Море 2025г.?!...
Модератор: Общи модератори
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Re: Море 2022г.?!...
vixx написа:alekangg написа:Има доста дати за лятото София-Крит-София като тотала е 40-45 евро общо на човек-без схеми и намаления, три полета на седмица с Раян и 1 с Уиз.
Аз съм ходил 3 пъти, но днес си взех пак като ги видях, все пак плажовете са страхотни.
Дай жокер за хотели и цени (ориентировъчно), че туко-що пуснах мухата на жената след като ти видях поста.
Избора има за всеки, от хотели до къщи. Важното е, че полета е до Ханя, а не до грозната столица.
Аз съм бил в хотели, голяма вила и сега в апартхотел. Зависи какво се търси, голямата вила беше по-навътре не на плажа или всеки има приоритети. Ако си в самия Ханя или Ретимнон е все едно си в градче в Италия.
Кола под наем е най-важното да се вземе.
Хайде един жокер, това място го посещавам задължително!
https://www.google.com/maps/place/ΝΤΟΥΝΙΑΣ-ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ+ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟ+ΚΕΝΤΡΟ+ΚΡΗΤΙΚΗΣ+ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ/@35.4091503,24.0149709,3a,75y,90t/data=!3m8!1e2!3m6!1sAF1QipO6ONwsvHorp3wZUPO9cM4UV81KC-PIICsHfww0!2e10!3e12!6shttps:%2F%2Flh5.googleusercontent.com%2Fp%2FAF1QipO6ONwsvHorp3wZUPO9cM4UV81KC-PIICsHfww0%3Dw114-h86-k-no!7i4000!8i3000!4m5!3m4!1s0x149c869fb758d017:0x6fceab6568800fd1!8m2!3d35.4090159!4d24.0148365
- preki
- Потребител
-
- Кара: BMW 320ci E46 Convertible
И аз препоръчвам Крит с 2 ръце. Бях преди 4 години, сега за Юли пак букнах Раян. Кола под наем задължително, ако искате да обикаляте плажовете из острова. Ако отсядате в Ретимно и не искате да мърдате много-много, няма смисъл. Винаги може да си букнете кола от местните компании, цените са много приемливи.
Храната навсякъде е много вкусна, самите критяни са доста по-гостоприемни от гърците.
Храната навсякъде е много вкусна, самите критяни са доста по-гостоприемни от гърците.
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Се ми е било интересно с тия евтини полети как е хавата. Никога не съм ги ползвал, ма може се замисля. Ма нещо сметката не ми излиза. Аз ли бъркам или то си е така.
Гледам Е скай примерно , полет до крит, август месец. Има отиване, връщане на дата която искам - нема. Преглъщам го това, то е само за проба така или иначе
4 човека, отиване и връщане + багажа /който дават само по 1 сак на човек, демек е малко/ и сметката отиде на 930 евра с безплатното връщане. На мен 930 еуро само за път не ми се види евтино па не знам
).
Вероятно ако идеш само с дрехите на гърба сметката излиза.
Гледам Е скай примерно , полет до крит, август месец. Има отиване, връщане на дата която искам - нема. Преглъщам го това, то е само за проба така или иначе

4 човека, отиване и връщане + багажа /който дават само по 1 сак на човек, демек е малко/ и сметката отиде на 930 евра с безплатното връщане. На мен 930 еуро само за път не ми се види евтино па не знам

Вероятно ако идеш само с дрехите на гърба сметката излиза.
Хм,хм...
- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
Зависи от компанията. В момента през сайта на Ryanair отиване на 13.08 и връщане на 20.08 за 1 човек, с включен багаж 20кг + ръчен + резервирано място до Ханя е 109,71 евро. Друг е въпроса, че в тия самолети се чувстваш като в маршрутка, само дето няма правостоящи, но аз съм ходил и връщал до Испания за без пари и то в сезона.
Изпратено от моят SAMSUNG S9 SM-G960F с помощта на Tapatalk
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
А-аа значи има евтини и с багаж...Мерси. Ще го имам предвид 
А къде гледате, директно в сайта на компаниите или в некви агенции ?

А къде гледате, директно в сайта на компаниите или в некви агенции ?
Хм,хм...
- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
Аз резервирам директно през ryanair.com Ако ти се занимава да дебнеш, можеш да попаднеш на много добри оферти. При мен се е случвало в рамките на 1 час цената да падне с близо 20 евро надолу.
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

- FaceOff
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: колело
Принципно си съвсем прав, но риска съществува дори и в по-изисканите ресторанти - сервитьорите/ките постоянно пипат вилици, лъжици, посуда, чаши и т.н. В същото време пипат пари, отсервират мръсна посуда, мръсни вилици и т.н...NGneer4eto написа:Jordana написа:Колежката се върна лани от Египет с хепатит. Ама не съм я питал какво е правила да го пипне де
Болеста на мръсните ръце , не е нужно да е правила нещо . Просто не е спазвала хигиенни мерки като за място с огнище на хепатит.
Болестта на мръсните ръце хваща, ако ти не си миеш ръцете ИЛИ ако този, който ти е пипал храната не си е мил ръцете след ходене по голяма нужда. Също хепатит А е много устойчив във водна среда и често се разпространява във водоизточници. Затова не е достатъчно само да си миеш ръцете и да ползваш мокри кърпички. Също голямото му разпространение става и благодарение на пари кеш.
По време на една вълна от Хепатит А в Стара Загора през 2010-11-та някъде, когато няколко приятели и познати се разболяха, четох доста за хепатита и оттогава спрях да ям дюнери и подобни. Разказите за мъжкото инфекциозно отделение в СЗ бяха като от зоната на здрача. Оттогава винаги гледам да не взимам храна от места, където същия, който ти я пипа, после бара парите. Усетих се, че на хлебарницата, където купувам хляб каката взима хляба с ръце и го опакова и после със същите ръце оправя парите. Така на всеки клиент по цял ден. Един ден същото се случи с един бездомник пред мен на опашката, който намирисваше от метри и не стъпих никога повече там. Има доста обекти в България, които ако ХЕИ влезне, трябва директно да ги затваря. Може на някого да му се струва прекалено, но както каза колегата по-горе има и разни бактерии, които не можеш ги изгони и само проблеми до края на живота. Никога не бих стъпил доброволно в страни като Египет и Индия, колкото да ме убеждават в "чистотата" на хотелите. Просто в местното население я няма концепцията за хигиена и няма как да очакваш всичко да се спазва.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Хайде пак маршрутки били, ама те всички станаха такива, ако говорим за полети в Европа. Дали ще си с бритиш или раян разлика няма, нито в седалките-освен, ако не си първа класа, нито ти дават нещо, самолетите са абсолютно еднакви.
Ама за 1,5 часа до Крит все ми едно къде съм, лятото само на границата се чака понякога толкова.
Малко хора взимат ръчен платен, ръчен безплатен багаж и куфар 20кг или общо на 35кг, това си е лудост за мен, за лятно ходене за седмица. Отделно, че и стандартните компании задължително искат отделно пари за голям куфар, а често ръчния е 7 или 8кг или по-зле от раница.
Който не разбира да не използва в никакъв случай посредници и да си купува директно от компанията без значение коя.
Аз лично купувам само от посредници с малко или голямо намаление, но това е много специфична и огромна тема.
За колите под наем, задължително търсете локални фирми, не искат депозит -кредитни карти и са най-добрата опция.
Ама за 1,5 часа до Крит все ми едно къде съм, лятото само на границата се чака понякога толкова.
Малко хора взимат ръчен платен, ръчен безплатен багаж и куфар 20кг или общо на 35кг, това си е лудост за мен, за лятно ходене за седмица. Отделно, че и стандартните компании задължително искат отделно пари за голям куфар, а често ръчния е 7 или 8кг или по-зле от раница.
Който не разбира да не използва в никакъв случай посредници и да си купува директно от компанията без значение коя.
Аз лично купувам само от посредници с малко или голямо намаление, но това е много специфична и огромна тема.
За колите под наем, задължително търсете локални фирми, не искат депозит -кредитни карти и са най-добрата опция.
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Относно багажа - теглили сме си саковете, когато сме ходили в командировка (в Африка) без предварително да е известен периода и са тежали по 12-14кг, като вътре е имало и малко инструменти (освен по-леки електротехнически е имало и по-малки ключове, гарги, клещи и т.н. инструменти за механици)! Според мен, 20кг за дрехи си е цифра, както и да го гледам...
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

- vixx
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320d
ildivvy написа:20кг за дрехи си е цифра, както и да го гледам...
Жена ти със сигурност не мисли така

- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
За съжаление не съм 'женен', но ако предполжим, че техните 'парцали' тежат дори по-малко, то 20кг става... доста обем! Бая дрехи са това...
Ex: 96' BMW318ti

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Кой както е свикнал. Хора които пътуват по-често свикват да не мъкнат непотребни неща. Дори теоретично не може лятно време една жена да облече 30кг дрехи за седмица, ако ще да ги сменя по 3 пъти на ден. Накрая поне половината се връщат без да се пипнати.
Ако се вземат 2 големи куфара и отделно ръчните, дори 2 човека няма да имат място в колата, масово са малки по островите, а и по-големи няма нужда, кара се много бавно.
Хора с комбита като отиват за 5 дни някъде пак няма място или колкото и да има, пак не стига..
Може да се комбинира един голям багаж или 2 допълнителни и т.н.
Ако се вземат 2 големи куфара и отделно ръчните, дори 2 човека няма да имат място в колата, масово са малки по островите, а и по-големи няма нужда, кара се много бавно.
Хора с комбита като отиват за 5 дни някъде пак няма място или колкото и да има, пак не стига..
Може да се комбинира един голям багаж или 2 допълнителни и т.н.
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
ildivvy написа:За съжаление не съм 'женен', но ако предполжим, че техните 'парцали' тежат дори по-малко, то 20кг става... доста обем! Бая дрехи са това...
То да бяха само дрехи...
Шампоани, балсами, душ гелове, кремове (за ръце, крака, лице, пети, преди плаж, след плаж...), парфюми, дезодоранти, обувки (няколко чифта), чанти, раници...
Ако има и 1-2 деца горните неща стават х2 или х3 + домашната аптека, инхалатори, термометри и т.н...
С жена и деца ще имаш повече багаж за 1 седмица на 300 км от вкъщи, отколкото сам за 3 месеца на другия край на света

I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
То по 20 кила не са. Но.
1 сак, голям, за мен и жената. По 1 среден за всяко дете. Станаха 3 само дрехи. После имаме плавници, очили, пояси, кофички, лопатки и т.н. Станаха 4. Като сложим още 1 за други работи като лекарства, мазила и подобни - 5. Лаптоп 1 брой. Фотоапарат с обективи + бинокъл още 1 брой. И това е минимума)).
5-6 хавлии ги изпуснах и те са 1 среден сак.
С колата отиваме с пълен багажник на покрива и на 80% пълен багажник на колата. И всичко се ползва.
Чехли и обувки айде още 1 среден.
И от всичко това мойто е най-малко)) 2 чифта къси гащи и 2 тениски, тва е))). Айде и една дреха с дълъг ръкав за всеки случай.
Въдиците с такъмите не ги сложих в сметката)))
1 сак, голям, за мен и жената. По 1 среден за всяко дете. Станаха 3 само дрехи. После имаме плавници, очили, пояси, кофички, лопатки и т.н. Станаха 4. Като сложим още 1 за други работи като лекарства, мазила и подобни - 5. Лаптоп 1 брой. Фотоапарат с обективи + бинокъл още 1 брой. И това е минимума)).
5-6 хавлии ги изпуснах и те са 1 среден сак.
С колата отиваме с пълен багажник на покрива и на 80% пълен багажник на колата. И всичко се ползва.
Чехли и обувки айде още 1 среден.
И от всичко това мойто е най-малко)) 2 чифта къси гащи и 2 тениски, тва е))). Айде и една дреха с дълъг ръкав за всеки случай.
Въдиците с такъмите не ги сложих в сметката)))
Хм,хм...
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Баси, едно време си спомням с трабанта 1 сак за баща ми, майка ми и мене. 1 малка щайга прясно набрани праскови от градината и бяхме по 15 дена на море.
сега: 1 сак за мен, 1 сак за жената, 1 чанта за двете котки ( играчки, тоалетни, храна, одеалце)

сега: 1 сак за мен, 1 сак за жената, 1 чанта за двете котки ( играчки, тоалетни, храна, одеалце)

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите