Криптовалути
Модератор: Общи модератори
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Re: Криптовалути
Шортенето не е за мен и моите разбирания.
Едва ли има копачи в темата.
Иначе на мен ми писна ще пада или не, реално след дни според мен ще има движение нагоре или надолу. Grkv(да не бъркам ника малко
)днес смятам да ми е последния ден на ноукойнър.
И влизам, може и с едно Ф10, пък ако падне спокойно ще си чакам 2024-та. Не искам да допускам грешките на другите, но ако трябва ще го направя и ще си извървя моя път. Но поне влизам с убедеността да не допусна грешките от определен тип, който не искам да допусна. Послушах съвета на Бубо или. Grkv, не помня кой ми каза, че съм си за P2P и днес следобед ще се видя с човека, Неделин Маринов ще е с мен за да съм сигурен, че всичко правя както трябва, на теория знам всичко, през TRC20 мрежата ще ги усвоявам, че таксата е 1-2$ май, а през ERC20 на Етериума е към 20 и нещо май. Първо ще пуснем едни 100 за проба и после другите. Свързах се с едни уж сериозни, които не вземат комисионна и ти идват на крака като идеята ни е дългосрочни отношения. Ще пиша по-подробно как и какво е станало след което ако са наистина стабилни ще дам на всеки желаещ координати. Казват, че в Стейбъли продават и купуват всичко. Имат чейндж бюро в Бургас казаха май някакво жълто до хотел България, от сумата за която сме се разбрали правя калкулация и не вземат никаква комисионна наистина. Питаха ме на какво ще ги прехвърляме, викам на Кракен акаунта направо, че Леджъра ми ще идва на 15-ти. Те работели с Байнанс и ще ги изтеглят някакъв портфейл защото май директно до Кракен не ставало.
Та ще напиша после всичко и да знаете не давам финансов съвет на никой, слагам пари, които мога спокойно да забравя до 2024-та и спокойно бих спал ако върха е минал и си продължим към 20 без да изпадам в паника и продавам, дори при такъв сценарий по дъната на беъра ще взема основното като количество, което съм решил. Пиша това за да не накланям везните при някой колебаещ се, че ще се вдига непременно сега. Да, мисля, че така ще стане и дори 200 не ми изглежда невъзможно до януари, реалистично минимум 100, но може и да дропне до 20 и да се чака някой ден да скочи. Аз влизам понеже както казва Пламен ще изпадна във физическа болка ако се вдигне и съм гледал отстрани. А мнения като на колегата Илков само ме карат да се усмихна и да се уверявам колко рано сме, нищо към него, нормално е, не разбира какво е Биткойн и ми звучи като мен преди години. Хубаво е, че сега има толкова информация в нета и човек ТРЯБВА, да изгледа някакви часове преди да кликне на покупката, понеже това е финалната стъпка.
Аз съжалявам, че ме купих миналата година на 11-13-18, но както казва Пламен, не съм разбирал какво е биткойн и вероятно на дубъл щях да съм продал. А всеки купува биткойн когато го е заслужил. Най-добрият момент е бил преди 10 години, после 2013, 2017, 2020, но следващия такъв е днес, с за който няма и чете темата да знае, че неговия също е днес, с като отмине днес е утре и така. Понеже след време хората ще се смеят как един биткойн е бил 50000, както ние се смеем на това как е бил 300 долара.
Та влизам с рогата напред и си чакам беъра да напазаря колкото съм решил.
Едва ли има копачи в темата.

Иначе на мен ми писна ще пада или не, реално след дни според мен ще има движение нагоре или надолу. Grkv(да не бъркам ника малко

Та ще напиша после всичко и да знаете не давам финансов съвет на никой, слагам пари, които мога спокойно да забравя до 2024-та и спокойно бих спал ако върха е минал и си продължим към 20 без да изпадам в паника и продавам, дори при такъв сценарий по дъната на беъра ще взема основното като количество, което съм решил. Пиша това за да не накланям везните при някой колебаещ се, че ще се вдига непременно сега. Да, мисля, че така ще стане и дори 200 не ми изглежда невъзможно до януари, реалистично минимум 100, но може и да дропне до 20 и да се чака някой ден да скочи. Аз влизам понеже както казва Пламен ще изпадна във физическа болка ако се вдигне и съм гледал отстрани. А мнения като на колегата Илков само ме карат да се усмихна и да се уверявам колко рано сме, нищо към него, нормално е, не разбира какво е Биткойн и ми звучи като мен преди години. Хубаво е, че сега има толкова информация в нета и човек ТРЯБВА, да изгледа някакви часове преди да кликне на покупката, понеже това е финалната стъпка.
Аз съжалявам, че ме купих миналата година на 11-13-18, но както казва Пламен, не съм разбирал какво е биткойн и вероятно на дубъл щях да съм продал. А всеки купува биткойн когато го е заслужил. Най-добрият момент е бил преди 10 години, после 2013, 2017, 2020, но следващия такъв е днес, с за който няма и чете темата да знае, че неговия също е днес, с като отмине днес е утре и така. Понеже след време хората ще се смеят как един биткойн е бил 50000, както ние се смеем на това как е бил 300 долара.
Та влизам с рогата напред и си чакам беъра да напазаря колкото съм решил.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Tesla M3LR, e90 330xd, gsxr 600 k8
Top Gun Maverick в началото си казах тоя го хвана fomo-то яко
После дочетох мнението и виждам, че разсъждаваш трезво
Успех с покупката P2P, внимавай много и не с голяма сума като за първи път ама ти си знаеш, и после да разкажеш как е минала, че ми е интересно.
Никой не знае какво ще се случва с цената, според мен в дългосрочен план ще ходи нагоре, в краткосрочен...
Копането на биткойн в момента изисква сериозна инвестиция за хардуер и евтин ток, като цяло не се практикува особено в България и ме съмнява тук някой да копае.
Ето ви един туит от planB от 20ти юли, за сега прогнозата му е доста точна. Все пак това е един от най-добрите ончейн анализатори и човека който е направил stock to flow модела на биткойн. А за мен ончейн анализа при биткойн е истината, не четичките по графиката.

Kurtov написа:Гледам биткойна от 86 на 73к лв е паднал.
Дали ще пада още ,как мислите ?
Има ли някой, който копае биткойни ?
Никой не знае какво ще се случва с цената, според мен в дългосрочен план ще ходи нагоре, в краткосрочен...

Ето ви един туит от planB от 20ти юли, за сега прогнозата му е доста точна. Все пак това е един от най-добрите ончейн анализатори и човека който е направил stock to flow модела на биткойн. А за мен ончейн анализа при биткойн е истината, не четичките по графиката.
Благодаря!
Някой може ли да ми препоръча книга, или youtube канал, за да се ограмотя малко на тази тема ?
Някой може ли да ми препоръча книга, или youtube канал, за да се ограмотя малко на тази тема ?
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
b_u_b_o написа:Как ще ги вижда като не е отделил и 1 час да се запознае за какво говори. Така са поне 95% от хората...ама тва не им пречи да си изразяват мнението по въпросаTNT написа:Да, то вече е официална валута в една държава и се говори и за други, ама ти не ги виждаш да се налагат
Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
Само без хейт … както се отбеляза изразил съм мнение , дали е вярно или не само времето ще покаже

Дали съм отделил или не няма как да знаете

Официална валута на неква държавица без значение за нищо е добро начало, признавам

Понеже вие сте спецовете и сте наясно с нещата ако имате желание ми обяснете кога съществени бизнеси и организации ще започнат да оперират с наличните крипто валути?
Представям си процес на планиране в голяма компания зависещ от това Елън Мъск или друг подобен фактор какво ще дрисне за да се срине или обратното цената на биткойна …

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
K_Ilkov написа:Дали съм отделил или не няма как да знаете![]()
K_Ilkov написа:Понеже вие сте спецовете и сте наясно с нещата ако имате желание ми обяснете кога съществени бизнеси и организации ще започнат да оперират с наличните крипто валути
Тия двете в едно мнение са несъвместими. Ако беше отделил нямаше да си написал второто

K_Ilkov написа:Признавам си, че не им разбирам на тия валути, ама следейки темата имам усещането, че последните няколко страници се говори само за спекулация с тях …
Не ги виждам да се налагат като разплащане, но се трейдва яко с тях, и всички са станали трейдъри и инвеститори, изглежда ми като неква модерна перачница цялото нещо
Аз противно на колегите мисля, че правилни въпроси задаваш и честно казано не ми допада отношението към подобен тип въпроси.
В момента масата хора наистина ги гледат като инструмент за спекулация и изкарване на бързи пари. Което към момента е по-скоро добро за развитието на средата, защото инжектира средства и внимание към проекти които иначе не биха били забелязани.
Биткойн-а към момента не става за масови разплащания, не се и очертва консенсус да се върви в тая посока. Според мен и за "store of value" не става, но да кажем, че за това поне има реалистични шансове.
Над Етериума здраво се работи последно време, за да му се решат проблемите и да стане технически възможно масовото му прилагане като платежно средство. колегата Bubo беше пуснал няколко страници назад интересна информация. Т.е. етера има всички шансове бързо да стане работещо разплащателно средство, аз просто не харесвам начина на работа на Виталик.
За мен от всички на пазара единствено Кардано е положено върху правилните принципи и работата по него е методична и до голяма степен лишена от предразсъдъци. Аз единствено там виждам шанс за създаване на конкурентна на фиат парите масова система/мрежа/продукт. Като разплащанията са само един елемент от това което е възможно.
Малко по-назад бях споделил един проект таргетиран към монетизирането на мрежовия трафик на потребителя. Нещо което според мен е огромно като възможности....беше игнорирано за сметка на "спекулата".
С други думи, случват се интересни неща, но информацията за тях е заровена под масовата спекулация, трейдинг и т.н.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
TheDriver написа:Биткойн-а към момента не става за масови разплащания, не се и очертва консенсус да се върви в тая посока. Според мен и за "store of value" не става, но да кажем, че за това поне има реалистични шансове.
Прочети за Lightning network. То вече е решено, въпроса е да се приложи по-масово.

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
In_Memoriam написа:K_Ilkov написа:Дали съм отделил или не няма как да знаете
K_Ilkov написа:Понеже вие сте спецовете и сте наясно с нещата ако имате желание ми обяснете кога съществени бизнеси и организации ще започнат да оперират с наличните крипто валути
Тия двете в едно мнение са несъвместими. Ако беше отделил нямаше да си написал второто
Предлагам ти следното - приеми, че съм неконсистентен в изказванията си и отговори на въпроса, който зададох заедно с допълнението ако ще има дискусия.
Не ме притеснява аз да съм смотания

K_Ilkov написа:Понеже вие сте спецовете и сте наясно с нещата ако имате желание ми обяснете кога съществени бизнеси и организации ще започнат да оперират с наличните крипто валути?Представям си процес на планиране в голяма компания зависещ от това Елън Мъск или друг подобен фактор какво ще дрисне за да се срине или обратното цената на биткойна …

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
TNT написа:TheDriver написа:Биткойн-а към момента не става за масови разплащания, не се и очертва консенсус да се върви в тая посока. Според мен и за "store of value" не става, но да кажем, че за това поне има реалистични шансове.
Прочети за Lightning network. То вече е решено, въпроса е да се приложи по-масово.
Явно съм бил заблуден. Мислех си, че е на база на Етера.

Аз се занимавам с алтове основно и биткойн и етер не ги следя в детайли.
- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
K_Ilkov написа:Предлагам ти следното - приеми, че съм неконсистентен в изказванията си и отговори на въпроса, който зададох заедно с допълнението ако ще има дискусия.
Не съм на 100% сигурен какво имаш предвид със "съществени бизнеси и организации" и "опериране", но ето малко имена на съществени бизнеси, които оперират под някаква форма с bitcoin:
Blackrock, Microstrategy, Tesla, Bank of America, Mastercard, PayPal, Square... и още много.
И сега какво?

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Само да кажа, че ако някой изказва мнение как Илон Мъск в способен кво беше с пръцкане да манипулира цената на Биткойн...определено не е наясно с много неща. Казвате някой да каже еди какво си, невъзможно е да се обяснява на всеки желаещ в темата подробно всипко, понеже ако така ставаше, нямаше да има ю тубъри, които да правят часове видеа. Илон мАск може да манипулира доге, а Биткойн може само краткосрочно да му бутне цената, което въобще не е лошо, понеже пазара по този начин маха хората, които нямат вяра в Биткойн и други, които са инвестирали без да знаят какво купуват. Дългосрочно такива като мАск могат само да гледат какво се случва с Биткойна и да печелят от него, ама не и да го определят. Тези възможни дългосрочни манипулации са били възможни някъде до 2013-та според мен. И точно поради този факт Биткойн е Биткойн, не е Етер. Виж Етерът се развива супер, но си в централизирано нещо, тоест...разбирате ме. Аз също много го харесвам, но не може да се сравняват. Карданото пък какъв шанс има...според мен има потенциал, но за да стане нещо сериозно трябва да застигне Етериум, което....зор работа. Според мен огромна част от хората го купуват само защото мислят, че им е късно да купуват скъпите Биткойн и Етер. Точно поради тази причина мисля по време на беъра да взема малко Кардано, понеже човешката алчност може да го изстреля, но има и не малък шанс по време на следващия булцикъл изобщо да не съществува Кардано и това трябва да го знае всеки, който му предрича бляскаво бъдеще.
Някой пита за аудио книга и канал, ето ти на Ванката, за мен той е супер сериозен, другия ясно е Пламен Андонов, едва ли някой тук не ги следи. Има и други да ме изреждам, но като информация те са най-обемни. Пламката много се превъзбужда и аз лично харесвам повече Иван, понеже е по-умерен, но трябват такива като Пламен за да се разраства всичко:
https://youtu.be/HaD0iTWueoA
Пускай я на скорост х2 да я слушаш, че е дълга. Аз свикнах вече всичко да слушам х2 и на нормално имам чувството, че са бавноразвиващи.
Някой пита за аудио книга и канал, ето ти на Ванката, за мен той е супер сериозен, другия ясно е Пламен Андонов, едва ли някой тук не ги следи. Има и други да ме изреждам, но като информация те са най-обемни. Пламката много се превъзбужда и аз лично харесвам повече Иван, понеже е по-умерен, но трябват такива като Пламен за да се разраства всичко:
https://youtu.be/HaD0iTWueoA
Пускай я на скорост х2 да я слушаш, че е дълга. Аз свикнах вече всичко да слушам х2 и на нормално имам чувството, че са бавноразвиващи.

Последна промяна Top Gun Maverick на 13 Сеп 2021, 14:16, променена общо 1 път

- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Tesla M3LR, e90 330xd, gsxr 600 k8
In_Memoriam написа:K_Ilkov написа:Предлагам ти следното - приеми, че съм неконсистентен в изказванията си и отговори на въпроса, който зададох заедно с допълнението ако ще има дискусия.
Не съм на 100% сигурен какво имаш предвид със "съществени бизнеси и организации" и "опериране", но ето малко имена на съществени бизнеси, които оперират под някаква форма с bitcoin:
Blackrock, Microstrategy, Tesla, Bank of America, Mastercard, PayPal, Square... и още много.
И сега какво?
Това което визира според мен е волатилността на биткойна и това, че тя пречи към момента да се ползва като разплащателно средство. Това не е съвсем така, Тесла го доказаха макар и временно, че няма проблем да приемаш биткойн без да го обръщаш след това във фиат и в бъдеще все повече големи компании ще го правят. Спряха го с малоумния довод за екологията, който подозирам им беше спуснат отгоре защото Мъскчо работи яко с държавни поръчки последните години, а те не се взимат съвсем без условия.
Та за волатилността, тя става и ще става все по-малка. Но за да се стигне до една нормална такава трябва да се извърви дълъг път и да се мине през фазата на "спекулата". При капитализация над 10-20 трилиона вече ще бъде в други измерения и ще се мери в едноцифрени проценти за месеци а не в двуцифрени за дни. За да стане това обаче трябва да тръгнат ЕТФ-ите тази есен, да влезнат големите инвестиционни фондове, да влезнат няколко държави поне и тн. Да влезне и много ритейл който да държи по-спокойно, кашкавалените ръце да се стегнат малко и да се научат че buy the top sell the dip не е най-добрата стратегия.

- TNT
- младши ентусиаст
-
TNT написа:Като платежно средство може и да е ОК, но като инвестиция е абсурдно.
То това е и мое старо мнение. Ама после прочетох малко, даже изкарах и някакви онлайн курсове... То тогава и нямаше толкова информация, еле пък на български. И месеци след това даже имах копачка

- TNT
- младши ентусиаст
-
TNT написа:TNT написа:Като платежно средство може и да е ОК, но като инвестиция е абсурдно.
То това е и мое старо мнение. Ама после прочетох малко, даже изкарах и някакви онлайн курсове... То тогава и нямаше толкова информация, еле пък на български. И месеци след това даже имах копачкаТакива, които да са отделили достатъчно време да разберат какво е това и да го отричат... са само във форума
Лично не познавам.
In_Memoriam написа: Microstrategy
Тея иначе още купуват

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Момчета, всичко направих, става веднага, хората са сериозни, никаква нотка на измама. Преди да тръгна взех за 1000 биткойн на 45 и отдолу дори, викам да вкарвам по-бързо, докато вкараме и скочи на 46300, сега стоя и се ядосвам, че изтървах и се чудя колко да чакам...
Между другото тия са имали огромна ферма в бг като е бил на 3000 долара.
Между другото тия са имали огромна ферма в бг като е бил на 3000 долара.