Бихте ли се ваксинирали срещу CoVid?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Когато излезне CoVid ваксината и бъде достъпна бихте ли се ваксинирали?

Не!
206
61%
Да, веднага
58
17%
Да, 1 месец по-късно
14
4%
Да, 3 месеца по-късно
16
5%
Да, 6 месеца по-късно
21
6%
Да, 9 месеца по-късно
21
6%

Общо гласове : 336
ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: колело

Re: Бихте ли се ваксинирали срещу CoVid?

Мнение от FaceOff » 19 Окт 2021, 1:15

Доколкото си спомням и на предишните 'вълни' пиковете идваха у нас, след като бяха преминали в 'нормалния свят'.
За Флорида не знам, ама какво се случва в Африка? Ковид май не ги лови на тоя континент, а нивото на ваксинация е пренебрежимо ниско.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 19 Окт 2021, 9:08

Смяташ ли, че някой го интересува какво става в Африка? Там човешкия живот не е особено ценен и никой не се интересува кой къде и как е умрял.

В повечето страни там има бум на корупция по всички нива, дори за елементарен тест за ковид, който го правят чужденците на качване на самолетите. Има голяма шанса да ти се обадят, че е положителен и да ти искат пари 200-300 долара на човек, за да те пишат отрицателен.. хората не си поплюват

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 19 Окт 2021, 9:29

zAcK написа:Положението в БГ този път май ще е по-тежко и от предходния :dunno:

По спомен легловата база предвидена за тази вълна (без да се затварят други отделения) беше 2500 легла. Сега са 6200+, т.е. има близо 4000 легла "отрязани" от другите отделения. Ама те хората така и така ще си умрат :dunno:
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: E46 320d

Мнение от stean » 19 Окт 2021, 11:15

zAcK написа:В нормалния свят в момента заболелите намаляват, а тук стават все повече - 4979 нови случая в понеделник :shock:

България .. - 36 798 (5 - 18 октомври) - 6,8 милиона население.
Шотландия - 34 728 (5 - 18 октомври) - 5,5 милиона население.
Уелс ....... - 36 778 (5 - 18 октомври) - 3,2 милиона население.

ентусиаст
Аватар

Мнение от FaceOff » 19 Окт 2021, 12:34

alekangg написа:Смяташ ли, че някой го интересува какво става в Африка? Там човешкия живот не е особено ценен и никой не се интересува кой къде и как е умрял.

В повечето страни там има бум на корупция по всички нива, дори за елементарен тест за ковид, който го правят чужденците на качване на самолетите. Има голяма шанса да ти се обадят, че е положителен и да ти искат пари 200-300 долара на човек, за да те пишат отрицателен.. хората не си поплюват

Значи нищожния брой заразени в Африка е заради корупция? А труповете къде ги крият?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 19 Окт 2021, 12:38

Лъва ги е изял :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 19 Окт 2021, 12:49

Никой не ги брои изобщо, те така или иначе си мрат като мухи.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 19 Окт 2021, 12:57

Те нямат болници, нямат питейна вода... що нямали тестове за вируси и ваксини :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 19 Окт 2021, 13:00

Моят тест излезе положителен. Доста бързо успрях да мина, без опашки, въобще не съм чакал. Бях паркирал далеч от манипулационната и се върнах в рамките на 10 минути, а ходенето ми е било поне 3-5 минути в посока, буквално за секунди влязох и излязох. Това, което леко ме притеснява и не разбирам е, защо личната не ми преслуша дробовете. Имам лека кашлица, но все пак малко ме притеснява и дори обмислям да поискам снимка за всеки случай. Другото още по-странно е, че не ми предписаха нищо за пиене, освен обичайните неща за настинка, по мое усмотрение..
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: B48B20А

Мнение от streetz » 19 Окт 2021, 13:13

С тези леки симптоми не си чак за снимка сигурно, но наистина е странно защо поне не те е прегледала на слушалка. Сигурно е бързала да те разкара, да не сееш заразата :) Ако нямаш висока температура, задух и болки в гърдите - не го мисли. Беше казал, че от сряда ти е зле, значи днес е 7 ден. Ако има нещо да се влошава - оттук нататък ще е, първата седмица вируса си е като обикновен грип, след това започват усложненията ако ще има такива.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

ентусиаст
Аватар

Мнение от FaceOff » 19 Окт 2021, 13:20

steeN написа:Никой не ги брои изобщо, те така или иначе си мрат като мухи.
Да, от вирОса глад, за което никой не го евеше десетилетия назад..

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Мнение от TheDriver » 19 Окт 2021, 13:24

Личната няма да те доближи, само по телефона ще се чувате. :mhihi:

При мен, жена ми бременна в 4тия месец не я преслушаха в Ковид спешен център на голяма частна болница. :banghead: Даже и след скандал от моя страна пак не пожелаха. Ден по-късно се наложи почти носейки я да я вкарам в Ковид спешното на Майчин дом. :banghead:

ПСР теста ти е входния билет за болницата, ако се наложи- не дай си Боже.

Лекарства не искам да препоръчвам, не съм лекар. Стой спокойно, следи си кашлицата и дишането, погледни за дихателни упражнения. Вземи си и един оксиметър(за мерене на сатурацията), ако все още се намират на нормални цени. :yes: Глупаво е да разкарваш линейки само, за да дойдат да ти премерят сатурацията.

Като ти звънне кварталния му запиши номера - ако ти се наложи да ходиш на преглед ще трябва да го уведомиш него и РЗИ.
Последна промяна TheDriver на 19 Окт 2021, 13:28, променена общо 1 път

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 19 Окт 2021, 13:25

При някои се развива доста бързо, какъв седми ден.
Че ти какво мислеше, че предписват, животоспасяващи ли? То си е съвсем обикновен грип относно начина му на лекуване, необикновеното идва ако организма ти не може да се справи с него. Както викаше една одеве, на гриповете вече им сложихме коронка и няма обикновени такива. Аз казах, че ме сме я сложили сега, ами далеч преди да бъдем родени ние, просто сега разновидността на коронавирус, тоя Ковид 19 е различен, ама то пък излезе и той с хиляда чишита.
Колега, под карантина ли си? Кофти в такава ситуация(и заради нея много хора не си правят тестове)е, че ако нещо имаш нужда от лекар или да те преслушат, само на 112(другият път е в пъти по-тромав и от тях)и обаждането трябва да започне с "ало, ковидясъл съм и се влошавам", а те ти казват нещо от сорта на моля изчакайте, вашето обаждане е важно за нас. И с кашлица и без кашлица ако нещо усетиш мушкане ще ти трябва снимка.

Джокович казал, че може да пропусне Аустрейлиън оупън, а там той е рекордьор, плюс това една победа го дели от първото място по трофеи от големия шлем, плюс това едни големи милиони му дават за тая титла...
Та може защото бил обезпокоен от мерките, които предприемат властите там. Ако някой не знае той е върл противник на ваксинирането, а при въпрос на журналисти дали е ваксиниран той отговорил, че е противозаконно да му се задава такъв въпрос.
Аз викам вече всички неваксинирани да се обявим за дискриминирани, понеже така предполагам се чувстват всички в държави където това са около 20-30%-та от населението, а тука сме 90 и почти се чувстваме така, смятайте ако ние бяхме малцинство, щяха с камъни да ни бият ако ни видят някъде публично. :shock:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 19 Окт 2021, 13:33

streetz написа:С тези леки симптоми не си чак за снимка сигурно, но наистина е странно защо поне не те е прегледала на слушалка. Сигурно е бързала да те разкара, да не сееш заразата :) Ако нямаш висока температура, задух и болки в гърдите - не го мисли. Беше казал, че от сряда ти е зле, значи днес е 7 ден. Ако има нещо да се влошава - оттук нататък ще е, първата седмица вируса си е като обикновен грип, след това започват усложненията ако ще има такива.

Нямам болки никакви, задух нямам, и температура нямам никаква, май въобще не съм имал тоя път. Гърлото почти ми мина, малко ми е запушен носа и кашлям, просто сякаш ми се усилва кашлицата и може и да си въобразявам, но сякаш и се променя. Ама в тия времена и на себе си не мога да вярвам вече..

Под самокарантина съм за момента. Никой не ми е звънял още, но аз от сряда вечерта си стоя у нас, само вчера отидох при личната и после за пср-а. Ще си вися у нас 2 седмици, чакам да ми се обадят. Само до терасата ходя, апартаментите са кофти нещо, винаги съм го твърдял.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 19 Окт 2021, 13:35

FaceOff написа:
alekangg написа:Смяташ ли, че някой го интересува какво става в Африка? Там човешкия живот не е особено ценен и никой не се интересува кой къде и как е умрял.

Значи нищожния брой заразени в Африка е заради корупция? А труповете къде ги крият?

Абе няма вирус, всичко е лъжа и измама :bowdown: :bowdown: :yes:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата