Новите ГТП стикери

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46, G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: M54B22
B48B20

Re: Новите ГТП стикери

Мнение от streetz » 13 Яну 2022, 15:54

Аз от 2 години при застрахователен брокер не съм ходил - поръчвам онлайн, плащам онлайн, след няколко дни куриера ми носи вкъщи плика с полицата, картончето и стикера.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 13 Яну 2022, 16:04

b_u_b_o написа:А стикер, полица и зелена карта по пощата ли ще ми пратят?

да
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 13 Яну 2022, 16:32

И защо трябва някой да ги разкарва листчета по домове и офиси? Защото едни 240 толупа и още няколко стотин покрай тях са некадърни да направят подходяща нормативна уредба? Разбирам да си един от тия толупи и да ми обясняваш колко си е ок бюрократщината, ама всеки друг потърпевш от нея да я защитава така...ей тва не го разбирам :dunno:

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 13 Яну 2022, 16:33

Т.е. може да си сметнем колко е в цената на ГО-то пощенската услуга (или куриерска ? ), стикер, картонче и т.н.

ID A написа:По Еконт, с дрон от летище Русе. :mhihi: Отвъд дълбоката вода, признават и мейла за застраховката на телефон да покажеш.
Като погледне стикерите на стъклото за ГО и ГТП нищо не иска. Поглежда само талона на колата и книжката. А всичко да е вързано на номер? С нашите специалисти, ще кълве номера в поне три бази да проверява. И защо да ти губи времето? И мене почти винаги при спиране поглежда стикерите и талона и довиждане. Даже ми се е случвало и направо да махне да продължавам. Въобще не става дума за някакъв евтин тарикатлък за избягване на нещо.

Т.е. логиката е, че и новата система ще е некадърно направена, затова да си търпим сегашните некадърности ? Ако всичко е вързано с номера, полицая като те спре, направо ще ти връчва глобата вече. Щото вече ще си сниман някъде на някоя от всичките камери. А пък теб как те спират и пускат няма никакво значение, щото някой в Якоруда може и от 15 години да не го е спирал полицай. Вържат ли всичко по номера, ще изгърми и човека от Якоруда без гражданска от 10 години, който си ползва колата само за дЪрва от гората.

Не знам как изобщо още има хора, които си мислят, че машините грешат повече от човека. Сигурно и на калкулатора не разчитате :lol:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E83 M57T2
Мечтае да кара: фърчило

Мнение от ID A » 13 Яну 2022, 17:00

Те камерите си работят отлично и проверяват за каквото им е зададено. Но логиката изисква да има и бек ъп вариант, ако всичко се засили на юг. Не знам в колко държави вие със Зак сте били, но никъде по света няма такова неща, като проверка само по номер. Включително и за водещите държави, за които бленувате да се изнесете. И там искат ШК, регистрация и застраховка. Там глобите от камерите, директно се получават по пощата и никой не ви спира за нищо, освен ако не пречите на системите да ви разпознаят или липсвате в нея. Хайде и в България, да започнем да признаваме глобите дошли по пощата за връчени, без обратни разписки? Или ще си припомняме, че BG означава бай Ганьо?

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 13 Яну 2022, 18:27

Добре де, веднага мога да ти кажа за един Пасат в град в България. И улицата ще ти кажа даже. Човека от над 5 години със сигурност не плаща нито гражданска, нито данък, нищо. Не знам как има номера. Може и над 10 години да са, 5 със сигурност има. Тая кола направо не съществува. Ползва се веднъж в месеца да се ходи до лозето до градчето. Тоя дядка, ако утре утрепе някой или те изшиба с Пасата на кръговото, кой е виновен и как не е хванат ? Полицаите трябва да обикалят всяка уличка и двор, да светят по стикерите с фенерче :kuku: Ако всичко беше на номера, камерите на входа на града дали нямаше да го снимала 120 пъти и на нечий компютър да свети, че дължи 5 цифрена сума ?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Мнение от TheDriver » 13 Яну 2022, 18:44

Не, защото тоя същия след като няма проблем да си кара без въпросните атрибути, няма да има проблем и да си прикрие номера.

Тук вече стигаме до това как е проектирана системата и процеса по отношение на неразчетените номера.

Аз съм един от тези които стъпва на пътната мрежа с коли без нищо. Имам начини да минимализирам шанса да се срещна с проверка, но влагам доста усилия в това и никога не е сигурно дали няма да ми излязат от някъде.

Ако единственият ми противник са камерите на входа на града, задачата ми се улеснява на порадъци. Същото важи и за чичото с Пасата.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 13 Яну 2022, 18:59

TNT написа:Добре де, веднага мога да ти кажа за един Пасат в град в България. И улицата ще ти кажа даже. Човека от над 5 години със сигурност не плаща нито гражданска, нито данък, нищо. Не знам как има номера. Може и над 10 години да са, 5 със сигурност има. Тая кола направо не съществува. Ползва се веднъж в месеца да се ходи до лозето до градчето. Тоя дядка, ако утре утрепе някой или те изшиба с Пасата на кръговото, кой е виновен и как не е хванат ? Полицаите трябва да обикалят всяка уличка и двор, да светят по стикерите с фенерче :kuku: Ако всичко беше на номера, камерите на входа на града дали нямаше да го снимала 120 пъти и на нечий компютър да свети, че дължи 5 цифрена сума ?

много просто. в една нормална държава като ме изшиба един такъв на кръговото и цялата му кола струва колкото моята предна броня само като част (не-монтирана и не-боядисана) и като се окаже, че няма застраховка- му се конфискува каквото има (лозе, къща, и тн) и се продава в моят полза.. и ако още ми виси с пари му се закачат за заплатата или пенсията и ми плаща всеки месец докато се изплати.

... при така описания сценарии- дали някой ще си позволи да кара без застраховка и съответно регистрация и тн?

да ама не... искаме ама няма желание. тази държава може да се оправи точно за 90 дена - или там колкото ще отнеме да изстържат законодателната власт ...
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E83 M57T2
Мечтае да кара: фърчило

Мнение от ID A » 13 Яну 2022, 19:46

Алх, не се заблуждавай. Не се иска, независимо какво се декларира из форума. Един резервоар за Х3 хубавата нафта ми е 160 лв, тук има поне 20 страници жалвания, как стикер с 5, 10лв за година повече е бъркане в джоба. Що не е само по номер? Еми точно онзи с Пасата, като мине 1,2 пъти на камера или някоя подвижна и rfid-а не се обади и някъде на по-централно място ще светне лампичката и местния полицай, който 100% знае за това и се прави на ударен, като получи от горе инструкция виж какво става, може и нищо да не направи, но поне ще го дръпне онзи и ще му каже дотук, иначе следват глобите. И това е вкарване в пътя, малко по-малко.
Нямало нищо да промени зоната в центъра. ФПЧ се генерира и от трафика. Намаляваш трафика в центъра, намаляваш и ФПЧ. Как си представяте някой от Люлин, дето минава през центъра направо към АМ Тракия, изведнъж да започне да обикаля през Опълченска, Скобелев, България и Орлов мост или дори през Ситняково за да избегне зоната? Този човек просто ще мине през ССТ.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 13 Яну 2022, 20:51

Стикерите може да отпаднат (една от най-големите тъпотия в последните години), но старите цени на прегледа няма да ги върнат, може да сте сигурни :mhihi: !
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 13 Яну 2022, 22:55

Аз не виждам каква е връзката между стикерите и проверката при спиране. Нали полицая ти иска документите.
Какво ще му помогнат толкова стикерите? Ще разчете перфорациите в движение ли :lol: Айде стегнете се малко и не мислете глупости.
Абсолютно излишни са стикери за каквото и да е било.

А това с допълнителната проверка по регистрационен номер и т.н. се прави много преди "високите" технологии, обажда се по радиостанцията и иска справка :dunno: Грам нищо не трябва да се промени за да се премахнат шибаните стикери. Ако им трябва някакво rfid, да го вградят в тъпата регистрационна табела и на тези със стари ще дават един стикер да си го лепят там и толкова.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 13 Яну 2022, 23:07

Който вече има стикер да го разлепя от стъклото или да изчака ? :roll:
Последна промяна Jordana на 14 Яну 2022, 9:28, променена общо 1 път
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 13 Яну 2022, 23:19

Да си го разлепя не да изчака. :mhihi:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 13 Яну 2022, 23:33

steeN написа:Аз не виждам каква е връзката между стикерите и проверката при спиране. Нали полицая ти иска документите.
Какво ще му помогнат толкова стикерите? Ще разчете перфорациите в движение ли :lol: Айде стегнете се малко и не мислете глупости.
Абсолютно излишни са стикери за каквото и да е било.

А това с допълнителната проверка по регистрационен номер и т.н. се прави много преди "високите" технологии, обажда се по радиостанцията и иска справка :dunno: Грам нищо не трябва да се промени за да се премахнат шибаните стикери. Ако им трябва някакво rfid, да го вградят в тъпата регистрационна табела и на тези със стари ще дават един стикер да си го лепят там и толкова.

:yes: :yes: :yes:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 14 Яну 2022, 1:43

Да не излезе, че има напечатани стикери за години напред :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата