Криптовалути
Модератор: Общи модератори
Re: Криптовалути
Има ли ваирант да си направим затворена тема?
ОК съм да споделям информация с няколко десетки колеги от форума, но не и да бъде достъпна за всеки четяшт "на тъмно".
Ти сам си осъзнал колко бързо се разраства, на този етап другите са ти нужни, но много бързо ще започнем да си пречим.

ОК съм да споделям информация с няколко десетки колеги от форума, но не и да бъде достъпна за всеки четяшт "на тъмно".
Ти сам си осъзнал колко бързо се разраства, на този етап другите са ти нужни, но много бързо ще започнем да си пречим.
Последна промяна TheDriver на 16 Сеп 2021, 16:52, променена общо 1 път
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Има бе, затворена група в Телеграма.
То ужжжжж е от по-сигурно за чатове, но като си напише всеки тука телефонния номер и да се знае кой, кой е няма да се приемат случайни хора и готово. 

In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

Re: кое е последното нещо което си купихте и сте много довол
ID A написа:Не ми харесва идеята зад Nerba да давам нет за непознати, нет който се води на мое име. Реално точно това се получава. Даваш нет за IoT, което е доста широко, като понятие за което получаваш някакво крипто, което пък можеш да ползваш за закупуване на нет другаде или да го осребриш.
Идеята на ябълката за еъртага е много по-добра и безопасна.
Много малко капацитет използва… и е криптирано… иначе ясно…
Аз също искам да знам кои са клиентите- тесли примерно? Като им гледам трафика на картата много епизодичен е което ме навежда на мисълта че е транзитен - та … коли?
Но пък погледнах на картата- в големите градове в родината има майнърс дето правят по -$300-400 на месец… кви тесли има там? Малко са. А да ги правят тези пари само от бийкънс и уйтнесес- не вярвам…
Я някой мод да прехвърли хелиум мненията в крипто темата….
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Tesla M3LR, e90 330xd, gsxr 600 k8
Аз и още пролетта го предлагах че ми беше писнало да се обясняваме в темата с nocoiner-и
Телеграм, дискорд за мен е все тая каквото кажете 

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Ама тя темата си е полезна да я има, понеже колкото повече облъчваш другите с идеята, толкова повече хора ще влезнат, толкова повече ще се покачи цената. Пирамида братче.
Както вика Киро Брейка на Любо Жечев, нормално Любчо вика да се покачи цената като влезете повече хора, нали това е идеята на пирамидата, биткойна, пирамида е, най-голямата, световна, щото има и местни. 

In God we trust, all others we track.

- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
Телеграма е класика 

Последна промяна c04 на 17 Сеп 2021, 0:56, променена общо 1 път
Мен ме губите с тия приложения. Месинджър-а и Вайбър(заради някакви части) са ми максимума, който мога да понеса.
За сега дори удържам фронта на HRите да си инсталирам WhatsUp
TopGun тук схемата е друга. До един момент повече хора е добре, после почвате да си пречите. Освен това говорим за награден тоукън, а не за коин. Не е директно сравним с Етериум примерно. Цената се влияе основно от халвингите и рейта на предлагане. Един халвинг мина наскоро, а предлагането постоянно расте заради новите точки. Още хора само ще влошат ситуацията.

За сега дори удържам фронта на HRите да си инсталирам WhatsUp

TopGun тук схемата е друга. До един момент повече хора е добре, после почвате да си пречите. Освен това говорим за награден тоукън, а не за коин. Не е директно сравним с Етериум примерно. Цената се влияе основно от халвингите и рейта на предлагане. Един халвинг мина наскоро, а предлагането постоянно расте заради новите точки. Още хора само ще влошат ситуацията.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
TheDriver написа:До един момент повече хора е добре, после почвате да си пречите . Още хора само ще влошат ситуацията.
Но имаш предвид, ако са на ново място ? Ако са на място, където няма мрежа... защо да се влошава ситуацията ? Точно тогава мисля, че цената ще расте нагоре ? Въпроса е в един квартал да не си накачи всеки на терасата. Това е все едно в Пещера да отвориш 7 гумаджийници на една улица

Мисля, че като сте малко пари се правят от уитнесинг и бийкънинг щото тогава “цената” е по- висока. Като сте повече “цената” на тези две неща е по- ниска, но пък се правят пари от дата/ клиенти… ако ги има. Ако ги няма- няма пари… аз така го разбирам.
Тия имат некви дискорд канали- регистрирах се- ще ровя. Ново временно хоби
Тия имат некви дискорд канали- регистрирах се- ще ровя. Ново временно хоби

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Аз имах предвид и цената на валутата. Тази е далеч по-смислена от доста други, по-високо оценени. Въпроса е колко приложение ще намери, но като гледам скоростта на развитие... ще се намери. По-скоро идеята е, че трябва да площ на покритие, а не гъстота. Няма смисъл в Младост 1 да има 120 хотспот-а, а в Бояна да няма (примерно)
Аз така го разбирам. От статиите, които прочетох днес, също разбирам, че вече няма смисъл да се поставят нови на места, където вече има покритие. По-добре при възможност да се развива район без покритие. Но пък набързо замислих 10 точки, където може да разположа... и профит има баш в София и Пловдив, където има много точки
Затова си мисля, че нещо пропускам или друго имат предвид под пренаселено.
П.П. Много добра статия за технологията - https://iotbusinessnews.com/2020/11/03/ ... s-for-iot/

П.П. Много добра статия за технологията - https://iotbusinessnews.com/2020/11/03/ ... s-for-iot/

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Тия хелиум устройства в БГ откъде се купуват, че гледам около нас е пълно с такива
Пак съм пропуснал, дали

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
alx написа:Мисля, че като сте малко пари се правят от уитнесинг и бийкънинг щото тогава “цената” е по- висока. Като сте повече “цената” на тези две неща е по- ниска, но пък се правят пари от дата/ клиенти… ако ги има. Ако ги няма- няма пари… аз така го разбирам.
Точно така

TNT написа:П.П. Много добра статия за технологията - https://iotbusinessnews.com/2020/11/03/ ... s-for-iot/
Гръмко заглавие както винаги - щяло да риплейсне 5G... ще риплейсне за някои утройства, но не за всички. За коли споменавахте назад - ЪПсурТ!

С развитието на energy harvesting-а се готвят и други изненади, но да не издавам роудмапи, че ше ми "пратят хора"

zAcK написа:Тия хелиум устройства в БГ откъде се купуват, че гледам около нас е пълно с такива![]()
Пак съм пропуснал, дали
![]()
Отникъде

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
В olx-a седи едно за 25к лева
Иначе изпадаха за по 3-5к преди халвинга, но бързо ги отмъкваха.
П.С. имайте предвид, че паралелно вървят и дузина други мрежи таргетирани в същия пазар - Akash, Deeper, Nodle,RevoFi, Chia и т.н.
Едва ли има място за всички, така че някой ще изгори.

Иначе изпадаха за по 3-5к преди халвинга, но бързо ги отмъкваха.

П.С. имайте предвид, че паралелно вървят и дузина други мрежи таргетирани в същия пазар - Akash, Deeper, Nodle,RevoFi, Chia и т.н.
Едва ли има място за всички, така че някой ще изгори.
Последна промяна TheDriver на 16 Сеп 2021, 23:44, променена общо 1 път
- ID A
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E83 M57T2
- Мечтае да кара: фърчило
Re: кое е последното нещо което си купихте и сте много довол
alx написа:....
Но пък погледнах на картата- в големите градове в родината има майнърс дето правят по -$300-400 на месец… кви тесли има там? Малко са. А да ги правят тези пари само от бийкънс и уйтнесес- не вярвам…
Я някой мод да прехвърли хелиум мненията в крипто темата….
Погледнах на картата за Банкя, 2 клетки, хотспота или както е там. Единия е офлайн от седмица, а на месечна база дават, че е спечелил 600 зеленички. И то в Градоман. Какъв трафик там? Като данни, толкова малко е прекарал, че цената за пренос трябва да е в космоса.
Ще го видиме- купих един днеска за х2 нормалната му цена ама ще дойде в събота а не след 20’седмици. Занимавка
Сега си припомням и чета за антени… щото аз живея на хълм и мисля да огрея бая народ ама са далече- живея на практика в гората и имам пряка видимост до съседните хот споти (и не само) ама антена му е майката. Поне тях ги разбирам добре…
И да- погледнах й трафика- бавен е, с малък капацитет и страшно забавяне, джитър и всичките други врагове на рйъл тайм-а… били го правели за “бавни” ИОТ неща- сенсори, светофари, нощно осветление и т.н…

И да- погледнах й трафика- бавен е, с малък капацитет и страшно забавяне, джитър и всичките други врагове на рйъл тайм-а… били го правели за “бавни” ИОТ неща- сенсори, светофари, нощно осветление и т.н…
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила