Криптовалути
Модератор: Общи модератори
- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
Re: Криптовалути
Нормално - има много фактори, които няма как да ги вземе превдид и който му придава твърде голяма тежест става зле.

- Oblivion
- Потребител
-
- Кара: Yamaha R1
- Мечтае да кара: E38 740IL
Вчера си беше класически Дъмп на големите китове за джобни няма от какво да се притеснявате нито да го мислите.
Точно това ни трябва да подскача цената защото без този фактор няма да видим големи пачки следващия бул маркет.
Аз съм си сложил точни и ясни нива на цени дето продавам при следващия бул. Не се ли достигнат ще си затвърдя мнението, че големите печалби за нормални хора в крипто са приключили и който изкарал изкарал останалите ще трябва да бачкат и цъкат
Точно това ни трябва да подскача цената защото без този фактор няма да видим големи пачки следващия бул маркет.
Аз съм си сложил точни и ясни нива на цени дето продавам при следващия бул. Не се ли достигнат ще си затвърдя мнението, че големите печалби за нормални хора в крипто са приключили и който изкарал изкарал останалите ще трябва да бачкат и цъкат

- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- V8 project... loading
Зависи какво значи "големи" печалби. 20х че и отгоре за 4 години без да правиш абсолютно нищо за мен си е голяма печалба и не виждам по-добра алтернатива. А и като гледам масово обикновения човек какво мнение има за криптото още сме доникъде с адопцията, съответно и печалби ще има още доста години.

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- V8 project... loading
Абсолютно да, ама в криптото сме толкова разглезени, че често излизаме от реалността 

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Аз коня го виждам да докосва поне един милион месеци след халвинга през 2028-ма ако не е умрял някак дотогава(за което давам 1% вероятност от нещо, което не може да предвиди обикновения човек)и просто се надявам скоро да видя нещо близо до 20000 или ако се задържи много време около 30 за да се кача, от там нататък ме боли фара кой и какво казва. 

In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

- Oblivion
- Потребител
-
- Кара: Yamaha R1
- Мечтае да кара: E38 740IL
TNT написа:То и х5 е доста, ако трябва да сме честни.
Да ако си влязал с 200 бона ама обикновен човек със 10-20-30К спестявания какво точно ще си оправи с тия х5 за 3-4 години, че не ми е ясно? Най много да си купи една прилична кола или да си стегне вилата на село или основен ремонт и някоя почивка на мрънкащата си жена.
Попринцип съм си грандоман но нека да не се залъгваме понеже до сега тенденцията е нагоре и няма кво да стане просто hodl без риск. Всеки трябва да е наясно, че криптото е свързано с огромен риск и големи печалби за мен не са 5-6х като ги съпоставиш с риска да загубиш всичко за часове.
Коня, магарето и тем подобни вече направиха първоначалните си скокове с по 1000-2000 % от тука насетне математически е близко до невъзможното да се пресъздаде това тоест милионер няма да стане нормален човек с неговия смешен капитал.
Останаха шит/алт койновете за големите печалби по мой стандарт но реалността е, че 95 % от тях са scams или pump/dump схемички.
Надявам се тия мисли който ми се въртят в главата да са глупости и да избухне всичко както преди но трябваше да си го кажа за да ми олекне.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Това е реалната ми прогноза. 
Oblivion, ако мислиш, че коня е направил скока си, много си далече от истината. Това не е някакъв шиткойн, който е свързван с някакъв скок да кажа като за начало. Конят като същност няма как да все сравнява с която и да е друга единица от тоя пазар. Честно казано ако трябва да заложа на един койн, който мисля, че 100%-та ще е жив след 10 години, то това би бил само Биткойн. Всичко останало може да умре във всяка секунда, дори Етериума, който харесвам повече като идея и който мисля, че има потенциал да стигне много и да пребъде в далечното бъдеще. Просто има неща, които правят коня кон.

Oblivion, ако мислиш, че коня е направил скока си, много си далече от истината. Това не е някакъв шиткойн, който е свързван с някакъв скок да кажа като за начало. Конят като същност няма как да все сравнява с която и да е друга единица от тоя пазар. Честно казано ако трябва да заложа на един койн, който мисля, че 100%-та ще е жив след 10 години, то това би бил само Биткойн. Всичко останало може да умре във всяка секунда, дори Етериума, който харесвам повече като идея и който мисля, че има потенциал да стигне много и да пребъде в далечното бъдеще. Просто има неща, които правят коня кон.

- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- V8 project... loading
Oblivion написа:TNT написа:То и х5 е доста, ако трябва да сме честни.
Да ако си влязал с 200 бона ама обикновен човек със 10-20-30К спестявания какво точно ще си оправи с тия х5 за 3-4 години, че не ми е ясно? Най много да си купи една прилична кола или да си стегне вилата на село или основен ремонт и някоя почивка на мрънкащата си жена.
Няма койн в топ 10, който да е направил само 5х от началото до края на бул маркет. Друг е въпросът, че 5х на 30к са 150к, което е 8.3 години средната работна заплата в БГ. Та какво да направи тоя човек ли - може да не бара работа 8 години ако иска

Тоя пък е в другата крайност
Ти какво искаш, да вкараш 10-20к лева и да си оправиш живота, че и тоя на децата?
И преди 10 години не е ставало така. Помисли си ти къде беше и с какъв акъл беше преди 10 години?
Да, сега знаем как се е развил Биткойн последните 10 години и имаме някаква увереност, че ще го има и след 10 години, ама тогава, да вкараш пари в нещо, дето не може да се пипне с ръка, не стои нищо зад него и изобщо не се знае дали ще го има не след година ами утре... Колко бедни българчета го направихме ей така, на доверие?
Естествено, имало е такива авантюристи, ама повечето са изкарали едни х2-х5-х10, дръпнали са парите и толкова. Може и пак да са вкарали след това, ама хората, които са вкарали тогава и държат до ден днешен са някакъв мноого малък процент.
Та, не се ядосвай, твърде вероятно е тогава ако си вкарал и на х10 да си изкарал всичко за ремонт на вилата на село
Можеш да гледаш и по друг начин на нещата. Кажи си, че няма да се опитваш да бягаш от рат рейса в тоя живот и слагай по нещо всеки месец в крипто като пенсионен фонд, пък ако нещата се развият по-добре от очакваното си се пенсионирай рано, обикаляй острови и давай на внуците по празници да ти се радват
... или можеш да продължиш разочарованието, че нямаш Ламбо за 20к лева инвестиция

Ти какво искаш, да вкараш 10-20к лева и да си оправиш живота, че и тоя на децата?

И преди 10 години не е ставало така. Помисли си ти къде беше и с какъв акъл беше преди 10 години?
Да, сега знаем как се е развил Биткойн последните 10 години и имаме някаква увереност, че ще го има и след 10 години, ама тогава, да вкараш пари в нещо, дето не може да се пипне с ръка, не стои нищо зад него и изобщо не се знае дали ще го има не след година ами утре... Колко бедни българчета го направихме ей така, на доверие?

Та, не се ядосвай, твърде вероятно е тогава ако си вкарал и на х10 да си изкарал всичко за ремонт на вилата на село

Можеш да гледаш и по друг начин на нещата. Кажи си, че няма да се опитваш да бягаш от рат рейса в тоя живот и слагай по нещо всеки месец в крипто като пенсионен фонд, пък ако нещата се развият по-добре от очакваното си се пенсионирай рано, обикаляй острови и давай на внуците по празници да ти се радват

... или можеш да продължиш разочарованието, че нямаш Ламбо за 20к лева инвестиция

- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- V8 project... loading
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
И тоя ли бе?
Шшш, Данчо Шорта май ще познае, че сме в Беър. Щом вече и такива дават адекватно мнение за коня... ако имам време ще го пусна да се смея.
Пуснете си на шорта клипа му от днес където е с Джим Кери и онзи русия, партньора му във филма "От глупав, по-глупав". Говори за тъпите пари и много базика Пламен и Божидар, оставете обективно ли е или не, просто много смях в тоя клип има.
Я направи цък:
https://youtu.be/B8OiVdGIkBM
Даже гледам в коментарите Иван Иванов се включил и му отговорил, голям смях ей.
А за раното, без да съм гледал клипа ми е ясно какво може да каже Кирото и то не защото е глупав, не го имам за такъв, а просто е неосведомен.

Пуснете си на шорта клипа му от днес където е с Джим Кери и онзи русия, партньора му във филма "От глупав, по-глупав". Говори за тъпите пари и много базика Пламен и Божидар, оставете обективно ли е или не, просто много смях в тоя клип има.
Я направи цък:
https://youtu.be/B8OiVdGIkBM
Даже гледам в коментарите Иван Иванов се включил и му отговорил, голям смях ей.

А за раното, без да съм гледал клипа ми е ясно какво може да каже Кирото и то не защото е глупав, не го имам за такъв, а просто е неосведомен.
Последна промяна Top Gun Maverick на 08 Сеп 2021, 17:24, променена общо 1 път

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
grkv написа:... или можеш да продължиш разочарованието, че нямаш Ламбо за 20к лева инвестиция
Много тъжно

In_Memoriam написа: което е 8.3 години средната работна заплата в БГ.
Нищо не е, кво ще си оправиш

- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Tesla M3LR, e90 330xd, gsxr 600 k8
Уоу вярно много са се разглезили хората в крипто щом х5-х10 им се вижда малко. В какво друго ще инвестираш и за 4 години ще е х5? Аз за нищо не се сещам с такава доходност. И точно х5 се целя аз в следващия бул, ще се опитам да вкарам толкова, че х5 да си изплатя ипотеката. Ако направя х10 прекрасно, ще имам пари примерно една година да не работя, да вложа отново част от тях, да диверсифицирам. Но вече мина времето в което със 100лв вкарани ставаш милионер. Сега обаче риска е вече много по-малък, щом мисълта да вкарам 6 цифрена сума не ме препотява. Да съществува такъв, но пропорцията риск/награда за мен си струва определено. Защото какво може да стане, да загубя всичко вложено, еми хубаво, ще ме върне 2-3 години назад със спестяванията. На 30 години съм, печеля достатъчно, ще го преживея. Какво обаче ще стане ако "ми върже", ще ме изстреля поне 20 години. Да няма да мога да си купя яхта, но ще заживея по-спокойно, ще мога да се замисля за по-ранно пенсиониране, или да работя на половин работен ден. Тва са моите разсъждения по темата.
ПП да не говорим, че шанса да си вкарал 100лв 2010та и сега да си милионер е нищожен, най-вероятно ще си продал още като са станали 10 000
Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
ПП да не говорим, че шанса да си вкарал 100лв 2010та и сега да си милионер е нищожен, най-вероятно ще си продал още като са станали 10 000

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk