Бихте ли се ваксинирали срещу CoVid?
Модератор: Общи модератори
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Re: Бихте ли се ваксинирали срещу CoVid?
sub_eleven написа:https://m.dnes.bg/koronavirus/2021/10/19/lechenieto-s-antibiotici-prichina-za-visokata-covid-smyrtnost-u-nas.507427/amp
И моите наблюдения над всички тежко прекарали са такива... Антибиотик от ден едно
"Подкрепям сертификата, но много по-добре е хората, които са преболедували, да имат достъп до нормалния живот, да не бъдат ограничавани, за да не се крият, че са заразени. Изследването за антитела в добра лаборатория е по-сигурен начин за доказване на преболедуване от PCR тест. Но властите не ги признават, а е доказано, че хората, които са преболедували, 15 пъти по-рядко се заразяват от ваксинираните", заяви хематологът.
Баси специалиста като не разбира какво тества PCR и тест за антитела

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.
- FaceOff
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: колело
Ganchev__ написа:TNT написа:Ganchev__ написа:Тестовете за антитела не са показател "колко е имунитета".
Това и още 10 пъти да се напише, ще остане подминато. Страх ме е и да питам колко от пишещите в темата са си ги тествали реално...
Наистина част от колегите не могат да четат да анализират информация.Потресен съм, честно.Важното е, че сме яко тъпи според seimo.
Пиша,че антителата не са фактор, последното мнение в темата : "що се хващаш за антителата" ? Абе български език говорите ли?![]()
Искал т- клетъчен имунитет да изследва...и аз искам три М-ки в гаража и бензина левче ама няма.Искам и АЕЦ Белене да бяхме построили, ама тогава никой нищо не каза.Не си ти човека, който ги определя и ще ги определя тия неща.Питай ме сега защо
Изкуството да говориш и нищо да не казваш

Да бе, говоря български, ти не говориш. Точно защото пишеш, че антителата не са фактор означава, че се хващаш за тях. Кви Мки те гонят не разбрах? Колко е цената на т клетъчния? Малко повече от на пср-а, ма аз ще си го направя, не ща държавата да ми го поема, само искам после д ми издаде сертификатчето, ризбириш ли..
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/18716625/

Ганчев кажи защо болниците не са пълни с повторно боледували недей разтяга локуми, М-ки и простотии 

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
TNT написа:Това и още 10 пъти да се напише, ще остане подминато. Страх ме е и да питам колко от пишещите в темата са си ги тествали реално. От наистина тествалите си ги покрай мен... при някои бяха изфирясали след месец и половина.
Te тия, с изфирясалите антитела, нали ти е ясно, че след ваксиниране ще е същото? Или не е....?
А знаеш ли покрай мен колко хора с антитела, ги имат в продължение на месеци (при някои е минала дори година), че и нивото не пада... пък даже при някои са се и увеличили (това как ли е станало... хмммм)... и от как са боледували, отново не им се е случило... а покрай тях най-различни приятели/познати са се заразявали... ваксинирани... това всичко показател за какво е? За нуждата от ваксиниране на преболедувалите? SPOT ON!
Ganchev, а за какво са показател тестовете за антитела и наличието на самите антитела? За развитие на аграрният бизнес в Северна България?
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
То и за телефони половината китайци имат повече РАМ и по-силни процесори от Айфона, ама на бенчмарковете малко издишат
Наличието на антитела не е достатъчен фактор. За мен просто няма тест, който да покаже ти колко си защитен. Без значение от ваксина или преболедуване, или си батка живял цял живот без алкохол, банички и цигари.
Тук е малко по-нАучно обяснено.
https://nauka.offnews.bg/news/Novini_1/ ... 75830.html
То се видя (както се и очакваше), че ваксината също не е панацея. Но е най-доброто, с което се разполага сега.

Тук е малко по-нАучно обяснено.
https://nauka.offnews.bg/news/Novini_1/ ... 75830.html
То се видя (както се и очакваше), че ваксината също не е панацея. Но е най-доброто, с което се разполага сега.

Някой знае ли как точно изкарваш "зелен сертификат" с антигенен тест , които показва че имаш "Нужното ниво на антитела" ?
Отоворих официалните сайтове на държавата и там е пълен леш - такава информация няма.
Отоворих официалните сайтове на държавата и там е пълен леш - такава информация няма.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Alek_SV написа:Някой знае ли как точно изкарваш "зелен сертификат" с антигенен тест , които показва че имаш "Нужното ниво на антитела" ?
Антигения тест не показва дали и колко антитела имаш, а дали си носител на вируса.
Какви са опциите за изкарване на фашският паспорт без да се бодеш с експерименталната чорба ? Някой знае ли ? Аз адекватна информация не намирам.
- Ganchev__
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: BMW
Mollov, виж статията, която TNT e пуснал, всичко си пише.
Антителата показват, че си се срещал с вируса.
seimo, щом за теб съм яко тъп, няма какво повече да ти кажа.За мен ти си неграмотен и не можеш да четеш.В предното мнение писах,че мой близък приятел боледува за втори път.Сега е в болница.Моля, не се обръщай повече към мен.
FaceOff, свободен си да правиш каквото и сърце иска.Като имаш кеш -давай.В момента има ясни критерии какво включва сертификата.
Антителата показват, че си се срещал с вируса.
seimo, щом за теб съм яко тъп, няма какво повече да ти кажа.За мен ти си неграмотен и не можеш да четеш.В предното мнение писах,че мой близък приятел боледува за втори път.Сега е в болница.Моля, не се обръщай повече към мен.
FaceOff, свободен си да правиш каквото и сърце иска.Като имаш кеш -давай.В момента има ясни критерии какво включва сертификата.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Относно остава ли имунитет или не, днес жена ми води децата при лекарката за втори път след понеделник, като и тогава и сега тя е категорична, че са с Ковид. Това трябва да се явява третия ни вече, но втория беше август след морето. Аз миналата седмица бях с гърло, но без температура като си мислех, че е най-обикновен вирус. Сега и тя и аз не вярваме в момента за трети път да го караме, не за друго, ами понеже протича много леко. Тя питала лекарката как така след като протича много леко е възможно въобще да е Ковид като помним последните пъти когато си беше и имаше главоболия и т.н. нищо страшно, но далеч не както сега. И тя и казала, че с всеки следващ път е напълно възможно така да го караме и вероятно четвъртия въобще няма да го разберем или ще мине с някакво пощипване в гърлото. Това го пиша относно споровете, че едва ли не никакъв имунитет не оставал, а как така всеки път ние караме все по-леко новите все по-страшни щамове? И не е случайна лекарка, председател е педиатрите за областта, лекар от много години и ние само нея си ползваме от 15 години, като на всичко отгоре си е и инфекционист. С очите си съм виждал да казва относно някои становища на професори, че може да си гледат работата и после да излиза права. Не казвам, че е Бог, но все пак е невероятно уважаван лекар в цялата област и щом казва така, все повече се убеждавам и на база лични преживявания, че или вируса отслабва с времето въпреки уж все по-тежки те щамове, или ние изграждаме имунитет към него или тези двете взети заедно на което поне се надявам.
С това изобщо не казвам да не се ваксинирате де, даже напротив, който иска нека го прави съм казал много отдавна щом му осигурява спокойствие, но нека не се пише, че имунитет ала-бала било, нямало гаранции пък с ваксината има едва ли не.
С това изобщо не казвам да не се ваксинирате де, даже напротив, който иска нека го прави съм казал много отдавна щом му осигурява спокойствие, но нека не се пише, че имунитет ала-бала било, нямало гаранции пък с ваксината има едва ли не.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Mollov написа:А знаеш ли покрай мен колко хора с антитела… това всичко показател за какво е? За нуждата от ваксиниране на преболедувалите?
Аз си мисля, че антителата би трябвало да са индикация за това, че организма разпознава вирусът и при среща с него очакваме те да се увеличат.
Ако нямаш контакт с вирусоносители антителата ще спадат. Но докато имаш Т клетъчен имунитет при всеки такъв ще се появяват антитела.
В тая връзка би трябвало Т клетъчния имунитет да е предпоставка за това да можеш да щъкаш навсякъде, а не само наличието на антитела или ваксина. Антитела може да има след ваксина или леко преболедуване, но те могат да не са достатъчно функционално активни.
Поне такива неща разправяха разните доктори по едно време.
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Те признават ваксината като достатъчна причина " да щъкаш навсякъде" (при доказано, че си вирусоносител, ако се заразиш, с което дори създават предпоставки за по-голямо разпространение на цовида), и НЕпризнават наличие на антитела и преболедуване... ти за Т-клетъчен имунитет ми говориш

Ganchev, аз знам какво показват антителата... ама нейсе.... направо насилствено да имунизират и преболедувалите и да се свършва... бизнеса треа да върви, дискриминация няма... в тоя ред на мисли - предлагам всички доктори, които говорят за наличие на продължителен имунитет след преболедуване, да им бъде отнет лиценза.... за ГРУБО подвеждане на пациентите. Това е просто непростимо,

Ganchev, аз знам какво показват антителата... ама нейсе.... направо насилствено да имунизират и преболедувалите и да се свършва... бизнеса треа да върви, дискриминация няма... в тоя ред на мисли - предлагам всички доктори, които говорят за наличие на продължителен имунитет след преболедуване, да им бъде отнет лиценза.... за ГРУБО подвеждане на пациентите. Това е просто непростимо,
- Ganchev__
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: BMW
Бизнесът върви с неваксинираните, там се правят повече пари.При ваксината имаме данни каква е вероятността да се разболееш.Съответно като повечето са ваксинирани нали се сещаш, каква става вероятността някой да се зарази.Затова може с ваксина, с антитела не може.Преболедуване се признава, но до 6м, пак обяснихме защо.И да, подвеждащо е, че няма да боледуваш повторно.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Ами хубаво, ама за тези шест месеца наличие на имунитет у едни и у други може да е различно както и влиянието на ваксината при едни е едни, при други друго.
А бизнесът на другите с ваксините върви предполагам както те са си го предвидили. Аз не бих се изненадал след време да направят ваксините платени. Само се стигне дотам, че да има масова ваксинация на почти цялото население, тоест да видят, че нещата вървят и готово. Както си беше с грипните ваксини(абе някой ползва ли ги вече
или група умря)едно време. Макар, че все някак ги плащаме и сега тия ваксини или поне някой ги плаща, било то и да речем Американското правителство с още напечатани долари, за което плащат първо населението им, после целия свят.
А бизнесът на другите с ваксините върви предполагам както те са си го предвидили. Аз не бих се изненадал след време да направят ваксините платени. Само се стигне дотам, че да има масова ваксинация на почти цялото население, тоест да видят, че нещата вървят и готово. Както си беше с грипните ваксини(абе някой ползва ли ги вече

In God we trust, all others we track.