Крадат ли G класата?
Модератор: Общи модератори
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
Крадат ли G класата?
Трябва ми по-голяма семейна кола от сегашната. Трябва да има способности за теглене и офроуд. G класата е фаворит в това отношение.
Крадат ли ги много, не съм чул? Говорим за около 10 годишен модел или малко по-стар. Ако да, целите ли изчезват или скубят части?
Крадат ли ги много, не съм чул? Говорим за около 10 годишен модел или малко по-стар. Ако да, целите ли изчезват или скубят части?
- msi200
- ентусиаст
-
- Кара: X5+M2
Re: Крадат ли G класата?
Звънни на някой застраховател и ги питай, дали има завишение на каското за този модел.
I love the sound of V8 in the morning...
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
sub_eleven написа:G класата е фаворит в това отношение.
Ленд Крузъра не мисля че е по-лош

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
sub_eleven написа:Трябва да има способности за теглене и офроуд. G класата е фаворит в това отношение.
Фаворит на паркинга пред Плаза ли

За теглене и офроуд има само един фаворит - land cruiser.
G класата е за gansta wannabe-та...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
То и Range Rover-а след 2012 ги затваря с две обиколки тия дървета, ама човека друго пита
Не знам колко се краде Г-класата, подозирам, че ѝ се свалят лесно и бързо тайванските брабус брони, пакети и т.н., ако купуваш по-консервативно изглеждаща джипка не мисля, че ще имаш поводи за притеснение.

Не знам колко се краде Г-класата, подозирам, че ѝ се свалят лесно и бързо тайванските брабус брони, пакети и т.н., ако купуваш по-консервативно изглеждаща джипка не мисля, че ще имаш поводи за притеснение.
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
grkv написа:То и Range Rover-а след 2012 ги затваря с две обиколки тия дървета, ама човека друго пита![]()
Къде ги затваря? На теглене и офроуд или на висене в сервиза?
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- kikko
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 525d
drago_pavlov написа:grkv написа:То и Range Rover-а след 2012 ги затваря с две обиколки тия дървета, ама човека друго пита![]()
Къде ги затваря? На теглене и офроуд или на висене в сервиза?
Затваря ги единствено по-време прекарано в сервиза.
Ако има пара скачай на Г-класата,ако бюджета и по-скромен на “кукурузера”. И двата са супер. Не са за високи скорости основно заради пътно поведение и аеродинамика, но ти не търсиш това.
E60 M57TUD25 Sedan Silbergrau metallic
E87 M47D20 Hatch Sparkling Graphite metallic
E65 M67TUD44 Sedan Black Sapphire metallic
E34 M50B20 Sedan Calypsorot metallic
E87 M47D20 Hatch Sparkling Graphite metallic
E65 M67TUD44 Sedan Black Sapphire metallic
E34 M50B20 Sedan Calypsorot metallic
- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
Рейндж ровър и здравина

- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
grkv написа:Ти колко рейнджа има като лични, или така, да върви мълвата?
Ти със сигурност си имал по една бройка и от трите, и то от всяко поколение, та знаеш, че точно 2012-та започва да ги затваря с две обиколки

Един Спорт съм имал, един баш-баш рейндж за кратко и едно дискавъри, което си е пак на практика Спорт. Догодина мисля да купувам един Спорт за жена ми.
Всеки един път в който съм посмял да попитам за ренджовете по форуми винаги съм срещал е такива приказки, в същото време никой от говорещите не е имал, ама на всички комшиите и колегите им са имали
Ренджа е черешката на тортата при джиповете. Като екстериор особено тоя след 2012-та е мрак, интериора е класи над Гегата, еле пък Ленд крузъра, дето е като Корола.
От към теглене и на трите им дават по 3500кг по спомен. И да бъркам пак ше е предостатъчно да си дърпаш и от най-големите за Европа каравани.
Офроуда си зависи от офроуда, ама в семейна кола шансът да ти потрябват и трите диф лока на Г-класата едновременно ми се струва доста по-малък от това да ти потрябва регулируемото окачване - на асфалт ниско, офроуд на кукили. Зимата особено ренджа е невъзможно да закъса над някоя пряспа. Опре ли по корем, спускаш окачването, мачка снега отдолу, помпиш нагоре и газ. Гегата/Ленд крузъра опре ли по корем, няма блокаж дето да му помогне.
Не са магически коли без кусури, ама слуховете за ремонтите са толкова верни, колкото и ония за БМВ-тата зимата.
Дайте да не цапаме на човека темата още повече.
Всеки един път в който съм посмял да попитам за ренджовете по форуми винаги съм срещал е такива приказки, в същото време никой от говорещите не е имал, ама на всички комшиите и колегите им са имали

Ренджа е черешката на тортата при джиповете. Като екстериор особено тоя след 2012-та е мрак, интериора е класи над Гегата, еле пък Ленд крузъра, дето е като Корола.
От към теглене и на трите им дават по 3500кг по спомен. И да бъркам пак ше е предостатъчно да си дърпаш и от най-големите за Европа каравани.
Офроуда си зависи от офроуда, ама в семейна кола шансът да ти потрябват и трите диф лока на Г-класата едновременно ми се струва доста по-малък от това да ти потрябва регулируемото окачване - на асфалт ниско, офроуд на кукили. Зимата особено ренджа е невъзможно да закъса над някоя пряспа. Опре ли по корем, спускаш окачването, мачка снега отдолу, помпиш нагоре и газ. Гегата/Ленд крузъра опре ли по корем, няма блокаж дето да му помогне.
Не са магически коли без кусури, ама слуховете за ремонтите са толкова верни, колкото и ония за БМВ-тата зимата.
Дайте да не цапаме на човека темата още повече.
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
grkv написа:Опре ли по корем, спускаш окачването, мачка снега отдолу, помпиш нагоре и газ. Гегата/Ленд крузъра опре ли по корем, няма блокаж дето да му помогне.
Доста интересен пиниз е това, в случай, че колата има въздушно окачване. Аз съм с Паджеро 4(което има не по-малко офроуд способности, но не го споменавате и не го нареждате с останалите джипове) и единственият път, в който съм закъсвал беше точно зимата, нахаках се в една преспа умишлено да паркирам. Проблемът е, че в края на деня снегът стегна и нямаше как да изляза вече като съм по корем. Докато ти с въздушното, наистина излизаш от тази ситуация.
И гранд черокитата са знам с въздушно новите, и те могат да избягат от такава ситуация.
По повод кражбите, днес ми каза един с g55, че при каско за 70000лв, вноските за годината са 5400лв, което според мен означава, че си се краде

sub_eleven написа:Проблемът е, че в края на деня снегът стегна и нямаше как да изляза вече като съм по корем. Докато ти с въздушното, наистина излизаш от тази ситуация.
Излиза ама с дърпане. Излагал съм се така на среща с един друг форум - забих се в преспата смело, щото съм с въздушно и ще мачкам снега - колелата просто се вдигнаха и колата не мръдна…
Гранд Черокитата не са на шаси, не бих ги гледал. За голяма кола, американски трък/пикап или ленд крузър/тундра. Ако се намират, Нисан Патрол/Армада също са истински.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Ето, човека ти каза хубаво мнение ако търсиш това.
Иначе по темата, естествено, че се крадат, понеже от 80-та до 2080-та ще са все с един и същ дизайн и всичко отвън ще е като Лего. От това по-дървен и по-грозен джип няма. Може би първото Х3 само.
Друга причина да се крадат е, че са си мутренски джипове, но вече станаха и уона би мутренски, плюс и полицейски. Един редови полицай тука си взе един дърт, боядиса го бял, пакети, макети, не можеш го различи от тоя за 200 000, които се продават, освен ако не си върл фен на тия барутници. Не знам, на никой не бих препоръчал тая...тая. И може да ви е смешно, но лично аз също бих предпочел Рейнджа. За него има много митове, че бил трошлив, ама това да го казват фенове на БМВ, че висял по сервизите...коя премиум марка не виси?
Иначе по темата, естествено, че се крадат, понеже от 80-та до 2080-та ще са все с един и същ дизайн и всичко отвън ще е като Лего. От това по-дървен и по-грозен джип няма. Може би първото Х3 само.

Друга причина да се крадат е, че са си мутренски джипове, но вече станаха и уона би мутренски, плюс и полицейски. Един редови полицай тука си взе един дърт, боядиса го бял, пакети, макети, не можеш го различи от тоя за 200 000, които се продават, освен ако не си върл фен на тия барутници. Не знам, на никой не бих препоръчал тая...тая. И може да ви е смешно, но лично аз също бих предпочел Рейнджа. За него има много митове, че бил трошлив, ама това да го казват фенове на БМВ, че висял по сервизите...коя премиум марка не виси?
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.