Живописна тема.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Re: Живописна тема.

Мнение от barty » 26 Апр 2021, 7:34

Подобни схеми вървят и в УНСС :mhihi: а може би и във всички държавни университети. Затова сме на това дередже, бълваме некадърници с дипломи.
:yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 26 Апр 2021, 7:54

Е, информацията ми е на повече от 30 години, както казах, завършил съм института 1992-ра и оттогава бачкам. Нямам представа какви схеми се вихрят там в момента, но не вярвам да е толкова трудно влизането, както беше някога. Нали има отлив от техническите специалности... Даже бях чувал, че било опасно даже да минеш покрай ВИАС - дърпат те вътре за ръкавите и докато се усетиш - вече си студент... :mhihi: :mhihi:
Excellent! Steven is my name!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 26 Апр 2021, 8:20

Borymeckata написа:Е, информацията ми е на повече от 30 години, както казах, завършил съм института 1992-ра и оттогава бачкам. Нямам представа какви схеми се вихрят там в момента, но не вярвам да е толкова трудно влизането, както беше някога. Нали има отлив от техническите специалности... Даже бях чувал, че било опасно даже да минеш покрай ВИАС - дърпат те вътре за ръкавите и докато се усетиш - вече си студент... :mhihi: :mhihi:

Това последното за УНСС е валидно имам няколко познати които го борят с години ВИАС и..... борбата продължава, но като навсякъде всичко зависи каква специалност си и на какви хора ще попаднеш.
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 26 Апр 2021, 9:20

Във ВИАС (УАСГ) в инженерните специалности се влиза само с матури май - т.е. лесно. А как се изкарва... хора, избутали медицина в последните години, ми твърдяха, че дори там има парашутисти. Които си влачат по 10 години, ама пак излизат доктори :clap:

А по темата - сега е модерно да се закачат картините тип "даливино" , които са си оцветени лично :yes: На нас от фирмата ни организираха за забавление и беше много яко - не бях хващал четка за рисуване от 7 клас (а до 7 съм бил даже в рисувателна паралелка и съм имал почти всеки ден рисуване). Айде не в първи, ама право в 7 клас ме върнаха :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 26 Апр 2021, 9:52

Този изпит с рисуването му викаха едно време рисуване предмети от натура . Прави се графика с въглен или графит по избор на кандидата , слагат ти три предмета отпред и ги рисуваш . Може да са геометрични фигури - пирамиди топки кубчета ябълка или ваза чаша или там каквото дават не знаеш предварително. Трудното особено с тия фигури е симетрията да докараш щото нямаш право да ползваш нищо за чертане , и най важното което се гледа е перспективата . Трябва да работиш със светлосенките и техниката за рисуване която ползваш за да докараш картината като симетрия и мащаб но и да има дълбочина перспектива . Нещо като 3д . :mhihi: Времето не е малко но не е и много , просто хора които не са ходили на учител да си ошлайфат техниката ги късат щото почват да правят свободни съчиненния тези които не могат да рисуват просто правят някакви карикатури . За тия изпити не става да си саморасъл талант . Искат да видят определени навици и умения и ниво на академична подготовка . Мързеливците които не работят върху таланта си ги късат съвсем резонно . Успеха е 90% труд и 10% талант :mrgreen:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 26 Юни 2021, 13:42

Моряк , самоук художник любител на четката и боята носи картина в арт галерия за продажба .
Галериста пита
- Как се нарича картината ?
- Картината се нарича "В морето" .
-А какви са тези голи тела ?
- Това са жена ми и комшията .
- А вие къде сте ?
- В морето .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 18 Сеп 2021, 12:19

Гледам днес репортаж за тая простотия:
https://www.investor.bg/novini/346/a/op ... va-335617/

И понеже съм си от село и не го разбирам модерното изкуство, тип лайнариите на Пикасо, реших да питам форумните експерти. Къде е изкуството в това да опаковаш една сграда с брезент?
14 млн. евро са похарчили, затварят Шанз Елизе, че някакви дебили специално посещават Париж, за да видят тая простотия :kuku:
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 18 Сеп 2021, 16:00

Слагам се и аз при простаците, които се чудят какви са тези простотии :mhihi:
:yes:

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 18 Сеп 2021, 17:02

drago_pavlov написа:Гледам днес репортаж за тая простотия:
https://www.investor.bg/novini/346/a/op ... va-335617/
И понеже съм си от село и не го разбирам модерното изкуство, тип лайнариите на Пикасо, реших да питам форумните експерти. Къде е изкуството в това да опаковаш една сграда с брезент?
14 млн. евро са похарчили, затварят Шанз Елизе, че някакви дебили специално посещават Париж, за да видят тая простотия :kuku:

Това е една от най-големите простотии, които съм виждал :idea: Ама пълна простотия :idea: И не е нищо.

Просто са намятали малко плат за много пари на нещо красиво и са го направили грозно :idea: :idea: :idea:

И това е поредното доказателство, колко е сбъркан тоя свят в момента... :no:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46, G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: M54B22
B48B20

Мнение от streetz » 18 Сеп 2021, 20:52

На тоя талантът му се мери в изхарчени милиони за найлон и тиксо. Ама пък може и аз да съм сляп за възвишеното съвременно изкуство, все пак какво ти разбира свиня от кладенчова вода, както гласи народната мъдрост
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 18 Сеп 2021, 20:58

Значи всеки път, като метна покривалото върху колата - творя авангардно изкуство? :mhihi: :mhihi:
Excellent! Steven is my name!

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 18 Сеп 2021, 23:11

barty написа:Слагам се и аз при простаците, които се чудят какви са тези простотии :mhihi:

Простаци сме си :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 318i N42B20AB
Мечтае да кара: хората да мислят
Детайли за колата: свежа и поддържана!

Мнение от ivoaudi » 19 Сеп 2021, 0:01

Хайде бе, хич ли никой няма нищо да опонира?? За резил станахме!! :mrgreen:
9K714 OKA SS-23

ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 19 Сеп 2021, 0:24

barty написа:Слагам се и аз при простаците, които се чудят какви са тези простотии :mhihi:

Ще се съберем май група простаци за каре белот :D

Във фейса мернах коментар, че хората, които не могат да оценят това произведение на изкуството, не са достатъчно дорасли или пък беше интелигентни, за да го оценят.

Ма аз понеже съм интелигент, го оценявам - евем ти и простотията :D
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 19 Сеп 2021, 8:54

Те точно това му харесват на подобно чаршафосване , лудоста а не рационалното . Ако не си башка луд да ти идват отвътре подобни простоии няма как да си човек на изкуството авангардист провокативен , гений на опаковането с чаршафи ...Един луд завива с чаршафи сгради и тълпи от разбирачи цъкат с език колко напредничаво авангардно неповторимо е това ...
Факта че никой не е станал пророк в собственото си село казва всичко в конкретния случай :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата