Пасивни доходи от крипто - Helium, staking и т.н.
Модератор: Общи модератори
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW Х1 2.3d,MB SL350,MB E350d
Re: Пасивни доходи от крипто - Helium, staking и т.н.
alx написа:текущите майнъри започнаха да им свършва мястото на картите (32гб са повечето)...
Моя беше с 32гб (rak), но в средата на януари му я смених с 64гб, не мога да проверя колко пространство използва, но съдейки по другия ми майнер (sensecap) кайто фабрично е с 64гб карта и в момента показва: SD Usage:40103.61/58776.86MB, 68.23%, определено 32гб не стигат...
top написа:alx написа:текущите майнъри започнаха да им свършва мястото на картите (32гб са повечето)...
Моя беше с 32гб (rak), но в средата на януари му я смених с 64гб, не мога да проверя колко пространство използва, но съдейки по другия ми майнер (sensecap) кайто фабрично е с 64гб карта и в момента показва: SD Usage:40103.61/58776.86MB, 68.23%, определено 32гб не стигат...
мда... рак-овете първи изгоряха - да не говориме, че имаха една партида с лоши сд карти които стават рийд- онли в един момент и трябваше да се сменят - 64гб high endurance v30 е избора... проблема на рак-овете е, че нямат турбо синхронизране и като се напълни картата и се рисет-ват, смъкват най- актуалния снапшот които... може да е 5000 блока назад и почва едно синхронизране... с дни....
рак-овете са най- големите боклуци всъщност... хардуера им е ок, обаче нямат никакви дашборд-ове, инструменти за менажиране и тн... и са черни дупки откъм това да знаеш какво правят във всеки един момент...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- младши ентусиаст
-
Моя rak направо умря в началото на януари, явно това е бил момента в който е напълнил картата и се е омазал, 3-4 дена графиката ми седеше на 0, реших какво ли не, че е изгорял, също четох някакви конспиративни теории, че имало черни списъци и са ми го сложили там, докато не му смених картата и се съживи, не съм копирал старата а направо свалих фърмуер и му го записах на новата карта, взех точно такава карта: Sandisk Micro SD HIGH ENDURANCE 64GB КЛАС 10 U3 V30 XC-I. Иначе да, ако се сравняват rak и sensecap, втория е много по-добър.
- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
- Кара: V8 HEMI
Какво става , някой наеха ли му хардовете?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
zAcK написа:В тоя хекс дето съм аз и наоколо взеха да отпадат по 1-2 броя.
И гледам в OLX-а обявите стават все повече и цените вече отиват към 2000 лева.
Та да попитам, какво стана с тоя POC 11 и как са добивите в момента.
На около 1500 лева мога и да се прежаля да си купя един майнър, че в града са доста, да го е
OLX е заринат от майнъри. Добре, че устоях и не дадох 3000+ лева

В момента има оферти по 1500-1600 лева, като вероятно скоро ще стигнат до малко над 1000

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- младши ентусиаст
-
И аз чакам със сигурност да станат под 1000 и да взема трети. Така се е наводнило последните 2-3 седмици, че бъдещето е да се махат от градовете и са се локират в по-малки населени места, там по има смисъл, в градовете станахме като америка...
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
top написа:...Така се е наводнило последните 2-3 седмици, че бъдещето е да се махат от градовете и са се локират в по-малки населени места, там по има смисъл, в градовете станахме като америка...
Така е

Не зная дали сте го видели, ама между Ксанти и Комотини някой предприемчив грък е нацвъкал всичко с хелиуми

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
- Кара: V8 HEMI
top написа:И аз чакам със сигурност да станат под 1000 и да взема трети. Така се е наводнило последните 2-3 седмици, че бъдещето е да се махат от градовете и са се локират в по-малки населени места, там по има смисъл, в градовете станахме като америка...
2023 има някакъв шанс да паднат до толкова

Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Тази година (даже таргета е Q1) се очакват първите Light Hotspots, които се очаква да са на цени 150-200$
И 300$ да са... В един момент всичките напълнили кашоните в олх ще почнат да продават на цени "да излезнат нула на нула". Донякъде по цял свят проблема с наличности е от спекуланти. Много ми е интересно, ако Light hotspota излиза 400лв, в олх го пуснат на 900лв... кой ще купува на 2500-3000лв Sensecap
А пък нашиО бизнесмен има 60 бройки вкъщи
Мен по-скоро ме притесняват печалбите. Не знам за в бъдеще какви печалби ще има, но трябва да са такива, че да е рентабилно купуването на устройства. В край на сметка, ако не започнат да се появяват по-масово устройства, ползващи мрежата... ще умре всичко. Не става само майнъри. После няма да е в града/на село, а къде в близост има най-много устройства, ползващи мрежата. И от там си мисля, че не се знае дали гъстотата в големите градове... няма пак да се окаже печеливша.

Най-евтиният хотспот без "проблеми" в момента в олх е 1900лв. Цените са далеч от нивата които чакате.
А дори и тези които са уж нови и неразопаковани носят доза риск. Така че тия покупки от Олх аз лично съм ги зачеркнал.
Пазарувам си директно от производителя.
Ако бяхте направили поръчка когато темата стана "гореща" и започнахте да гледате цените в Олх(тогава бяха дестки хиляди левове) сега щяхте да имате хотспоти на цената от производителя.
Ето още една сметка.
Да кажем, че ви трябват 6 месеца да се сдобиете с хотспот от производител. Това ще ви струва около 600 долара.
Ако сега купите хотспот от Олх и имате късмет той да е изряден, ще трябва да избиете около 1000лв разлика в цената на закупуване в рамките на 6 месеца.
Проверете колко вадят хората около вас.
Вашата локация по-добра ли е?
Антената ви по-добра ли е?
Аз не мисля, че като за първи хотспот през тези 6 месеца ще вадите повече от 100-150 долара месечно което са не повече от 1500лв. за тези 6 месеца.
Ако имате добра локация е разбираемо, но иначе според мен е леко безмислено.
А дори и тези които са уж нови и неразопаковани носят доза риск. Така че тия покупки от Олх аз лично съм ги зачеркнал.
Пазарувам си директно от производителя.
Ако бяхте направили поръчка когато темата стана "гореща" и започнахте да гледате цените в Олх(тогава бяха дестки хиляди левове) сега щяхте да имате хотспоти на цената от производителя.
Ето още една сметка.
Да кажем, че ви трябват 6 месеца да се сдобиете с хотспот от производител. Това ще ви струва около 600 долара.
Ако сега купите хотспот от Олх и имате късмет той да е изряден, ще трябва да избиете около 1000лв разлика в цената на закупуване в рамките на 6 месеца.
Проверете колко вадят хората около вас.
Вашата локация по-добра ли е?
Антената ви по-добра ли е?
Аз не мисля, че като за първи хотспот през тези 6 месеца ще вадите повече от 100-150 долара месечно което са не повече от 1500лв. за тези 6 месеца.
Ако имате добра локация е разбираемо, но иначе според мен е леко безмислено.
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
TNT написа:Мен по-скоро ме притесняват печалбите. Не знам за в бъдеще какви печалби ще има, но трябва да са такива, че да е рентабилно купуването на устройства. В край на сметка, ако не започнат да се появяват по-масово устройства, ползващи мрежата... ще умре всичко. Не става само майнъри. После няма да е в града/на село, а къде в близост има най-много устройства, ползващи мрежата. И от там си мисля, че не се знае дали гъстотата в големите градове... няма пак да се окаже печеливша.
Мен ако питате, ако имате възможност, слагайте гейтуеите около сериозни пътни артерии и места, където потенциално "on-a-regular-basis", би имало струпване на много народ и/или device fleets. Там където има (/ще има) по-интезивен трафик на умни МПС-та (коли, мотори, колела, тротинетки, скейтове и т.н.

Тия по чукарите също няма да умрат (вярвам, че ще бъдат "спонсорирани", колкото все пак да има смисъл да се поддържат живи), но ще има и такива (пак "по чукарите"), които ще жънат сериозно. А бе ще се (само-)регулират нещата, нема с'е п'уашите

TNT написа:Не става само майнъри.
Ми айде де, направете си/купете си някое и друго клиентско у-во и разкършете/спонсорирайте тая мрежа, няма само аз д'сА занимавам

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- vixx
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320d
Относно цените, имайте предвид че към момента един Сенскап идва от Китай на около 1200лв след като бъде освободен от митницата. Ако продавача не е някое шано дето се е увъртял в схеми, ще трябва да начисли 20% ДДС като ви го продаде. Като сложиш и печалба някаква цени под 1600-1700лв не са невъзможни ама са почти невероятни. Ако все пак е някой играч, дето не плаща данъци, тогава може и да е възможна тая цена, но искайте да е само с лично предаване, че да не ви вкара в някоя насрещна проверка ако се използва куриер.
- vixx
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320d
TNT написа:Не става само майнъри.
Аз си бях казал мнението по-назад, а именно че тая схема ще умре в момента, в който хората спрат да искат да купуват хотспоти. Мисля, че light/lite хотспотите имат единствената цел да удължат агонията, понеже не виждам кой и колко ще използва тая мрежа някога, нито виждам защо телекомите не биха се намесили за да предложат същото, ако имаше пазар за него. Те вече си имат станцийте така или иначе.
Хората от Хилиум си взимат по едни $10 от производителите за всяка бройка и после по още толкова ако искаш да си смениш локацията. Като умножиш по едни 550 000 хотспота и нещата почват да си идват на мястото

Затова си става идеално само с майнъри, ама е до време. Ще видиме кой от нас къде е накрая.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Пасивни доходи от крипто - Helium, staking и т.н.
Няма да е първия път когато цените на нещо падат под себестойност, защото е безполезно, така че няма нищо невъзможно.
Телекомите може да имат станциите, ама Хелиум разгърнаха по-гъста мрежа от тях за 2 години, сравнени с нещо което те градят от 20 и повече. Така, че те са обречени в тази област, освен ако не почнат да споделят по-голяма част от оборота си... което не могат защото за огромни тромави структури, които ги защитават единствено регулациите за употреба на честотен спектър. Единствения начин, по който могат да противодействат е да лобират за вкарване на регулации, Ганьо да не може да си сложи клетка в тях без една дебела папка разрешения.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Телекомите може да имат станциите, ама Хелиум разгърнаха по-гъста мрежа от тях за 2 години, сравнени с нещо което те градят от 20 и повече. Така, че те са обречени в тази област, освен ако не почнат да споделят по-голяма част от оборота си... което не могат защото за огромни тромави структури, които ги защитават единствено регулациите за употреба на честотен спектър. Единствения начин, по който могат да противодействат е да лобират за вкарване на регулации, Ганьо да не може да си сложи клетка в тях без една дебела папка разрешения.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
vixx написа:TNT написа:Не става само майнъри.
Аз си бях казал мнението по-назад, а именно че тая схема ще умре в момента, в който хората спрат да искат да купуват хотспоти..
Коя точно "схема" ще умре, че не разбрах? Ако "схема" наричаш connectivity услугата, която Helium предлагат, то тя ще умре точно когато Helium решат, че не им е рентабилно да я предлагат

vixx написа:Мисля, че light/lite хотспотите имат единствената цел да удължат агонията, понеже не виждам кой и колко ще използва тая мрежа някога,
Аз пък мисля, че скоро ще има не само lite, ами и "bulk" варианти, на които хората ще могат да си диплойват контейнери със собствени сървиси за определена ейрия и device fleet, вместо да плащат едно за мобилен интернет и второ - за хостинг, облаци и тъпотии

vixx написа:нито виждам защо телекомите не биха се намесили за да предложат същото, ако имаше пазар за него, за да се нагушат в мащабите дето са си свикнали. Те вече си имат станцийте така или иначе.
There, I fix it

Че те операторите отдавна имат NB IoT и Cat-M1, ама нещо няма много желаещи да я ползват, освен разни корпорацийки на договорчета с тях

Дори умрелеите Vivacom имат LoRaWAN инфраструктура, но не виждам някой да се е у'тепал да я ползва нещо, освен някои шурубаджанайски дружки

Сериозно ли не виждаш предмството да си купиш от Алиекспрес произволен тракер за колелото (или едно от многото Helium-ready устройства, които скоро ще се пръкнат), да му налееш софт и трите ключа, да му го монтираш и буквално да забравиш, че съществува за години напред и само когато го изкараш веднъж в месеца (моят случай напоследък

vixx написа:Хората от Хилиум си взимат по едни $10 от производителите за всяка бройка и после по още толкова ако искаш да си смениш локацията. Като умножиш по едни 550 000 хотспота и нещата почват да си идват на мястото![]()
Затова си става идеално само с майнъри, ама е до време. Ще видиме кой от нас къде е накрая.
И аз да съм, и аз ще взимам за смяна на локацията, много ясно. Дори нови пришълци бих таксувал допълнително, ако има вече изградена инфраструктура наоколо. Точно това е якото, че могат да правят каквото си искат със стратегията за ценообразуване и ако са умни и не супер алчни могат само да спечелят. Та предлагам да не ги мислим засега, а да погледнем към 5G Helium субсистемата, където пък операторите, нЕмат участие просто

Последна промяна Nickelback на 09 Фев 2022, 10:13, променена общо 1 път
"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.