Бихте ли се ваксинирали срещу CoVid?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Когато излезне CoVid ваксината и бъде достъпна бихте ли се ваксинирали?

Не!
206
61%
Да, веднага
58
17%
Да, 1 месец по-късно
14
4%
Да, 3 месеца по-късно
16
5%
Да, 6 месеца по-късно
21
6%
Да, 9 месеца по-късно
21
6%

Общо гласове : 336
големия брат на Монтоя
Аватар

Re: Бихте ли се ваксинирали срещу CoVid?

Мнение от BMW_POWER » 17 Окт 2021, 16:10

Anthony_J написа: Статистиката е точна наука, с нея не може да се спори.

Колега, статистиката е най-неточната наука. С нея може да се спори за всяка една цифра. Това е единствената наука, която може да брои круши и да изкарва ябълки. Стинката може да ти пише много. Елементарен и популярен пример:
Стоим си ние с теб у дома и гледаме телевизия. Колегата Х е някъде с три мадами (дай Боже всеки му). За статистиката, и тримата сме имали по една мадама :ok:
Аз ям свинско, ти ориз, за статистиката двамата сме яли свинско с ориз...
Това според теб точна наука ли е и ти съгласен ли си с горните цифри?

бг-то е получило за 2020 1.35 млрд. евро за борба с грипа. Колкото повече - толкова повече. Ако няма болни, няма да и и помощи. Лекарите са като механици. Отиваш за едно, пишат друго. Не забравяй, че болниците са търговски дружества и печелят от всяка една клинична пътека. А навсякъде е пълно със скандали, за фиктивни лечения и точене на здравната каса.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 17 Окт 2021, 18:31

Явно няма 20к повече умрели за тази година, това е лъжа и измама и са живи. :help:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seimo » 17 Окт 2021, 19:02

Има 17к повече починали от 2019 да. Смъртността спрямо предните години започва да се покачва от 40+ нагоре. Интересното е обаче че при всички възрастови групи под 20 години смъртността е много по-ниска от предходните години въпреки трудния достъп до болнични заведения. СлОчаеност :winky:

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 17 Окт 2021, 19:26

Аз се пооправих. Върна ми се малко обонянието. Мисля все пак не е било коронавирус, макар че нали всичко вече е това, няма настинки и грип?!

Не си правих тест, викам си по-добре да ядат децата ми нещо за тия 20лв, отколкото на някой от коронавирус мафията децата му. :lol:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 17 Окт 2021, 19:34

А, няма. Децата домъкнаха нещо миналата седмица и се осраха и оповръщаха на другия ден с лека температура. До неделята бяха ОК. На другата седмица нещо ново само с температура и кашлица за още 2 дни.

Миналата и по-миналата година не бяха боледували и наистина мислех, че освен короната други болести няма ама тая за седмица се разписаха два пъти.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 17 Окт 2021, 20:21

Аз се разболявам втори път за 3 месеца, а не бях се разболявал доста отдавна, преди още ковид да беше водеща тема. В сряда усетих на работа, че нещо не съм в ред, до вечерта ме беше втресло вече, едвам се отоплих у нас, иначе леко дразнене в гърлото имах и това, че ми беше студено. Още тогава почнах с прахчета против настинка, с таблетки за гърлото, чайчета, но не.. От вчера доста ме заболя гърлото, вечерта ми се запуши носа и май от тогава не усещам аромати, не знам дали е заради запушения нос или съм лепнал вируса. Утре ще звъня на личната и да видим. Иначе нито температура имам, нито ме боли нещо извън гърло и глава ако вися пред компютъра, хапвам, макар и да нямам апетит много.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от sub_eleven » 17 Окт 2021, 20:44

drifty написа:В сряда усетих на работа, че нещо не съм в ред, до вечерта ме беше втресло вече, едвам се отоплих у нас, иначе леко дразнене в гърлото имах и това, че ми беше студено. Още тогава почнах с прахчета против настинка, с таблетки за гърлото, чайчета, но не.. От вчера доста ме заболя гърлото, вечерта ми се запуши носа и май от тогава не усещам аромати, не знам дали е заради запушения нос или съм лепнал вируса. Утре ще звъня на личната и да видим. Иначе нито температура имам, нито ме боли нещо извън гърло и глава ако вися пред компютъра, хапвам, макар и да нямам апетит много.

По същия начин се разви и при мен. Само че болката в гърлото беше за една нощ само и изчезна. Не съм пил нищо освен чайове, йегермайстер и вино за лечение. Ааа, и два-три стрепсилса.
Вчера се облякох добре и си редих дърва в гаража да се подготвям за сезона, после си правих някакви други работи. В общи линии като се раздвижа и оздравявам много бързо.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 G05/X1 F48
Мечтае да кара: 911

Мнение от Jorixa » 18 Окт 2021, 11:13

sub_eleven написа:Не съм пил нищо освен чайове, йегермайстер и вино за лечение.

То за тва българите са на 3то място по смъртност, щот се лекувате с алкохол..

Иначе и приятелката ми от 3 дена е с 37.1 температура, хрема и без вкус/обоняние, ама теста е отрицателен.

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 18 Окт 2021, 11:32

Ако е антигенен тест.... и е хванала ЮАР щама... няма и да покаже :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
Мечтае да кара: E30 M3
Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет

Мнение от michev » 18 Окт 2021, 12:30

Само за протокола - трима души покрай мен в момента са болни, уж от корона вирус. И тримата са ваксинирани, от пролетта. Аз не съм ваксиниран, както и никой от семейството ми, контактен съм с тримата гореописани. Здрав съм, и нищо ми няма.
only rear wheel drive

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 18 Окт 2021, 12:33

хехе, УЖ са болни, аз съм здрав, видяхте ли сега файда от ваксината не само, че няма, ами се разболяват

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 18 Окт 2021, 12:51

И аз познавам двама ваксинирани, които в момента са с положителни тестове, но нищо сериозно им няма. Все едно настинка карат. Но, да. Положителни са и имат някакви симптоми. Но пък познавам и неваксинирани, в трийсетте, дето са доста зле. :dunno:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 18 Окт 2021, 13:39

Проблема на българина е че е свикнал винаги да гледа в чуждия двор - познавам еди кой си бил се разболял, но нищо му няма => няма коронавирус или познавам ваксиниран дето се разболял, но му било много зле => ваксините ще ни уморят :mhihi:
Днеска по радиото слушам как постепенно в държавите с висок брой ваксинирани започват да отменят мерки, ограничения и т.н. тука ще се въртим в един омагьосан кръг с тъпи мерки, тъпа ваксинационна кампания = висок брой заболели/починали.

ентусиаст
Аватар

Мнение от sub_eleven » 18 Окт 2021, 13:55

Jorixa написа:
sub_eleven написа:Не съм пил нищо освен чайове, йегермайстер и вино за лечение.

То за тва българите са на 3то място по смъртност, щот се лекувате с алкохол..

Йегермайстера си е като сироп за кашлица... Виното е с ясни свойства също.

С какво искаш да се лекувам, дори температура нямах? И да имах, нямаше веднага да се нагълтам с боклуци, както повечето правите.

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 18 Окт 2021, 17:05

Колин Пауъл умрял от коронавирус, след усложнение. Май казаха на 84 години.
Последна промяна Top Gun Maverick на 18 Окт 2021, 19:04, променена общо 1 път
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата