Живописна тема.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Re: Живописна тема.

Мнение от Е.Димитров » 20 Сеп 2021, 9:43

По принцип, този творец ние го познаваме само като общо казано работник в склад за опаковане.
Но всъщност той е художник, има послания към тези, които харесват картините му и това е едно от посланията.
Когато да кажем една група го опознае като художник и му харесват произведенията , те искат да узнаят повече за него, да видят повече и очевидно, човека продължава да "им говори" с това, което ние наричаме "опаковане"
Малко, като да харесваш един артист заради ролите му и да искаш да узнаеш какво мисли отвъд ролите , които изпълнява, да чушеш интервю или да видиш какво прави в личният си живот , послания и тн.
Леонадро Ди Каприо е еко активист примерно.
Брус Уйлис свири в група.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 20 Сеп 2021, 11:11

Той Е работник в склад за опаковане , макар да не опакова нищо сам . Не знам какво толкова замислено и многопластово е сътворил че чак не може да бъде разбрано . Човека от малък обича да опакова разни неща , преди райхстага и триумфалната арка преди много години опакова в парижкото си ателие телефона лампите и всичко което докопа . Макар да съм като Боримечката техничар ще Ви кажа господа какво е дълбокото послание на Криско : ...ето вижте , аз мога да направя държавните Ви символи да изглеждат като безформени парцаливи кукли и Вие копче не можете да ми кажете дори ми плащате за това ха ха ха ..
Ако някой смята че има нещо в това да завиеш с парцали емблематични сгради по целия свят то жестоко се самозаблуждава , опаковат се не тухлите и цимента а това което символизира триумфалната арка и се унищожава идеята на архитекта . Не знам защо трябва да харесвам подобно нещо наречено с помпозното име - изкуство . Да , всеки ненормалник може да се нарече творец и да си намери последователи и какво от това ? Сигурно това му прави произведенията изкуство :dunno:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 525 TDS

Мнение от ben_g » 20 Сеп 2021, 11:54

Изображение

Sent from my iPhone using Tapatalk

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 20 Сеп 2021, 12:17

Jordana написа:Ако някой смята че има нещо в това да завиеш с парцали емблематични сгради по целия свят то жестоко се самозаблуждава , опаковат се не тухлите и цимента а това което символизира триумфалната арка и се унищожава идеята на архитекта.

Нещо такова... Може би все пак това опаковане съдържа някакво послание. Обаче на работа не мога да пия повече от две бири, за да го схвана напълно... :dunno: :dunno:

Според мен тук става въпрос за взаимовръзка между форма и съдържание. Значи аз го разбирам така: той опакова емблематични, световно известни и силно разпознаваеми обекти, нали така? Като ги обвива, той скрива детайлите и остава видимо само нещо като силует, пространствена фигура без подробности. С други думи, от известния обект той създава само някаква опростена, изчистена форма, може би само загатната, нещо като реална абстракция на обекта... Която обаче пак е разпознаваема.

Може би това е посланието - че ние възпремаме не толкова детайлите, колкото общата форма, силуета на даден обект? Че всъщност само загатнатият външен контур е достатъчен той да бъде разпознат? И не само разпознат, но да запази своята същност, да носи своята идея (и дори функция... ?!?), да съдържа своята история, пак да бъде въздействащ и величествен... Защото дори опакована, Триумфалната арка... си е остава Триумфална арка. Все едно на известна картина да оставиш само основните очертания, на известно музикално или литературно произведение - само главната тема. И пак да са готини... Та казвам, може би целта му е да създаде някаква абстракция, с която да покаже, че дори максимално опростената, дори вулгаризирана и варваризирана форма не ощетява съдържанието, разбира се - ако (и каквото) е вложено съгласно първоначалния творчески замисъл... :shock: :shock:

Абе нали ви разправям, че на работа не мога да пия достатъчно - довечера ще продължа с худоствения си анализ... :bchug:
Excellent! Steven is my name!

Предишна

Назад към Извън Темата