ЧСИ и неплатен данък на продадена кола
Модератор: Общи модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
ЧСИ и неплатен данък на продадена кола
Привет,
Бих желал да попитам ако някой е имал подобен казус как да постъпя най-добре...
През 2016 продавам автомобил (БМВ е36 с м-пакет
) стискаме ръцете с купувача, прехвърляме на нотариус и пито-платено. Викам тая страница е затворена и си продължавам с живота. Мда, но 2020 започват да ми идват писма от ЧСИ за неплатени данъци... викам си как може изобщо тва да стане..?
Ходих в общината, излиза че трябвало да отпиша автомобила от общината, в която съм с постоянен адрес (мой пропуск). Представям документите от нотариуса че тая кола не е на мое име от 2016 и нз за какво говорят изобщо, да но тъй като не съм им известил, трябвало да платя някаква сума + неустойки = 700лв + 200лв за ЧСИ такса явно... Нямало давност защото данъка бил 'активен' и се трупало с всяка година повече, което ми прозвуча изключително странно...
Докато се върна в БГ за да дооправя нещата, баща ми явно са му вдигнали нервите и е ходил до общината и е платил тия 700лв данък + неустойки. Това хубаво, но ЧСИ-то продължава да си търси тия 200лв, ходил е пак до общината да разпита, защо е това, те са го пратили за гъби с презумция че това са вече отношения между мен и ЧСИ-то...
Видиш ли все едно аз съм им потърсил услугите...
Ясно е че ще пия студена вода с тия 700лв които вече са платени за все още неизяснена услуга/тежест... ама тия 200лв на ЧСИ-то???
Първосигнално ми идва да ги отрежа тотално и да не им обръщам внимание на роптенето, ама баща ми слагал подписи и нз си какво при първото им посещение и се чудя дали нямат основание да си ги търсят тия пари...
Как бихте постъпили в тая ситуация?
Благодаря предварително!
Бих желал да попитам ако някой е имал подобен казус как да постъпя най-добре...
През 2016 продавам автомобил (БМВ е36 с м-пакет

Ходих в общината, излиза че трябвало да отпиша автомобила от общината, в която съм с постоянен адрес (мой пропуск). Представям документите от нотариуса че тая кола не е на мое име от 2016 и нз за какво говорят изобщо, да но тъй като не съм им известил, трябвало да платя някаква сума + неустойки = 700лв + 200лв за ЧСИ такса явно... Нямало давност защото данъка бил 'активен' и се трупало с всяка година повече, което ми прозвуча изключително странно...
Докато се върна в БГ за да дооправя нещата, баща ми явно са му вдигнали нервите и е ходил до общината и е платил тия 700лв данък + неустойки. Това хубаво, но ЧСИ-то продължава да си търси тия 200лв, ходил е пак до общината да разпита, защо е това, те са го пратили за гъби с презумция че това са вече отношения между мен и ЧСИ-то...

Ясно е че ще пия студена вода с тия 700лв които вече са платени за все още неизяснена услуга/тежест... ама тия 200лв на ЧСИ-то???

Първосигнално ми идва да ги отрежа тотално и да не им обръщам внимание на роптенето, ама баща ми слагал подписи и нз си какво при първото им посещение и се чудя дали нямат основание да си ги търсят тия пари...
Как бихте постъпили в тая ситуация?
Благодаря предварително!
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Re: ЧСИ и неплатен данък на продадена кола
Според мен ще трябва да платиш тези 200лв защото плащайки 700лв си се съгласил със задълженията.
Не си успорвал цялото задължение.
Имах подобен казус но с имот в Каварна и платих като поп всички задължения, барабар с таксите на ЧСИ.
Не си успорвал цялото задължение.
Имах подобен казус но с имот в Каварна и платих като поп всички задължения, барабар с таксите на ЧСИ.

- turieca
- кандидат ентусиаст
-
С една бележка за собственост от КАТ ми махнаха данъци за 4 години назад, че и аз бях проспал едно отписване.
Не лошо да опиташ макар и след като са платени тези 700. Може пък и да ги възстановят.
Не лошо да опиташ макар и след като са платени тези 700. Може пък и да ги възстановят.
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Баща ти не е трябвало да плаща.
Същия казус, отивам да плащам данък на молдовец. Оказва се, че има задължения 4К + лв, за друг автомобил продаден преди 6г. Интересното беше, че по рег номер излиза новия собственик, а на него си продължава да му начисляват данъци...т.е един и същи автомобил, се води на двама различни собственика и се дължи два пъти данък
Както и да е, с декларация и договора му паднаха данъците....и никой не е споменавал нищо, за пропуснато отписване.
Един вид търси си и 700те лв.
п.п. за София става дума.
Същия казус, отивам да плащам данък на молдовец. Оказва се, че има задължения 4К + лв, за друг автомобил продаден преди 6г. Интересното беше, че по рег номер излиза новия собственик, а на него си продължава да му начисляват данъци...т.е един и същи автомобил, се води на двама различни собственика и се дължи два пъти данък

Както и да е, с декларация и договора му паднаха данъците....и никой не е споменавал нищо, за пропуснато отписване.
Един вид търси си и 700те лв.
п.п. за София става дума.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Трябва да платиш тези 200 лева на чси, защото това са законни разходи.
Другите неща са спорни, а те са защо не са те уведомили, преди да отидеш на дело?
Другите неща са спорни, а те са защо не са те уведомили, преди да отидеш на дело?
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Плати ги и приключвай. Освен, ако не искаш да се забавляваш. 

Благодаря за мненията, явно ще се плаща... за 200лв нямам време да се занимавам.

- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Щом вече си свалил гащите..платил де, най-лесно е наистина да изчистиш всички останали задължения и да не го мислиш повече.
След като платиш им дай зор да вдигнат запорите ако има наложени такива и ако има вариант да ти дадат документ, че не им дължиш нищо
След като платиш им дай зор да вдигнат запорите ако има наложени такива и ако има вариант да ти дадат документ, че не им дължиш нищо

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
Документ задължително, че имат обичай да си измислят неща.
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Трябва да 'натиснеш' общината по подходящ начин и да си вземеш поне тези пари за данъка! Когато продадох моята кола миналата година, нотариуса ми каза, че вече автоматично ги отписвали в общината и нямало нужда да ходя да я отписвам както някога! След време, като плащах данъци, проверих и наистина вече не ми се водеше.. Иначе едно време трябваше да се ходи за отписване с договора!
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
Данъка не беше ли с 3 годишна давност?
Я виж някой адвокат , че да го върнеш на всички по веригата.
И аз бях в подобна ситуация, разбрах че дължа данък за 1 година след като бях продал вече колата. Ходих пак до данъчното с договора от покупко-продажбата и ми отчислиха данъците.
Общините са изкукуригали. Писах го вече. Кола, продадена 2001г. През 2021 се сещат да искат данък. Това при условие, че собствениците си плащат данък на жилището и никой никога не е казал "А данък на колата?"...
Аз лично бих им казал, че всичко в декларирано и да си оправят бакиите. Бих вдигнал скандал, че няма всяка година да декларирам колите и имотите, продадени през живота ми. Проблемът е в скапаната система. Не знам друго место, където да има такива тъпотии.
Аз лично бих им казал, че всичко в декларирано и да си оправят бакиите. Бих вдигнал скандал, че няма всяка година да декларирам колите и имотите, продадени през живота ми. Проблемът е в скапаната система. Не знам друго место, където да има такива тъпотии.
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Е.Димитров написа:Данъка не беше ли с 3 годишна давност?
5 години е давността. Аз като прекратиха практиката за преглед без данък вписах кола, на която 7 или 8 години не беше плащан и ми поискасха само за последните 5

- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
Не че нещо, ама още ли има хора дето си плащат данъците в общината, през 90% от онлайн банкиранията може да видиш всичките си задължения като данъци и да ги платиш
По тема, до сега не съм чул общината/държавата да върне пари.

По тема, до сега не съм чул общината/държавата да върне пари.
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2