Бихте ли се ваксинирали срещу CoVid?
Модератор: Общи модератори
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
Re: Бихте ли се ваксинирали срещу CoVid?
Сутринта в бТВ гледах интервю в студиото с неврохирург от Иван Рилски. Много интересно интервю беше и много неудобни неща каза. Включително за увеличената смъртност, която в голямата си част твърдеше е от ненавременно лечение на други болести през последните година-две.
- E34
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Ееее шейсе
- Мечтае да кара: кънки
Очаквайте скоро епизод 2 от сериала със сертификатите, а именно ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ваксинация на децата над 12 години. Предлагам изявените вакса фенове в темата да започнат отсега да си подготвят опорките, но тогава вече ще стане страшно, а може и бой да ядат 

" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
sub_eleven написа:Сутринта в бТВ гледах интервю в студиото с неврохирург от Иван Рилски. Много интересно интервю беше и много неудобни неща каза. Включително за увеличената смъртност, която в голямата си част твърдеше е от ненавременно лечение на други болести през последните година-две.
За смъртността не би ме изненадало да е така, и няма да е само през последните 1-2г .
Според мен висока смъртност има и от самото лечение на ковид при усложнения, и това няма да е изненада като знаем състоянието на БГ системата на здравеопазване.
Аз за това казах моя довод да се ваксинирам - ако помага да не стигнеш до болница е предостатъчно на фона на нашия хал и рисковете ако се наложи да се ходи в болница

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Vasko_G
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW Compact M43B16
- Детайли за колата: BMW Compact, 1994/10, автоматик, М43B16
Да кажем, че във форума сме лаици, без един двама медици. Обаче прави впечатление, че процентът на ваксинираните медици е някъде около 50, което е малко притеснително за човек, необременен със знания в областта.
- Jorixa
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 G05/X1 F48
- Мечтае да кара: 911
Vasko_G написа:Да кажем, че във форума сме лаици, без един двама медици. Обаче прави впечатление, че процентът на ваксинираните медици е някъде около 50, което е малко притеснително за човек, необременен със знания в областта.
Е предполагам защото всички са го карали вече и знаят че е напълно излишно да се ваксинират.
- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: B48B20А
Явно смятат, че след като са минали вируса, нямат много полза от ваксина, а ако няма полза то като нищо може да се възползват от (макар и редки) странични действия. Съотношението полза/риск не е като при непреболедувалите.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
А такива за близо две години дали има все още? Значи лекаря щото мисли, че като е преболедувал няма смисъл да си слага ваксина, а аз трябва да си сложа? Вероятно понеже във форума бяха писали, че преболедувал трябва да си сложи ваксина защото така щял да оздравее напълно.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Top Gun Maverick написа:Вероятно понеже във форума бяха писали, че преболедувал трябва да си сложи ваксина защото така щял да оздравее напълно.
Да оздравее напълно? Напълно? От какво по-точно? Че като си бие ваксината, евентуални странични ефекти от преболедуването ще изчезнат? Kill me, kill me now....

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Да така е , потвърждавам го лично в моя случай . И това го чух от други хора които също са го прекарали леко но са имали симптоми от рода на задух кашлица и други подобни екстри без дори да питам конкретно те си казаха . Един приятел каза че почнал да прави хипертонични кризи след ковида и с ваксината изчезнали . Който се чувства новороден след ковид няма какво да си мъти съзнанието с тези неща . Казвам го за тези които имат някакви проблеми след вируса и се чудят за ваксина .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
По принцип, има болести, за които се прилагат лечения с ваксини. В различни дози и дъра-бъра. Ама Ковид хич не съм убеден, че е от тях 

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Онази така си мисля, но не изключвам казаното от Джордана да важи в някакви случаи. Дори си мисля друго. Това е коварна болест, понеже да речем на жена ми свякото и лелята след ковида, след два антибиотика уж здрави и прави, без абсолютно никакви симптоми освен при него лека умора се оказа, че имат двустранна пневмония. И двамата. Тоест гадът уж си бил заминал и организма по никакъв начин не го отчитал освен умората и то само при единия от двамата и хоп...изписаха им трети антибиотик, сега вече са ок. Та предполагам при някои хора може да протича така, че като остави нещо човек си мисли, че е здрав, а то продължава да си работи някак докато...не стане късно. И сега стоя и си мисля, той отиде да иска болничен на лекаря защото не се чувствал готов на 100%-та да кара с тира до Италия и да се върне. Ами ако не беше отишъл и лекаря без да види дори жена му не беше казала веднага двамата на снимка? И той даже казал, ама не искам, ама аз само леко уморен съм, но оная настоя и отидоха двамата на снимка. Та можеше болестта при тях да се развие още по-зле. А те хора научени на ред, като им казват тест и карантина там и снимки не си правеха защото нали си в карантина и ненможеш да мърдаш освен ако не извървиш дълъг път от тел. обаждания до РЗИ и ако имаш късмет ще стане работата.
Та предполагам при някои хора не, че оставя точно трайни последици, а просто те си мислят, че са излекувани, а не са. Или поне има и такива. Аз самия уж минах преди две три седмици, ми това гърло пак ми драска.
Миналата седмица отивах лекичко да накашлям, вероятно от подсмърчането, сега това мина, но предполагам леко е слезнало към гърлото и като чета и ме облъчват постоянно телевизии си вкарвам и аз филми само.
Та предполагам при някои хора не, че оставя точно трайни последици, а просто те си мислят, че са излекувани, а не са. Или поне има и такива. Аз самия уж минах преди две три седмици, ми това гърло пак ми драска.

- Mollov
- Мародератор
-
Ако имаш някакви проблеми 1-2 месеца след преболедуване - да, добре е да се погледнеш как си/що си.... но дори и след преболедуване, да се ваксинираш в рамките на първите 3м е малко.... айде няма да класифицирам, ще вземе някой да се обиди нещо... а ако след тия 3м имаш все още някви проблеми, и да очакваш ваксината да ги оправи....
Окей....
Иначе... да ти драска гърлото в момента не значи, че е COVID... принципно е добре да се знае, че има и други вируси... нали...

Иначе... да ти драска гърлото в момента не значи, че е COVID... принципно е добре да се знае, че има и други вируси... нали...
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-

Да, да, добре е, ама то смее ли човек да си го помисли с цялата тая вълна. Към предния пост да добавя само, че все пак и в миналото съм чувал за безсимптомно откриване на пневмония и все пак тия два случая ги пишем към ковида.
Днес вече чух, че имало планове за следващия летен сезон да няма мерки и ковид.

ogata написа:- Няма диференцирани мнения против ваксините. Всички, навсякъде се ваксинират. Даже над 60% от аборигените са боднати вече. Само ние, най-големите разбирачи и професори по всичкология сме против ваксината.
Само 1/3 от световното население е ваксинирано, от които сигурно няма и 1/3 са свършили това доброволно.
Така че, след този интензивен натиск може и да станат 60%, ама неваксинирани.
ogata написа:- Живота ме е научил, че на никой не му трябваш умрял.
И мен животът ме е научил, че дали човек е умен, прост, беден, богат, стар или млад - никой не бяга от хубавото!
Ако някой изсипе 100 000 луканки в един 100 хиляден град, всеки ще си вземе неговата, дори да е веган.
Очевеидно, не така стоят нещата с ваксините и явно има защо.
- Mollov
- Мародератор
-
stean написа:Ако някой изсипе 100 000 луканки в един 100 хиляден град, всеки ще си вземе неговата, дори да е веган.
Очевеидно, не така стоят нещата с ваксините и явно има защо.
Ако това е български град, много хора няма да могат да си вземат нищо, щото други ще са си взели х10...