Бихте ли се ваксинирали срещу CoVid?
Модератор: Общи модератори
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
Re: Бихте ли се ваксинирали срещу CoVid?
bum_bum написа:Пак стигаме до моят въпрос- 28 години плащам осигуровки и не съм използвал и един лев от тях ди сега. Ни за преглед, ни за болница, ни за лекарство. Ако се тръшна от ковида трябва ли да плащам?TNT написа:https://offnews.bg/zdrave/ot-3500-lv-nagore-struva-lechenieto-na-tezhko-bolen-s-covid-19-nzok-762110.html?fbclid=IwAR010FoHihTTzgV9saHb8eWaUcrG5ov6LtvGmv-hBAxiZTx38JziBZwIlJA
Интересно как никой не пише за новата идеяКакто бях писал и по-рано, очаквам или вдигане на здравните осигуровки за всички. Или безсмъртните да си плащат като станат не толкова безсмъртни. Изглежда ще е второто.
Нека леко перефразираме

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
kiko написа:bum_bum написа:Пак стигаме до моят въпрос- 28 години плащам осигуровки и не съм използвал и един лев от тях ди сега. Ни за преглед, ни за болница, ни за лекарство. Ако се тръшна от ковида трябва ли да плащам?TNT написа:https://offnews.bg/zdrave/ot-3500-lv-nagore-struva-lechenieto-na-tezhko-bolen-s-covid-19-nzok-762110.html?fbclid=IwAR010FoHihTTzgV9saHb8eWaUcrG5ov6LtvGmv-hBAxiZTx38JziBZwIlJA
Интересно как никой не пише за новата идеяКакто бях писал и по-рано, очаквам или вдигане на здравните осигуровки за всички. Или безсмъртните да си плащат като станат не толкова безсмъртни. Изглежда ще е второто.
Нека леко перефразирамеВзимаш нова кола,28г плащаш каско без да имаш щета.Утре я правиш тотал по твоя вина.Как според теб ще ти я изплатят?Като нова кола или някви трохи да им се махнеш от главата?
Това сравнение не е уместно

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
То и осигуровките не са спестовна касичка, ама изглежда така се разбира 

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
TNT написа:...
Вариант 3, нищо не променяме, всички си доплащат (както си е реално в момента негласно). Васинираните ще плащат изкл. рядко и тях не ги бърка и така нещата се решават сами.

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Ами ако се разболее човек от грип, пак ли ще доплаща, ако не се е ваксинирал?!
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Бихте ли се ваксинирали срещу CoVid?
kiko написа:Утре я правиш тотал по твоя вина.
А като си докарам рак, инфаркт, инсулт, диабет по моя вина, щото пуша, пия, закусвам баници, боза, Белвита и Нестле Фитнес няма проблем, ще ме лекуват?
TNT написа:То и осигуровките не са спестовна касичка, ама изглежда така се разбира
Аз не искам нищо никой да ми връща, а просто да имам равни права с всички останали. Значи може цял живот да живея като свиня и няма проблем. Един път избирам да не се ваксинирам и вече съм прокажен. Ей сиктир!
- TNT
- младши ентусиаст
-
Еми то затова, ако беше застраховка, а не осигуровка... щяха да те питат пиеш ли, пушиш ли, тренираш ли, дебел ли си, ваксиниран ли си. И ако си неваксиниран пушач, дебел пийняк... кофтиии 
П.П. С ГО кво е ? Хора със 7 катастрофи плащат същото като хора с 0
Просто фундаментално нямаме добре работеща система.

П.П. С ГО кво е ? Хора със 7 катастрофи плащат същото като хора с 0

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Е да ама в момента искат да ме питат дали съм ваксиниран. Т.е. осигуровката я превръщат в застраховка. Рисков съм, значи да го духам.
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
bum_bum написа:kiko написа:Утре я правиш тотал по твоя вина.
А като си докарам рак, инфаркт, инсулт, диабет по моя вина, щото пуша, пия, закусвам баници, боза, Белвита и Нестле Фитнес няма проблем, ще ме лекуват?TNT написа:То и осигуровките не са спестовна касичка, ама изглежда така се разбира
Аз не искам нищо никой да ми връща, а просто да имам равни права с всички останали. Значи може цял живот да живея като свиня и няма проблем. Един път избирам да не се ваксинирам и вече съм прокажен. Ей сиктир!

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

- TNT
- младши ентусиаст
-
bum_bum написа:Е да ама в момента искат да ме питат дали съм ваксиниран. Т.е. осигуровката я превръщат в застраховка. Рисков съм, значи да го духам.
Аз затова си мислех, че ще го издухаме всички по равно с вдигнати здравни

На този лаещия, освен заплатата дето му плащаме, платихме му и ваксините и сега и болничния.
https://www.standartnews.com/zarazata/a ... 73806.html
Но няма проблем да се сочат останалите с пръст.
https://www.standartnews.com/zarazata/a ... 73806.html
Но няма проблем да се сочат останалите с пръст.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Има ли фенове на популярния toilet corona challenge
https://www.miamiherald.com/miami-com/m ... 70296.html

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
Jordana написа:Има ли фенове на популярния toilet corona challenge![]()
Ехее ,то от кое време има хора които ближат задници,че една седалка ли няма да олигавят
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Аз съм от хората, твърдо убедени, че няма да се ваксинирам... Обаче... Някак го пипнах. Шибания вирус ме извади от строя вече трета седмица (след 3 отрицателни теста и чак четвъртия светна докато се чудя как да се лекувам), една от които съм в болница, 2 седмици с температура, още не ми се изчиства пневмонията (не съм стигал до кислород), не е ясно колко време няма да мога да спортувам, почти всички мускули по мен изчезнаха, защото 2 седмици не ядях и по 500кал на ден и т.н. Чакат ме и 2 седмици карантина. Та, честно казано в безсънните нощи доста си мисля, че една инжекция можеше да ми спести всичко това и малко възгледите за нещата се променят. Снощи изкараха един на носилка в черен чувал покрай мен в коридора, интензивното е пълно, отделението в ИСУЛ също. Лекарите и сестрите не достигат, но правят, каквото могат. Много против РНК ваксините съм, въпреки, че технологията е смислена, но в случая е експеримент. Обаче на Янсен ваксината си е старомодна и й се чудих няколко месеца (за да мога да пътувам спокойно) и сега сякаш съжалявам,че не направих нищо. Ваксината не е гаранция срещу разболяване, но можеше да ми спести поне част загубеното време, здраве, нерви и пари и притеснения на близките ми. Тук всички лекари и сестри са ваксинирани, но са се разболявали, въпреки това, повечето леко. Та, погледнете го и от тази гледна точка - с късмет може и да минете за 3 дни (както аз се надявах), ама може и да станат много повече. Говоря с доста хора тук - има такива лежали по 20 дни и са били на ръба да се катурнат. За щастие повчето излизат добре, но възстановяването е по 6м с късмет. Стресът и страхът са най-големите убийци - ваксината може и да повреди човек някога, не се знае. Но тоя тандем със сигурност убива. Затова - който го е страх от вируса - да се ваксинира, винаги това съм казвал като ме питат. Мен не ме е страх (по принцип не ме е страх от болести) и не мислех да се ваксинирам, освен заради пътуванията, но стресът, който ми докара и ми спря живота буквално не е ясно още за колко, сега осъзнавам, че ми беше излишен. Малко дълго стана, но това ми се случва в момента и може да ви даде малко различна гледна точка.
Never mistake motion for action...
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
bum_bum написа:kiko написа:Утре я правиш тотал по твоя вина.
А като си докарам рак, инфаркт, инсулт, диабет по моя вина, щото пуша, пия, закусвам баници, боза, Белвита и Нестле Фитнес няма проблем, ще ме лекуват?TNT написа:То и осигуровките не са спестовна касичка, ама изглежда така се разбира
Здравето си е твое сам си избираш начина на живот.Само,че за изброените болести няма измислен лек за безсимптомно или сравнително леко каране на болеста.Демек да не натоварваш здравната с-ма,а за ковид в случая е доказано че ваксинираните я карат по леко,и ваксини има стига да желаеш.Щом не желаеш не би трябвало да имаш претенций ако за теб се изхарчат пари колкото за 3ма ваксинирани в болницата.
Зак-в случая има общо и то много за съжаление.Защото може цял живот да внасяш като поп, здравни осигуровки ама пропуснеш 2-3м и отидеш при джипито ще светнеш кат коледна елха,че си нередовен.Ще ги усетиш като станеш пенсионер(евентуално).Колкото за неуместното ми сравнение тъпото е,че ние ценим много повече ламарините от личния живот/здаве.Справка колко често българина си прави каско на колата и колко често застраховка живот!