Да си поговорим за мениджърите

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Re: Да си поговорим за мениджърите

Мнение от Е.Димитров » 14 Окт 2021, 8:29

Задължително условие е някой нов меринджей да се запознае из основи със всеки аспект на работата на предприятието!
Това е похвално!
Дори прекаран деня с теб може да му разкажеш освен за задачите, които изпълняваш и за проблемите, които виждаш и евентуално как мислиш, че могат да се решат!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 14 Окт 2021, 12:07

Интересното е, че не са само меринджеите така...! До преди два месеца брат ми беше дясната ръка на собственик на бизнес с козметика и се занимаваше с всичко, за да върви бизнеса повече от добре! За собственика оставаше само да брои печалбата, както се казва :mhihi: ... Разбира се, с времето се натрупаха доста отрицателни неща покрай работата на брат ми - 14-15 часов работен ден, командировки почти постоянно (оперират в цялата страна и са няколко офиси), работи се по празници и т.н. Няма смисъл да казваме за осигуровки и прочие досадни подробности :mhihi: Брат ми приказва на два-три пъти със собственика - нищо! Брат ми напусна, естествено! Напускат и други... Нямало проблеми - пред вратата чакали десетки, които искали да почнат веднага :mhihi: :mhihi: :mhihi: ! Последния месец собственика дори не му говорил :shock: ! Обиден ли е бил :dunno: ? Кой да ти каже? След месец и половина му звънят да се върне! Ще ли да пооправят заплатата (+100лв макс :mhihi: )! Нямало кой да вкара ред в склада (работник на 3-4 месеца 'обучава' другите нови работници :mhihi: :mhihi: ) да оправи поръчките, заявките и цялата документация и т.н. И това, само защото на собственика му се 'досвидяват' примерно 3-4000лв на месец, да 'оправи' нещата поне за двама-трима човека, които всъщност му докарват няколко милиона годишна печалба и му движат бизнеса! Но какво разбираме ние, простите хора :mhihi: ? Той е човека с големия бизнес и големите печалби... Колко трябва да си прост, за да не предвидиш подобно нещо?
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 14 Окт 2021, 14:24

Тази мениджърска "логика" винаги страшно ме е кефела - даваме ти минимална заплата и очакваме да се сцепиш от бачкане. Щом не ти изнася - хващай си пътя, много хора чакат за твоето място, пълно е с гладници - няма да останем без персонал. Ефектът от такъв "мениджмънт" винаги е един и също - всеки, който умее поне нещо да прави, напуска и във фирмата остават само най-некадърните и мързеливи служители. Това е някакъв обратен "естествен" подбор, при който автоматично отпада всичко кадърно и оцеляват само бездарниците. Разбира се, такава компания забива стръмно надолу, въпросът е кога на мениджъра ще му светне в главата, че нещо с подбора му на персонал не е както трябва...
Excellent! Steven is my name!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 14 Окт 2021, 14:37

И поради такива мениджърски умения сега масово реват че няма персонал и кадри.
Няма предприятие в което да съм отишъл и да не се оплакват че няма хора.
:yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 14 Окт 2021, 14:40

Навсякъде е така, що си мислите, че някъде някой дава повече отколкото трябва да даде?
Като може за 1000лв, ще дават 1000-1200, няма да тръгне да дава 1500.

Аз забелязвам, че на средно и по-високо ниво са склонни да дават, но за ниско ниво наистина не ги интересува, ако ще всяка седмица да се сменят хората.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 14 Окт 2021, 15:20

Макар и това да е общия случай, има изключения. В ИТ сферата примерно има доста фирми, които поддържат пазарни нива на заплати и има достатъчно ъпдейти. Масово е на 6 месеца ъпдейта на заплата, а в някои фирми (или в първата година) е и на 3 месеца :yes: Другите се сърдят що има текучество и някой се мести, щото му предложили 500-1000лв отгоре. Еми да са му предложили те :wave: В медицината също няма големи смени по болниците по мое наблюдение. Всички други сфери са мамата си ебало :mhihi: Ако има постоянен ъпдейт на заплащането, някой тръгва ли си... няма да е за пари. А няма какво да се лъжем - в България №1 причина за напускане на работа са парите :wave: В някои от големите корпорации с офиси в N-страни, всички са просто поленце в Екселската таблица. Получаваш +5% годишно примерно и квото искаш прави от там нататък :lol:

alekangg написа:Аз забелязвам, че на средно и по-високо ниво са склонни да дават, но за ниско ниво наистина не ги интересува, ако ще всяка седмица да се сменят хората.

Така е, ама и често стават сътресения, щото някой на голямо ниво си тръгне, а новите са на по макс година :wave:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ildivvy » 14 Окт 2021, 16:15

За колко 'ниско' ниво говорим, като всъщност брат ми беше мениджъра, дясната ръка на собственика, и заедно с още един-двама максимум, всъщност му движеха бизнеса и му печелеха милионите! Т.е. е..ти собственика :shock: ! Излиза, че е доста принципен все пак :mhihi: ! Аз може и да не печеля вече толкова много, но няма да ви плащам осигуровки, няма да намеря още един-двама, за да не работите по 14-15ч и да не се налага да пътувате толкова! Като се замислиш...има логика :yes: !

П.П. Сега брат ми и още едни негови бивши колеги наблюдават с интерес до къде ще 'падне' кривата на печалбите и работата... Според повечето, фирмата скоро ще я изместят доста от пазара..., а може и да поизчезне до пролетта :mhihi: ! Става дума за вносител на гръцки козметични продукти...

Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ildivvy » 14 Окт 2021, 16:24

TNT написа:
alekangg написа:Аз забелязвам, че на средно и по-високо ниво са склонни да дават, но за ниско ниво наистина не ги интересува, ако ще всяка седмица да се сменят хората.

Така е, ама и често стават сътресения, щото някой на голямо ниво си тръгне, а новите са на по макс година :wave:

Де такъв късмет! Работещия в склада бил на 3 месеца служба, студент и временно назначен през лятото! Сега му се 'обадили на пожар' да дойде и да обучава някакъв нов...Та той тамън е научил къде са кенефите във фирмата (с извинение), какво и кого ще научи на нещо... И това, защото преди това не си намерили по-подходящ, който да работи там :mhihi: Нищо лично към момчето (студента)! Но и той не издържал :mhihi: ... То като тръгне всичко на доло и ..така става!

Изображение

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 14 Окт 2021, 17:08

Е.Димитров написа:Задължително условие е някой нов меринджей да се запознае из основи със всеки аспект на работата на предприятието!
Това е похвално!
Дори прекаран деня с теб може да му разкажеш освен за задачите, които изпълняваш и за проблемите, които виждаш и евентуално как мислиш, че могат да се решат!

Прав си, ама много малък процент. Това е пореден мениджър, спуснат отгоре и аз трябва да му обяснявам. Поне четвърти или пети за тази година. Парашутист, който няма идея къде е.

Аз проблемите ги споделям и оставям тези, дето взимат повече пари, да си ги решават сами. Хапвам пуканки и гледам сеир. Повече от 12 месеца ни седят обяви за супервайзъри. Никой не иска да идва. Педалите не ме пуснаха отпуск лятото, защото "няма кой да работи". Сега спешно трябва да изляза поне седмица, защото имам много дни. Къде да ида? Хлапето е на училище, жената бачка...
Времето, когато се раздавах изтече безвъзвратно.

Потребител
Аватар
Кара: Yamaha R1
Мечтае да кара: E38 740IL

Мнение от Oblivion » 14 Окт 2021, 17:28

Писах писах 15 минути и накрая го изтрих защото няма никакъв смисъл в България 90% от фирмите управляващи се от българи са тотал щета по всички критерий. За жалост и аз съм на хорото но си чакам коледната премия и дим да ме няма.

На брашното евтини, на триците скъпи е положението и все по-зле ще става но народа нали е търпелив и мое да носи.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 14 Окт 2021, 17:38

Забравих да спомена, че за български фирми не говоря, там в 90% от случаите е ясно всичко, кой на кого и как е станал собственик.
За надолу да не говорим, аз все още знам за хора, които имат 10 дни годишна отпуска и си карат така от години, ами като си карат тяхна воля.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 14 Окт 2021, 18:33

BMW_POWER написа:Повече от 12 месеца ни седят обяви за супервайзъри. Никой не иска да идва.

Що не кандидатстваш?
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 14 Окт 2021, 19:06

Щото му е куц английския след 20 години канада :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 14 Окт 2021, 19:11

BMW_POWER написа:
Е.Димитров написа:Задължително условие е някой нов меринджей да се запознае из основи със всеки аспект на работата на предприятието!
Това е похвално!

Прав си, ама много малък процент. Това е пореден мениджър, спуснат отгоре и аз трябва да му обяснявам. Поне четвърти или пети за тази година. Парашутист, който няма идея къде е.

Аз проблемите ги споделям и оставям тези, дето взимат повече пари, да си ги решават сами. Хапвам пуканки и гледам сеир. Повече от 12 месеца ни седят обяви за супервайзъри. Никой не иска да идва. Педалите не ме пуснаха отпуск лятото, защото "няма кой да работи". Сега спешно трябва да изляза поне седмица, защото имам много дни. Къде да ида? Хлапето е на училище, жената бачка...
Времето, когато се раздавах изтече безвъзвратно.

Що не станеш супервайзър или Рег. мениджър?
Нали знаеш как са нещата и кое как тряя се движи?

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 14 Окт 2021, 19:29

steeN написа:
BMW_POWER написа:Повече от 12 месеца ни седят обяви за супервайзъри. Никой не иска да идва.

Що не кандидатстваш?

Ще ти отговоря с въпрос.

Имаш си работа 40 часа от 8 до 4. Сравнително свободен си и можеш да правиш каквото си искаш. Няма проблем да си напазаруваш, отскочиш до вкъщи, да идеш на лекар или зъболекар. Включваш служебния телефон в 8 и го изключваш в 4:01. Дават ти $40 отгоре на седмица и вече си супервайзър. Цената. На разположение 24/7, не е дошъл някой на работа от твоите хора, не намериш ли някой друг, ти го заместваш. Всички разправии с техника, графици, клиенти и каквото се сетиш минава през теб. Служебният ти лаптоп е винаги с теб.

Ако си ОК, дай CV :ok:

Сонда, двамата ми най-големи мениджъри са тотална щета. Хората бягат заради тях, не заради пари. Те си назначават свои хора и надолу е мазало...

Джорданка, един език се "говори", когато му разбираш хумора. В тази държава не е срамно да не говориш езика като роден. Живеем в 21-ви век все пак :dunno:
Тук работещите за правителството с претенции за билинг (английски + френски) минават на изпити пред комисия и резултатите често са комични.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата