Бихте ли се ваксинирали срещу CoVid?
Модератор: Общи модератори
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Re: Бихте ли се ваксинирали срещу CoVid?
Пандемията прави пик в различен момент в различните държави . Не ги сравнявайте в момента колко е там и тука . Все едно е да сравняваш тука преди три месеца и тука сега .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
bum_bum написа:zAcK написа:bum_bum написа:Виж и смъртност в двете държави преди пандемията
На мен ми е ясно, че сме тотал щета тюфлеци, че нагъваме боклуци, че въздухът ни е яко мръсен и т.н.
Просто сравнявам текущи данни, щото колега нали каза, че там били ваксинирани, ама пак било зле.
Колко да е зле при 10 пъти по-малко тежки случаи в болницитеВиж, тук са 10 пъти повече, ама и болници нямаме.
Има цели области, които практически нямат здравеопазване. Ама както ти би казал,
българинът пие смърдящ метилов алкохол сварен в барака нагъвайки кренвирши и се мисли за безсмъртен.......
Мисълта ми е, че да гледаме каквито и да е било статистики е безполезно без да бъдат коригирани спрямо изходното положение.
Когато се наложи корекцията със смъртността и заболяваемостта от другите заболявания, които биха имали отношение към начина по който протича заболяването от корона, тогава биха могли да се правят изводи дали ваксинационните планове в различните страни са резултатни или не.
Но това мисля никъде не е правено.
Така е, но 10 пъти разлика е плашеща, дори и да са повече причините

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Аз не знам кво значение има здравеопазването за нещо, за което на практика няма лечение... какво има да приравняваме и изравняваме. И до вчера се подигравахме западняците колко били зле и какви боклуци ядат, само медицината ги държала живи, сега станаха най-здравите когато ни се връзва да си оправдаем тезата
И какво стана със Шведския модел при 70% напълно ваксинирани там...
Декември/Януари не ни мърдат мерки и ще бъдат пак тежки с това поведение ако продължава. Тъпотия.

Декември/Януари не ни мърдат мерки и ще бъдат пак тежки с това поведение ако продължава. Тъпотия.
Последна промяна steeN на 16 Окт 2021, 11:29, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
steeN написа: И до вчера се подигравахме западняците колко били зле и какви боклуци ядат, само медицината ги държала живи, сега станаха най-здравите когато ни се връзва да си оправдаем тезата
Ъъъъъ

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Аз не подкрепям тезата, че тук сме най-умните, щото масово сме решили да не се ваксинираме.zAcK написа:bum_bum написа:zAcK написа:bum_bum написа:Виж и смъртност в двете държави преди пандемията
На мен ми е ясно, че сме тотал щета тюфлеци, че нагъваме боклуци, че въздухът ни е яко мръсен и т.н.
Просто сравнявам текущи данни, щото колега нали каза, че там били ваксинирани, ама пак било зле.
Колко да е зле при 10 пъти по-малко тежки случаи в болницитеВиж, тук са 10 пъти повече, ама и болници нямаме.
Има цели области, които практически нямат здравеопазване. Ама както ти би казал,
българинът пие смърдящ метилов алкохол сварен в барака нагъвайки кренвирши и се мисли за безсмъртен.......
Мисълта ми е, че да гледаме каквито и да е било статистики е безполезно без да бъдат коригирани спрямо изходното положение.
Когато се наложи корекцията със смъртността и заболяваемостта от другите заболявания, които биха имали отношение към начина по който протича заболяването от корона, тогава биха могли да се правят изводи дали ваксинационните планове в различните страни са резултатни или не.
Но това мисля никъде не е правено.
Така е, но 10 пъти разлика е плашеща, дори и да са повече причинитеТ.е. каквито и да са причините, повече плашеща е
Тук май всичко ни е сбъркано
Ако направим аналогия с вота по изборите в нормални държави и у нас ще видим паралела- просто каквото и да ти приказват никой вече не вярва. Вероятно заради това хората масово не гладуват и не се ваксинират.
Едно е факт. Прилагат се невиждани мерки за да се осигури ваксинационно покритие. Забрани, ограничения, томболи, награди.. дали с мисъл за добро или за печалба едва ли някой от нас може да каже.
Че няма признато ефективно лечение е факт. Но също така е факт, че в една държава в която има функциониращо здравеопазване очаквано смъртността ще е по-ниска. Своевременно диагностициране, прием в болница и адекватни грижи няма как да не дадат резултат.
Не виждам какво извъртам за да си подкрепям тезата. Другите се хранят почти толкова лошо колкото и ние. Но там има ранна диагностика и мерки, които удължават преживяемостта при редица заболявания. Тук това липсва.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Най-малкото трябва да са ваксинирани тези над 60-65 години. А дори в тази група хората са тотално безхаберни и това е причина номер 1 за тази смъртност. Дигностицирането зависи от пациента също, не само от лекаря. Колко тука в Бг са на принципа имам нещо, ама не ми се занимава с тестове и като стане зле все тая къде се "лекува".
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
В таз Ирландия 70% хоспитализирани нямат ваксина , а другите 30% остава да са ваксинирани. Тука е друго , 95% на 5-10% . Е къде е логиката . Няма такава . Правилно Бум каза , че статистиките не могат дадат разумно научно и каквото и да е обяснение на процесите по темата , това в световен мащаб. Нищо не отричам ама пенсионер да се боде с ваксина щото ще му спаси живота като единствено решение е хвърляне на прах в очите с шепите . Възрастните масово ядат , хляб , кисело мляко , салам , сирене от 5лева , газирано лев и мнайсе за три литра и т.н. Демек това (не единствено) отключва и причинява множество здравни проблеми , което ги праща в графата рискова група и айде да ги бодем щото ша умрат . Ама другите дет ске по техните стъпки майната им ще я караме така и ша тургаме парцали по устите без да имаме симптоми и реално здрави пак са рискови реално и в действителност. Значи гледа се трескичката в окото ама клона забит в другото се не вижда. Оня ден една жена я питат скъпа ли е храната , тя каза нямаме възможност да си купуваме Храна и взимаме най-евтиното разбирайки , че е боклук , но искаме да оцеляваме.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Ами скъпа е и пак няма гаранция колко е читава като цяло.
Някак си мекички родни кашкавали и то краве мляко по 20лв/кг е много или по-скъпо от Европа за идентичен продукт.
Овце, кози са 25-30 и то пак за не особени зрели, че ако е зрял и твърд нямат файда.
С тези драстични увеличение на ток, парно, вода, горива и т.н., много хора ще се озъбят сериозно тепърва.
Някак си мекички родни кашкавали и то краве мляко по 20лв/кг е много или по-скъпо от Европа за идентичен продукт.
Овце, кози са 25-30 и то пак за не особени зрели, че ако е зрял и твърд нямат файда.
С тези драстични увеличение на ток, парно, вода, горива и т.н., много хора ще се озъбят сериозно тепърва.

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
То това с икономическите последици от пандемията отдавна се говори, още от самото начало, но не мисля, че много хора реално са осъзнали колко зле ще стане работата.
Ами, аз не знам дали ти го знаеш от около година, но малката не беше родена когато батко и го е вземал, а тя е 2014-та.
Той е 2008-ма, не искам сега да гледам от кога го знам този имуностимулатор точно, но има 10 години откак детската лекарка го предписва, универсално, за всякакви вируси. И да, ако се открие вируса на време, не се стига до антибиотик, ако си караш вируса така (в момента не говоря за корона)без антибиотик и обикновено протича по-леко, отколкото би протекъл иначе. Не виждам за какво скачаш на бой пак, след като аз просто пиша нещо на колегата, който нито ще се засили за ваксина според убежденията му, нито от първия ден ще хване антибиотика. А последното е универсалното лекарство за БГ да ти кажа, не изото.
И то точно защото уж трябва да е само с рецепта, но аптеките пак ти го дават, а някой(повечето)лекари се презастраховат дори когато не си за антибитоик и ти го предписват, че да не стане фаул.
vlad0 написа:Top Gun Maverick написа:Май бяха по 12-13 лв. в Марешки, да кажем, че не са точни, но ако ти покаже, че имаш, значи имаш, ако ти покаже, че нямаш, не е ясно нямаш ли.Върви си купи изопринозин и пий три пъти по две ако не си го докарал за антибиотик и си ти. Минимум няма да ти навреди.
Е това е ... "изопринозин" е топ лекарство и не уврежда! Нищо, че стана популярно преди около година ... ама ваксината е ужас... Дори и казва как "минимум няма да ти навреди"![]()
Майната и на логиката
Ами, аз не знам дали ти го знаеш от около година, но малката не беше родена когато батко и го е вземал, а тя е 2014-та.

In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Не знам колко от вас знаят, но е факт, че в България се пият антибиотици за всичко, в пъти повече спрямо Европа.
От бебета до дядовците, за всичко което не е минало на 2 или максимум на 3ият ден се дава антибиотик, даже много хора директно започват с него за всяка настинка.
Това оказва много сериозно влияние и затова и тук децата са супер болни, всеки месец, а бебетата до към 2-3-4 години през 10 дни най-много.
От бебета до дядовците, за всичко което не е минало на 2 или максимум на 3ият ден се дава антибиотик, даже много хора директно започват с него за всяка настинка.
Това оказва много сериозно влияние и затова и тук децата са супер болни, всеки месец, а бебетата до към 2-3-4 години през 10 дни най-много.
- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46, G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: M54B22
B48B20
Пълни глупости, почти никой вече не предписва антибиотик докато не легнеш да мреш. Детето от половин година се влачи през 10 дни болно, поне 5 различни лекари са я гледали и всеки предписва капчици, хапченца за смучене, сиропчета за имунитет, чайчета и всякакви хомеопатични лайна. Е сега пак си е вкъщи от 1 седмица и сигурно още толкова ще трябва да се оправи.
Жената и тя две седмици кашля като магаре и пак сиропчета и прахчета я караха да взима, накрая намери някакъв доцент, който да се сети, че е за антибиотик - азакс и на втория ден почти беше изчезнала кашлицата. Всеки лекува симптомите, а не причината за болестта. Не че антибиотика е панацея за всичко, но като трябва си трябва.
Короната няма значение на кой ден е потвърдена - види ли се на скенера/рентгена изменение в дроба почваш антибиотика. Аз от ден втори бях наясно, че е корона, на ден 4 ПСР-а го потвърди, на 7 ден на снимката се видя, че нещата не отиват на добре с кашлицата и пих антибиотик. Дали от него, дали просто имах късмет и минах метър, но ми се размина.
Жената и тя две седмици кашля като магаре и пак сиропчета и прахчета я караха да взима, накрая намери някакъв доцент, който да се сети, че е за антибиотик - азакс и на втория ден почти беше изчезнала кашлицата. Всеки лекува симптомите, а не причината за болестта. Не че антибиотика е панацея за всичко, но като трябва си трябва.
Короната няма значение на кой ден е потвърдена - види ли се на скенера/рентгена изменение в дроба почваш антибиотика. Аз от ден втори бях наясно, че е корона, на ден 4 ПСР-а го потвърди, на 7 ден на снимката се видя, че нещата не отиват на добре с кашлицата и пих антибиотик. Дали от него, дали просто имах късмет и минах метър, но ми се размина.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Е, ако е в дроба и работата отива на бактериална инфекция вече, тогава да, ама иначе няма смисъл.
Азаксът го пих преди 4 години аз, за пръв път се докарах до антибиотик от...често казано не помня като малък дали пих там по едно време. Ама тая година нещо стана и нито се хранех хубаво, нито хапвах там мед поне да речем и 40 дена викам, ще мине, ще мине та накрая майка ми кажи-речи на сила ме заведе на доктор, рентген и бронхит от едната страна излезе, уж лек.
Лекарите с тая хомеопатия общо взето залъгват хората. Това е по-зле от това да те лекуват с билки защото те поне съществуват от хиляди години и наистина помагат, стига да се знае кога от какво трябва да се взема. Да не говорим колко лекарства ги правят от билки вече.
Азаксът го пих преди 4 години аз, за пръв път се докарах до антибиотик от...често казано не помня като малък дали пих там по едно време. Ама тая година нещо стана и нито се хранех хубаво, нито хапвах там мед поне да речем и 40 дена викам, ще мине, ще мине та накрая майка ми кажи-речи на сила ме заведе на доктор, рентген и бронхит от едната страна излезе, уж лек.

Лекарите с тая хомеопатия общо взето залъгват хората. Това е по-зле от това да те лекуват с билки защото те поне съществуват от хиляди години и наистина помагат, стига да се знае кога от какво трябва да се взема. Да не говорим колко лекарства ги правят от билки вече.

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
Top Gun Maverick написа:Това е по-зле от това да те лекуват с билки защото те поне съществуват от хиляди години и наистина помагат, стига да се знае кога от какво трябва да се взема. Да не говорим колко лекарства ги правят от билки вече.
Не знам дали знаеш, ама някои билки помагат повече от всякакви антибиотици. Например маслото от бял риган

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
На мен ли говориш? Баща ми хемороидите си оправи със змийски корен(отровен е в големи количества)преди сигурно 20 години, а лекар ако го бе видял щеше да иска операция. На задника не можеше да си седне в даден момент, а сега не знае що то болка от това. Да не ти казвам на колко хора е помогнал така да се разминат с операцията. И странно или не, обаче те с майка на 60 около, короните не разбраха кога и дали са ги карали, а той си кара такси, тоест постоянно с вирусите и абсурд да не се е срещнал. Ама билките не са му чужди. Не, че не е стигал до антибиотик.
Ти захапвай корена от джинджифил и не му мисли.
Ти захапвай корена от джинджифил и не му мисли.

steeN написа:Декември/Януари не ни мърдат мерки и ще бъдат пак тежки с това поведение ако продължава. Тъпотия.
Стинка, по-рано ти писа, че есента (сиреч сега) всичко ще е ОК и максимум маски на обществени места. Сега пък за тежки мерки говориш ...
Не го пиша за заяждане (не, че не си ми паднал

- една ваксина
- втора ваксина
- може да се миксват (над 4 милиона миксираха, за да могат да идат на ваканция лятото)
- упс, миксирането не се признава
- трети бустер
- другия месец Щатите отварят границата за дабъл ваксинирани канадци, НО не признават Астра Зенека. Упс

В момента 82% са дабъл, близо 90% с една ваксина. Вече влизаме в
МАТРИЦАТА, НАРЕЧЕНА QR code
Така, по-лесно ще "проверяват", дали си се боцнал или не. После към кода ще ни вържат и целия здравен картон, след това домашен адрес, банкова информация, данъчни и ... на 100% сме вътре. Тотален контрол над всичко. Биг Брадър пасти да яде. Тук дори в тоалетната ще ни следят. Може да е смешно, но рано или късно ще си ни чипират като домашни любимци и нататък вече само писателите фантасти могат да гадаят. Преди да се засмее някой, тук в Декатлон на касата изипваш всичко в една като "дупка" на рафта и всички стоки се сканират едновременно. Никой не ги прекарва на скенер една по една. Така и властите след време ще ни "сканират" (примерно полицай, като те спре) и веднага ще му светва на екрана цялото ти досие. Няма да се обажда по станция, да рови или пише на РС и т.н. 2-3 секунди и си четен вестник. Казано накратко, вече сме стоки