BMW F10/F11 - мнения за начинаещи, бързи въпроси и отговори
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
Re: BMW F10/F11 - мнения за начинаещи, бързи въпроси и отгов
Здравейте, дръпнах щеката, маслото наистина е 3-4мм над максимума. На допир и на мириз изобщо не мирише на нафта. Така или инъче довечера ще бъде обслужена и прегледана, дано да не е станала беля, понеже като видях как я кара човека от автокъщата ми е ясно че е имало няколко такива показни карания....
Та друг въпрос, как се пускат дневните светлини?
Пробвах на автоматично положение за светлините не става, работи само вечер а тогава пуска къси + дневни. Пробвах положение габарит, така работят но мисля че работят и отзад. Доколко съм виждал други bmw светят само отпред ринговете без габаритите отзад. Прикачам и една снимка на лоста за светлините....
Sent from my SNE-LX1 using Tapatalk
Пробвах на автоматично положение за светлините не става, работи само вечер а тогава пуска къси + дневни. Пробвах положение габарит, така работят но мисля че работят и отзад. Доколко съм виждал други bmw светят само отпред ринговете без габаритите отзад. Прикачам и една снимка на лоста за светлините....
- adovet
- старши ентусиаст
- Кара: Tesla Y
beebu написа:Здравейте, дръпнах щеката, маслото наистина е 3-4мм над максимума. На допир и на мириз изобщо не мирише на нафта. Така или инъче довечера ще бъде обслужена и прегледана, дано да не е станала беля, понеже като видях как я кара човека от автокъщата ми е ясно че е имало няколко такива показни карания....
настройва се от навигацията в настройки за светлините. Понякога може да има нужда и от кодиране.
beebu написа:Здравейте,
Миже ли да препоръчате с какво масло и филтри да де обслужва n57. Намерих такава тема във форума, но е доста обширна и с доста видове масла. Ако може да препоръчате и сигурен сайт за такива масла и филтри.
Поздрави!
В началото на седмицата налях TOTAL QUARTZ INEO LONG LIFE 5W-30 като имах големият късмет да се засека на ТИР паркинг в Белгия с шофьора на тази фирма и ми го продаде на много добра цена като естествено после го писа "брак" при товарене
Аз тръгнах да вземам Shell, не го намерих, и взех оригиналнтото масло на бмв. Даже и от магазина ми казаха че реално вътре е shell.sevimov написа:beebu написа:Здравейте,
Миже ли да препоръчате с какво масло и филтри да де обслужва n57. Намерих такава тема във форума, но е доста обширна и с доста видове масла. Ако може да препоръчате и сигурен сайт за такива масла и филтри.
Поздрави!
В началото на седмицата налях TOTAL QUARTZ INEO LONG LIFE 5W-30 като имах големият късмет да се засека на ТИР паркинг в Белгия с шофьора на тази фирма и ми го продаде на много добра цена като естествено после го писа "брак" при товарене
- chris_barnes
- ентусиаст
- Кара: F11
- Мечтае да кара: на безплатна нафта
- Детайли за колата: 530xd
А ти къде търси? Във всяка бензиностанция на Шел има (друг е въпроса че там е дебело). Има го и при дилъри като Интеркарс и Елиткар. Със сигурност го има и в МаксКар.
Sent from my iPhone using Tapatalk
- dboych
- Потребител
- Кара: F10
- Мечтае да кара: G30
- Детайли за колата: 530xd
Здравейте, някой може ли да съдейства с малко информация за датчиците за налягането на гумите? Ф10-ката ми е с 19-ки спорт пакет и тази седмица купих джанти 17ки за зимата. Чакам през следващата седмица да пристигнат и гумите, но още не съм уточнил въпроса с датчиците за налягането. 19-ките си имат работещи датчици, чувам, че е най-добре да не се местят, а да си купя втори комплект за другите джанти. Въпросът ми е някой има ли опит с това и може ли да ми препоръча от къде да взема датчици (нови, втора ръка?), кои марки да гледам и нещо специфично при избора? Друго, което не ми е ясно, е дали имат нужда от обучаване - и двете мнения видях.
- mrwrong
- кандидат ентусиаст
- Кара: F10 LCI 530xD
- Мечтае да кара: Самолет
- Детайли за колата: Убава йе. Има 4 колелета.
За датчиците на гумите по-добре не се опитвай да саляш старите. Аз я ядох тази хурка и си поръчах нови алуминеви вентили. Самият датчик се сваля лесно (платката където е), но вентила понеже е от два елемента луминий, завити един в друг, след време направо се спояват и няма отвиване. Аз мойте ги резах. От алиекспрес си поръчваш датчици , като гледаш номера им да съвпада с твоя. За Ф10 всички ТПМС датчици са един модел , но все пак провери номера дали съвпада. Излизат с доставка и сичко около 70-80лв за четирите. Не се изисква ибучение след това. Само като ги сложиш ресетваш от I-Drive датчиците и трябва да караш около 10 минути, за да си ги опознае и измери налягането. С втора употреба не се занимаввай , защото не знаеш колко батерия е останала на датчика. Максималния живот според БМВ на тези датчици е 10 години, но не вяраам да изкарат толкова. Прикачил съм снимка на това което купих аз от Алиекспрес.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- adovet
- старши ентусиаст
Ако нямам в момента датчици какъв е варианта да проработят тези? Трябва ли модул или?
Изпратено от моят Mi 9T Pro с помощта на Tapatalk
- mrwrong
- кандидат ентусиаст
adovet написа:Ако нямам в момента датчици какъв е варианта да проработят тези? Трябва ли модул или?
По-старите модели не всички имат ситема за имерването на налягането на гумите. Системата се състои от приемник под задната броня и датчици във всяка гума. Ако нямаш, търсиш от някъде модула-приемник, свързва се към КАН шината, програмира се , слагаш по един датчик във сяка гума и си готов.
- fitter
- младши ентусиаст
- Кара: F11 535D
Адо, ретрофитва се безжичния модул който чете датчиците и се кодира колата да следи налягането и температурата.adovet написа:Ако нямам в момента датчици какъв е варианта да проработят тези? Трябва ли модул или?
- adovet
- старши ентусиаст
Е аз имам ли такъв модул в момента?fitter написа:Адо, ретрофитва се безжичния модул който чете датчиците и се кодира колата да следи налягането и температурата.adovet написа:Ако нямам в момента датчици какъв е варианта да проработят тези? Трябва ли модул или?
- mrwrong
- кандидат ентусиаст
adovet написа:Е аз имам ли такъв модул в момента?fitter написа:Адо, ретрофитва се безжичния модул който чете датчиците и се кодира колата да следи налягането и температурата.adovet написа:Ако нямам в момента датчици какъв е варианта да проработят тези? Трябва ли модул или?
Ако при всяко палене не ти вади съобщение за грешка в TPMS, което за да го разкараш трябва да натиснеш шайбата, значи нямаш.
Аз слагах такъв модул, описал съм го в DIY темата. Парт номера го проверявах от Реалоем, един или два бяха за модела, като се гледа трансмитера/модула да е съвместим с парт номера на датчиците, които ще купиш.
Датчици взех оригинални за около 150лв втора ръка, по един комплект за двата сета гуми.
На мен още ми излиза съобщение за грешка в RPA- старата система, което не знам как да махна.
Датчици взех оригинални за около 150лв втора ръка, по един комплект за двата сета гуми.
На мен още ми излиза съобщение за грешка в RPA- старата система, което не знам как да махна.
- BorislavB
- ентусиаст
- Кара: F10 530d 2015
- Мечтае да кара: E36 M3 3.2, M5 E60 LCI, M760Li, M5 F90 LCI
- Детайли за колата: 258HP|RWD|Automatic
А ако един от датчиците сдаде багажа спира ли цялата система? В момента съм с четири оригинални (имат щампа БМВ ) и не ми работи системата, на другите джанти бях с някакви неоригинални и си работеше. Има ли вариант за рециклиране или направо нови?
От малко дете си имам мечта, не Ferrari, брат, M-Power е Тя. -|- Цяла Земя под едно небе,с една марка автомобили - BMW...!
- Dextuar
- старши ентусиаст
- Детайли за колата: 440i
Кодира се.MMG написа:Аз слагах такъв модул, описал съм го в DIY темата. Парт номера го проверявах от Реалоем, един или два бяха за модела, като се гледа трансмитера/модула да е съвместим с парт номера на датчиците, които ще купиш.