Интересни хоби проекти

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Re: Интересни хоби проекти

Мнение от Jordana » 20 Сеп 2021, 13:17

А помните ли тези касетофони и изобщо техниката от кореком или внос , като отвориш кашона как изглеждаха и какъв готин мирис имаха все едно идват от друг свят ? Сега като си купя нещо ново мирише на проста пластмаса гнусно и неприятно . Да не говорим че нищо което си купувам сега не може да се сравни с оня кеф когато отворих кашона на първия си касетофон чисто ново дву касетъчно хитачи със запис от едната на другата касета :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 20 Сеп 2021, 13:41

Jordana написа:А помните ли тези касетофони и изобщо техниката от кореком или внос , като отвориш кашона как изглеждаха и какъв готин мирис имаха все едно идват от друг свят ? Сега като си купя нещо ново мирише на проста пластмаса гнусно и неприятно . Да не говорим че нищо което си купувам сега не може да се сравни с оня кеф когато отворих кашона на първия си касетофон чисто ново дву касетъчно хитачи със запис от едната на другата касета :mhihi:

Помня аз миризмата като се отвореха кашоните, но понеже съм бил твърде малък да асимилирам кефа от отварянето, си оставам само с миризмата на ново :mhihi: Дето вика баща ми "мирише на японско" :mhihi: А миризмата и до ден днешен се е запазила мисля. Той му пази и кашона, и оригиналните найлони, и всяка една лепенка по тоя Шарп :ok:
Помня с чичо ми като си купиха по едно такова "видео" какъв кеф беше - на мен ми беше любопитно какво п'а точно ще прави тая четвъртита кутия, а па на тях, че ще могат да си презаписват видео касети :ok: И до ден днешен и то си има "оная" специфична миризма :mhihi:

Изображение
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Compact m43tu
Мечтае да кара: E28

Мнение от sobiss » 22 Сеп 2021, 21:43

Никога няма да забравя миризмата на прясно изваден от кашона сони тритнитрон през далечната 1993 год...и какъв технологичен скок беше да смениш стария черно бял телевизор със сони

Gesendet von meinem Mi A3 mit Tapatalk

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 23 Сеп 2021, 7:29

93-та все е трябвало да имате вече цветен телевизор... Ние, Коледата на 95-та, купихме Филипс ПауърВижън и разликата беше същия 'космос' ! Все още работи прекрасно и го гледам в едната стая!
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 23 Сеп 2021, 8:47

sobiss написа:Никога няма да забравя миризмата на прясно изваден от кашона сони тритнитрон през далечната 1993 год...и какъв технологичен скок беше да смениш стария черно бял телевизор със сони

Gesendet von meinem Mi A3 mit Tapatalk

:OT:
Имали сте черно бял телевизор до 1993 година ли?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 23 Сеп 2021, 8:56

Вероятно покрит с каренце през деня да не се праши . :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 23 Сеп 2021, 9:33

Jordana написа:

И долу в дясно жужащ стабилизатор :mhihi:
Това с миризмата като го прочетох,за секунда мозъка ми я върна и я усетих и ме върна назад :D много приятно чувство даже нарочно седях и я дишах като малък някак и се кефих защото знаех че е нещо скъпо и рядко срещано

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Мнение от TheDriver » 23 Сеп 2021, 10:05

Jordana написа:

При нас цветното Велико Търново е дошло '91, при това баща ми беше телевизионен техник. :dunno:
В провинцията нещата се случват по-бавно, особено тогава.

При баби и дядовци се гледаше черно-бяло и след 2000та. При това единият от черно-белите телевизори беше лампов :mhihi:
Последна промяна TheDriver на 23 Сеп 2021, 10:33, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46, G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: M54B22
B48B20

Мнение от streetz » 23 Сеп 2021, 10:11

Е.Димитров написа:Имали сте черно бял телевизор до 1993 година ли?

Ние си карахме до 1998 с черно бял. Респром :)
Изображение
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 23 Сеп 2021, 10:28

По действителен случай :mrgreen: но със София 81
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Мнение от TheDriver » 23 Сеп 2021, 10:40

Пичове, даже не е нужно да се връщам в детството си или да търся снимки в нета. Просто трябваше да отида до хола.

2021 Crystal + оптика. :mrgreen: :mhihi: :smoke:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 23 Сеп 2021, 12:14

На баба и дядо първо
Изображение
После докрая
Изображение

Ние сме от 1980 с цветен. Като за начало такъв
Изображение
После Велико Търново и после секакви от модерните :)

Аз като студент с Юность и сетне си купих от Аско Деница NEC, японски си беше и още си работи.
Некакъв такъв ще да беше
Изображение
Хм,хм...

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 23 Сеп 2021, 18:13

Браво за Шарпа 575, че сте го запазили в такова състояние! Тази модификация с черния панел е още по-рядка и интересна. Нов касетофон никога не съм имал и съответно - не съм вадил от кашона. Затова сега компенсирам, на дърти години... :mhihi: :mhihi:

По въпроса за рязането - аз си представям, че първо имаш някакъв материал, а после търсиш инструмент, с който да го обработваш. При теб май се получава обратното - първо си купил инструмента и сега търсиш подходящ материал за него? Но няма лошо, щом те кефи... :mhihi: :mhihi:

Успех!
Excellent! Steven is my name!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 23 Сеп 2021, 22:10

Тъкмо мислех, че никой не се похвали, че първия телевизор на който е гледал е Опера и днес видях един експонат в мола :mhihi:

Цветен помня, че взеха наще като бях първи клас. 81-ва трябва да е било- София 81. 61 и незнам колко сантиметра екран, цветен по онова време ще да е било нещо като сега 60 инча супер-мупер едикъв си лед 8к. Баща ми разправяше, че тия първите били с всичко Филипс вътре, ма малко ме съмнява. Кинескопът по-късно съм чел, че е бил май Филипс или Тошиба. На друго място пише, че е бил Видеоколор.

Ма да се върнем на темата- някой да знае къде може да ми нарежат поликарбонат на парчета по размер? За предпочитане някъде по околовръстното ако има, че така и така го обикалям всеки ден.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E83 M57T2
Мечтае да кара: фърчило

Мнение от ID A » 23 Сеп 2021, 23:05

Ех спомени. 80те имахме един Електрон, май руски беше, модел 714. Спомням си, като дете, че имаше стабилизатор една сребриста метална кутия край него и първо се пускаше тя, после телевизора. После баща ми намери някъде майстор и остана само телевизора. И работеше много добре. Замина на вилата 86 и събираше съседите чат пат вечерно време. Тази бандура тежеше сигурно към 70 кила и навремето баща ми с още 4ма приятели едвам я замъкнаха там. 91 беше първото което отмъкнаха оттам. Голямо чудене падна как са успели да го изнесат от къщата, защото прозорецът през който влезе и после изнесен, е на външно стълбище и не е работа за двама души.
Него го заменихме 86 за един Сименс с дистанционно управление. Нещо нечувано тогава. А баба ми и дядо ми, Бог да ги прости, до 92 имаха един черно бял телевизор Опера с 4 високи черни крака. Преди да го изхвърлим свалихме краката, тогава всичко читаво и ценно се запазваше за бъдещи проекти :ok: Трябва да са на стелажа в гаража все още.
От това време съм си запазиш един Сони Тринитрон 14" от 1993 в оригилния кашон и едно видео Сони :mhihi: DA pro 4 Heads пише на вратичката за касетата от 1994 и него в оригинална опаковка. Голямо нещо беше да зададеш час на запис и то само да се включи и да ти запише филма от телевизията. Тогава започна бума и на кварталните видеотеки. Големи емоции бяха.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата