Бихте ли се ваксинирали срещу CoVid?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Когато излезне CoVid ваксината и бъде достъпна бихте ли се ваксинирали?

Не!
206
61%
Да, веднага
58
17%
Да, 1 месец по-късно
14
4%
Да, 3 месеца по-късно
16
5%
Да, 6 месеца по-късно
21
6%
Да, 9 месеца по-късно
21
6%

Общо гласове : 336
Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Re: Бихте ли се ваксинирали срещу CoVid?

Мнение от vld » 22 Окт 2021, 6:39

Леко има разлика в климата в Европа и УАЕ, сега е сезона на респираторните заболявания, съвсем нормално е да има много подсмърчащи и много настинали, 90% от които излизат ковид позитивни.
Изображение

Scrapyard user
Аватар
Кара: Peugeot 3008 + Yamaha Tracer 9GT

Мнение от Spit-Fire » 22 Окт 2021, 6:47

Колеги, има ли някой да си е сложил вече 3-та бустерна доза. Има ли някакво неразположение след нея отново или по-скоро не?
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 22 Окт 2021, 7:53

Това за леките разлики в ОАЕ и страните с топъл климат спрямо нашия ме подсеща за един разговор с една лелка на около 55. Първо се сетете колко болни бяха това лято в БГ и как така тези цифри се вдигат на есен и спадат рязко когато е топло. :idea: Не знам, но има чувството, че забравяте къде живеете чисто географски или не сте живяли през последните 20 години да чуете наоколо кога хората почват да подсмърчат масово. Та тая лелка ми разправя през 2018-та когато нямаше Ковид как два месеца е лежала в болницата с пневмония и едвам се е оправила. Каза, че доста хора е видяла да умират от пневмония тогава, но медиите нищо не са тръбяли. Определено не вярва в цялата пандемия и през тия две години не се разболя, поне не и видимо, виждам я всеки ден. Аз не вярвам да не го е пипнала, невъзможно е според мен, понеже всеки ден е сред доста хора и т.н. та или още тогава е хванала някакъв Ковид или просто организма и след пневмонията е изградил някакъв силен имунитет, който според доста хора нищо не помагал срещу Ковида, щото не бил имунитет специално срещу Ковид. :mhihi: Значи веднъж се цитира, че болестта засягала най-вече хора със заболявания и такива със слаб имунитет, а втори път се казва, че за да ти помага имунитета трябва да е само срещу Ковид. :mhihi: Последно, изберете кое от двете, че се взаимоизключват. Съгласен съм, че след прекаран Ковид изграждаш допълнително имунитет срещу него, виждам го по себе си и всички около мен прекарали без ваксини, а те вече са почти всички мои познати, роднини и приятели, но и имунитета на човек си е имунитет и силен такъв значи по-голям шанс срещу всичко.

Относно мерките, една собственичка на заведение, което е под общинска земя ще отива в понеделник да го затваря, доста вървежно е, но...вчера до обяд имала почти нищо, върнала около 50 клиента на входа, сервитьорката и казала пък, че ще отива да пасе кози(цитирам)ако трябва, но няма да се ваксинира и тя я освобождава, та днес майка и отива да чисти там и т.н. понеже пък нали пуснали някаква заповед за гратисен период до понеделник сега...
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 22 Окт 2021, 8:52

Top Gun Maverick написа:Относно мерките, една собственичка на заведение, което е под общинска земя ще отива в понеделник да го затваря, доста вървежно е, но...вчера до обяд имала почти нищо, върнала около 50 клиента на входа, сервитьорката и казала пък, че ще отива да пасе кози(цитирам)ако трябва, но няма да се ваксинира и тя я освобождава, та днес майка и отива да чисти там и т.н. понеже пък нали пуснали някаква заповед за гратисен период до понеделник сега...

Аз четвъртък побързах да мина служебно през някои обекти в МОЛ-овете, та поне за известно време докато се изяснят нещата да не ми се налага да ходя пак. Да кажем през 20-30 обекта минах. Навсякъде беше суматоха, ръководствата не бяха изяснили какво ще се случва, но персоналът беше почти на 100% неваксиниран и чувах закани от същия тип, че ако трябва няма да работят там повече. Реално това от днеска за утре заинати много повече хората, а тези които се ваксинират в момента са хора, които са го отлагали, но са били склонни да го направят или са се колебали. Не са много тези хора. Повечето ще го направят само ако наистина нямат друг избор.

Дори да се реши проблемът с персонала и тестовете/ваксините, няма да се реши проблемът с посетителите. Защото примерно аз и жена ми няма да бъдем клиенти на тези бизнеси, в които се изисква зелен сертификат, а на този етап няма и да се занимавам с глупости да плащам за фалшив, защото освен че не искам да подкрепям финансово алчни доктори, с всеки допълнителен фалшив сертификат или редовна ваксина, притискаме хората, които ги нямат.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 22 Окт 2021, 9:02

Ubi dubium, ibi libertas

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 22 Окт 2021, 9:33

Spit-Fire написа:Колеги, има ли някой да си е сложил вече 3-та бустерна доза. Има ли някакво неразположение след нея отново или по-скоро не?

Около мен за двама знам. Първите 2 дози Пфайзер, третата също. При първите нямаха никакви реакции, на третата имаше лека болка на мястото на убождане. Съответно се бъзикаха, че най-накрая са им сложили истинска :mhihi: Но личното ми мнение е, че ако не си от първите декември-януари... е рано още. Аз моята астра преди пролетта не мисля да я подновявам :lol:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: BMW

Мнение от Ganchev__ » 22 Окт 2021, 11:04

Spit-Fire написа:Колеги, има ли някой да си е сложил вече 3-та бустерна доза. Има ли някакво неразположение след нея отново или по-скоро не?

Да.Няма разлика с предишните две.Лека температурата за ден.

Scrapyard user
Аватар
Кара: Peugeot 3008 + Yamaha Tracer 9GT

Мнение от Spit-Fire » 22 Окт 2021, 11:12

TNT написа:

Около мен за двама знам. Първите 2 дози Пфайзер, третата също. При първите нямаха никакви реакции, на третата имаше лека болка на мястото на убождане. Съответно се бъзикаха, че най-накрая са им сложили истинска :mhihi: Но личното ми мнение е, че ако не си от първите декември-януари... е рано още. Аз моята астра преди пролетта не мисля да я подновявам :lol:

Аз съм с Астра от февруари и май, другия месец минават 6 месеца от 2рата и доколкото разбирам бустерите се слагат след 6тия месец, та за това и питам. Ще го смятам значи, мерси!
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 22 Окт 2021, 11:23

Минимум след 6 месеца. Астрата нали уж по-дълготрайна я дават засега. И аз съм ги слагал по същото време. Дори не обмислям тази година пак, минимум пролетта.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е63 650iLCI&E93 325i&Z3 1.9
Мечтае да кара: 612

Мнение от KoolyO » 22 Окт 2021, 11:30

ivoo написа:
KoolyO написа:Бях се зарекъл, че само един път ще пиша ....

Ами не пиши тогава. Стои си при чаршафите там и мълчи. И тези тук са сиропирани 85+ % ама олеее боже шЪ мрът. https://www.novini.london/%D0%BD%D0%BE% ... wRzCH3LfwY

Нкой ако може да обясни

Бъди културен и не ми давай тон в живота, ако обичаш. Благодаря предварително! Ако беше прочел статията и я беше съпоставил с реални данни, а не "Сиропирани 85%", нямаше да има нужда никой да ти обяснява нищо :mhihi:
Вярно ли всички се хванахте за климата? В Дания, Швеция, Норвегия да питам климата как е? Португалия, Испания? Че там положението май е подобно на това тук в ОАЕ? Или бъркам? Или, че в горещото лято тук имаше в пъти повече случаи от колкото сега, когато е значително по-хладно?
Ще 'почнете сигурно пак да сравнявате силно заразнен респираторен вирус с рак и диабет?
Продължавайте да се надъхвате к'ви сме яко умни и здрави, пускайте си очевидно пропагандни клипчета и статии от фейсбук, petel.bg и подобни.
Както и да е, няма смисъл. Зак е прав че и влакове не взривяваме, а само се опитваме.
Живи и здрави.
Laugh...
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 22 Окт 2021, 12:48

Колко силно заразен? Като почне нормален сезоннен грип ти за 2-3 месеца колко хора познаваш, които не са го минали?

А това нещо е тук вече над 2 години и все още се твърди, че маса хора не са го изкарали.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 22 Окт 2021, 12:53

Аз примерно мисля, че съм карал грип 2-3 пъти в живота ми макс. Не всеки път като ти текне носа е грип.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 22 Окт 2021, 12:54

Не е чак толкова заразен, ама досега не помня грип с 6500 човека в болница.

Изображение :mhihi:
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: E46 320d

Мнение от stean » 22 Окт 2021, 12:57

Зак е прав че и влакове не взривяваме, а само се опитваме.

Тия в Либия и Египет с 4,8% и 6,5% ваксинации сигурно каруци взривяват?
Така като гледам, не са тръгнали яко да измират на същата географска ширина.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е90 330d
Мечтае да кара: по Аутобан
Детайли за колата: снегорин

Мнение от NGneer4eto » 22 Окт 2021, 13:33

TNT написа:Не е чак толкова заразен, ама досега не помня грип с 6500 човека в болница.

Изображение :mhihi:

Да, защото при грипа съм говорил с една лекарка тука в Стара Загора. Разказваше, че тогава ги приемали през деня и на следващия ден умирали. Обикновено млади хора около 30-35 годишни. Затова и не са били толкова пълни болниците. А грипа за 2-3 месеца го изкарват над 50-60% от хората. Докато сега заразността е много ниска, но протича доста дълго и затова всичко е пълно. Да не говорим, че болниците се пълнят и с леко болни.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата