън Темата