Криптовалути
Модератор: Общи модератори
Re: Криптовалути
Тоя Иван имаше интересно виждане, че в бул маркет цената нагоре винаги изненадва пазара, и понеже видиш ли всички очакват 100-150к, пазара ще изненада с над 200к.
Аз не се наемам с прогнози до къде ще стигнем, но минем ли АТН съм на полусъединител да извадя све
Какво купи ако не е тайна?
Аз не се наемам с прогнози до къде ще стигнем, но минем ли АТН съм на полусъединител да извадя све

Какво купи ако не е тайна?
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Имаше един подкаст на Пламен с американска Туитър звезда
На онзи прогнозата беше, че ще стане подобно на предния бул рън. Ще ударим 100к. Всички медии ще гръмнат. Ама не Сашо Диков, а световните. Цената за 1-2 седмици ще скокне до 200-300к и после яко надолу. 100 000$ е някаква психологическа граница, както беше и 10 000$. Аз мисля при 6 цифрените суми да разтоварвам вече, но и над 200к не мисля да държа. Както съм влизал на порции, така и ще разтоварвам.
https://www.youtube.com/watch?v=qoXDQvQOUkk
П.П. Още един модел за оценка на стойността, този път с повече променливи. Статията е интересна, графиката още повече. https://thecoingeist.substack.com/p/bit ... AwGpCNDZSg

https://www.youtube.com/watch?v=qoXDQvQOUkk
П.П. Още един модел за оценка на стойността, този път с повече променливи. Статията е интересна, графиката още повече. https://thecoingeist.substack.com/p/bit ... AwGpCNDZSg

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
grkv написа:Какво купи ако не е тайна?
THETA е една от шиткойните които си харесах.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Tesla M3LR, e90 330xd, gsxr 600 k8
Утре ще имаме голдън крос, попринцип за мен нищо не значи, но някой хора му отдават голямо значение и го смятат за булиш сигнал. Аз си мисля, че тоя месец по-скоро ще е червен и ще задържим тия нива до края му и вече октомври ще се атакува 50-60К 

Той е булиш, ама не веднага. Тоест, след голдън кроса малко надолу седмица две и тогава дъъъълго нагоре. Уж де...
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Шортът одеве говорейки за цената на Биткойн след копаене и капитализацията даде един сайт тука в коментарите си на някакъв, който следи крипто от много години и му пише под клиповете, стойността на мрежата като мрежа показвало:
https://terminal.bytetree.com/
Разбира се не пропусна да каже как умира коня всеки момент, възможно било лека помпа нагоре, даже вика тя е в ход(сигурно визира това от 43 до 47
)но тия дни го чакайте да тръгва вече надолу. После почна с фантастиките, че както можел да расте, така можел и да стигне до 0 с много нули.
Не се умори тоя човек, дано не познае за тая година.
https://terminal.bytetree.com/
Разбира се не пропусна да каже как умира коня всеки момент, възможно било лека помпа нагоре, даже вика тя е в ход(сигурно визира това от 43 до 47

In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

- TNT
- младши ентусиаст
-
Re: кое е последното нещо което си купихте и сте много довол
alx написа:Nickelback написа::mhihi:
днеска научих нещо. Благодаря. Много интересно.
Мисля, че и преди беше писал за това. Разкажи повече като го закачиш. Има далавера или за идеята го правиш

Nickelback написа::mhihi:
Браво

Една бройка ли само поръча?
Моите Бобкати трябва да дойдат следващия месец.
- Superexstatic
- младши ентусиаст
-
По-интересно е хората в таксито какво казват. Ще пада ли? Или поне според стринка му на 3-тия братовчед на някой познат на твой приятел

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Какво значение има кой какво казва? Аз нали съм заложил на това, което мисля в перспектива? Хората не се вълнуват от това дали ще пада или не. 98%-та от хората го мислят за пирамида и това е важното към момента. Аз съм избрал да съм в другите два, дали греша и с колко времето ще покаже. Нещо не ти разбрах позицията обаче. Друго извън тоя тон ако имаш да кажеш и да е съществено по темата, давай. Или поне да си сложил нещо, че ще се вдига като Пламен и Иван или да си махнал всичко и да чакаш като Данчо шорта да падне на 15000, че уж да купи тогава, като същевременно през това време всеки ден обяснява колко са глупави всички останали заложили на другото. А да, при свършен факт винаги казва "ей тука бях шорт, ей тука бях лонг", което много странно как не го каза веднъж в реално време, ами само за месеци назад, освен вероятно когато е бил околоо 15-20 и на всеки му е било ясно, че ще се вдига. От тогава насам аз само слушам как е шорт и ще умира, всеки път, във всеки клип. Всеки.
In God we trust, all others we track.

- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
alx написа:Nickelback написа::mhihi:
днеска научих нещо. Благодаря. Много интересно.
Е стига бе, аз си мислех, че ти си го измислил

Сигурен съм, че си научил и много други неща от мен дето не ги пише в нета (най-малкото съм ти дал идея или насока за нещо си), ама не си благодарил тогава

Айде да заровим томахавките викам аз

TNT написа:Мисля, че и преди беше писал за това. Разкажи повече като го закачиш. Има далавера или за идеята го правишИли и двете. Знам, че има и специфики къде да се разположат.
TheDriver написа:БравоЩом си успял да се вредиш с всички глупости около този доставчик.
Една бройка ли само поръча?
Моите Бобкати трябва да дойдат следващия месец.
Мда. Всъщност го поръчах го за един прЕател преди цели 6 месеца от Distrelec - точно ги закръглихме тия дни месеците

Мен ме кефи самата концепция, за алтернативен транспортен бекбоун за бавни данни. Печалбата е бонус

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- TNT
- младши ентусиаст
-
От последният път, когато гледах за това... е страшно развито вече. Направо съм 

- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Tesla M3LR, e90 330xd, gsxr 600 k8
Тоя хилиум наистина много интересно изглежда. И мен ме грабна идеята и веднага отворих картата да видя покрай мен какво е положението, еми познайте...единствения хот-спот в Банкя е в радиус 50-100 метра от мен
Нямам късмет, но пък мога да сложа в къщата на родителите ми, там е даже по-добро място. Но това на страна, от 15 минутния рисърч не успявам да се ориентирам кои дивайси ползват тая мрежа. Това даже ми е по-интересно, искам да съм и ползвател. Обаче нявсякъде в обясненията казват "ще има все повече IoT устройства, ще я ползват неща като автономни автомобили, пет тракъри и тн", но никаква конкретика ето тва и тва са съществуващи неща които я ползват. 

- TNT
- младши ентусиаст
-
b_u_b_o написа:Тоя хилиум наистина много интересно изглежда. И мен ме грабна идеята и веднага отворих картата да видя покрай мен какво е положението, еми познайте...единствения хот-спот в Банкя е в радиус 50-100 метра от менНямам късмет, но пък мога да сложа в къщата на родителите ми, там е даже по-добро място. Но това на страна, от 15 минутния рисърч не успявам да се ориентирам кои дивайси ползват тая мрежа. Това даже ми е по-интересно, искам да съм и ползвател. Обаче нявсякъде в обясненията казват "ще има все повече IoT устройства, ще я ползват неща като автономни автомобили, пет тракъри и тн", но никаква конкретика ето тва и тва са съществуващи неща които я ползват.
Нека продължим в тази тема.
Според мен още не е достатъчно масово, че да се ползва. Само тези открих - https://docs.helium.com/use-the-network ... dy-to-use/ Но факта, че от 180 000 устройсва, около 50 000 са включени последният месец... В момента е някакъв хайп за правене на кинти. Да кажем, че в съседната сграда на пловдивското жилище виждам профит за 30 дни от над 1000$

- ID A
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E83 M57T2
- Мечтае да кара: фърчило
Не ми харесва идеята зад Nerba да давам нет за непознати, нет който се води на мое име. Реално точно това се получава. Даваш нет за IoT, което е доста широко, като понятие за което получаваш някакво крипто, което пък можеш да ползваш за закупуване на нет другаде или да го осребриш.
Идеята на ябълката за еъртага е много по-добра и безопасна.
Идеята на ябълката за еъртага е много по-добра и безопасна.