Криптовалути

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Криптовалути

Мнение от alekangg » 25 Сеп 2021, 15:09

Пак за Китай от вчера
https://arstechnica.com/tech-policy/202 ... comments=1

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 25 Сеп 2021, 15:24

Не е много ясно, ясно ли е. Да почука да напазарим като за световно, ама не се знае дали до Нова година няма да удари 100. Аз още не съм взел другите, срещата с тия пропадна, че нещо имат големи затруднения, ама утре имам нова среща в София с една мацка, която няма време да трейдва вече и следи пазара и си маха криптото засега.
https://youtu.be/XAqUtoDwy4Q
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 26 Сеп 2021, 18:54

… това го оставям тука…. За който се сети.

За последните 24 часа - .9 HNT… x30 - колкото почти да ми покрие пурите за месеца.

А да- и никълбек-а е педераС
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 26 Сеп 2021, 20:47

alx написа:А да- и никълбек-а е педераС

Така е, да се ева в пе****** :mhihi: :ok:
Чак ме е яд, че не взех и аз едно две като беше момента. Гледам го приятелчето за две седмици е събрал към 2.5HNT, което е към 50 долара май. А според мен е на по-криво място от мен :banghead: А ти си направо чук с 0.9 за денонощие :bchug:

Sent from my M2102J20SG using Tapatalk
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 26 Сеп 2021, 21:58

alx написа:… това го оставям тука…. За който се сети.

За последните 24 часа - .9 HNT… x30 - колкото почти да ми покрие пурите за месеца.

А да- и никълбек-а е педераС

:mhihi: :mhihi: :mhihi:

Да го еВа, и ти ще излежеш като Никълбек :mhihi: :ok: Кажи сега аз в БГ-то откъде да се снабдя с такова :|

Иначе, и аз имам няколко метеостанции, антени и т.н. :mhihi: Та от всичките зарибявки, това е като за мене, щом има радио намесено :mhihi: :ok:

P.S. За спорта, няма ли някой DIY да си сглобиш нещо? :dunno: Ще потърся, ама ако има по-запознати? :dunno:

-----------------------------

Дейба, но лайк :censored:

You can’t mine anymore with a DIY hotspot. right now you only have the option to make a DIY hotspot just to provide coverage but will not be getting rewarded for it.

6m
I downvote Helium Inc. for this. This is not the spirit one would expect.

5m
so much for "decentralization" ... i'm of the opinion that allowing DIY is quite literally the spirit of decentralization, but oh well... money talks.

5m
Do you only lose out on Mining Rewards and still gain the rewards for coverage?

2m
Just surfed in off google. That's ridiculous.

8m
I think I read somewhere that they haven’t released the source code to make one so a third party miner isn’t supported at this time.

8m
Helpful
This isn't true. The source code is out there and usable. What makes the difference is whether your hotspot's cryptographic key has been "blessed" to participate on the network. The "approved" hotspot vendors are all using the same source code as is publicly available to everyone. They just have an additional step, approved by the Decentralized Wireless Alliance, wherein the newly minted hotspot has its public key registered and approved by the alliance before being shipped to you.
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

Потребител
Аватар
Кара: F90
Мечтае да кара: 507

Мнение от Spunky » 26 Сеп 2021, 22:11

То май навсякъде проблема е същия, назад са с доставките и поръчки май не приемат. Варианта е вече купен и на двойна/тройна цена.

Аз писах в друга тема същото, но при мен е 0.2 HNT дневно от снощи с новата антена и предните няколко дни по 0.1, но съм в много населен район с по над 20 устройства в моя хексовете наоколо. Другата седмица го качвам на място където ще мога да хвърлям на много далеч и няма да има на 2км около мен друго, там повечето правят по 50ина HNT на месец

Старши Алкохолик
Аватар
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 26 Сеп 2021, 22:48

Хммм. Чета сега, че става и с разни DIY джаджи. Примерно с тая гад, распберита и т.н. :dunno: Някой по-наясно има ли, да ни светне :mhihi:

https://store.rakwireless.com/collections/wislink-lpwan/products/rak2287-lpwan-gateway-concentrator-module?variant=39662118797510

"Data Only Hotspots are eligible for Network Data Transfer Rewards but not Proof of Coverage Rewards.

Since Data Only Hotspots do not earn Proof-of-Coverage rewards, they may be permissionlessly added to the blockchain. Once added to the blockchain and with location asserted, they will earn $HNT when forwarding network data."
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 26 Сеп 2021, 22:56

Да, diy не дават от известно време насам. Иначе щях да сглобя такъв Франкенщайн за $200 дето щеше де изтрепа рибата… ама не.

Единственото дето си мисля сега е един двупосочен антенен усилвател… и да вдигна антената още по- високо. А и ще трябва май майнъра в кутия горе- че коакса ми е лмр400 ама е дълъг… но пък при мене става студено през зимата -20 ми е най- студеното а пък те завалиите ги дават до 0 градуса… бе… ще го мислиме. Забавно да е.
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 26 Сеп 2021, 23:07

alx написа:Да, diy не дават от известно време насам. Иначе щях да сглобя такъв Франкенщайн за $200 дето щеше де изтрепа рибата… ама не.

Единственото дето си мисля сега е един двупосочен антенен усилвател… и да вдигна антената още по- високо. А и ще трябва май майнъра в кутия горе- че коакса ми е лмр400 ама е дълъг… но пък при мене става студено през зимата -20 ми е най- студеното а пък те завалиите ги дават до 0 градуса… бе… ще го мислиме. Забавно да е.

Гледам, че предаваш на 19-20км до Нютон и Лексингтън с тоя сетъп :shock: .
Ама много хубав розов псевдоним са ти лепнали.

Надявам се тия устройства да ги закачате в изолиран мрежов сегмент, че не се знае какъв заек може да изскочи от тях :D .
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

Старши Алкохолик
Аватар

Мнение от zAcK » 26 Сеп 2021, 23:11

alx написа:Да, diy не дават от известно време насам. Иначе щях да сглобя такъв Франкенщайн за $200 дето щеше де изтрепа рибата… ама не.

Какъв си купил? Иначе, аз в читави кутии съм нямал проблеми с температурите с най-различно оборудване. Като се почне от карантии от PC-та, направени на рутери на разни кули в планината, дето си е брало лайката и т.н. :mhihi:

Колко метра е тоя LMR400, че те притеснява затихването :bchug:

-------------------------------------

От последния път като споменахте Helium гледам из OLX-а и ми се струва, че цените на майнърите там започват да спадат :bchug: Някой друг забелязал ли е нещо подобно. В момента има някакви по 3000 лева :bchug:
Изображение

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 27 Сеп 2021, 9:11

Вчера взех вече юсдт и цената сутринта на коня беше под 41. Докато отида до София и го взема вече беше 43, сега е 44 и изчаквам малко. Хем не ми се вижда висока, хем се чувствам сякаш съм изтървал да го взема на 41 и се чудя. Докато се чудя може и на 48 да иде и да си бия китарата.
Ето едно интересно мнение, някой ако може да коментира:

22.09.2021 #Bitcoin (#BTCUSD) Нова порция ... Нека продължим от предишния ми пост 09.09.2021 г. .... Който го е пропуснал, може да го намери във файла на екипа. Borislav Shterev

- 09/09/2021 Прогнозирах, че цената ще остане в диапазона от нива около 45k-48k (Range zone), натиснете нагоре, опитвайки се най-накрая да се върнете и да заключите в зоната на супермаркета между двете червени линии. Съдейки по наклона на канала и тенденцията, която упражнява, прогнозирах, че цената няма да издържи и ще падне така, както се случи.

Почти цяла седмица цената се опитваше да пробие като дори слезе до 44к и след няколко неуспешни напъна, до към 48к се срина .

- 20.09.2021 Цената падна в опит да се тества подкрепата на SuperTrend около 44к-45к. Като този път усилието беше възнаградено , цената проби и затвори под SuperTrend индикатора , линията и се пречупи, обърна се с обратно и стана червена - Възможен низходящ тренд.

- 21.09.2021г. Временната зона на подкрепа 40к-42к прекъсна низходящата тенденция ,но тъй като цената премина отдолу я компрометира и индикатора я заличи.

- 22.09.2021 г. от днес цената трябва да се придвижи нагоре и с няколко натиска ще избутва сивата струна на канала нагоре в последен опит за връщане и заключване между двете струни сивата и червената (Range zone).

- Според мен това усилие ще бъде несполучливо и след прайс екшън, индикатора автоматично ще оцвети нова зона на съпротива в оранжево, цената отново ще тръгне надолу към вече компрометираната зона за подкрепа 40к-42к, като ще премине безпрепятствено през нея, за да продължи посоката надолу и теста ниво на подкрепа 34к.

- След това цената ще се върне до около 40к за тест потвърждение на пробива ,но след прайс екшън, индикатора ще установи старата зона на подкрепа като новата зона на съпротива и ще я боядисана в оранжево.

- В последствие цената ще продължи надолу в опит да затвори под средната зелена струна на динамичния канал, за да потъне в зоната на подкрепа 27к - 34к с цел да продължи надолу към следващото ниво на поддръжка на около 20к.

Разбира се, всички новини, мнения, анализи, проучвания, данни или друга информация, съдържаща се в моите публикации и на тази страница, са предоставени като общ коментар на пазара и не са инвестиционни или търговски съвети.

Не съм инвестиционен съветник и моите прогнози се основават единствено на технически анализ и сигналите, дадени от индикаторите в системата #EasyWayTradePanel, инсталирана на платформата #MT4.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 27 Сеп 2021, 9:49

До средата на тоя "анализ" си мислех колко трябва да не рабираш крипто за да се опитваш да предвидиш цената само по - цената :mhihi: От средата натам вече искренно се смеех на прогнозите на тоя пич който очевидно или е форекс трейдър или се учи от такива, но търгува крипто. Ама ако следва собствените си анализи пазара ще го накаже много сериозно, ама ме съмнява да го прави или поне с повече от 3 цифрени суми...

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 27 Сеп 2021, 9:56

Уикенда бях столкър макло ас :mhihi: С гоУемиУ бинокъл :mhihi: В съседния блок има човек, вадещ по ~1,5 дневно, около 45-50 месечно :clap: Аз очаквах някакви антени по 1-2 метра, нищо общо. Един хОй антена, просто устройството е от моделите с кутия и го беше изнесъл на стойка на 30-50см от терасата. Стърчеше колкото и тяло на климатик. На няма 500 метра, с пряка видимост между двата, още един вадещ 35-40 месечно :mhihi: Тоя си беше на покрива с няква къстъм кутия :mhihi: Третия на същият булевард не успях да го сканирам. Рисково е да си го държи на покрива, щото в панелка прекалено много хора имат достъп до покрива, а сме в България :mhihi:

Притесняват ме няколко неща.
- как би се държало това устройство при наистина ниски температури тип -20 ? Ако го навали сняг и после заледи кутията ? :roll:
- дали ще е добро решение устройството на терасата (за да не го вали, пече и т.н.), а антената само леекинко навън с кабел 1-1,5м ? По-дълъг кабел отпада, щото според една таблица баааая разсейване има. Може на 1/2 да падне добива от дълъг кабел :wave:
- как се зазимява туй нещо :dunno: От цялата физика, твърдо най-бос съм с електричеството :mhihi: Контакт не пипам. А доколкото четох, особено ако е на покрив - е почти задължително да се заземи, понеже се наелектризира и привлича голямото ток от облаците :mhihi:
- ако направя добър сетъп на място с пряка видимост към двата "силно печеливши", хич не съм убеден как ще се отрази. С единия не сме в един hex, но са съседни. Няма чак толкова много в близост, по 1-2-3 в hex ? Не съм сигурен дали ще почнем да делим или просто ще се вади сходно. Има възможност и от другата страна на сградата, но там има сграда отсреща и ще е по-зле сигурно. А смяна на място 10$ :lol:
- ако е вътрешна антена, да кажем на бюро на висок етаж без високи сгради наоколо, как ли ще се държи :roll:
- през WiFi каква ли ще е разликата в добива :dunno:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: f01
Мечтае да кара: r230

Мнение от grkv » 27 Сеп 2021, 12:15

Top Gun Maverick написа:Вчера взех вече юсдт и цената сутринта на коня беше под 41. Докато отида до София и го взема вече беше 43, сега е 44 и изчаквам малко. Хем не ми се вижда висока, хем се чувствам сякаш съм изтървал да го взема на 41 и се чудя. Докато се чудя може и на 48 да иде и да си бия китарата.
[/quote]

Не се ядосвай за тия неща и за напред ;)
Към днешна дата, мнооо зависи и още не е съвсем ясно на къде ще идат нещата в близко бъдеще. Още един фъд преди 45к и сме пак силно надолу. Аз още си чакам 37к и ми се струва напълно възможно. Никой не знае, но основното - не се ядосвай, винаги има пропуснати дипове и ранни продажби.

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 27 Сеп 2021, 12:50

Ами да, нищо не се знае, но аз така или иначе ще влезна преди да разберем в беър ли сме или в бул и работата беше, че гледаш го едно и трябва да вземеш и докато се придвижиш с една кола...айде. Тя мацката като и казах, че трябваше направо да вземе биткойн и така да ми го даде докато е ниска цената каза, че е щяла да се съгласи, ама откъде да знам аз като не се познавахме.
Иначе за по-нататък е ясно, че ще имам време да чакам диповете в изразен беър маркет, сега просто аз си казах, че до края на септември каквото вкарам, вкарвам и дотам докато не видя сериозната корекция и обръщане на тренда.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата