Кога сменяте масло и филтри
Модератор: Общи модератори
69 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Кога сменяте масло и филтри
Ghostdriver написа:Като има повечко градско на 10-12к лонг лайф масълце.
При 80% магистрално на 14-15к, въздушния пише че през един интервал на маслото, но за мирна глава на всяка смяна. Горивния на всяка втора смяна, а филтър купе на пролет.
П.п. На 30+ лв. ми стъпва литъра 5W30 LL на кастрол, не знам, само аз ли съм балък да давам по толкова или има значение цена-качество?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Коментирано е доста във форума, тази цена е висока за Кастрол.
Иначе аз сменям масло и маслен филтър на 10-12к.
Въздушен и горивен на 20к, ама мисля да им направя 30 тоя път.
Филтър купе на 20 и него.
Не всички могат да намерят на по-добра цена и понякога по-добре да платиш 30-50 лева отгоре, от колкото да се занимаваш с глупости, защото малко сервизи искат ти да им занесеш маслото и те да сменят, а ако се съгласят вдигат цената на труда.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Ghostdriver написа: въздушния пише че през един интервал на маслото.
Тия кои са го писали това съм абсолютно сигурен, че дори не могат да си представят в каква кочина се карат колите тук. Аз си мисля, че дори на 50% от интервала за маслото трябва да се сменя въздушен

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
И аз съм на това мнение. На следваща мисля да си взема "спортен", който да си измивам на 5-7к, щото на 14-15к е бом-бок вече.

- mr_petroff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
- Мечтае да кара: BMW 2002 tii
Е то тука само маниЯци и фенове
Абе не им робувайте толкоз на тез железа . При мен масло и маслен филтър 15к. въздушен 30 к.,филтър купе като почнат да се изпотяват стъклата
, горивен като спре да върви
. Една кола имам автомат - филтъра и маслото на кутията ги смених на 247 к. , не че имаше нужда...За мен колата трябва да ми робува , не аз на нея... Бусовете даже до 18 к. ги оставям за двигателно масло и филтър , че бягат само на далеч и ги въртят за три четири месеца. На ix 35 му дават по документи смяна на 30 к. , ама и на него сменям на 15 к. . Общо взето не се втелявам толкова , иначе си подържам колите . Важно е да 

- E34
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Ееее шейсе
- Мечтае да кара: кънки
Сменям на триесе иляди или коги светне ламбата, шо проблем?
" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
bum_bum написа:Тия кои са го писали това съм абсолютно сигурен, че дори не могат да си представят в каква кочина се карат колите тук. Аз си мисля, че дори на 50% от интервала за маслото трябва да се сменя въздушен
у Базел без обувки почти не ти се прашат чорапите (тествано)...

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
E34 написа:Сменям на триесе иляди или коги светне ламбата, шо проблем?
радвам се, че караш 911... всеки мъж трябва да има или поне да опита такова

за въздушните филтри- от 2007-ма горе долу насам немците си имат преди/ след въздушния филтър сензори и калкулират пробега между смените и го включват в алгоритъма на индикатора за обслужване. това, че филтъра е мръсен визуално не означава обезателно, че е за смяна.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- ka4i
- ентусиаст
-
- Кара: Е46 touring
Е46, 320Д фейс. Масло на около 12-13 000, филтър масло с маслото, горивен през смяна на маслото, въздушен и поленов - на 6к, в завизимост колко се кара колата. Напоследък я пипам само уикендите и може и тях с маслото.
- camino79
- Потребител
-
- Кара: Квото може
- Мечтае да кара: Katheryn Winnick
- Детайли за колата: Талига
B58 На около 9-10к км. Маслото на автомата сигурно ще е на 80к като ги напраим.
Бях пуснал някъде тема, ама не мога да я намеря. Та накратко. Изпадна ми спешъл евтина пълна синтетика на Пензойл. Купих пет литра и ги държах цяло лято в мазето. Сега дойде време за смяна и излях старото и го сипах това масло в двигателя. Поработи 5-6 минути с него. Не го беше загряло много, защото не ми пареше на пръстите. Излях го и налях вече нормалното Мобил 1 5W30. До тук съм навъртял към 1700-1800км и Мобил-а продължава да има весел и чист цвят. Не е както в началото, но има вид на бистро масло. Това, което изкарах след промивката можете да го видите на снимката. Никаква химия, само масло.
Леко обяснение, как "маслото работи и затова потъмнява бързо". И най-големият боклук, пак ще потъмнее за минути.
Леко обяснение, как "маслото работи и затова потъмнява бързо". И най-големият боклук, пак ще потъмнее за минути.
Според мен този Пензойл просто се е смесил с остатъците от старото масло и излишно си го изхвърлил.
Аз си сменям сам маслото и го изчаквам да се "изкапе" до максимум. Пензоила просто е обрал всичкат мърсотия, която е останала след изтичането на предишното масло. Ако имате възможност, направете го и вие и ще видите разликата. Двигателят по километраж е на 182К км
69 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5