Интересни хоби проекти
Модератор: Общи модератори
- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
- Кара: V8 HEMI
Re: Интересни хоби проекти
Да линка е правилен. Разбирам те напълно и изобщо не се обиждам, мисля че ако видиш код, архитектура и тнт наистина ще се впечатлиш, да или поне като проектира и направи ел количка за състезанието на Шел преди години, всички отбори с бюджети х ххх ххх , та техните конструктори , механици и целите им екипи от инж се впечатлиха и то доста, та това са хора на светновно ниво събрани от цяла европа на това състезание....
ползва се грешната ОС- защо така реши, предложи друга по-добра за този проект.
с грешното IDE -ъъ, това не си ли го изибираш ти, ниее във фирмата сме 300 човека и всигурно имаме 100 различни ide-та, или само 1 е правилно а другите 99 са грешни
и се прави сбирщайн от купешки платки- според мен просто ползва готови решение вместо да ги проектира и реализира като теб
А защо така бързо резна"бота" и възвелича джарвиса, недей така слошо, ами ако не са 50 switch case-a a са по друг начин нещата, от доста време си играе с AI та не вярвам да е както си го представяш
, това роботче дето прави за 2 часа се научи да не се блъска в стени , само!

с грешното IDE -ъъ, това не си ли го изибираш ти, ниее във фирмата сме 300 човека и всигурно имаме 100 различни ide-та, или само 1 е правилно а другите 99 са грешни

и се прави сбирщайн от купешки платки- според мен просто ползва готови решение вместо да ги проектира и реализира като теб
А защо така бързо резна"бота" и възвелича джарвиса, недей така слошо, ами ако не са 50 switch case-a a са по друг начин нещата, от доста време си играе с AI та не вярвам да е както си го представяш

Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 

- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
windows винаги е грешната ОС 

- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
- Кара: V8 HEMI
b_u_b_o написа:windows винаги е грешната ОС
Принципно си напълно прав!!!

Но някои неща ги няма (добре има ги, аппове с подобна функционалност, но не същите), за Linux или Mac... , не визирам неща за кодене, примерно ISTA на убунту трудно ще тръгне, да може с Wine, или VirtualBox, или пък някоя специфична за video editing , сигурно и на линукс ще тръгне, но защо да си го причинява човек като му трябват повече неща които ги има за бозата.....
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Добре де , на кой му е по як ..проекта ? 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
ivanski_2 написа:Да линка е правилен. Разбирам те напълно и изобщо не се обиждам, мисля че ако видиш код, архитектура и тнт наистина ще се впечатлиш, да или поне като проектира и направи ел количка за състезанието на Шел преди години, всички отбори с бюджети х ххх ххх , та техните конструктори , механици и целите им екипи от инж се впечатлиха и то доста, та това са хора на светновно ниво събрани от цяла европа на това състезание....![]()
с грешното IDE -ъъ, това не си ли го изибираш ти, ниее във фирмата сме 300 човека и всигурно имаме 100 различни ide-та, или само 1 е правилно а другите 99 са грешни![]()
А защо така бързо резна"бота" и възвелича джарвиса, недей така слошо, ами ако не са 50 switch case-a a са по друг начин нещата, от доста време си играе с AI та не вярвам да е както си го представяш, това роботче дето прави за 2 часа се научи да не се блъска в стени , само!
Колички не мога да коментирам и къде е участвал. Това се случило някога, някъде пред някого, сигурно нещо е показал и нещо са му казали. Но ако не ме лъже паметта има доооста готови проекти с подобни AI колички, които леееко трябва да се моднат, да приложиш reinforcement ML и да заприлича на това, което описваш. Та пак без да се обиждате аз лично не виждам какво трябва да ме впечатли.
ОС-а - иди-дойди, кефи си го, ползва специални туулове само за Уин, да си го ползва със здраве. Просто не върви ръка за ръка със сериозен ембедед дивелъпмънт, но да речем, че не е драма. А по отношение на Ардуино IDE-то можеш вярвам и сам прецениш, доколко е подходящо за сериозни мащабни проекти, като тези дето коментираме. Композиране на сериозен код и дебъгването му там, пък е пълен смЕх. Не съм сигурен какъв точно ти е опита в ембедед, та може и да не ме разбереш за какво ти говоря... И стигаме до платките... Аз не разбрах (както казваше бившето ни CTO) - пич, ти какво точно IP ми "продаваш"? Та същия въпрос задавам и на теб - какво точно IP се опитва да изтъргува приятелят ти на военните? Нов метод за reinforcement learning ли, какво точно? Питам без да се заяждам, просто за да обсъждаме нещо конкретно.
А Джарвиса ти го давам за пример (не го величая), за да разбереш че няма общо, в това което правим. Аз правя инфраструктура, гъвкава, и отделни модули и reusable asset-и, които ще ползвам за много неща много напред във времето за мои си приложения да ми е удобно и готино вкъщи, а и не само. Само с ламБите в коридора съм прекалил (не е особено reusable asset

Та с две думи моето IP е това дето описах по-назад. Дали ще са колоните в коридора, дали тия в хола, дали часовника, дали бъдещите ми разработки - всичко е една екосистема, един контекст, и са навсякъде с мен, а не само на бюрото. Джарвис няма още "мозък", няма избран voice service, не ми е важно за момента, защото изборът му би изпреварил времето си на тоя етап. За момента имам интеграция с Google Assistant и Amazon Alexa (Voice Services). Всичко в клиповете назад в темата. Колкото да си направя Proof-of-concept-а. Оттам насетне дали ще имам чат бот като на твоя приятел, бекенд ли ще ползвам, онпрем ли ще е, клауд ли ще е - ами не ми е важно да го мисля и избирам на тоя етап.
Та така, успех желая с военните и вярвам ще се похвали човека като се случат нещата

Sent from my M2102J20SG using Tapatalk
"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- EBEEMVACIA
- младши ентусиаст
-
- Кара: рожден ден
- Мечтае да кара: Apassionata
- Детайли за колата: ̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿
̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿BMW Flugelrad II V-2
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Та да... колегата ме подсети за темата, ама напоследък не съм имал време да стигна до нещо съществено. Имам значителен напредък по едни полезни устройства ползващи Helium мрежата, и се надявам до месец да покажа първо демо
А междувременно взех един SDR модул, с който да си дебъгвам LoRa пакетите, ако имам съмнения за нещо не както трябва. Но още не съм го ползвал "по същество", а само за глупости - като например да слушам как протича една комуникация с навигационната кула на летище София
Някой знае ли нещо по-интересно/пикантно да слушане от радио ефира?

А междувременно взех един SDR модул, с който да си дебъгвам LoRa пакетите, ако имам съмнения за нещо не както трябва. Но още не съм го ползвал "по същество", а само за глупости - като например да слушам как протича една комуникация с навигационната кула на летище София

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- drifty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
Nickelback написа:Някой знае ли нещо по-интересно/пикантно да слушане от радио ефира?![]()
![]()
За радио ефира не знам, но виж това - https://www.wired.com/story/hackers-ste ... s-key-fob/

enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
enigma написа:Nickelback написа:Някой знае ли нещо по-интересно/пикантно да слушане от радио ефира?![]()
![]()
За радио ефира не знам, но виж това - https://www.wired.com/story/hackers-ste ... s-key-fob/В ютуб има детайли и за други вендори, примерно Форд...
Ако имате много свободно време, то това е за вас

UVB-76
- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46, G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: M54B22
B48B20
Знам, че темата не е за коли, а и е чуждо хобито в случая, но не се сетих за по-подходяща
Някой може и да го следи, това му е канала на момчето https://www.youtube.com/channel/UCl0pKe ... SDg/videos . Ясно е, че никога няма да е истинска Супра, особено откъм задвижване, но пък като за правена в гаража с минимални вложения и много, много ръчен труд - външно засега изглежда се получава.

The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
Здравейте колеги,
Почиствайки мазето на къщата ми попаднаха две туби, доста добри копия на оригиналната Wehrmacht-Einheitskanister.
Произведени са в България вероятно през 50те(предположение на база на историята на дядото). Имат си правилния шев по средата, капачката действа безупречно както е била немската, дръжките са добре направени, вътре е имало от пластмасовото покритие и са 20л. Общо взето, ако не беше БДС щампата нямаше как да се познае, че не са немски.
Доколкото мога да видя на щампата пише ЗСПМ П. Пенчев БДС 3188-58.
Прекалено млад съм, за да ми говори нещо това име, а и не намирам нищо за този стандарт.
Иска ми се да ги възстановя(не са пробити). Едната е пълна с нафта, другата е оставена суха, покритието е паднало и има ръжда вътре.
1.Някой знае ли нещо за завода ЗСПМ П. Пенчев? Завод за Специален Промишлен Монтаж?
2. Как да махна старото пластмасово покритие вътре? Да го махам ли изобщо?
3. Какво да правя с ръждясалата вътре туба? Гайки + ръждопреобразовател?
4. Има ли шанс да им се нанесе отново пластмасово покритие вътре след като/ако оправя ръждата?
Почиствайки мазето на къщата ми попаднаха две туби, доста добри копия на оригиналната Wehrmacht-Einheitskanister.
Произведени са в България вероятно през 50те(предположение на база на историята на дядото). Имат си правилния шев по средата, капачката действа безупречно както е била немската, дръжките са добре направени, вътре е имало от пластмасовото покритие и са 20л. Общо взето, ако не беше БДС щампата нямаше как да се познае, че не са немски.
Доколкото мога да видя на щампата пише ЗСПМ П. Пенчев БДС 3188-58.
Прекалено млад съм, за да ми говори нещо това име, а и не намирам нищо за този стандарт.
Иска ми се да ги възстановя(не са пробити). Едната е пълна с нафта, другата е оставена суха, покритието е паднало и има ръжда вътре.
1.Някой знае ли нещо за завода ЗСПМ П. Пенчев? Завод за Специален Промишлен Монтаж?
2. Как да махна старото пластмасово покритие вътре? Да го махам ли изобщо?
3. Какво да правя с ръждясалата вътре туба? Гайки + ръждопреобразовател?
4. Има ли шанс да им се нанесе отново пластмасово покритие вътре след като/ако оправя ръждата?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Тези туби са легендарни
Само нямат 3ната дръжка, която имат оригиналните като гледам.
Ей ти го стандарта. Бях гледал за разни храни преди... всичките са тук, само че струват кинти.
https://bds-bg.org/bg/project/show/bds:proj:56659

Ей ти го стандарта. Бях гледал за разни храни преди... всичките са тук, само че струват кинти.
https://bds-bg.org/bg/project/show/bds:proj:56659
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
С 3 дръжки са явно снимката лъже.
Както казах 1 към 1 с немската туба от ВСВ, до най-малкия детайл.
Благодаря
Няма да плащам, но гледайки страницата оставам с впечатление, че 3188-58 всъщност е 3188-1958г. което значи, че тези туби са произведени между '58 и '72г. когато влиза в сила следващия стандарт. Т.е. това съвпада с това което знам за камионите на дядото.
Държал съм/Работил съм с късни немски туби и български такива от 80те, както и с днешните боклуци. Тези нямат нищо общо!
В тубите от късния соц започват да пестят от тук от там, най малкото дръжките вече са от по-тънък материал.

Благодаря

Държал съм/Работил съм с късни немски туби и български такива от 80те, както и с днешните боклуци. Тези нямат нищо общо!
В тубите от късния соц започват да пестят от тук от там, най малкото дръжките вече са от по-тънък материал.
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
УХА, това си е находка
За тази ръждясалата май тези предлагат някакви решения за третиране и консервация на резервоари: https://fluidfilm.bg/produkt-kategoriya/fluid-film/

За тази ръждясалата май тези предлагат някакви решения за третиране и консервация на резервоари: https://fluidfilm.bg/produkt-kategoriya/fluid-film/