Бихте ли се ваксинирали срещу CoVid?
Модератор: Общи модератори
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: Бихте ли се ваксинирали срещу CoVid?
ivokomandos написа:СТОЛИЧНА ФИРМА ПОЖЕЛА НА "АНТИВАКСЕРИТЕ ДА МРЪТ ПО УЛИЦИТЕ"
https://vtorifront.bg/article/stolichna ... ADappiNuBE
В едно нормално общество никой неваксиниран няма да прибегне до услугите им и изхода от това е ясен какъв ще бъде.
Тук просто ще си направят една хубава реклама.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
sub_eleven написа:Аз вече станах асоциален и с всяка година се задълбочава. Писнало ми е от обществото и от хората като цяло. Не се чувствам длъжен да поема ваксина заради обществото, при положение, че категорично не ми е нужна като съм го карал вируса. Че дори не е нужна и за обществото. Това ви се обяснява ама вие не та не.
Ваксината си е по избор, за мерките става дума. Мерките не са и си има легитимна причина.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
vladobate написа:което пряко засяга националната сигурност с оглед ефекта от такова поведение.
Той пък може, резнно, да твърди, че антиваксърите засягате националната сигурност

Странна ви е позицията и пак казвам, е от некомпетентност, незнание и последващ страх. Казвам го съвсем приятелски настроено. Ако малко стъпите в страни, дишате дълбоко и издишате още по-дълбоко, погледнете малко данни и се замислите, как ще паднат мерките по-бързо, може и да ви светне. Понеже до голяма степен масата не разпознава нюанси, а бяга по полюсите, ще го предъвкам за лесно схващане - от една страна е страха ви, че някви лоши последствия чакат ваксинираните, някога, евентуално, може би, знаем ли? Не знаем. Знаем, че работят доста ефикасно срещу вируса. От другата страна, също знаем, че има дълготрайни последствия от преболедуване при неимунизирани. Не при всички, но при доста. Има много пъти по-голям шанс да стигнеш до болница или да умреш. Това се знае. Може да го го отричате и да не вярвате, но това се знае и са факти. Избираш дали рискуваш с реално усложняване и последвия, както и продължаващи безсрочно мерки или рискуваш с незнайни, евентуални и на тоя етап слабо възможни последствия и се връщаме всички към нормален живот. Черно или бяло. Лесно е.
ПП: това го пиша за “разумни” антиваксъри. Тия с чиповете, илюминатите, билгейц, 5 и отгоре джи, да не си махат алуминиевите шапки, щото чипосват вече по WiFi.
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
A за вече преболедували и ваксина... какво казваш? Пак ли много факти?
Spunky написа:vladobate написа:което пряко засяга националната сигурност с оглед ефекта от такова поведение.
Черно или бяло. Лесно е.
Колега, супер обяснено, може ли едно допълнение - то е по-скоро въпросителна.
Ваксинираните могат да пренасят вируса, нали?
Ваксинираните могат да заразяват не по-малко от неваксинираните, нали?
Съвсем добронамерено, щом аз избирам за себе си дали аз да рискувам да преболедувам тежко страшният вирус, защо трябва да търпя рестрикции?
Ако доводът е, че ще струвам скъпо на държавата - нима едно тежко преболедуване на грип не коства много ресурси?
Има и сиво, не е само черно и бяло.
Mollov написа:A за вече преболедували и ваксина... какво казваш? Пак ли много факти?
Преболедувалите се смятат имунизирани за някакво време, след това е разумно да се ваксинират.
driver69 написа:Ваксинираните могат да пренасят вируса, нали?
Ваксинираните могат да заразяват не по-малко от неваксинираните, нали?
Съвсем добронамерено, щом аз избирам за себе си дали аз да рискувам да преболедувам тежко страшният вирус, защо трябва да търпя рестрикции?
Ако доводът е, че ще струвам скъпо на държавата - нима едно тежко преболедуване на грип не коства много ресурси?
Има и сиво, не е само черно и бяло.
Индивидите нямат значение в случая, трябва просто достатъчно имунизирани, 70-80%+, че вече да не е проблем на здравната система, да поеме тежко болните. Все пак, е лично решение и не е задължително да се ваксинираш. Това, че на места става задължително да си ваксиниран е просто защото не се събраха достатъчно в началото, което е грехота, при положение, че имаше за всички. Можеше, поне по “белия” свят да сме излезли от ситуацията още Юни месец. Та that’s why we can’t have good things

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Spunky написа:
Преболедувалите се смятат имунизирани за някакво време, след това е разумно да се ваксинират.
Ще припадна ритуално.... значи преболедувалите се "смятат за имунизирани за някво време", а имунизираните с ваксина се смятат за.....?
Mollov написа:Ще припадна ритуално.... значи преболедувалите се "смятат за имунизирани за някво време", а имунизираните с ваксина се смятат за.....?
За някакво време, за това ще има бустър шотове. Не виждам кое е толкова шокиращо.
Има развой към друг тип ваксини, където вместо срещу шиповете, ще се изгражда имунитет срещу стъблата на които са закачени шиповете, така се хващат всички потенциални варианти и мутации и ще са ефективни по-дълго, някой ден може и доживотно. Сега ефективността спада с времето.
Фашистът излиза по един от националните канали и започва да съска, плюе и с пяна на уста да заплашва, как щял да принуди по административен път неваксинираните да го направят. Ваксинацията е задължителна практически за цялата държавна администрация. Частните ги мачкат отделно....
Хлапето вчера ме пита, дали ще ходим на хокей. Казах му, че нямаме право, защото не сме ваксинирани.
От началото на тази т.н. "пандемия", само лъжи. Абсолютно във всичко и абсолютно навсякъде. Ето част от тях
- ваксината пази от заболяване
- ваксинирането ще ни върне към нормален живот
= при 65% ваксинирани
= при 70% ваксинирани
= при 85% ваксинирани
- ваксините убиват вируса
- ваксините могат да се миксват (на колко хора им изгоряха ваканциите това лято...)
- втората доза пази от заболяване
- третата доза ще ви пази от заболяване
- ваксините нямат странични ефекти
- ваксините са минали всички тестове
- неваксинираните ще мрат с милиони по улиците
Колко ли още пропускам!?
Лъжи, лъжи, лъжи!
Като толкова искат да ни бутат в интензивното, нека само там да продават ГМО храни, цигари и алкохол
Хлапето вчера ме пита, дали ще ходим на хокей. Казах му, че нямаме право, защото не сме ваксинирани.
От началото на тази т.н. "пандемия", само лъжи. Абсолютно във всичко и абсолютно навсякъде. Ето част от тях
- ваксината пази от заболяване
- ваксинирането ще ни върне към нормален живот
= при 65% ваксинирани
= при 70% ваксинирани
= при 85% ваксинирани
- ваксините убиват вируса
- ваксините могат да се миксват (на колко хора им изгоряха ваканциите това лято...)
- втората доза пази от заболяване
- третата доза ще ви пази от заболяване
- ваксините нямат странични ефекти
- ваксините са минали всички тестове
- неваксинираните ще мрат с милиони по улиците
Колко ли още пропускам!?
Лъжи, лъжи, лъжи!
Като толкова искат да ни бутат в интензивното, нека само там да продават ГМО храни, цигари и алкохол

Spunky написа:Индивидите нямат значение в случая, трябва просто достатъчно имунизирани, 70-80%+, че вече да не е проблем на здравната система, да поеме тежко болните. Все пак, е лично решение и не е задължително да се ваксинираш. Това, че на места става задължително да си ваксиниран е просто защото не се събраха достатъчно в началото, което е грехота, при положение, че имаше за всички. Можеше, поне по “белия” свят да сме излезли от ситуацията още Юни месец. Та that’s why we can’t have good things
Съвсем добронамерено, щом аз избирам за себе си дали аз да рискувам да преболедувам тежко страшният вирус, и не заразявам другите повече от ваксинираните добри хора, каква е разликата?
BMW_POWER добре е обобщил какво чуха хората и защо не вярват на убедителни слова за чудодейните ваксини.
Поздрави

- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46, G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: M54B22
B48B20
Mollov написа:Spunky написа:
Ще припадна ритуално.... значи преболедувалите се "смятат за имунизирани за някво време", а имунизираните с ваксина се смятат за.....?
За прeeбани?

Ваксината на Модерна отслабва, ще трябва трета иглa
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
Това няма да спре никога. Ще се правят опити до последния вирус

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Споко ве. Задава се новата ваксина на Модерна. Един шот годишно и край на короната и всички респираторни заболявания като бонус.
Вече ще има и пълно покритие на населението. 50 микрогама ще се тестват на деца от 6 до 12 години, като дозата за деца от 6 месеца до 2 години и от 2 до 6 подлежи на уточнение.
https://www.nbcnews.com/health/health-n ... u-n1278799
И всичко се прави за благото на обществото разбира се.
https://www.reuters.com/business/health ... 021-08-13/
Вече ще има и пълно покритие на населението. 50 микрогама ще се тестват на деца от 6 до 12 години, като дозата за деца от 6 месеца до 2 години и от 2 до 6 подлежи на уточнение.
https://www.nbcnews.com/health/health-n ... u-n1278799
И всичко се прави за благото на обществото разбира се.
NEW YORK, Aug 13 (Reuters) - Drugmakers Pfizer Inc, BioNTech and Moderna Inc are expected to reap billions of dollars from COVID-19 booster shots in a market that could rival the $6 billion in annual sales for flu vaccines for years to come, analysts and healthcare investors say.
Pfizer, along with its German partner BioNTech , and Moderna have together locked up over $60 billion in sales of the shots just in 2021 and 2022. The agreements include supply of the initial two doses of their vaccines as well as billions of dollars in potential boosters for wealthy nations.
https://www.reuters.com/business/health ... 021-08-13/
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Факти, че не всички преболедували, ама при доста имало трайни последици...хммм...къде е цифрата с тия трайни последици, понеже нещо не ги виждаме по пътищата.
После пък неваксинираните не сме го правили от страх. Ами не, не е така колега Спънки. По твоята логика мога аз да кажа, че вас ви е страх от страшния вирус и затова се ваксинирате. И реално ако беше страх, какво щеше да промени това? Вика му се убеждения според мен. Аз не виждам логична причина да се ваксинирам.
Не виждам нито една логична причина да вярвам пък на тия, които ни карат да го правим, при положение, че първоначално НАЙ-НАГЛО се опитаха да излъжат света, че ваксинираните няма да разпространяват. И дори да не са се опитвали да лъжат, а да са го казали от незнание, че реално вируса ще може да се разпространява и от ваксинираните, това е просто още един довод да мислим, че не знаят какво правят на 100%-та.
Викаш никакъв не е проблема щом се налага да се боден до живот с бустерни дози? Ами за мен не е никакъв проблем пък да си карам коронавирусите един след друг, пък някога ако реша да хвана вашия път с ваксините. Но сега засега не виждам как ще го избера, както и другите хора. Познавам бая хора с трайни увреждания след коронавируса, за победим месец или два нямат вкус и мириз.
Вероятно има и такива с наистина трайни последици. Ама представяте ли си като неваксинирани са изкарали първия вариант и имат трайни последици, после след като изкараха втория трябваше да имат още по-трайни.
Ама знаете ли, едно време в онези времена когато човек караше пневмонии, някои оставаха с последици за цял живот. Тогава нямаше коронавирус.
И колега Спънки, мерси за съвета да вдишаме и издишаме по-дълбоко, но да ти кажа като гледам повечето тука бая добре си дишаме. Ако не беше тая тема, вероятно щях да съм забравил, че има коронавирус, понеже новини тотално спрях да гледам, като не следях и темата почти я бях забравил. От време на време ми напомняха, че трябва да дам някой лев за тест като се връщам от някъде. Та да, поне аз си дишам бая спокойно и издишам, ако нещо се наруши това, няма да е заради чумата на 21-ви век.
Абе хора, болни от СПИН останаха ли по тая земя? Нещо изчезнаха май и никой не ги споменава никъде. Колко беше смъртността при заразените като процент? Ваксина измислиха ли? Не? 40 години? Вероятно се счита вече за слаба болест това.
После пък неваксинираните не сме го правили от страх. Ами не, не е така колега Спънки. По твоята логика мога аз да кажа, че вас ви е страх от страшния вирус и затова се ваксинирате. И реално ако беше страх, какво щеше да промени това? Вика му се убеждения според мен. Аз не виждам логична причина да се ваксинирам.
Не виждам нито една логична причина да вярвам пък на тия, които ни карат да го правим, при положение, че първоначално НАЙ-НАГЛО се опитаха да излъжат света, че ваксинираните няма да разпространяват. И дори да не са се опитвали да лъжат, а да са го казали от незнание, че реално вируса ще може да се разпространява и от ваксинираните, това е просто още един довод да мислим, че не знаят какво правят на 100%-та.
Викаш никакъв не е проблема щом се налага да се боден до живот с бустерни дози? Ами за мен не е никакъв проблем пък да си карам коронавирусите един след друг, пък някога ако реша да хвана вашия път с ваксините. Но сега засега не виждам как ще го избера, както и другите хора. Познавам бая хора с трайни увреждания след коронавируса, за победим месец или два нямат вкус и мириз.

Ама знаете ли, едно време в онези времена когато човек караше пневмонии, някои оставаха с последици за цял живот. Тогава нямаше коронавирус.
И колега Спънки, мерси за съвета да вдишаме и издишаме по-дълбоко, но да ти кажа като гледам повечето тука бая добре си дишаме. Ако не беше тая тема, вероятно щях да съм забравил, че има коронавирус, понеже новини тотално спрях да гледам, като не следях и темата почти я бях забравил. От време на време ми напомняха, че трябва да дам някой лев за тест като се връщам от някъде. Та да, поне аз си дишам бая спокойно и издишам, ако нещо се наруши това, няма да е заради чумата на 21-ви век.
Абе хора, болни от СПИН останаха ли по тая земя? Нещо изчезнаха май и никой не ги споменава никъде. Колко беше смъртността при заразените като процент? Ваксина измислиха ли? Не? 40 години? Вероятно се счита вече за слаба болест това.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
Spunky написа:Mollov написа:Ще припадна ритуално.... значи преболедувалите се "смятат за имунизирани за някво време", а имунизираните с ваксина се смятат за.....?
За някакво време, за това ще има бустър шотове. Не виждам кое е толкова шокиращо.
Има развой към друг тип ваксини, където вместо срещу шиповете, ще се изгражда имунитет срещу стъблата на които са закачени шиповете, така се хващат всички потенциални варианти и мутации и ще са ефективни по-дълго, някой ден може и доживотно. Сега ефективността спада с времето.
Алоу съвсем добронамерено това , което го описваш като бъдеще на ваксината го постига имунитета изграждан хиляди години . Или ще заклеймиш лекарите и учените твърдящи това (защото е базово) и на основата на което правят открития и бутат медицината напред. Изчаткахте бе . Ти кога се включи в тая тема щото съм писал доста по-напред , че е изпуснат момента с проявата на загриженост към хората предоставяйки им конкретна обективна информация. Както за рисковете ( рискове не умиранки, трупове и чували ) от евентуални (не задължително) заразяване с подобен тип вируси така и за превантивни мерки ( не само намордници и бегай далече от роднини , децата си да не прегръщаш , родители и тем подобни малоумщини) за повишаване здравното състояние на индивида за да е по+адекватен на атаки от тоз конкретен патоген примерно. Ама не , ръгай салами с неясно съдържание , не излизай на слънце , че ще заразиш някой на отсрещния тротоар , стой си дома да ти пада имунитета ама карай загриженост преди всичко .