Новите ГТП стикери
Модератор: Общи модератори
- turieca
- кандидат ентусиаст
-
Re: Новите ГТП стикери
А защо ако смениш номера на колата прегледа става невалиден? Не намирам грам логика.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- ID A
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E83 M57T2
- Мечтае да кара: фърчило
В стикера има чип с региснрационния номер. Няма как да ти сменят номера, а вътре да остане старият.
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
ID A написа:В стикера има чип с региснрационния номер. Няма как да ти сменят номера, а вътре да остане старият.
#hubavoE, ама не е готово

Поредната ненужна мегатъпотия

Или когато крадеш като ненормален и те боли УЯ за потърпевшите

P.S. Чакам Стийнката пак да каже колко са умни тези, които са го мислили

Последна промяна zAcK на 04 Апр 2022, 9:30, променена общо 1 път
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Защо не вкараха част от ВИН-номера, вместо да вкарват регистрационния номер? Така стикера пак ще си е с колата, без да се налага смяната му и нов ГТП...
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

- turieca
- кандидат ентусиаст
-
ID A написа:В стикера има чип с региснрационния номер. Няма как да ти сменят номера, а вътре да остане старият.
Винаги може с някакъв вид анекс да се смени стикер срещу заплащане на същия вместо нови 60лв за преглед нали.
- ID A
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E83 M57T2
- Мечтае да кара: фърчило
И вина са го вкарали. И името и адреса на собственика и еко категорията... И КАТ иска да ги чете тези стикери в движение и АПИ заради тола....
Стикерите може и да са малко овъркил, но на мен ми харесва, че покрай тях затегнаха малко и ГТП. Вчера си говорихме с един приятел, който има един проект, кротко гниещ си в мой гараж, че по прясна информация, ако кола я скъсат на теста за газовете, щом свържат до месеци системата и няма а, няма б, такава кола ще се откарва само за Надин или другите фирми. Където и да отидеш, колата вече ще е маркирана с лоши емисиии и или трябва да се бръкнеш дълбоко и да я оправиш или за скраб. Което ще разкара част от гробниците.
Стикерите може и да са малко овъркил, но на мен ми харесва, че покрай тях затегнаха малко и ГТП. Вчера си говорихме с един приятел, който има един проект, кротко гниещ си в мой гараж, че по прясна информация, ако кола я скъсат на теста за газовете, щом свържат до месеци системата и няма а, няма б, такава кола ще се откарва само за Надин или другите фирми. Където и да отидеш, колата вече ще е маркирана с лоши емисиии и или трябва да се бръкнеш дълбоко и да я оправиш или за скраб. Което ще разкара част от гробниците.
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Този стикер ми го злепиха на картона от прегледа, който не нося с мен! Става дума за мотор... Трудно ще го прочетат в движение... Иначе: то и досега е било така с емисиите на вредните газове! Въпроса е да започнат да ги мерят реално, а не проформа!
Ex: 96' BMW318ti

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
В тая държава никога не е имало нещо да работи нормално като в нормалните държави и тия стикери са същата работа . Или е пълно безхаберие или те гонят като сериен убиец и влизаш в затвора за стикер и газове . И двете са извращения и не могат да бъдат нормална практика . Резултата ще единствено повече корупция и по малко автомобили с платени такси . Няма как да накараш хората да си купуват нови коли с рестриктивни мерки . Това не работи никъде по света .
.Най-неприятните новини идват от данните за възрастта и предпочитаното гориво - през миналата година е достигнат рекорд при най-старите МПС. Колите над 20-годишна възраст са почти 50% от всички. Като към тях се добавят и тези над 15 години - стават 26%, и картината става още по-мрачна. Около 65% от новорегистрираните през 2021 г. возила са над 10 години
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
ID A написа:на мен ми харесва, че покрай тях затегнаха малко и ГТП.
Към днешна дата много малко провинциални ГТП пунктове са ''вързани'' към София.
При тест с подаване на газ се отчитат едни стойности, които после се плюят на един документ (пдф май?) и могат да се променят както ти душа иска. Променяш, за да е ''в граници'' и чак тогава прикачваш файла към системата.
Другата променлива е самото подаване на газ - по учебник е рязко, тогава и колата изпушва най-много. По-плавно - по-малко изпушване.
Отделно вече добавки и т.н. глупости, ако нещата са съвсем крайни

След някоя година може и като тунерите в Европа - ДПФ-а е в гаража и се слага само за ГТП без да сменяме картата.

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
аз минах преглед оняден в СОФИЯ на възлово място със състезателната кола ...
какви газове, какви пет лева ви гонят?
щяхме да се отровим при отворени от двете страни врати по 4 метра високи ...
това с неработещия пробег също не го гледат... снима ми уя тоя - пикселите ги няма отдавна
тая кола само като я видя никога не бих я пуснал да влезе в халето, камо ли да минава технически преглед, ама за 60лв сме готови на всичко
п.с. еко 2... ама не разбрах колко см пишка дава повече от тия с еко 1
какви газове, какви пет лева ви гонят?

това с неработещия пробег също не го гледат... снима ми уя тоя - пикселите ги няма отдавна

тая кола само като я видя никога не бих я пуснал да влезе в халето, камо ли да минава технически преглед, ама за 60лв сме готови на всичко

п.с. еко 2... ама не разбрах колко см пишка дава повече от тия с еко 1

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Ghostdriver
- Потребител
-
Привет!
Прясно минат преглед на кола 2008г., дадоха ми 4та категория. Без дпф и с чип, даже човека ме похвали, че газовете ми били на 0. Любопитно ми е бензинова 335, която е евро 4 коя нашенска категория би следвало да вземе?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Прясно минат преглед на кола 2008г., дадоха ми 4та категория. Без дпф и с чип, даже човека ме похвали, че газовете ми били на 0. Любопитно ми е бензинова 335, която е евро 4 коя нашенска категория би следвало да вземе?
Sent from my iPhone using Tapatalk
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Ghostdriver написа:Привет!
Прясно минат преглед на кола 2008г., дадоха ми 4та категория.

Ghostdriver написа: Без дпф и с чип, даже човека ме похвали, че газовете ми били на 0.
най-вероятно даже са -6 ... градуса... по Целзий
Ghostdriver написа:Любопитно ми е бензинова 335, която е евро 4 коя нашенска категория би следвало да вземе?
сигурно в този технически ще вземе 6-ста
You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Exclusive89
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
- Мечтае да кара: F82 ///M4
Аз пък днес бях с колата на един авер да минавам преглед, защото той няма време... едното ''ушенце'' на десният фар беше счупен и ме върнАха
Казаха ми да си оправя фара и да пробвам отново 

- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
Отиваш на следващия и минаваш, като цяло при прегледите нищо не се е променило, минах 2 коли преди месец. Взеха максимума като категория без проблем. Колите нито ги гледаха обстойно нито нищо, прегледа беше отгоре-отгоре както всеки път.
Бензин 2002г. без катализатор взе еко3 без проблем, дизела 2008 без DPF и запушен EGR взе еко3 без проблем.
Бензин 2002г. без катализатор взе еко3 без проблем, дизела 2008 без DPF и запушен EGR взе еко3 без проблем.
- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46, G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: M54B22
B48B20
Я кажете пункт за ГТП в София, където са с канал, а не с подемник ?
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.