Криптовалути

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Re: Криптовалути

Мнение от Top Gun Maverick » 13 Сеп 2021, 17:09

Айдееееееее, не съм ноукойнър вече. Дропна пак до 44500 и взех един цял Етер към 3200 и малко и другото в биткойн и то докато се движа, после ще пиша подробно за целия процес. То като гледам някакъв дроп се заформя. :mhihi:

Интересна работа обаче, че купих крипто, пък не виждам Ламбото пред нас. :mhihi:
Последна промяна Top Gun Maverick на 13 Сеп 2021, 17:20, променена общо 1 път
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla M3LR, e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 13 Сеп 2021, 17:12

Ти купи от тях USDT ли? И един съвет, спестявай информацията колко си купил...тва си е твоя работа, не е нужно всички да знаят. :bchug:

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 13 Сеп 2021, 17:27

Със сигурност занапред няма да споменавам като усетя, че сме към дъното и се засиля да купувам. Просто сега е малко количество и викам да споделя, като всъщност сума не съм казвал освен за единия Етер. Да usdt взех и веднага го издумках. :mhihi: През TRC20 мрежата, таксата е мизерна някаква.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
Мечтае да кара: F82 ///M4

Мнение от Exclusive89 » 13 Сеп 2021, 17:33

https://www.reuters.com/business/retail ... 021-09-13/
Walmart to accept litecoin payments.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 13 Сеп 2021, 17:34

Стийнката стана бик, Топ гъна стана бик, още няколко човека чакам и почвам да продавам :mhihi:

Ай честито първи койни :bchug:
Изображение

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 13 Сеп 2021, 17:45

In_Memoriam написа:
K_Ilkov написа:Предлагам ти следното - приеми, че съм неконсистентен в изказванията си и отговори на въпроса, който зададох заедно с допълнението ако ще има дискусия.

Не съм на 100% сигурен какво имаш предвид със "съществени бизнеси и организации" и "опериране", но ето малко имена на съществени бизнеси, които оперират под някаква форма с bitcoin:
Blackrock, Microstrategy, Tesla, Bank of America, Mastercard, PayPal, Square... и още много.

И сега какво? :mrgreen:

Е нищо де какво, аз казах ще ми е интересно някой да си планира дейностите (това си го скипнал ;) ) в биткойн …
вече написаха защо, пък като спре да е волатилен ми е интересно с какво ще е интересен за голяма част от сегашните играчи … щот нали

Оперират под някаква форма ми хареса - оптекаемо е :yes: ама за мен не значи, че някой е "повярвал" на биткойна както също се написа.
Не мислиш ли че е доста лекомислено да се смята, че силните икономики и държави ще предадат така лесно монетарните си лостове на биткойн просто защото хората са решили да го използват.

Имам разни такива съмнения :dunno:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 13 Сеп 2021, 18:15

TNT написа:Стийнката стана бик

Аз продадох всичко в петък :lol: Нали писах. Nice try.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla M3LR, e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 13 Сеп 2021, 18:17

K_Ilkov написа:пък като спре да е волатилен ми е интересно с какво ще е интересен за голяма част от сегашните играчи … щот нали

Това, че ще стане по-малко волатилен, не значи, че ще спре да му расте цената. Да с много много по-бавни темпове, но особено с този темп на увеличаване на парите няма как да спре. Изобщо предимствата му пред фиатните валути са много и не виждам смисъл да ги повтаряме отново, ако и волатилността изчезне и са го изпуснали на 10-20 трилиона капитализация не виждам вече как ще го спрат централните банки. Да те ще са последните които ще го приемат, но ще изгубят от тва. И такива държави като Ел Салвадор и Панама, които виждат предимствата и им стиска да рискуват ще спечелят много накрая. А ако не им се получи...все тая, по мизерно няма на къде най-вероятно да стане при тях :mhihi:

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 13 Сеп 2021, 19:15

Като спре да е толкова волатилен ще струва толкова пари, че на сегашните играчи ще им е все тая дали е интересен просто защото...ще има стойност. И хората като осъзнаят, че не трябва да търгуват с него по този начин, това още повече ще му вдигне цената и има шанс да стане като златото. Със злато може да си купиш всичко, но къде си видял да се разменя за хамбургери примерно? Ами може и с биткойна да стане така и да е новото злато. А как ще спрат повечето хора да го търгуват ли? Според мен с такива дипове, които махат разните там влезли с ливъридж и разни като Данчо шорта, който сам си каза, че не му дреме каква е цената, просто иска волатилност. ;) Откъде щели да дойдат парите да стане един милион долара биткойна, ами като го осъзнаят това повече хора и разберат, че няма смисъл да го рискуват с търговия, а просто си го холдват. Възможно е тогава вече да се насочат към биткойн разни големи институции, хедж фондове и т.н.
Пламен пуска едно видео преди време с двама братя близнаци, мисля от Канада, които са милиардери и казаха, че за тях Биткойн е много хубаво нещо, но още е прекалено евтино за да го купуват. Когато станел към 200-300 тогава можели да се позамислят, дали не използваха и по-голяма цифра. Обясняваха как ако сега влезнат ще купят голямо количество Биткойн и евентуално ако решат може да притежават около 0.1% ли беше или някакво число (паметта ми изневерява за точния процент, но е важна идеята)което за тях не било добре. Не било добре понеже това щяло да им даде шанс да манипулират пазара, а това не било добре за Биткойн дългосрочно. Та тези хора имат баш различно мислене от спекулантите, които ги вълнува само краткосрочната печалба. Безкрайни са разсъжденията на тема Биткойн и всеки сам трябва да стигне до неговия си извод и неговата си стратегия.

Да споделя днес как мина. Честно казано едва ли повече ще влезна в банка да плащам към борса. Тук може да има някаква минимална такса през мрежата, но поне отива у копачите и все при хора в крипто света, а не при алчните банки. Значи първо идва човека и си даваш адреса на портфейла където ще ти идват USDT-тата. Човекът вдига телефона и се уговаря с лицето по техническата част на чейндж бюрото. Пращат ти 100 usdt да се тества всичко дали е наред. Първо го виждаш в хисторито на транзакциите(при мен всичко е директно на портфейла в Кракен)и Неделин, който беше с мен ми каза, че видиш ли го като пратено вече отсрещния не може да отмени транзакцията, но за всеки случай изчакваш. След като видиш тези 100$ в крипто, човека на място брои парите за цялата сума. На телефона ти пращат точно по какъв курс ти дават и колко от съответната валута, в моя случай платих с евро като го обърнаха напълно коректно в курса евро/долар. Моята сума беше без абсолютно никаква комисионна, обикновено вземат малка такава когато ти купуват криптото, но пък си получаваш парите на ръка без да минаваш през банки, НАП, без да се налага да живееш 6 месеца в Португалия :mhihi: или да плащаш 10 или 15%-та на държавата. Човекът ми каза, че може да купуват неограничено количество USDT, както и да продават такова. По принцип са в Бургас в чейндж бюрото си, но при уговорка ходят до Пловдив и София в зависимост от количеството или събират няколко човека за деня у така тръгват. Както писах по-назад, имали са една от най-големите ферми за копачки на биткойн в бг когато е бил 3000. Идва вика една жена и ми вика да и продадем от онова, дето го купуваш и лежиш по гръб без да работиш, а то ти дава пари. :mhihi: Не се вманиачвайте вика, ей така между другото го имайте, това е новото бет365. :mhihi:
Пуснахме транзакцията през TRC20 мрежата, а не през ERC20 на Етериум заради ниските такси.
Важното е особено когато плащате да изберете еднаква мрежа с другия човек, понеже ако той избере една, а вие друга, транзакцията може да бъде загубена завинаги и...дърво. Та това е най-сериозното в цялата работа защото връщане назад няма. Чувал съм, че в някои случаи е възможно да се възстановят парите, но далеч не в повечето. Цялата работа докато ги видите отрзаени в баланса трае около 10 мин. общо за двете транзакции.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 13 Сеп 2021, 19:43

b_u_b_o написа:
K_Ilkov написа:пък като спре да е волатилен ми е интересно с какво ще е интересен за голяма част от сегашните играчи … щот нали

Това, че ще стане по-малко волатилен, не значи, че ще спре да му расте цената. Да с много много по-бавни темпове, но особено с този темп на увеличаване на парите няма как да спре. Изобщо предимствата му пред фиатните валути са много и не виждам смисъл да ги повтаряме отново, ако и волатилността изчезне и са го изпуснали на 10-20 трилиона капитализация не виждам вече как ще го спрат централните банки. Да те ще са последните които ще го приемат, но ще изгубят от тва. И такива държави като Ел Салвадор и Панама, които виждат предимствата и им стиска да рискуват ще спечелят много накрая. А ако не им се получи...все тая, по мизерно няма на къде най-вероятно да стане при тях :mhihi:

По тази логика тук трябва да обърнат каруцата, защото Панама е доста по-напред от територията, само БВП на човек и други подобни данни са 50-60% над нашите...

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 14 Сеп 2021, 8:14

https://youtu.be/H2WUyLvG9hs
Все си мислех, че има доза лудост в този човек, но сега съм убеден вече. То бива да искаш да докажеш колко си прав, но дори да е прав и да сме в беър, това ли е начина, през подигравки...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 730 печка

Мнение от KostovG » 14 Сеп 2021, 9:44

Top Gun Maverick написа:Да споделя днес как мина. Честно казано едва ли повече ще влезна в банка да плащам към борса. Тук може да има някаква минимална такса през мрежата, но поне отива у копачите и все при хора в крипто света, а не при алчните банки........

А каква е идеята да се занимаваш чейндж бюра, хора и т.н.? Наистина не го разбирам?
При положение, че не наливаш стотици хиляди парес не е ли по-лесно и удобно револют-> байнанс/борса и толкова ?

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 14 Сеп 2021, 9:53

Ами реално не е чейндж бюро по този смисъл, понеже имаш такса 0 относно комисионна и т.н.
Какъв е смисъл не ми се коментира, всеки сам си го намира смисъла ако има такъв за него. Аз коментирам единствено процеса и как се случват нещата. А един ден като вземеш да разкешваш от борса и искаш да ги направиш по легалния(то за мен другия не е нелегален, просто искат да ти вземат твоите пари)начин, тогава може и да видиш смисъла. Д ти вземе някой 10 или 15 процента за държавата, която просто иска да ти прибере парите без да е поела никакъв риск когато ти си купувал и си поел този риск както с хазарта да кажем при който нямаш данък, но тука имаш. Аз не харесвам Револют, нямам, няма и да имам, което не го прави лоша опция за теб или който и да е друг желаещ чрез него да оперира.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 14 Сеп 2021, 10:00

Почнах да си купувам кошница от най-големите шиткойни свързани с defi и nft.
Отново сме в етапа на еуфория, този път подцених колко бързо дойде.
Enjoy the party but dance near the door :mhihi:

Моето лично мнение е, че може и да стигнем до ATH пак или там някъде, ама нещо не виждам тия неща за $100К как ще се реализират на този етап.
Ако трябва да прогнозирам нещо е, че ще има страшно много хора със заключени пари, най-вероятно някъде на $60-70К, през Q4/Q1.
Ако стигнем там всички ще купуват като обезумели в очакване на 6 цифрена цена и големите играчи ще използват ликвидността да разтоварят спокойно и незабелязано.

Иначе по темата с приложението на криптовалутите, не виждам какво общо има със спекулацията.
Ми проверете какви пари спекулират с петрол и други суровини? Това, което е в крипто са жълти стотинки.
Това значи ли, че това са някакви несериозни неща и никой не ги ползва :lol: Във всеки един пазар има спекуланти, инвеститори,
такива които просто хеджват и т.н. Нормално е един по-волатилен пазар да привлича повече хора.
От големите движения се правят големи печалби... и загуби :lol:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 14 Сеп 2021, 10:13

Нали си фен на търсене и предлагане. Виж колко биткойн има по борсите :wave:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата