Дискове за Е60
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- datchko
- ентусиаст
- Кара: e61 535d LCI
- Мечтае да кара: F90
Re: Дискове за Е60
zaharia написа:Моите OEM ги купих от тук http://www.myparto.com, също на минимални за интернет цени може да се намерят на http://www.hubauer-shop.de и http://www.leebmann24.de
Разбира се като се пазарува от интернет не можеш да разчиташ на гаранция, но разликите в цените мисля си струва риска. Например колегата горе пише 34116779467 Ед.цена (с ДДС) : 604.98 BGN, а на един от горните сайтове го има за 188 евро.
Когато си търсих ОЕМ дискове (348/36), разгледах точно тези 3 сайта, но в крайна сметка ги купих от М-кар.
Тогава имах късмет и бяха пуснали прИмоция на части, та единичната цена беше 344.08лв (688.15лв за двата) и останах доволен. Избегнах чакането на доставки и тн.
- Bogat-Beden
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
///M Power написа:Bogat-Beden написа:Да уточня за колегите в сходна позиция, пробвах да питам Кроки от Мирафиори за ОЕМ дискове и накладки предни, както и Ацалов, отсивириха ме с пренебрежение, затова отидох в М-кар..
Да видя дали съм разбрал правилно, поискал си да купиш ОЕМ дискове и те са отказали да ти продадът?
Вдиният колега си прочете запитване на ЛС и не ми отговори абсолютно нищо (изчаках над 10 дена, досега нямам отговор.)
Другият му писах на имейл със Вин с искане за цена с труд, каза ми, "да съм отидел с колата на място първо".. За сравнение получих оферта от Варна Кар и Мкар с цена за части и монтаж, с разлика 10лв, без да ходя "на място с колата" преди това естествено..
Както и да е, не се сърдя, нека е за инфо за чудещи се.
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
Аз купих предни Zimmermann Sport и задни пак Zimmermann обикновени. След 3-4000 км почна едно зверско тресене и биене във волана при натискане на спирачката. Откачих, върнах ги за рекламация, изпратиха ме в сервиз на магазина. Вдигнаха колата пред мен и я огледаха хубаво. Казаха имаш 2 тампона прокъсани на предни носачи и разбито кормилно каре трябва да сменим тези неща и тогава гледаме дали са криви дисковете. И о чудо на чудесата от както ги смених всичко се оправи.
Няма начин да няма начин
Само за протокола. Миналата седмица смених ОЕМ дискове на 107к км купени 2017г. от http://www.myparto.com. Предните накладки бяха оригиналните, задните също оригинални, ги смених по съвет на майстора преди 30к км с Textar. Свалените дискове бяха вече в окаяно състояние, накладките опираха на 80-90% от площта, но със спирането не съм имал проблем и може би поради тази причина си мислех, че всичко е наред, при това успях да мина само със забележка предната седмица и годишният преглед който при нас е доста строг.
Екстремални спирания които да си спомням съм имал най-много 3-4 пъти. Нормалното ми каране е магистрала със 130km/h. Треперения и биене на волана, проблеми със спиране не съм имал през тези 5г. Навремето дисковете и накладките ми струваха 500е, в момента същите дискове струват 340е. Заедно със задните накладки Textar които смених допълнително, за този период разходите ми за дискове и накладки са общо 520е. Много ли е, малко ли е, всеки може да прецени сам. Според мен е напълно приемливо, особено ако ме е спасило от всякакви проблеми и разправии с прегряване и изкривявания.
Екстремални спирания които да си спомням съм имал най-много 3-4 пъти. Нормалното ми каране е магистрала със 130km/h. Треперения и биене на волана, проблеми със спиране не съм имал през тези 5г. Навремето дисковете и накладките ми струваха 500е, в момента същите дискове струват 340е. Заедно със задните накладки Textar които смених допълнително, за този период разходите ми за дискове и накладки са общо 520е. Много ли е, малко ли е, всеки може да прецени сам. Според мен е напълно приемливо, особено ако ме е спасило от всякакви проблеми и разправии с прегряване и изкривявания.
- Kroki
- Дон Кроки
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Bogat-Beden написа:Да уточня за колегите в сходна позиция, пробвах да питам Кроки от Мирафиори за ОЕМ дискове и накладки предни, както и Ацалов, отсивириха ме с пренебрежение, затова отидох в М-кар..
Bogat-Beden написа:///M Power написа:Bogat-Beden написа:Да уточня за колегите в сходна позиция, пробвах да питам Кроки от Мирафиори за ОЕМ дискове и накладки предни, както и Ацалов, отсивириха ме с пренебрежение, затова отидох в М-кар..
Да видя дали съм разбрал правилно, поискал си да купиш ОЕМ дискове и те са отказали да ти продадът?
Вдиният колега си прочете запитване на ЛС и не ми отговори абсолютно нищо (изчаках над 10 дена, досега нямам отговор.)
Другият му писах на имейл със Вин с искане за цена с труд, каза ми, "да съм отидел с колата на място първо".. За сравнение получих оферта от Варна Кар и Мкар с цена за части и монтаж, с разлика 10лв, без да ходя "на място с колата" преди това естествено..
Както и да е, не се сърдя, нека е за инфо за чудещи се.
Жалко, че няма как да ми отг, но нямам спомен да съм получавал такова съобщение от теб. Погледнах си входящите и освен за VIN Check-a, другото са коментари от писаници по темите. А и като си видял, че не съм ти отг с нищо(шанса нещо да е станало не е малък) па вземи ми телефона от сайта и ми се обади.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
Още въднъж да се разпиша - около след 16-17к км на смяната на дисковете с оригинални и накладки Брембо, ми се появи биене във волана при задействане на спирачките, при скорости над 100км/ч. Не си спомням да съм имал някакви екстремални спирания за това време(освен на един светофар където трябваше да рязко да спра, а бях набрал сигурно към 60-70км/ч), от юни насам общо взето карам пенсионерски. Така, че абсолютна гаранция срещу проблеми с дискове няма и явно нещата опират и до късмет.
- ivanski_2
- младши ентусиаст
- Кара: e61 535d
zaharia написа:Още въднъж да се разпиша - около след 16-17к км на смяната на дисковете с оригинални и накладки Брембо, ми се появи биене във волана при задействане на спирачките, при скорости над 100км/ч. Не си спомням да съм имал някакви екстремални спирания за това време(освен на един светофар където трябваше да рязко да спра, а бях набрал сигурно към 60-70км/ч), от юни насам общо взето карам пенсионерски. Така, че абсолютна гаранция срещу проблеми с дискове няма и явно нещата опират и до късмет.
За кой мотор става въпрос?
Не мислиш ли че не е добра идея да комбинираш ОЕМ дискове с друго освен ОЕМ накладки?
Сигурен ли си че е от дисковете а не от горните носачи, лесно се вижда дали е изтекла течността
Като цяло пенсионерското каране не е гаранция за здрави дискове , като цяло си има една камара препоръчителни неща:
-не натискаш спирачка в дупка
-не влизаш в дупка с натисната спирачка
-без резки спирания с навит волан(завой)
-не държиш прекалено дълго спирачката докато си на място
Знам че някои от тези неща звучат пресилено, но това го пише в дебелите книги.
Интересно наистина аз ОЕМ не съм успявал да изкривя на 35-цата при няколко много сериозни брейк чека от разни имбицили на магистралата.
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours...
- Z3Ro*
- старши ентусиаст
- Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
- Мечтае да кара: Murcielago SV
ivanski_2 написа:zaharia написа:Още въднъж да се разпиша - около след 16-17к км на смяната на дисковете с оригинални и накладки Брембо, ми се появи биене във волана при задействане на спирачките, при скорости над 100км/ч. Не си спомням да съм имал някакви екстремални спирания за това време(освен на един светофар където трябваше да рязко да спра, а бях набрал сигурно към 60-70км/ч), от юни насам общо взето карам пенсионерски. Така, че абсолютна гаранция срещу проблеми с дискове няма и явно нещата опират и до късмет.
За кой мотор става въпрос?
Не мислиш ли че не е добра идея да комбинираш ОЕМ дискове с друго освен ОЕМ накладки?
Сигурен ли си че е от дисковете а не от горните носачи, лесно се вижда дали е изтекла течността
Като цяло пенсионерското каране не е гаранция за здрави дискове , като цяло си има една камара препоръчителни неща:
-не натискаш спирачка в дупка
-не влизаш в дупка с натисната спирачка
-без резки спирания с навит волан(завой)
-не държиш прекалено дълго спирачката докато си на място
Знам че някои от тези неща звучат пресилено, но това го пише в дебелите книги.
Интересно наистина аз ОЕМ не съм успявал да изкривя на 35-цата при няколко много сериозни брейк чека от разни имбицили на магистралата.
Като нищо накладките Брембо прегряват дисковете... Аз съм и с ОЕм накладки - прави впечатление, че са много меки и цапат джантата много сериозно. Друг път накладки съм слагал АТЕ досега, но тези ОЕМ са доста по-меки.
Не знам колеги как накладките са успели да прегреят дисковете, когато не е имало условия за това. От юни насам карам основно на магистрала, обикнoвено с 100км/ч. Спирачкте си и дисковете ги щадя, както вече писах освен на един светофар където трябваше да спра от 60+км/ч на място, други екстремни спирания не съм имал, нито съм имал продължителни спускания по наклон, нито нещо друго което би прегряло дисковете. С предишните ми дискове съм имал намаляне на скоростта от 200 до 120, след което спирачките не работеха заради прегряването и на излизане от магистралата спрях на магия и едвам не се блъснах в колите пред мен на кръстовището непосредстевено след изхода. И дори при това положение дисковете не се изкривиха тогава. Така, че за мен за момента това биене което се появи от няколко седмици е пълна загадка. Разбира се ще се опитам да проверя да не би причините за него да са някъде другаде и ако е така ще пиша. За следващата смяна обаче явно ще трябва да мисля комбинация с оригнални накладки, макар да са доста по-скъпи от аналозите им.
ПП С предишните дискове смених оригинални задни накладки с Textar и с тях изкарах още 30к км без проблеми. Затова и този път като избирах накладки реших да спестя, защото оргиналните ако правилно си спомням стуваха към 200евро.
ПП С предишните дискове смених оригинални задни накладки с Textar и с тях изкарах още 30к км без проблеми. Затова и този път като избирах накладки реших да спестя, защото оргиналните ако правилно си спомням стуваха към 200евро.
- D.Hill
- Потребител
- Кара: E60 LCI 525d xDrive
Колега, провери със часовник на място дали дисковете бият като ги въртиш със ръка и ако не бият,значи имаш нещо разбито по окачването.
След като смених маховика, проблема с тресенето при натискане на спирачката с висока скорост може да се каже, че почти изчезна, има някакви вибрации, но са минимални и не можем да говорим за биене. Явно дисковете не са били виновни както съм си мислел.
- Tsureto
- младши ентусиаст
- Кара: e87 1.8d / e60 530d LCI
- Мечтае да кара: BMW M6 F13
Има ли разлика в предните дискове на facelift 530d 2008 година от кола Xdrive или кола само на задно?
Отпред съм с цимерман двойновентилирани, изкривени, след това ги носих на стругар и след 1 седмица пак се изкривиха? С майстора ми се съмняваме да не би да са от кола със задно, а моя автомобил е xdrive, та той казва, че имали разлика от кола на задно и кола xdrive - имало разлика в дисковете? Та има ли такъв филм?
Ако не, защо по-дяволите едни от най-хубавите марки дискове се кривят като макарон..................?
Отпред съм с цимерман двойновентилирани, изкривени, след това ги носих на стругар и след 1 седмица пак се изкривиха? С майстора ми се съмняваме да не би да са от кола със задно, а моя автомобил е xdrive, та той казва, че имали разлика от кола на задно и кола xdrive - имало разлика в дисковете? Та има ли такъв филм?
Ако не, защо по-дяволите едни от най-хубавите марки дискове се кривят като макарон..................?
Who needs antidepressants when you can drive an BMW.
- Exclusive89
- младши ентусиаст
- Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
- Мечтае да кара: F82 ///M4
Най-добре провери в realoem с какви дискове си... иначе някои модели 30д са с по-големи дискове (348х30), както е 35д (348х36), но самият диск е по-тънък, по спомен. И най-хубавите дискове специално за Е60/61 са ОЕ дисковете.