Здравословен живот, или...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
Мечтае да кара: F82 ///M4

Re: Здравословен живот, или...

Мнение от Exclusive89 » 18 Фев 2022, 21:00

bum_bum написа:Миналата година качих 6 кила, докато се хранех веднъж дневно...

Така е прав си, с едно хранене пак ще мога да кача, но проблемът е, че сега доста качих въглехидратите.. само с едно хранене ще ми дойдат много. А пък и не зная как ще се отрази на тренировките, примерно ако ям само веднъж вечер около 18-19ч. на следващият ден да тренирам около 10-10:30ч без да съм ял нищо поне преди 2-3ч... и после след тренировка пак да не ям.. ще припадам :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 18 Фев 2022, 21:47

Е това вече зависи от метаболизма на захарите и инсулина. При стабилна захар без проблем можеш да си тренираш и ядеш когато си искаш. А за качеството на тренировката е по-важно какво и колко си ял предния ден, а не в текущия.

Това ядене на захари след тренировка е някаква ужасна тъпотия. Пробвай да ядеш нещо в което има повече чист протеин- телешко, риба, пиле и т.н. Така ще качиш инсулина, но не и кръвната захар. Та ще можеш да ползваш този ефект за мускулен синтез, а не да "гаси" захарта.

Качването на въглехидратите за да направиш повече мускулна маса също ми изглежда глупаво. Добре е за културисти, но в реалния живот.. надуваш се с вода и гликоген, което не е мускул. Спираш или намаляваш въглехидрата за седмица и изпикаваш всичкото мускул. От там и много напомпеняци като пробват кето "аууу, изчезнаха ми мускулите".., бате, мускул не изчезва за 10 дни. :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 18 Фев 2022, 22:08

Ето тоз тука разправя разни неща :roll:
https://www.youtube.com/c/drekberg/videos
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 18 Фев 2022, 22:47

bum_bum написа:От там и много напомпеняци като пробват кето "аууу, изчезнаха ми мускулите".., бате, мускул не изчезва за 10 дни. :mhihi:

:yes: :yes: :yes:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 19 Фев 2022, 7:26

Изображение :lol:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

Старши Алкохолик
Аватар
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 23 Фев 2022, 18:32

:banghead: :banghead: :banghead: :banghead:

Гледам днес в магазина сушени червени боровинки и си взех, че обичам сушени плодове. И си нагъвам аз, ама нещо много сладички ми се сториха. И поглеждам съдържанието -> червени боровинки 60%, захар, слънчогледово масло. Т.е. една шепа захар :censored: :help: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: Да Ева и простотията, да ева. Няма един продукт, който да не е адската гнус. Изхвърлих ги, ама бях омел половината :banghead: Вече съм повече от сигурен, че повече от 95% от хранителните продукти в почти всеки магазин са гнус и отрова :banghead: :banghead: :banghead: :banghead:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus

Мнение от peshehodetz » 23 Фев 2022, 19:15

keep walking

Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 23 Фев 2022, 20:22

zAcK написа::banghead: :banghead: :banghead: :banghead:

Гледам днес в магазина сушени червени боровинки и си взех, че обичам сушени плодове. И си нагъвам аз, ама нещо много сладички ми се сториха. И поглеждам съдържанието -> червени боровинки 60%, захар, слънчогледово масло. Т.е. една шепа захар :censored: :help: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: Да Ева и простотията, да ева. Няма един продукт, който да не е адската гнус. Изхвърлих ги, ама бях омел половината :banghead: Вече съм повече от сигурен, че повече от 95% от хранителните продукти в почти всеки магазин са гнус и отрова :banghead: :banghead: :banghead: :banghead:

Много е трудно да намериш сушени плодове без добавена захар. Търси лиофилизирани. Там по принцип не добавят.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 23 Фев 2022, 20:26

На стафидите няма захар , ям по кило стафиди месечно . Не че съм голям любител на гроздето но стават чудесна храна с 1 кисело мляко и 100 грама стафиди .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Старши Алкохолик
Аватар

Мнение от zAcK » 23 Фев 2022, 21:08

bum_bum написа:Много е трудно да намериш сушени плодове без добавена захар. Търси лиофилизирани. Там по принцип не добавят.

:bchug: Ще потърся. А защо я добавят? Ние си сушим плодове и стават супер вкусни без нищо добавено. Да не казвам, че толкова вкусни сушени сини сливи никога не съм виждал в магазин. Да, не са супер сладки, явно заради добавянето на захар, но са много по-вкусни. И има доста години рецепти с тях.

Jordana написа:На стафидите няма захар , ям по кило стафиди месечно . Не че съм голям любител на гроздето но стават чудесна храна с 1 кисело мляко и 100 грама стафиди .

Мдам. И те са добри и също стават за готвене на вкусни неща. :bchug: И от тях си правим домашни от някакъв безсемков сорт грозде, ама ги ометохме вече :mhihi:

Иначе вакумирани сушените плодове си остават супер без никакви простотии. :dunno:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 23 Фев 2022, 21:36

Едно за сладост, друго че захарта е много по-евтина от плода.
Изображение

Старши Алкохолик
Аватар

Мнение от zAcK » 23 Фев 2022, 22:04

bum_bum написа:Едно за сладост, друго че захарта е много по-евтина от плода.

За това второто не се бях сетил, но звучи най-логично :banghead: За да им излезе по-евтино, дори и плодовете блъскат със захар. Тотално сбъркан е този свят :idea:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: G02 ///M40d

Мнение от blacksapphire » 23 Фев 2022, 22:11

Толкова си изненадан сякаш в българската национална кухня компотът не е основен метод при производство на зимнина. И не се прави със стевия. :mhihi:

Старши Алкохолик
Аватар

Мнение от zAcK » 23 Фев 2022, 22:30

blacksapphire написа:Толкова си изненадан сякаш в българската национална кухня компотът не е основен метод при производство на зимнина. И не се прави със стевия. :mhihi:

Компот не пия от малък. Както и всякакви сокове и т.н. Освен ако не си ги правя аз. :mhihi:

Просто не очаквах да вдигат грамажа на сушените плодове добавяйки захар........... :help:
Изображение

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 23 Фев 2022, 22:56

И аз се чудех, докато не опитах тази есен пресни червени боровинки :mhihi: НЕ стават за ядене, нищо общо във вкусово отношение с черните (сини) боровинки... За плод сушен без захар - фурми, ама там природата пък яко е изсипала :lol: Има едни големи по 1 кг кутията във ФФ, 25 кинта, ама ядеш цяла зима :lol:
Няма пълно щастие :)
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата