Бихте ли се ваксинирали срещу CoVid?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Когато излезне CoVid ваксината и бъде достъпна бихте ли се ваксинирали?

Не!
206
61%
Да, веднага
58
17%
Да, 1 месец по-късно
14
4%
Да, 3 месеца по-късно
16
5%
Да, 6 месеца по-късно
21
6%
Да, 9 месеца по-късно
21
6%

Общо гласове : 336
Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Re: Бихте ли се ваксинирали срещу CoVid?

Мнение от Top Gun Maverick » 17 Сеп 2021, 7:51

Със 70%-та не трябваше ли по техни думи да са забравили за тоя вирус? Нали навсякъде така се тръбеше, че това ще е победата и край с всичко...
Официален ли е този процент?
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

Потребител
Аватар
Кара: F90
Мечтае да кара: 507

Мнение от Spunky » 17 Сеп 2021, 8:03

Top Gun Maverick написа:Официален ли е този процент?

Естествено, че не. Към днешна дата 55% с две и 64% с една. 11 щата с над 60% с две дози, нито един щат с над 70%.

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 17 Сеп 2021, 8:33

Top Gun Maverick написа:Със 70%-та не трябваше ли по техни думи да са забравили за тоя вирус? Нали навсякъде така се тръбеше, че това ще е победата и край с всичко...
Официален ли е този процент?

Така се говореше, а се оказа и че със 100% ваксинирани не можеш да го спреш, защото чудото стана - ваксинираните го разнасят.
Ще спре при 70% преболедували го, колкото и да лъжат, че имунитетът е само за 6 месеца и ваксината разбираш ли правила по-добър такъв.

Бях писал някога - хората бяха забравили, че са смъртни и сега се сетиха покрай коронавируса. И се почна едно паникьосване... И на мен не ми е гот, че ще мра някой ден от нещо, но това е положението.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 17 Сеп 2021, 9:41

Допуска се малка неточност в интерпретиране на данните , във всички тия държави сочени за пример при 70% ваксинирани реално рисковите групи -над 60г , хроничните и имуносупресираните са 100% ваксинирани . Тъй като популацията не може да бъде на 100% ваксинирана поради много причини , 70-80%е тавана очевидно . На практика какво се получава при тези сочени за №1 ....вируса си циркулира без проблеми и изобщо не му пука за ваксините . Дори нещо повече , става все по агресивен със всеки нов вариант . Във тая текущата ситуация ковид няма да изчезне никога , просто няма какво да го накара да изчезне . Да , ваксинираните по малко влизат в болница . Да , ваксинирани по малко умират от вируса но какво от това при положение че заразяването и разпространението е същото ?
Това което правим в момента е чакаме вируса да изчезне сам . :yes:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 17 Сеп 2021, 9:49

zAcK написа:Не зная поради каква причина, дали от Ковид, или от нещо друго, но населението на България пак намалява с ускорени темпове :idea:
И това е статистика за половин месец назад :idea:

Аз това го питам от месеци, ама въпроса се прескача. Някъде в сайта имаше и Excel таблица с данни от 2010-та насам по градове. Не показва нещо различно. От началото на пандемията смъртността скача много, далече от статистически грешки и случайности.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 17 Сеп 2021, 10:09

Абе какво се фиксирате към трупове , гледайте раждаемоста къде отива 59 000 деца за 2020г . Рекорда изобщо в историята 180 000 деца през 1950г при същото население приблизително ....Не можете да спрете хората да умират но можете да им създадете условия да правят повече деца , това е решението на демографския проблем не обгрижване на 90 годишни старци .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Потребител
Аватар
Кара: e46 318i

Мнение от max- » 17 Сеп 2021, 12:36

В Италия (само, засега, очаквайте скоро и в други) ще се ходи на работа само срещу COVID сертификати:
https://www.dnevnik.bg/sviat/2021/09/17 ... _NaiNovoto

Защо си мисля, че това противоречи на основни, конституционни човешки права - право на труд и свободно придвижване.

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 17 Сеп 2021, 12:56

Ако изключим ползата/вредата от ваксините, бих казал още много пари трябва да се направят от тях. А държавите в които са фирмите производители нямат нищо против от това.

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 17 Сеп 2021, 13:12

Аз се чудя какво чакаме та не завеждаме дела за отнемане на човешки права.
То бива да обичаш да ти го слагат, ама чак толкова...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 G05/X1 F48

Мнение от Jorixa » 17 Сеп 2021, 13:57

max- написа:В Италия (само, засега, очаквайте скоро и в други) ще се ходи на работа само срещу COVID сертификати:
https://www.dnevnik.bg/sviat/2021/09/17 ... _NaiNovoto

Защо си мисля, че това противоречи на основни, конституционни човешки права - право на труд и свободно придвижване.

Ми ние сме късметлии в случая, че нямаме правителство и няма кой да поеме такава отговорност. Ама иначе и тук със сигурност вече да са вкарали няква форма на масово задължителна ваксинация.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 17 Сеп 2021, 14:08

То пък като имаме правителство колко са отговорни...
Изображение

Аватар
Кара: CLS350 и Е39

Мнение от ivoo » 17 Сеп 2021, 14:11

Това е за" Ваше Добро" https://www.novini.london/%D0%BD%D0%BE% ... 0%BA%D0%BE
Някой да не си помисли нещо друго
И след година,две като стане каквото ще става,оФцете ще заблеят някак жално,но тогава ще късно

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 17 Сеп 2021, 14:52

sub_eleven написа:Ще спре при 70% преболедували го, колкото и да лъжат, че имунитетът е само за 6 месеца и ваксината разбираш ли правила по-добър такъв.

Мхм, мхм .... такива невярващи като Топгъна ще изкара всички щамове докато се развие тоя имунитет :ok:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ognian2002 » 17 Сеп 2021, 14:55

Преди два дни прекосих Словения на път за Англия и спрях да заредя гориво, никакви ковид сертификати не са ми искали,всичко е нормално,все едно няма пандемия, с изключение на маските в затворени пространства .
От България тръгнах с един антигенен и един пср-тест, които никой не ми поиска никъде по границите чак до Кале на ферибота, там след малък скандал все пак ми наложиха 1 седмица карантина и 3 пср- теста на 2-ри, 5-ти и 8- ми ден. :banghead: Пълни олигофрени са англичаните.
За случаи на странични ефекти от ковид ваксините до сега само бях чувал или чел, но като се прибрах в отпуска сега в България разбрах, че мой комшия в блока на 2-рия етаж , на 67 години е починал от инсулт в болницата.Говорих с жена му, влязъл е със силно главоболие и загуба на равновесие, докторите му откриват ковид,обаче и се хващат вируса да лекуват, игнорирайки главоболието. На другата сутрин получава тежък инсулт, докторите крият това до вечерта, като казват на жена му и дъщеря му ,че е добре , но е изморен и спи. Вечерта спира и сърцето му, тогава съобщават на близките му лошата новина. Димитър се казва, Бог да го прости, двойно ваксиниран преди месеци с Астрата. Който твърди ,че ползите надвишават риска при ковид ваксините,да иде да го каже на жена му , аз ще му дам адреса на лични.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 17 Сеп 2021, 14:59

И аз така си пиша в тефтерчето - 5-6 човека около мен вече ги няма, след ваксина, вярно относително възрастни, 3-4 с усложнения на тема тромбоза (инсулти, запушени съдове и подобни) и няколко с инфаркти.
Не е чак толкова розово положението, въпреки че в началото имах съмнения, че тромбозите са резултат от некадърно инжектиране.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата