Икономическа тема
Модератор: Общи модератори
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Re: Икономическата криза 2020-2022
Ба, Кирчо каза, че СССР, тоест ЕС (обърках се, разбираемо е) не дава да се свалят акцизите и за това не може да се пипа акциза.
Иначе, каква е причината да се постави акциз и на акциза да се начисли ДДС.
Не се ли получава данък върху данък?
Иначе, каква е причината да се постави акциз и на акциза да се начисли ДДС.
Не се ли получава данък върху данък?
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Прогнози за цената на газа за Май някой има ли? Понеже аз съм бил заблуден и да питам.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Grozdanoff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i
- Мечтае да кара: E39 ALPINA B10
Стийнка сподели... За Май незнам, но ми се струва, че за зимата трябва да изкарам печката и кюнците от гаража, имам един стар перкинс, може и на генератор да трябва да го направя 

alx написа:Маратона април го избягах грубо за 3 часа което за аматьор като мене хич не е зле- рова е квалификационно време на две възрастови групи под моята. Висок съм малко над 180см и тежа 82кг сутрин… пиша ги тези неща щото явно нещо правя вярно
- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
steeN написа:Прогнози за цената на газа за Май някой има ли? Понеже аз съм бил заблуден и да питам.
Кирето го е договорил на тънкана от щатите, няма ядове там

Някой ден като се събудите със :
7лв кубик вода
1лв kw/ h за ток
4,50лв горива
2.50-3.00 лв за хляб
и 1200лв заплата
Спомнете си,че при бай Тошо нямаше банани и се чакаше по 10-15 год за Лада
7лв кубик вода
1лв kw/ h за ток
4,50лв горива
2.50-3.00 лв за хляб
и 1200лв заплата
Спомнете си,че при бай Тошо нямаше банани и се чакаше по 10-15 год за Лада

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон

И за олио се чакаше по едно време ейиииии...
Сега Киро Брейка като каза, че ще купуваме по-евтин газ от САЩ отколкото от Русия вече съм спокоен. А му викам Брейка защото може да не е тъп като него, но пък е същия, че и по-добър манипулатор. Само където оригинала успява да заблуди главно не толкова умните хора докато този успява и умните. Бойко ряпа да яде. Тоя е цар Киро направо, а Бойко беше просто вожд.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

Бойко ряпа да яде..? Той има поне 3 милиарда чиста пара в западни банки, аз бих казал Киро ряпа да яде...Top Gun Maverick написа::ahah:
Сега Киро Брейка като каза, че ще купуваме по-евтин газ от САЩ отколкото от Русия вече съм спокоен. А му викам Брейка защото може да не е тъп като него, но пък е същия, че и по-добър манипулатор. Само където оригинала успява да заблуди главно не толкова умните хора докато този успява и умните. Бойко ряпа да яде. Тоя е цар Киро направо, а Бойко беше просто вожд.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Е Бойко е правил далавери 30 години, нормално Киро да яде ряпа там, аз имах предвид по отношение на манипулирането.
In God we trust, all others we track.

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
bioz написа:Бойко ряпа да яде..? Той има поне 3 милиарда чиста пара в западни банки, аз бих казал Киро ряпа да яде...Top Gun Maverick написа::ahah:
Тоя бързо ще навакса

Ако беше добър в манипулациите първо вие в Казанлък щяхте да му сваляте звезди, но уви не може да стъпи на малкия пръст ба пожарникара, дето някои хора още мислят за него като за тато, въпреки, че живеят като смърфове.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
206лв за мегават битови потребители в момента , вероятно ще бъде същата и началото на юни .steeN написа:Прогнози за цената на газа за Май някой има ли? Понеже аз съм бил заблуден и да питам.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
- Кара: Peugeot 3008 + Yamaha Tracer 9GT
Имам един въпрос, който от известно време ме гложди защото не мога сам да стигна до отговора му.
Уж криза, цените на всичко са нагоре, дизела и бензина са над 3 лева, мамата си трака с няколко думи и уж по-зле ще става.
ОБАЧЕ, навънка е фрашкано с хора - по магазини, по кафета, по улиците има повече коли от всякога, в мола всеки ходи с по 3-4 торби, в кауфланд и лидл всеки пазарува много и то като гледам не са стоки от първа необходимост а всякакви глупости.
Какво аджеба се случва? От къде имат пари хората да карат коли и харчат по магазините? Мен ми се струва, че противно на очакваното от мен да стискат пари хората - всеки харчи като за последно.
Ей го, искам да си купя ел. скутер за новия сезон и гледам гамата, която не е много евтина (около 4К) - ми не мога да си купя бе, свършват още като заредят и аз все не стигам до тях.
Уж криза, цените на всичко са нагоре, дизела и бензина са над 3 лева, мамата си трака с няколко думи и уж по-зле ще става.
ОБАЧЕ, навънка е фрашкано с хора - по магазини, по кафета, по улиците има повече коли от всякога, в мола всеки ходи с по 3-4 торби, в кауфланд и лидл всеки пазарува много и то като гледам не са стоки от първа необходимост а всякакви глупости.
Какво аджеба се случва? От къде имат пари хората да карат коли и харчат по магазините? Мен ми се струва, че противно на очакваното от мен да стискат пари хората - всеки харчи като за последно.
Ей го, искам да си купя ел. скутер за новия сезон и гледам гамата, която не е много евтина (около 4К) - ми не мога да си купя бе, свършват още като заредят и аз все не стигам до тях.
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Причината е, че тези които хвърчат е защото имат много. Същите ще харчат пак така, ако ще и 10лв да е бензина или една бира, просто защото имат много и цената изобщо не е от значение. Пак ще кажа, най-скъпото кафе в света вероятно, аз поне не знам за друго подобно е не къде да е, а в София-60лв шота, като не е нито от слонски лайна, нито от пор, кафе като кафе.
Това трябва да ви светла лампата за възможностите на не малко хора у нас.
Реално те са едни и също, а само малък процент са другите, които са харчели преди, а сега не харчат.
Трети не са харчели и преди и сега и те не се броят.
Просто у нас вече има голям процент хора, които са пълни с пари от различни схеми.
Освен в Монте Карло, няма къде да се видят такива коли през 5 минути, както в София, а и не само.
Реално те са едни и също, а само малък процент са другите, които са харчели преди, а сега не харчат.
Просто у нас вече има голям процент хора, които са пълни с пари от различни схеми.
Освен в Монте Карло, няма къде да се видят такива коли през 5 минути, както в София, а и не само.
- BMW_dreamer
- кандидат ентусиаст
-
alekangg написа:Причината е, че тези които хвърчат е защото имат много. Същите ще харчат пак така, ако ще и 10лв да е бензина или една бира, просто защото имат много и цената изобщо не е от значение. Пак ще кажа, най-скъпото кафе в света вероятно, аз поне не знам за друго подобно е не къде да е, а в София-60лв шота, като не е нито от слонски лайна, нито от пор, кафе като кафе.
И аз споделям наблюденията на колегата, въобще не коментираме тия с колите по над 200 бона, последните месеци от как горивото поскъпна народа полудя, става въпрос за масовия българин който явно не се плаши от скъпия бензин, нито от цените в магазините.
Последна промяна BMW_dreamer на 14 Май 2022, 20:21, променена общо 1 път
- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
- Кара: Peugeot 3008 + Yamaha Tracer 9GT
Да, аз тези със скъпите коли не ги коментирам. Тях не ги гледам въобще. Визирам масовия българин с кола до 5-10к (споменавам го, защото в нашата сбъркана държава нали това е някакъв показател за статус в обществото) и доход около 1000-1500 на месец.
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.