Кога ще е следващия срив в цените на имотите?
Модератор: Общи модератори
- blacksapphire
- ентусиаст
-
- Кара: G02 ///M40d
Re: Кога ще е следващия срив в цените на имотите?
Не е от тея за творческа дейност, с 4.2м тавани е. 

- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
barty написа:Ако приемем че наема на 36м2 е EUR 250/ месец или EUR 3000/ година то по-добре да живееш под наем.
Това я абсолютната логика, но видиш ли, само и само да не живеят под наем са готови да се набутат брутално някои хора. Но пък ако така и не дойде срив, за да притежаваш, явно ще трябва да е на високи цени, с ниска възвръщаемост. Но за какво пък ти е да притежаваш на тия цени в момента и на тия данъци, при тази приемлива цена за наем?! То и на запад хората са си масово под наем и да притежаваш, не е изгодно и не е самоцел.
blacksapphire написа:Не е от тея за творческа дейност, с 4.2м тавани е.
Ще играем скуош

- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: B48B20А
nxn написа:Още имаме от същите подови контакти в мазето, но не съм се сещал да ги боядисам бели.
Не са боядисани, просто са сменени. Още се продават подови контакти по магазините.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
- blacksapphire
- ентусиаст
-
- Кара: G02 ///M40d
Какъв ли зор е видял архитектът да угоди на инвеститора?
Какво мислите за тези причудливи форми? Мен ми създават дискомфорт само от снимките.
62м2 / 177к евро Хиподрума
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5 ... 0262932841

- ceco_kd
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 318i
- Мечтае да кара: На челна стойка.
- Детайли за колата: И умишлено надрана пак е красива.
nxn написа:
Още имаме от същите подовк контакти в мазето, но не съм се сечал да ги боядисам бели.
По принцип така наречения контакт "джапанка" си го има в стандартен цвят бял. Едно време мисля, че са били само черни. Но за последното не съм на 100% сигурен.
Изпратено от моят SM-A725F с помощта на Tapatalk
Карам бавно! Стигам Бързо!
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
ceco_kd написа: Едно време мисля, че са били само черни. Но за последното не съм на 100% сигурен.
Щото са били бакелитови

blacksapphire написа:Какъв ли зор е видял архитектът да угоди на инвеститора?Какво мислите за тези причудливи форми? Мен ми създават дискомфорт само от снимките.
Сега не мога дори да си напиша мнението, щото ще кажат, че съм хейтър

Какви аристократични извивки

Така политфорумнокоректен ли съм

Тоя мизерен кимизарник вероятно няма дори 40 м2

P.S. Все повече положението почва да ми прилича на 2007-2008

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
sub_eleven написа:barty написа:Ако приемем че наема на 36м2 е EUR 250/ месец или EUR 3000/ година то по-добре да живееш под наем.
Това я абсолютната логика, но видиш ли, само и само да не живеят под наем са готови да се набутат брутално някои хора. Но пък ако така и не дойде срив, за да притежаваш, явно ще трябва да е на високи цени, с ниска възвръщаемост. Но за какво пък ти е да притежаваш на тия цени в момента и на тия данъци, при тази приемлива цена за наем?! То и на запад хората са си масово под наем и да притежаваш, не е изгодно и не е самоцел.
Никой не може да каже след 10г. какво ще стане, наемите могат да отидат в небето. Отделно на стари години да седиш на наем, особенно в БГ, не съм сигурен, че е оферта.
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
blacksapphire написа:Какъв ли зор е видял архитектът да угоди на инвеститора?Какво мислите за тези причудливи форми? Мен ми създават дискомфорт само от снимките.
Всеки път като видя скъп апартамент с моноблок в тоалетната полудявам.
Иначе относно цените и избиването, ясно е че сега се купувс или за лична употреба да плащаш кредит вместо наем, или защото имаш излишни доходи.
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
barty написа:Няма грешка, многоимотните са с 20% нагоре
Няма промени. Проверете си на място. По принцип става мазало с декларирането на основно жилище и в един момент системата ти надува данъците. Аз преди година-две подавах коригиращи декларации за да оправям нещата. И то както винаги ги оправяш за бъдещ период. Миналият си го плащаш. Или съд. Или и двете.
- anttonev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: M62B44
М, да, това с коригиращата декларация и аз го ядох. Каквото е било до тук, било, не връщат пари, не могло да се установи дали съм нямал други имоти за миналия период?! Ама сега вече занапред съм "коригиран".
Sent from my CLT-L29 using Tapatalk
Sent from my CLT-L29 using Tapatalk
- streetz
- младши ентусиаст
-
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5 ... n1n4s&f1=1
То дизайнерска баня, то функционална кухня с висок клас уреди, то простор, то общи части лукс, то удобства, то атрактивна локация ... с кеф да си изсипеш парите.
Само една четворка котлони му липсва и става топ оф дъ топ 
То дизайнерска баня, то функционална кухня с висок клас уреди, то простор, то общи части лукс, то удобства, то атрактивна локация ... с кеф да си изсипеш парите.

The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
- Jorixa
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 G05/X1 F48
- Мечтае да кара: 911
Стига сте пускали коптори, дайте нещо което си струва да се види за разнообразие 

- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
Нема такова на обява
Между другото забелязвам,че все повече инвеститори не си пускат имотите на обяви (с или без брокери) и те пак са продадени или поне така ги водят, още на зелено, дори преди АКТ14.
В последния блок дето ходих (едно приятелче търси да купи нещо), инвеститора строй 2 блока от двете страни на една улица, единия е на АКТ15 вътре бяха свободни само 2 апартамента на последния етаж със зверски скосявания, абе много зле, откара ни в сградата отсреща която е построена до предпоследен етаж (няма АКТ14 дори), та на предпоследния етаж още дори нямаше изградени стени и бяха продадени всички апартаменти без един
и ни вика за тоя един е тука е представете си стените къде са и ни показва схемата на лист
Каза,че на горния етаж има още 2 свободни, но още не е построен и може само на схема да ги видим

Между другото забелязвам,че все повече инвеститори не си пускат имотите на обяви (с или без брокери) и те пак са продадени или поне така ги водят, още на зелено, дори преди АКТ14.
В последния блок дето ходих (едно приятелче търси да купи нещо), инвеститора строй 2 блока от двете страни на една улица, единия е на АКТ15 вътре бяха свободни само 2 апартамента на последния етаж със зверски скосявания, абе много зле, откара ни в сградата отсреща която е построена до предпоследен етаж (няма АКТ14 дори), та на предпоследния етаж още дори нямаше изградени стени и бяха продадени всички апартаменти без един

Каза,че на горния етаж има още 2 свободни, но още не е построен и може само на схема да ги видим

- streetz
- младши ентусиаст
-
Хубавите оферти не стоят на обява, даже изобщо не стигат до сайтовете. Само дупките и доста надценените се въртят в нета.
На мен ето този ми харесва доста. Знам, че за естетите тук моноблока от пластмаса, кривите чупки и долапи на 2рия етаж, двата котлона и тн ще им се сторият неприемливи, но за мен е супер. На 40% офф бих го гледал 
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5 ... 2746829150

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5 ... 2746829150