Бихте ли се ваксинирали срещу CoVid?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Когато излезне CoVid ваксината и бъде достъпна бихте ли се ваксинирали?

Не!
206
61%
Да, веднага
58
17%
Да, 1 месец по-късно
14
4%
Да, 3 месеца по-късно
16
5%
Да, 6 месеца по-късно
21
6%
Да, 9 месеца по-късно
21
6%

Общо гласове : 336
ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: колело

Re: Бихте ли се ваксинирали срещу CoVid?

Мнение от FaceOff » 22 Окт 2021, 18:29

Е, страшен отговор.. но аз не държа на такъв, но е факт, че хора са притискани да се ваксинират против волята им, което беше първоначалния спор.. а за другото.. кажи твоя опит като работодател..

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 22 Окт 2021, 18:31

Природата е глупава, човекът създава само най-перфектните творения!
https://fakti.bg/zdrave/623175-prof-arg ... boleduvane
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

ентусиаст
Аватар
Кара: Е90 330d
Мечтае да кара: по Аутобан
Детайли за колата: снегорин

Мнение от NGneer4eto » 22 Окт 2021, 18:39

Преди малко се опитах да дръпна сертификат, но ми изкара някакъв антигенен тест от август месец, който си правих за Гърция. Това чудо дали изобщо има информация за положителния ми PCR през февруари? Някой вадил ли е от тоя сайт his.bg за повече от 6 месеца или още не е влезнало в сила? Нали тия нашите сертификати бяха за България само и не важат за Европа? Защо в сайта има само опцията да ти направят само Европейски сертификат?
Българска работа.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seimo » 22 Окт 2021, 18:52

Bogat-Beden написа:Природата е глупава, човекът създава само най-перфектните творения!

Пак ли тая бабка :mhihi: Ами нека правят тест конкретно за тези неутрализиращите тогава :dunno: Иначе в нашата фирма другата седмица ще си правим тест за антитела. Говорим за около 100 човека от които 30-40 сме го карали и то при първата вълна още. Има и поне 30-40 ваксинирани така че ще е интересно какви ще са резултатите и на кой колко имунитет му е останал :mhihi:

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 22 Окт 2021, 18:55

Ама как ве, колега, ваксината пази от смърт, дъжд и ръж (сигурно, последното си го измислих..)
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 22 Окт 2021, 19:03

FaceOff написа:Е, страшен отговор.. но аз не държа на такъв, но е факт, че хора са притискани да се ваксинират против волята им, което беше първоначалния спор.. а за другото.. кажи твоя опит като работодател..

Работодателя е длъжен да ги проверява.
Факт е това с принуждаването от някои работодатели, такива не трябва да има. А работника има права.
Аз бях притиснат от обстоятелствата за ваксина. Но не сме натискали никой, препоръчваме ваксина...даже всеки месец организираме ваксинация. Общо в нашата фирма сме 500ч, да ти кажа ли колко са желаещите? Не допускаме връщане на работа, преболедували или контактни без ПСР отрицателен, не антигенен...всичко това е безплатно за работниците. В някои звена им организираме тестове, за да не спре процеса...има болници в които се правят тестове, резервираш час, пращаш си работниците в часа и си готов. Имаш разход, но такова е положението.

Още нещо, тая заповед се коментираше още преди да излезе официално...повечето ги болеше пишока.

Обаче, като гледам как вървят нещата и хората продължават да не вярват, че ковида е супер гаден вирус, ще има локдаун, тъй като болниците са фул.

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 22 Окт 2021, 19:58

Bogat-Beden написа:Природата е глупава, човекът създава само най-перфектните творения!

Ама ти сигурен ли си че вируса е творение на природата, че природата да може да го пребори :dunno:

Аз също вярвам в силата на природата ама ако се замислиш на нея често и отнема доста време да мине през нужните мутации докато реши даден проблем и да ти кажа не мисля , че много я е*е за дадените жертви в процеса.

Нищо против природата не казвам , само си мисля , че ако сме чакали на нея САМО още щеше да се мре от елементарни рани и тн.
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 22 Окт 2021, 20:27

kasho написа: Тогава защо в момента цифрите на едните са в добро състояние, а другите не са? :dunno:

Немците са умни, използвали са времето лятото да се "прегрупират" срещу вируса и може би са добре организирани, а ние не. За момент ще оставя ваксината настрана и ще споделя впечатления като болен в момента:

Вторник след като пср-ът ми излезе положителен, от РЗИ ми се обадиха да ми съобщят радостната новина, че ще съм в затвор две седмици. Същото сполетя и майка ми за 10 дни, макар да е ваксинирана и да не е болна. Това добре, разбираемо. Лелката по телефона ми задава въпроси - какви симптоми имам, как съм, що съм - вероятно води някаква статистика, щото не е лекар, ама за мен това е загуба на време, аз тия същите симптоми ги обясних и на личната лекарка. Само че, същата тази госпожа от РЗИ не счете за нужно да ми обясни ако имам нужда от медицинска помощ как да процедирам, за да е най-ефективно, нито ми даде телефони, на които да звъня в РЗИ при необходимост.

Споменах и преди няколко дни, че не ми беше направен обстоен преглед, нито ми беше предписано каквото и да е лечение. Няколко дни си стоя у нас, но не ми дава мира мисълта, че не съм прегледан и въпреки, че не се чувствам зле, психически тая мисъл много ме натоварваше. Колега на баща ми, също болен и за съжаление вече не между живите, му каза тия дни по телефона, че ако искам да ми направят снимка, трябва да извикам линейка, с която да ме транспортират и да ми направят снимка. Стоя и не мога да повярвам - вместо да запаля колата, да паркирам до болницата и без да говоря с никого да си отида на снимка, трябва да дойде линейка, да ме качат вътре и да ме возят - за мен беше абсурдно да звъня за линейка, докато съм напълно способен на самоход да отида до болницата и съм убеден, че същата тази линейка може да е много по-необходима на някой наистина в нужда. И си стоя у нас без лечение и напрежението в мен се покачва до тази сутрин, когато вече реших, искам снимка, не може без лечение и без адекватен преглед.

Оказва се, че има нещо, наречено зелен коридор. Личната лекарка ти дава направление онлайн, РЗИ ти дават зелена светлина и отиваш сам в болницата и правиш каквото правиш. С личната станаха бързо нещата, като изключим това, че можеше още във вторник да стане това. Звъня на номера, от който ми звъняха от РЗИ, заето. Отворих сайта, намерих телефоните във връзка с ковид и изненада - никой не ми вдигна. Звъннах пак на първия номер - вдигна ми същата лелка от вторник, крещейки "В ОТПУСКА СЪМ". Аз от къде да знам в отпуск ли си, не си ли - вдигнах и скандал и тя ми затвори. Звъннах пак в РЗИ, най-накрая ми вдигнаха и любезно ми обясниха, че не звъня на правилния номер, въпреки, че целенасочено търсих и намерих телефони, обявени като такива във връзка с ковид въпроси. Даде ми друг номер, звъннах и там ми вдигнаха, обаче тъпият ми мобилен по някаква причина ми заглуши микрофона. Отне ми буквално около 2 секунди да се усетя, защото се е случвало и преди, но вече ми бяха затворили. Айде още куп време в опит да се свържа, докато накрая ми дадет въпросния зелен коридор. Питах изрично къде трябва да отида в болницата, казаха ми, отидох и се оказа, че не било така, първо трябвало през регистратура, после при рентегена. Чудна организация, в крайна сметка се снимах, само чух докторът да казва в апаратната "чист е като момина сълза", не бях сигурен дали е за мен, ама предположих. След 15тина минути ми връчиха диска и лист със заключение и толкоз, нито дума. Попитах сестрата всичко наред ли е и чак тогава получих отговор, че дробовете ми са наред. Та така, но продължавам да нямам назначено лечение.

Ако всичко това го знаех още във вторник, щях да съм минал на снимка отдавна и да съм забравил, а тия няколко дни чакане поради липса на информация и липса на лечение можеше да са разликата да пиша тук тази вечер или да съм в болница, без значение дали съм ваксиниран или не. 2 години не може да се създаде една проста организация. Ако това беше в частен сектор, тия хора щяха да са безработни.
Изображение

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 22 Окт 2021, 20:31

K_Ilkov написа:

Ама ти сигурен ли си че вируса е творение на природата, че природата да може да го пребори :dunno:

Аз също вярвам в силата на природата ама ако се замислиш на нея често и отнема доста време да мине през нужните мутации докато реши даден проблем и да ти кажа не мисля , че много я е*е за дадените жертви в процеса.

Нищо против природата не казвам , само си мисля , че ако сме чакали на нея САМО още щеше да се мре от елементарни рани и тн.
В нищо не съм сигурен, по принцип съм почитател на "здравия разум", бих се радвал да знам къде му е първоизточникът в конкретния случай...

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 320d

Мнение от vixx » 22 Окт 2021, 20:31

Момци, играете си с огъня. В държава, в която и без ковид не е ясно дали можеш да получиш адекватна бърза помощ, вие сърфирате на ръба на вълната и се притеснявате, че някой щял да ви вкара някакво ГМО. Не се ли сещате, че ако всички мислят така, то голяма част от хората ще се окажат в ситуация, в която имат нужда от помощ, а няма кой да им помогне? Вие и семействата ви къде се смятате в тая ситуация, или просто се очаква, че това няма да ви се случи?

Не се заяждам и не агитирам за ваксинация, а само разсъждавам на глас.

Аватар
Кара: CLS350 и Е39

Мнение от ivoo » 22 Окт 2021, 20:34

Toзи шеф на Пирогов много говори, и май ще му изтине мястото. ]
https://m.facebook.com/story.php?story_ ... p_activity

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 22 Окт 2021, 20:46

vixx написа:Момци, играете си с огъня. В държава, в която и без ковид не е ясно дали можеш да получиш адекватна бърза помощ, вие сърфирате на ръба на вълната и се притеснявате, че някой щял да ви вкара някакво ГМО. Не се ли сещате, че ако всички мислят така, то голяма част от хората ще се окажат в ситуация, в която имат нужда от помощ, а няма кой да им помогне? Вие и семействата ви къде се смятате в тая ситуация, или просто се очаква, че това няма да ви се случи?

Ти нали си на сигурно с няколко игли, какво те бОли?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vixx » 22 Окт 2021, 20:49

Bogat-Beden написа:
vixx написа:Момци, играете си с огъня. В държава, в която и без ковид не е ясно дали можеш да получиш адекватна бърза помощ, вие сърфирате на ръба на вълната и се притеснявате, че някой щял да ви вкара някакво ГМО. Не се ли сещате, че ако всички мислят така, то голяма част от хората ще се окажат в ситуация, в която имат нужда от помощ, а няма кой да им помогне? Вие и семействата ви къде се смятате в тая ситуация, или просто се очаква, че това няма да ви се случи?

Ти нали си на сигурно с няколко игли, какво те бОли?

Добре, наистина ли не разбираш какво питам? Или и за тебе не важи?

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 22 Окт 2021, 20:51

Какъв ти е конретният и прецизиран въпрос?
(Ако имаш такъв, осъзнат.)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vixx » 22 Окт 2021, 20:55

Bogat-Beden написа:Какъв ти е конретният и прецизиран въпрос?
(Ако имаш такъв, осъзнат.)

Ми той е достатъчнио ясно написан в по-предишното ми мнение, но ако не лесно смилаем, нека ти го задам така: Имаш ли семейство, и ако да, вярваш ли, че на вас нищо лошо няма да ви се случи и никога няма да имате нужда от медицинка помощ, която в тоя момент да я няма?

Ако е нужно още по-ясно да ог задам въпроса, кажи.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата