Прехвърляне на автомобил

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

Прехвърляне на автомобил

Мнение от IGarvanov » 27 Сеп 2021, 9:02

Привет колеги,
Имам следните питания:
1. При прехвърлане на автомобил, ако собственикът има невръчени глоби, получава ли се някаква засечка по системата? Последния път като взимах кола, момчето, което ми я продаваше имаше нещо старо неуредено и се разкарвахме до общината. Но ако глобата или фишът не са били връчени, не би трябвало да е така или се лъжа.
2. Свестни нотариуси по София знаете ли? Става въпрос за стар автомобил, продажна цена под 3000лв и се търси някого за прехвърляне на народни цени.

Благодаря предварително
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Re: Прехвърляне на автомобил

Мнение от Top Gun Maverick » 27 Сеп 2021, 9:50

Глобите му нямат значение, освен ако няма запор на имуществото. Единствено трябва да е платил данъците на автомобила.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 27 Сеп 2021, 9:51

Това са лесни въпроси.

Трябва да си направи проверката и да си плати всички задължения, плюс ако има данъци.
Да има ГО
Отивате в някаква застрахователна агенция и искате оценка на автомобила и каквато оценка ви направят (плаща се между 10 и 20 лева), това е положението, без такава оценка не става.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E-klasse, BlueTec, 2017

Мнение от E.5KOV » 27 Сеп 2021, 10:10

За нотариуса е нужна застрахователна оценка на автомобила.

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 27 Сеп 2021, 10:35

Това наличие на гражданска не е ли незаконно? Тоест искат, ама може и без нея, понеже никой не може да те задължи да имаш такава при положение, че продаваш и може да не караш. Мен ми искаха на последната и не я носих и почна с ама то трябвало, но пак мина.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46, G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: M54B22
B48B20

Мнение от streetz » 27 Сеп 2021, 11:22

По втория въпрос - ползвал съм този и свърши работа : http://www.notarius595.com . Имаше и офис на застрахователен брокер в съседство, от там взехме документ за застрахователна стойност (занижена 10-ина пъти). :)
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E-klasse, BlueTec, 2017

Мнение от E.5KOV » 27 Сеп 2021, 11:29

streetz написа:По втория въпрос - ползвал съм този и свърши работа : http://www.notarius595.com . Имаше и офис на застрахователен брокер в съседство, от там взехме документ за застрахователна стойност (занижена 10-ина пъти). :)

Брокерите вече нямат право да правят оценки. Само застр. компания. И оценките са обективни. Вече.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 27 Сеп 2021, 11:49

IGarvanov написа:1. При прехвърлане на автомобил, ако собственикът има невръчени глоби, получава ли се някаква засечка по системата? Последния път като взимах кола, момчето, което ми я продаваше имаше нещо старо неуредено и се разкарвахме до общината.

Невръчени глоби не се виждат от нотариуса. Виждат се при преиздаване на л.к., паспорт или шоф. книжка, а в общината сте ходили най-вероятно за тъпия печат, че си е платил данъка. И мен ме разкарваха преди години, като платих на каса на ипей и тъпата нотариуска се заинати, че трябвало печат от общината да бъдело удостоверено плащането :banghead: :censored: :ranting:

IGarvanov написа:2. Свестни нотариуси по София знаете ли? Става въпрос за стар автомобил, продажна цена под 3000лв и се търси някого за прехвърляне на народни цени.

Същия 595 от предните постове. Доста тънко взима и най-важното са ултра бързи. По телефона ги питах да запазя час, мацката каза идвайте направо, не работим със записване. От днес за днес стана работата реално. Отидохме, чака се отвън, взимат документите и излизат след 10-15мин. с готовия договор, разписвате и кой от къде е. И още един плюс - персонала все яки мацки :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46, G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: M54B22
B48B20

Мнение от streetz » 27 Сеп 2021, 12:22

E.5KOV написа:Брокерите вече нямат право да правят оценки. Само застр. компания. И оценките са обективни. Вече.

Имат право, но не всички брокери. Списъка е на сайта на КФН. За тези до споменатия от мен нотариус не знам, но като гледам вече ги няма там, така че е без значение.
Обективни пак не са оценките, но наистина вече са по-високи. По Шваке уж ги карат сега.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 27 Сеп 2021, 12:50

E.5KOV написа:
streetz написа:По втория въпрос - ползвал съм този и свърши работа : http://www.notarius595.com . Имаше и офис на застрахователен брокер в съседство, от там взехме документ за застрахователна стойност (занижена 10-ина пъти). :)

Брокерите вече нямат право да правят оценки. Само застр. компания. И оценките са обективни. Вече.

Даже не са много обективни.
Продавах кола за 13к лева и ходих при двама застрахователи да ми кажат цената преди да извадят документа и двамата ми казаха 15+к лева , при положение, че в мобилето 13к беше доста висока цена.
В крайна сметка взех документа, то нямаш избор.

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 27 Сеп 2021, 12:54

Минава още номера на някои места. Особено ако има обява в мобилето на подобна цена. :mhihi: Разбирай, че можеш и ти да я пуснеш. Далеч са от шваке все още. Но им обясниха нагледно какво не трябва да правят.
В Перник на центъра даже има един нотариус, който си работи със застраховател и ти пише каквото трябва.

Назад към Извън Темата